Menu

Plaatcake met perzik en Hüttenkäse

Sponsored. Wat ontzettend leuk dat jullie allemaal op mijn Hüttenkäse insiders oproep hebben gereageerd. Dank je wel daarvoor. Inmiddels is de insidersclub bekend en heeft iedereen een mailtje en een pakket ontvangen. Ik kreeg de uitdaging om een recept te maken met Hüttenkäse, zelfrijzend bakmeel en vanille. En wat kun je met deze ingrediënten dan beter maken dan taart? Ik maakte een plaatcake met perzik, lekker zomers en ideaal om uit te delen bij een tuinfeestje of barbecue.
huttenkase recept

De perziken zijn nu volop in het seizoen, dus die mag je niet laten liggen. Ik nam witte perziken mee, zo lekker, maar je kunt ook voor ander fruit kiezen zoals bessen, stukjes mango of ananas. Ik had de vanille natuurlijk in de taart kunnen verwerken, maar om het extra lekker te maken, gebruikte ik die apart in de vanilleroom. De Hüttenkäse geeft een lekkere frisse smaak aan de taart en dat is heerlijk in combinatie met het zoete fruit. Ik ben natuurlijk reuze benieuwd wat mijn insiders allemaal gaan maken. Ben je ook dol op Hüttenkäse? Nog meer inspiratie voor #lekkerlicht recepten met Hüttenkäse vind je hier.

plaatcake met perzik

Ingrediënten voor 1 plaatcake (12 personen)
200 gr Hüttenkäse
3 perziken
250 ml slagroom
4 eieren
200 gr suiker + 1 el suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
60 ml zonnebloemolie
1 vanillestokje
Snuf zout

Materialen
Bakvorm 27 x 30 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop met een garde de eieren, de Hüttenkäse en de suiker door elkaar. Het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.

Voeg de olie bij het beslag en meng het even goed. Je kunt ook een andere neutrale olie, zoals kokosolie gebruiken.

Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het mengsel.

Bekleed een platte vorm met een vel bakpapier. De afmetingen maken niet zo heel veel uit. Hoe groter je vorm, hoe platter je cake. Giet het beslag in de vorm.

plaattaart met perzik

Was de perziken en snijd deze in partjes (uiteraard zonder de pit). Verdeel de partjes over de plaatcake.

Bak de cake in ongeveer 20 – 25 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Laat de cake iets afkoelen in de vorm en snijd hem dan in stukken.

Klop in de tussentijd de slagroom met een el suiker en het merg uit het vanillestokje luchtig.

Serveer de perzikentaart met de vanilleroom.

Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

plaattaart met perzik plaatcake met perzik

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • M
    23 september 2015 om 10:57

    Misschien smaakt het ook wel lekker met perzik uit blik? Alleen dan na het bakken erop doen of ook meebakken?

  • Pauline
    18 september 2015 om 22:58

    Zeker! Briljant idee :)

  • Anita
    18 september 2015 om 11:48

    Zou het ook met peren en wat kaneel kunnen #dtv #perenoverschot.........????

  • Anne peters
    17 september 2015 om 21:50

    Halloo, ziet er heerlijk uit!
    Weet je ongeveer hoeveel kcal er in een stukje zitten?

  • Pauline
    29 juni 2015 om 15:46

    Thank you :)

  • Karima
    28 juni 2015 om 18:29

    Keer op keer kom ik terecht op jouw blog voor overheerlijke gezonde recepten.
    You doing a good job,

  • Miranda
    27 juni 2015 om 09:24

    Janneke, je kan geraffineerde suiker vervangen 1 op 1 voor palm suiker of kokosbloessemsuiker( veel gezonder) of een beetje honing of steviadruppels

  • Anne-Marie
    22 juni 2015 om 17:37

    Dat ziet er echt verrukkelijk en mooi uit! Leuk hoor om zo aan de slag te gaan met Hüttenkäse, Ik heb mijn receptje met de verplichtte ingrediënten al op Facebook staan, morgen ga ik lekker aan de slag met een creatieve vrije oefening :)

  • Annika
    22 juni 2015 om 11:59

    Dat vind ik ook! Zeker doen :)

  • Annika
    22 juni 2015 om 11:59

    Dat kan ook inderdaad :)

  • Tamara
    22 juni 2015 om 10:55

    Ziet er heel lekker uit!

  • Reny
    22 juni 2015 om 10:47

    Wat een leuk idee om de Huttenkase door het beslag te mengen, ga ik zeker eens proberen. Enne, taart met perziken is altijd een goed idee ;)

  • Janneke
    22 juni 2015 om 10:38

    Kun je de suiker ook vervangen, voor iets anders?

  • Margot
    22 juni 2015 om 10:24

    Dat ziet er goed uit en lekker makkelijk ook.

  • Ellen
    22 juni 2015 om 09:39

    Lekker! Ik zou dit wel met nectarines doen, want ik hou niet zo van het zachte velletje van de perzik :p

  • HuttenKaseAddict010
    22 juni 2015 om 09:33

    Ik ben zo ontzettend fan van HuttenKase. Ik eet het elke dag bij mijn ontbijt, lunch en diner. Ik smeer het echt overal op!

  • Getvices
    22 juni 2015 om 08:50

    Oh wat ziet dit er lekker uit!!

  • Bas
    22 juni 2015 om 08:16

    Perzik is ook zo lekker! En in combinatie met Huttekase smaakte het vast verrukkelijk! Ziet er mooi uit!

  • Emma
    22 juni 2015 om 07:23

    Wat een heerlijk recept Pauline!

Reactie plaatsen