fbpx
Menu

Video Rabarber bereiden op 2 manieren

Rabarber bereiden kan je op meerdere manieren doen. Je kunt het heel “oldscool” stoven, maar je kunt het ook roerbakken, grillen, ja echt waar en roosteren in de oven. In de video van vandaag laat ik je 2 manieren zien waarop je rabarber klaar kunt maken. De eerste is de meest traditionele en meest simpele manier van bereiden,  in een pannetje. En als tweede laat ik jullie zien hoe je deze groente kunt roosteren in de oven met sinaasappel en honing. Beide heel simpel en heel lekker!

Ik ben opgegroeid met rabarber. Wij hadden er een tuin vol mee. Ik doe zelf nu ook een poging. De plant van vorig jaar had het niet overleefd, dus ik heb nu weer een nieuwe plant gepoot. Ik hoop ook dat ik straks bossen rabarber uit mijn eigen tuin kan halen. Maar deze komt gewoon nog even uit de supermarkt.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

rabarber bereiden

Ingrediënten voor gestoofde rabarber
5 stengels rabarber
Scheutje water
3 el kokosbloesemsuiker (of meer als je van zoet houdt)
1 kaneelstokje

Ingrediënten voor geroosterde rabarber
5 stengels rabarber
Sap van een halve sinaasappel
2 – 3 el honing
1 kaneelstokje

Zo maak je gestoofde rabarber
Was de stengels. Snij de uiteindes ervan af. Snijd de rabarber in stukjes van zo’n 3 cm.

Doe de rabarberstukjes in een pannetje en voeg een klein scheutje water toe.

Voeg 3 el kokosbloesemsuiker toe en het kaneelstokje.

Laat het in zo’n 15 tot 20 minuten op een laag vuur gaar stoven.

Deze compôte is heerlijk in yoghurt of in deze rabarbercrumbletaart.

Zo maak je geroosterde rabarber
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de stengels. Snij de uiteindes ervan af.

Snijd de rabarber in stukjes van zo’n 8 cm.

Verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Pers er een halve sinaasappel boven uit.

Sprenkel er 2 el honing overheen en leg een kaneelstokje in de schaal.

Rooster de stengels in ongeveer 25 minuten zacht.

Serveer de geroosterde rabarber met Griekse yoghurt of een bolletje ijs.

rabarber bereiden

In plaats van honing of kokosbloesemsuiker kun je ook gewone suiker, agavesiroop, maple syrup of rietsuiker gebruiken.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Bas
    23 mei 2015 om 22:43

    Erg leuke video Pauline! Duidelijk uitgelegd! Mijn opa en oma hebben ook rabarberplanten staan, en daar geniet ik iedere keer weer van!

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 mei 2015 om 19:44

    AH leuk zeg!

    Beantwoorden
  • Kirsten
    23 mei 2015 om 11:16

    Afgelopen week nog heerlijk gestoofde rabarber gegeten. Blijft één van de lekkerste manieren om rabarber te eten! Ik heb van mijn collega (ook rabarber fan) een receptje gekregen voor rabarbertaart. Die ga ik ook zeker eens proberen ?

    Beantwoorden
  • Renske
    23 mei 2015 om 10:12

    Ik ga zo taartjes maken met rabarber. Heerlijk uit eigen tuin! :) Zelf stoof ik het, maar het recept uit de oven ga ik ook zeker eens proberen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 mei 2015 om 19:46

    Yum! In taartjes is het ook delish!

    Beantwoorden
  • Margot
    23 mei 2015 om 10:01

    Ik maak eigenlijk alleen compote van rabarber, maar zo in de oven kan ik ook wel eens proberen.

    Beantwoorden
  • Joyce
    23 mei 2015 om 08:07

    Bij mijn grootouders stond er ook altijd rabarber. Vroeger snoepten wij daarvan en aten we hem gewoon rauw, recht uit de tuin

    Beantwoorden
  • Rena
    23 mei 2015 om 07:17

    Good morning! In our old garden rhubarb grew like weed, but here in our new garden unfortunately we don't have it. Therefore I had to buy rhubarb at the number moment also at the supermarket although I still like it. Thank you so much for your recipe. Now I have a very yummy seeming new possibility to prepare rhubarb :)
    xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden

Reactie plaatsen