fbpx
Menu

Kwarkbrood met noten en vruchten

Yes dit recept voor kwarkbrood is superfijn! Ik ben heel blij dat het gelukt is. Om eerlijk te zijn ben ik meer een kookert dan een bakkert (nee dat is geen correct Nederlands, maar het klinkt zo leuk). Tijdens het koken kan je last minute dingen veranderen, smaken bijstellen en iets toevoegen waardoor je recept uiteindelijk goed lukt. Bij bakken is dat toch anders, je gooit alles in de vorm en dan is het wachten wat het doet in de oven. Eenmaal mislukt, dan valt er weinig meer te redden.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Gelukkig pakte dit gezonde broodje goed uit. Ik maakte het op basis van kwark en daardoor hoef je verder geen boter of olie te gebruiken. Het is geen cake, dus het resultaat is niet zoet. De abrikozen en rozijnen geven wel zoetheid aan het brood, maar in principe is het bedoeld om het te eten met roomboter en kaas. Net zoals een krentenbrood zeg maar. Wil je er liever een cake van maken, dat lekker is bij de koffie, voeg dan honing en wat kaneel of koekkruiden toe. Dan krijg je een lekker zoet tussendoortje. Maar ik vond het nu juist zo leuk om het iets hartig te houden. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Ingrediënten voor 1 brood van 23 cm
250 gr kwark
2 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr boekweitmeel
50 gr gedroogde abrikozen
50 gr gemengde noten
40 gr rozijnen
2 tl bakpoeder
Handje amandelschaafsel
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.

Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en wat zout toe. Wees niet te zuinig met het zout. Het brood kan wel wat hebben.  Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.

Snij de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Roer nogmaals om.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Bekleed een cakevorm van 23 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Garneer het kwarkbrood met een handje amandelschaafsel.

Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.

Het brood is extra lekker met roomboter en kaas.

kwarkbrood met noten en rozijnen

kwarkbrood met noten en rozijnen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

57 reacties

  • ronaldvantwiller
    30 november 2018 om 19:25

    Heb dit vandaag gemaakt met lagere kwark. Vind hem een beetje te nat. Had ik beter volle kwark kunnen gebruiken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2018 om 15:07

    Het zou moeten kunnen met magere kwark, maar je moet het wel even goed doorroeren.

    Beantwoorden
  • Ruth
    30 oktober 2018 om 19:35

    Heerlijk! Met Griekse yoghurt gemaakt. Lekker met noten en rozijnen. Bij gebrek aan abrikozen heb ik een halve appel in stukjes erin gedaan, met een beetje kaneel, schepje honing en scheutje maple syrup. Nog wat pompoenpitten erop. Topertje hier thuis...

    Beantwoorden
  • Annika
    31 oktober 2018 om 11:02

    Yum, dat klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Annika
    7 november 2018 om 11:47

    Klinkt heel lekker! Fijn dat het gesmaakt heeft!

    Beantwoorden
  • Marijke van Straten
    11 maart 2017 om 21:25

    Vandaag, 11 maart 2017 dit broodje gemaakt. Wat is dit lekker! Met Pasen zeker opnieuw.

    Beantwoorden
  • Debbie
    20 februari 2017 om 20:32

    Ohh dit is heerlijk! Heb het broodje met Griekse yoghurt en speltbloem ipv amandelmeel gemaakt, is heel goed gelukt! Het word idd wel wat droog na een paar dagen, maar als je de plakken even opbakt, of in/op de broodrooster is het nog heel smakelijk! Het was hier iig zo op!

    Beantwoorden
  • Joost de Graaff
    22 juli 2016 om 13:25

    Lekker, smaakvol recept! En bovendien niet zo bewerkelijk als een normaal brood bakken! Dit brood gaat snel op, vrees ik

    Beantwoorden
  • Nina Mol
    6 maart 2016 om 10:46

    Ik heb het vanmorgen gemaak! Ohhhhhhhhhh wat lekker! En zo goed gelukt! Super de super gewoon! Dank je wel Pauline voor dit heerlijke recept!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 maart 2016 om 17:31

    Wat een vrolijke en enthousiaste comment. Thank you :)

    Beantwoorden
  • nele
    26 februari 2016 om 17:28

    Gaat dit met gewone sojayoghurt ?

    Beantwoorden
  • Martine kerssens
    17 december 2015 om 10:18

    Wat is dit toch genieten!!! Ik doe er dadels en cranberry's door. Smaakt idd heerlijk met plakjes oude kaas erop!
    Aanrader dit recept!

    Beantwoorden
  • Annika
    17 december 2015 om 14:38

    Yum, dat is ook een lekkere combinatie.

    Beantwoorden
  • Laura Arents
    9 november 2015 om 17:45

    Gebruik je hiervoor magere of volle kwark voor? En is de amandelmeel te vervangen? Vind die altijd zo kostbaar..

    Beantwoorden
  • Ilse
    28 oktober 2015 om 18:45

    Hallo Pauline,
    Dit lijkt me heerlijk! Maar 1 vraagje; kan het brood ook met tarwemeel worden gemaakt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 oktober 2015 om 12:57

    Jawel hoor dat kan ook.

    Beantwoorden
  • Moniek
    23 oktober 2015 om 17:21

    Kan je die mail ook in de supermarkt kopen? Of kan het ook gewoon met bloem net als het bananenbrood :)
    Kan het ook in de vriezer?

    Klinkt erg lekker!

    Beantwoorden
  • Sanne
    23 augustus 2015 om 17:01

    Hoi Pauline,

    dank voor al je inspirerende recepten! Ook dit kwarkbrood is weer heerlijk.
    Inderdaad erg lekker met roomboter en kaas. Ook met pindakaas kan ik aanraden ;)

    Groeten Sanne

    Beantwoorden
  • Marloes
    1 augustus 2015 om 10:24

    Zou je ook havermeel inplaats van boekweitmeel kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
  • Petra
    26 juni 2015 om 14:00

    Super lekker brood en werkt ook super goed met Grieke yoghurt! Bedankt voor dit lekkere recept :)

    Beantwoorden
  • Mylène
    25 juni 2015 om 05:41

    Super heerlijk. Wordt na een paar dagen wel wat droog maar ja dan moet je hem snel opeten. Liggen nog 2 stukjes te wachten in de vriezer. Mjammie.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen