Menu

Easy: Fish Traybake

Jawel ik heb weer een Fast & Freshje voor jullie. Eentje die je ook prima tijdens een etentje met friends op tafel kunt zetten. Want deze traybake met vis ziet er best impressive uit. En de grap is, dat het super easy is. Bij een traybake gooi je alles in een ovenschaal en de oven doet het werk. Dit kan je doen met verschillende soorten groentes, superlekker, je kunt op deze manier heel gemakkelijk kip bereiden, maar het kan ook heel goed met vis, zoals ik nu gedaan heb.

Ik wilde de vriezer leegmaken en daarin had ik nog verschillende soorten vis liggen. Ik laat de vis wel even van tevoren ontdooien, dit kan in de koelkast, of onder stromend water. Je kunt uiteraard ook gewoon verse vis halen, dan kun je deze stap overslaan. Alhoewel verse vis, ook vaak gewoon ontdooide vis is, het is maar dat je het weet. Verder voegde ik er in dit geval wat venkel en tomaatjes aan toe, voor een lekker Mediterraans effect. Maar het is ook heerlijk met courgette of paprika. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je het gemaakt hebt? Tag mij dan in je bericht op social media via #uitpaulineskeuken. Vind ik leuk.

traybake vis 3

Ingrediënten voor 4 personen
2 – 3 st kabeljauw
2 – 3 moten zalm
12 garnalen
1 grote venkel
200 gr trostomaatjes
1 citroen
Handje dille
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Zorg ervoor dat de vis ontdooit is. Maak de garnalen alvast schoon, in deze video laat ik je zien hoe je dat doet. Ik heb deze keer het staartje laten zitten, maar je kunt deze er uiteraard ook afhalen.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Neem een grote ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.

Verdeel de kabeljauw, de zalm en de garnalen over de schaal.

Breng het royaal op smaak met peper en zout.

Snijd de venkel in repen en leg deze tussen de vis. Verdeel ook de tomaatjes over de schaal.

Snijd de citroen in partjes en leg deze op en tussen de vis.

Maak het af met een handje dille.

traybake vis

Schuif de traybake in de oven en bak de vis in 15 tot 17 minuten gaar.

Serveer de vis uit de oven met een lekkere salade. Je kunt de schaal in zijn geheel op tafel zetten, maar je kunt de vis ook alvast over de borden verdelen.

traybake vis traybake vis

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Maaike
  1 juli 2015 om 15:38

  Heerlijk en makkelijk recept, bedankt!!

 • Pauline
  11 juni 2015 om 21:40

  Jaa lekker zomers he?

 • Pauline
  11 juni 2015 om 21:38

  Oh dat is toevallig :)

 • melany
  10 juni 2015 om 23:55

  fast and fresh is het zeker ik houd erg van vis dus dit ziet er heerlijk uit!

 • Linda Delichef
  10 juni 2015 om 20:56

  Haha, ik had nog nooit van de term traybake gehoord en vandaag hoorde ik Rudolph het zeggen in de makkelijke maaltijd en zie ik het bij jou langs komen. Ziet er erg lekker uit!

 • Margot
  10 juni 2015 om 15:04

  Heerlijk! Vooral die tomaatjes erbij vind ik een goed idee.

 • Getvices
  10 juni 2015 om 13:34

  Heerlijk! En inderdaad zo lekker makkelijk. Ook heerlijk voor zomerdagen als je geen zin hebt om te koken..!

 • Atty
  10 juni 2015 om 11:14

  Het lijkt me heerlijk,ga ik doen. Maar met kip gaat het ook? Hoe lang in de oven dan en suggestie voor groenten. Bedankt !

 • Suzan Achter
  10 juni 2015 om 09:25

  Die staat voor volgende week op het menu! Heerlijk! Heb je nog suggesties voor een lekkere salade voor erbij? Thanx

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.