ontbijt bananen ijsjes

Kidsproof: Ontbijt bananen ijsjes

Oh yes ice-cream for breakfast. Geen kind die daar niet gelukkig van wordt. Heeft jouw kiddo moeite met ontbijten, dan moet je deze ontbijt bananen eens proberen. Stiekem is het gewoon mijn dagelijkse ontbijt, yoghurt met muesli en een halve banaan, maar dan op een hele leuke manier gepresenteerd. In de vorm van een ijsje. Ideaal ook als het kwik boven de 30 graden stijgt.

ontbijt bananen ijsjesEn nu denk je misschien daar heb ik toch ‘s ochtends helemaal geen tijd voor. Jawel dat heb je wel. Want dit is easy en een goede voorbereiding is het halve werk. Je moet de bananen met stokje en al van tevoren invriezen. Dit kun je echt prima een aantal weekjes bewaren in de vriezer (gewoon in een diepvrieszakje). Op de ochtend zelf hoef jij alleen de banaan in de yoghurt te dippen en deze te besprenkelen met wat muesli. Ik gebruik zelf altijd de muesli van Zonnatura omdat deze suikervrij is. (nee dit is niet gesponsord). Ik heb persoonlijk niets tegen suiker, tenminste als je het met mate gebruikt, maar suiker in dingen waarvan het niet nodig is vind ik zonde. Als ik suiker eet, dan wil ik ook gewoon dat het heel lekker is. Zoals een zelfgebakken brownie of een flinke ijsco van de ijssalon. Maar niet in mijn dagelijkse ontbijt. Gebruik jij liever een andere soort muesli, be my guest.

Weet je wat ook leuk en vooral lekker is? Bestrooi de gedipte yoghurt bananen eens met wat stukjes chocola, kokos of nootjes. Dan is het meer een healthy treat dan een ontbijt. Wedden dat ze het leuk vinden. Laat mij vooral foto’s zien van blije kindjes met deze breakfast bananas, vind ik leuk.

ontbijt bananen ijsjes

Ingrediënten voor 4 kindjes
2 bananen
Halve liter yoghurt
4 handjes muesli
4 lolliestokjes

Zo maak je het
Pel de bananen en snijd ze doormidden. Steek in iedere helft een lolliestokje. Vries de bananen een nachtje of langer in, dit gaat prima in een diepvrieszakje.

ontbijt bananen ijsjes

Neem een halve liter yoghurt, zo rechtstreeks uit het pak gaat het makkelijkste. Knip hem helemaal open en dip de bevroren banaan in de yoghurt. Laat de banaan even uitlekken,

ontbijt bananen ijsjes

Strooi een handje muesli of kokos, of nootjes over de banaan en serveer meteen.

ontbijt bananen ijsjes

Je kunt ze eventueel weer terugleggen in de vriezer.

ontbijt bananen ijsjes

 

 

Op bezoek bij de theeplantages
Video: Aardbeien popsicle met chocola
Bewaar
8 Comments
 • Gerda

  30 juli 2016 at 18:15 Beantwoorden

  In de ah basic muesli zit ook geen suiker.

 • jessie

  28 juni 2015 at 22:44 Beantwoorden

  Leuke foto’s ook! Tof ideetje!

 • Lisa

  28 juni 2015 at 12:42 Beantwoorden

  Waar kan je die stokjes vinden? Echt een top idee 🙂

  • Pauline

   29 juni 2015 at 15:47 Beantwoorden

   Thank you! Leuk om te horen. Bij de Xenos en taart en decoratiewinkels.

 • Margot

  28 juni 2015 at 10:07 Beantwoorden

  Wat leuk gedaan! En lekker makkelijk.

 • Joyce

  28 juni 2015 at 08:43 Beantwoorden

  Ik vind jouw kidsproof recepten altijd zo leuk, ik wil ze altijd meteen zelf uitproberen :p

Plaats een reactie