Menu

Video Chocolade avocado popsicle

In de vorige video liet ik het al weten, Juni is ijsjesmaand op Uit Pauline’s Keuken. Vandaag deel ik een heel verantwoorde popsicle met jullie, namelijke een chocolade ijsje op basis van avocado. Yum! De avocado maakt het ijsje super romig en de zoetheid komt grotendeels door de banaan die erin gaat. Om het nog wat zoeter te maken voeg ik nog wat extra agavesiroop toe, maar in principe hoeft dit niet. Ik heb nu gewone melk gebruikt, maar dit kun je eventueel vervangen door een plantaardige variatie zoals amandelmelk of kokosmelk.

Het is wederom een makkelijk receptje, gemaakt in mijn ZOKU. (nee ik krijg hier niet voor betaald). Heb je geen ZOKU dan kun je ook gewone invries vormpjes gebruiken. Duurt alleen wat langer, dus daar heb je iets meer geduld voor nodig.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

chocolade popsicle
Ingrediënten voor 6 ijsjes
1 banaan
Halve avocado
1,5 el cacao
2 el agavesiroop
250 ml (plantaardige) melk

Materialen
ZOKU popsicle maker of
IJsvormpjes

Zo maak je het
Zorg dat je ZOKU minimaal 12 uur van tevoren ingevroren is.

Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Het moet goed schenkbaar zijn.

Vul je ZOKU tot net iets onder het vulstreepje met het chocolademengsel.  Steek het stokje erin en laat het ijsje in 8 minuten hard worden.

Haal het ijsje met behulp van de draaidop uit de ZOKU.

Serveer de chocolade popsicle meteen of bewaar de ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.

popsicle van avocado

Heb je geen ZOKU dan kun je deze ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken. Laat ze dan een nachtje in de vriezer staan.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Antonet
    16 juni 2015 om 12:44

    Ah tof! Dan ga ik hem ook een keer maken :)

  • Pauline
    14 juni 2015 om 14:16

    Even dippen in de gesmolten chocolade, in een volgende video komt dit nog aan bod :)

  • Antonet
    13 juni 2015 om 20:56

    hoe zorg je dan op de traditionele manier voor zo'n chocoladelaagje?

  • Anne-Marie
    13 juni 2015 om 19:41

    Heb ook een Zoku sinds kort en ben er super blij mee! Zo lekker ook vers fruit in te verwerken!

  • Bas
    13 juni 2015 om 15:30

    Weer een heerlijk ijsjesrecept! Avocado en chocolade zijn zo'n lekker combi! Dus hier ben ik heel erg blij mee! Leuk recept!

  • Denna
    13 juni 2015 om 14:31

    De zuko staat al zoooolang op mijn wishlist. Het ziet er echt heerlijk uit!

  • kookgek
    13 juni 2015 om 10:38

    Haha grappig dat je eerlijk hebt laten zien dat het ijsje niet zo makkelijk eruit krijgt, heb ik ook last van, uiteindelijk heb ik het terug gebracht en mijn geld terug gekregen

  • Margot
    13 juni 2015 om 08:32

    Wat een leuk gezond alternatief! Ik ben benieuwd naar de smaak.

  • Emily van Kampen
    13 juni 2015 om 08:05

    Dit klinkt misschien nog wel lekkerder dan een ijsje uit de winkel! Avocado en chocolade zijn zo'n fijne combinatie.

  • Annemieke
    13 juni 2015 om 07:39

    Recept ga ik zeker een keer maken, maar dan met invriesvormpjes. Ik heb niet zo'n ZOKU en met die vormpjes heb je wat om naar uit te kijken (en iets om je man en kindje mee te verrassen :-))

  • Annemieke
    13 juni 2015 om 07:38

    Hee! Die staafmixer van Ph*l**s heb ik ook! Een fijne, krachtige mixer. De hakselmolens (groot en klein) + de mixer (voor slagroom e.d.) met een beker met deksel zaten er ook bij en ik ben er nog steeds erg blij mee :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.