frozen chai latte

Frozen Chai Latte

In de winter vind ik Chai Latte een heerlijk opwarmertje! Ik word oprecht ontspannen van deze warme kruidige melkdrank. Maar als het zonnetje schijnt, wil ik het liefst alles frozen! Ik maak frozen koffietjes, zoals ijskoffie en frappés, frozen smoothies en vooral heel veel ijs. Toen mijn lievelings-eetwinkel Stach mij vroeg om een recept te maken met hun almonddrink dacht ik meteen aan Chai Latte. Want dat is extra lekker met amandelmelk. Maar omdat de zomer in aantocht is, besloot ik hem frozen te maken en dat was het beste idee ooit!

De amandeldrink is van het merk Rude Health en dat verkopen ze exclusief bij Stach. Het is een amandelmelk gemengd met rijstemelk en dat maakt hem lekker zoet, zonder dat er suikers aan toegevoegd zijn. Toch heb ik er voor wat extra zoetigheid nog wat dadels aan toegevoegd. Extra lekker! Ik had zelf een zakje met chaikruiden (van de Theebrouwerij) in huis, maar je kunt de specerijen ook zelf heel gemakkelijk blenden. Je hebt er wel even geduld voor nodig want de kruiden moeten een tijdje trekken in de melk. Maar alle goede dingen komen langzaam, zegt mijn moeder altijd. Zo ook deze frozen chai latte!

frozen chai latte

Ingrediënten voor 2 personen
2 tl zwarte thee
1 peul kardemom gekneusd
1/4 tl kaneel
1 kruidnagel gekneusd
1/4 tl gedroogde gember
1 peperkorrel gekneusd
300 ml  amandeldrink
1 grote beker ijsklontjes
3 dadels

frozen chai latte

Zo maak je het
Vul een grote beker met de amandeldrink.

Doe alle specerijen en de thee in een theefiltertje. Leg de filter in de melk. Laat dit in de koelkast minimaal een uur trekken.

Giet de getrokken melk in een blender.

Vul hetzelfde glas nu met ijsklontjes en voeg dit bij de melk.

Ontpit de dadels en doe ze in de blender.

Blend er in een paar minuten een gladde frozen chai van.

Drink de chai latte met een rietje.

frozen chai latte

frozen chai latte

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Hartige havermoutkoekjes
Fresh & Easy: Quinotto met groene asperges
Bewaar
9 Comments
 • marieke

  10 mei 2015 at 14:35 Beantwoorden

  Hoi, wat is dit weer heerlijk eenvoudig. Ik heb alpro kokosmelk genomen en dat smaakt ook heerlijk! Dit is een blijvertje!

 • Pauline

  8 mei 2015 at 14:30 Beantwoorden

  Ja is net wat voor jou! Lekker zoet 🙂

 • Margot

  8 mei 2015 at 09:37 Beantwoorden

  Oeps, ik heb nog nooit een chai latte gedronken, maar ik ben wel heel benieuwd nu!

 • Lobke

  8 mei 2015 at 08:53 Beantwoorden

  ooh lijkte lekker!\r\nRude health verkopen ze trouwens ook hij Marqt op de gedempte oude gracht!

 • Ellen

  8 mei 2015 at 08:46 Beantwoorden

  Ik heb eigenlijk nog nooit chai latte geproefd! Klinkt wel heel lekker nochtans!

 • Vivian

  8 mei 2015 at 08:46 Beantwoorden

  Heb nog nooit Chai Latte gedronken, maar klinkt op zich lekker, al heb je er wel een aantal ingredienten voor nodig die ik eigenlijk nooit gebruik of in huis heb.

 • Liset - Beautydagboek

  8 mei 2015 at 07:44 Beantwoorden

  Ik ken Chai Latte helemaal niet, maar het klinkt wel erg lekker!

 • Kim | Notendopje.nl

  8 mei 2015 at 07:26 Beantwoorden

  Oooooh ik ben gek op Chai Latte! Tot nu toe alleen als warme drank gedronken inderdaad. Ik vind de Clipper groene chai latte thee trouwens ook echt een aanrader. Ben heel benieuwd hoe dit smaakt als het zo koud is!

Plaats een reactie