fbpx
Menu

Kidsproof: Bananen bonbons

Oh deze bananen bonbons zijn me toch lekker! Dus ik waarschuw je alvast, ze zijn 100% kidsproof maar ook voor de volwassenen zeker niet mis. Sowieso vind ik alles met pindakaas lekker en helemaal als er dan ook nog chocolade omheen gaat. Banaan, pindakaas en chocola is een bewezen gouden combi. Delish!

Het is wel even een gepriegel en je moet er even de tijd voor nemen. Je moet de bonbons namelijk eerst invriezen. Maar het is een super leuk werkje en helemaal leuk om dit samen met je kiddo te doen. Lekker smeren en je vingers aflikken. En na afloop kun je ongegeneerd snoepen. En daar wordt iedereen blij van, jong of oud.

bananen bonbons

Ingrediënten voor 12 st.
3 bananen
200 gr pure chocolade
12 tl pindakaas
Handje pistachenootjes

Zo maak je het
Snij iedere banaan in 8 gelijke stukjes. (of ongeveer gelijk, het is geen hogere wiskunde) Uit iedere banaan haal je 4 bonbons.

Verdeel over de helft van de bananenstukjes een theelepeltje pindakaas. Steek er een prikkertje of een lolliestokje (die koop je bij taartdeco winkels) in en leg ze vervolgens in de vriezer zodat ze kunnen bevriezen. In principe hoeven ze niet diepgevroren te zijn. Dus na een uurtje of 2 kan je ze er wel uithalen.

Laat in de tussentijd ongeveer 120 gr chocolade smelten. Dit kun je au bain marie doen of in de magnetron.

Zodra de chocolade gesmolten is, zet je het vuur uit en vervang je het hete water door koud water, zodat de chocolade wat kan afkoelen. Voeg ook meteen de rest van de chocolade toe. Op deze manier koelt de gesmolten chocola ook verder af.

Pel de pistachenootjes en hak ze alvast fijn.

Leg een velletje bakpapier klaar. Hier kunnen de bonbons op uitharden.

bananen bonbons bananen bonbons

Nu ga je snel te werk. Haal een bananen bonbon uit de vriezer en dip hem in de gesmolten chocolade. Laat hem iets uitlekken en zet hem vervolgens op het bakpapier.

bananen bonbons

Garneer de bananen bonbons met de gehakte pistachenootjes en laat ze uitharden.

In plaats van nootjes kun je ook kokos gebruiken.

Na een half uurtje zijn de bonbons hard geworden en kan je ze lekker opeten.

bananen bonbons

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! ]

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Michelle
    26 augustus 2015 om 14:14

    Lijkt me heerlijk, en ook erg leuk als traktatie op school! Ben net als Liset alleen wel benieuwd of ze een beetje goed en mooi blijven als je ze een dag van te voren maakt. Heeft iemand hier dat al eens geprobeerd?

    Beantwoorden
  • Eilish (artisticstateofmind)
    31 mei 2015 om 22:33

    Oeh lekker

    Beantwoorden
  • Tamara
    31 mei 2015 om 16:02

    Hmm lekker!

    Beantwoorden
  • Margot
    31 mei 2015 om 15:36

    Yumm! Wat een leuk idee!

    Beantwoorden
  • Charlot
    31 mei 2015 om 15:07

    Ziet er goed uit! Waarom moeten ze eigenlijk eerst in de vriezer en kun je ze niet gewoon meteen in de chocolade dippen?

    Beantwoorden
  • Lynn
    31 mei 2015 om 14:10

    Ik ben gek op pistachenootjes en banaan! Ben benieuwd hoe ze in combinatie zijn :)

    Beantwoorden
  • paul hendrix
    31 mei 2015 om 10:54

    Pauline, als j van pindakaas houdt ben j t bijna aan jezelf verplicht om eens d "skippy"(crunchy )te proberen (blauw label grote letters, bij appie & jumbo). ZO veel lekkerder dan alles wat j al kent!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2015 om 19:26

    Ga ik eens doen! Thanks voor de tip :)

    Beantwoorden
  • Corinne
    31 mei 2015 om 10:19

    Mmmm dat ziet er lekker uit. Binnenkort maar eens uitproberen.

    Beantwoorden
  • Liset - Beautydagboek
    31 mei 2015 om 08:39

    Wat een leuk recept! Mijn dochter is bijna jarig en zit nu aan traktaties te denken. Ik vroeg me even af hoe lang het houdbaar is als je ze eenmaal gemaakt hebt en hoe je ze bewaard? Kan ik ze een dag van te voren maken en hou je ze dan goed in de koelkast? Ik kan me namelijk voorstellen dat de banaan wat 'rijp' en bruin gaat worden.

    Beantwoorden
  • Joyce
    31 mei 2015 om 08:14

    Dit ziet er superlekker uit. Ik ben gek op de banaan-chocolade combo :-D

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    31 mei 2015 om 07:11

    Hele goede tip voor een traktatie voor kinderen maar ook bijvoorbeeld op een babyshower of een feestje

    Beantwoorden

Reactie plaatsen