bloemkool nuggets

Kidsproof: Bloemkool nuggets

Lekker je kind foppen met deze bloemkool nuggets uit de oven. Ze zijn super lekker en zitten bomvol groente, bloemkool in dit geval. Ideaal! Bloemkool is van zichzelf zo naturel van smaak dat je het eigenlijk overal voor kunt gebruiken. Ik heb al heel wat geëxperimenteerd met deze Hollandse groente in de vorm van stamppot, rijst en ook heuse een pizza. Die echt niet kan tippen aan de real thing, maar toch een goede optie is om een keer mee te variëren.

In deze bloemkool nuggets zit dus vooral bloemkool. Om het sticky te maken voegde ik eieren toe en kaas. Als smaakmakers wat verse kruiden uit eigen tuin en wat panko om het iets minder nat te maken. Tijdens het maken denk je: komt dit in hemelsnaam goed? Maar trust me het komt echt goed. De kaas gaat smelten in de oven en hierdoor plakt alles lekker aan elkaar. Met als resultaat een crispy bloemkoolkoekje. Zo uit het handje of eventueel met wat ketchup. Klinkt gek, maar is superlekker! En 100% kidsproof natuurlijk.

bloemkool nuggets

Ingrediënten voor 20 st.
350 gr bloemkool
2 eieren
100 gr geraspte belegen kaas
2 handjes panko (= broodkruim)
1 teen knoflook
Handje perterselie
Handje bieslook
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de bloemkool in grove roosjes en was deze. Laat ze goed uitlekken.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Je kunt het ook heel fijn hakken met een mes, mocht je geen foodprocessor hebben.

Hak de knoflook en de groene kruiden fijn en voeg dit bij de bloemkool. Breng het op smaak met peper en zout.

Voeg de geraspte kaas, de eieren en 2 handjes panko toe en meng het goed door elkaar. Het mengsel moet plakkerig aanvoelen. Is het te nat, voeg dan wat extra panko toe.

bloemkool nuggets

Vorm met natte handen kleine koekjes van de bloemkool. Knijp ze iets uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Het voelt misschien wat kruimelig aan, maar dat komt goed in de oven.

Bak de bloemkool nuggets in 10 minuten af in de oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Serveer de nuggets eventueel met ketchup.

bloemkool nuggets bloemkool nuggets

Mocht je het glutenvrij willen dan kun je de panko vervangen door boekweitmeel of quinoavlokken. In dat geval is dit recept ook Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Plaatcake met perzik en Hüttenkäse
Video: Boozy Limoncello Popsicle
Bewaar
14 Comments
  • Mira

    31 juli 2017 at 18:30 Beantwoorden

    Lekker! Alleen even zoeken naar een goedesmaakmaker. Ik kook zoutloos en dan zijn ze erg flauw. Volgende keer wat paprikapoeder erdoorheen denk ik. Heb het met paneermeel gedaan, werkt ook goed.

  • Jolanda

    24 juli 2017 at 17:05 Beantwoorden

    Ik maak ze inmiddels regelmatig, We vinden ze erg lekker hier. Ik doe er vaak ook een rood pepertje door voor iets meer pit.

  • els

    9 maart 2017 at 10:36 Beantwoorden

    Heb ze gisteren klaar gemaakt een dubbele hoeveelheid, heb er 31 uitgehaald en heb heel veel panko moeten toevoegen, daarna heb ik nog met keukenrol het vocht eruit gehaald want het bleef niet plakken. Ook heb ik ze op hogere temperatuur en langer moeten bakken terwijl ik ze dunner had gemaakt (had het als avond eten gedaan). Vindt het veel werk vooral door het vocht wat erin blijft zitten en het toch uit elkaar blijft vallen.

  • Irene lindeman

    25 januari 2017 at 16:02 Beantwoorden

    Misschien een stomme vraag ? .. maar moet ik de bloemkool eerst effies koken? Thx..

  • Anke

    13 maart 2016 at 14:22 Beantwoorden

    Ik heb deze onlangs ook gemaakt, maar vond ze wat weinig smaak hebben. Gisteren een variant met broccoli gemaakt en die vond ik zelf smaakvoller.

  • Els

    30 september 2015 at 22:27 Beantwoorden

    Heb ze gisterenavond klaargemaakt. Op zich niet slecht v oor een eerste poging, maar volgende keer ga ik toch een paar dingen anders doen:\r\n- de look is voor mij geen meerwaarde dus die ga ik eruit halen\r\n- had maar 50gr belegen kaas in huis, dus aangevuld met 50gr jonge kaas waardoor het wat flauw was van smaak. Volgende keer ga ik eens oude kaas gebruiken om het wat meer smaak te geven\r\n- iets te weinig panko toegevoegd, denk ik, want ze waren niet echt crunchy\r\n- en last but not least: volgende keer ga ik ook eens een half kippenbouillon-blokje erdoor kruimelen, kan volgens mij niet slecht zijn!\r\nMaar zoals ik al zei: ze waren niet slecht en eens een leuke afwisseling voor de standaard bloemkool-met-kaassaus 🙂

  • Rianne

    25 augustus 2015 at 11:34 Beantwoorden

    Wauw, deze nuggets zijn echt gigantisch lekker! Ieuw….dacht ik eerst, zou dat echt lekker zijn? Ik heb geen panko in huis, dus dit heb ik -vanwege een glutenallergie- vervangen door kruimels glutenvrij brood. Inmiddels is de bakplaat bijna leeg….bedankt voor het recept! 🙂

  • Desiree

    21 juni 2015 at 15:07 Beantwoorden

    Klinkt goed. Die ga ik binnenkort eens maken voor onze kleine man.

    • Annika

      21 juni 2015 at 20:31 Beantwoorden

      Leuk, ik ben benieuwd wat hij er van vindt 🙂

  • Amy-Denise

    21 juni 2015 at 13:55 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!

  • Melissa

    21 juni 2015 at 13:41 Beantwoorden

    Ziet er super lekker uit!\r\nGa het vanmiddag gelijk uitproberen…. 🙂

  • Tamara

    21 juni 2015 at 13:30 Beantwoorden

    Ziet er echt lekker uit!

  • Margot

    21 juni 2015 at 12:14 Beantwoorden

    Wat ewn leuk idee! Het lijkt me erg lekker en ik ben zelf eigenlijk helemaal niet zo gek op bloemkool

Plaats een reactie