fbpx
Menu

Naankuchen

Naanpizza meets Flammkuchen! Dit is de ultieme mix van deze 2. Echt een weekendreceptje want deze naankuchen staat binnen 10 minuten op tafel. Halleluja! Ook lekker om bij de borrel te serveren trouwens. Kijk als je echt je best wilt doen, dan maak je het naanbrood natuurlijk zelf. Dat is echt niet ingewikkeld, maar kost net even wat meer tijd. Extra lekker is het wel.

Net als bij Flammkuchen heb ik het naanbrood ingesmeerd met crème fraîche en zure room en belegd met uien en spek. Heerlijk vind ik deze combi. Maar je kunt ook variëren met rauwe ham, gerookte zalm, wat extra groentes. Eigenlijk met alles wat je in je koelkast kunt vinden. Ik zou zeggen, schenk een lekker glaasje wit in. Smeer een broodje, stop hem in de oven en geniet 10 minuten later van een heerlijk hapje. Fijn weekend!

naankuchen

Ingrediënten voor 1 naankuchen
1 naanbrood (naturel)
0,5 rode ui
3 plakjes ontbijtspek
1 el zure room
1 el crème fraîche
Peper een zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de zure room en de crème fraîche. Smeer het brood in met dit mengsel.

Snijd de ui in halve ringen en verdeel dit samen met het spek over het naanbrood.

Breng de naankuchen op smaak met peper en zout.

Bak het naanbrood in 7 minuten af in de voorverwarmde oven.

naankuchen

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • El Len
    13 augustus 2018 om 20:12

    Is de creme fraiche dan opgeklopt of lopend voor je het mengt?

    Beantwoorden
  • femke
    27 augustus 2015 om 16:51

    ga hem dit weekend maken ik bennnn benieuwd zit er zo lekker uit mmmm

    Beantwoorden
  • Nathalie
    21 juni 2015 om 22:59

    Phillidelphia ipv zure room en creme fraiche ook te doen?

    Beantwoorden
  • Bas
    29 mei 2015 om 20:32

    Dit ziet er heerlijk uit, wat een leuke combinatie, heb je van beide een beetje!

    Beantwoorden
  • Margot
    29 mei 2015 om 15:35

    Lekker makkelijk en het lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2015 om 22:45

    Jaaa weekendvoer!

    Beantwoorden
  • Lynn
    29 mei 2015 om 14:45

    Oeh, ik ben benieuwd! Deze week maar eens proberen :)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    29 mei 2015 om 11:52

    Dit lijkt me echt zo lekker. Heb nog nooit een echte flammkuchen op, maar naanbrood gaat er altijd wel in!

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2015 om 22:46

    En lekker makkelijk ;)

    Beantwoorden
  • Bettina
    29 mei 2015 om 10:57

    Lijkt me héérlijk. Kun je het naanbrood gebruiken wat eind april op je blog stond? Met zelfrijzend bakmeel en yoghurt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2015 om 22:48

    Ja dat kan ook heel goed :)

    Beantwoorden
  • Getvices
    29 mei 2015 om 08:31

    Zo dit ziet er echt goed uit! Inderdaad ook een heerlijk hapje voor bij de borrel!

    Beantwoorden
  • Stefanie
    29 mei 2015 om 07:22

    Dit is zo'n beetje best of both worlds! Ook ideaal als je niet kan kiezen ;-) Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen