Menu

Frozen Chai Latte

In de winter vind ik Chai Latte een heerlijk opwarmertje! Ik word oprecht ontspannen van deze warme kruidige melkdrank. Maar als het zonnetje schijnt, wil ik het liefst alles frozen! Ik maak frozen koffietjes, zoals ijskoffie en frappés, frozen smoothies en vooral heel veel ijs. Toen mijn lievelings-eetwinkel Stach mij vroeg om een recept te maken met hun almonddrink dacht ik meteen aan Chai Latte. Want dat is extra lekker met amandelmelk. Maar omdat de zomer in aantocht is, besloot ik hem frozen te maken en dat was het beste idee ooit!

De amandeldrink is van het merk Rude Health en dat verkopen ze exclusief bij Stach. Het is een amandelmelk gemengd met rijstemelk en dat maakt hem lekker zoet, zonder dat er suikers aan toegevoegd zijn. Toch heb ik er voor wat extra zoetigheid nog wat dadels aan toegevoegd. Extra lekker! Ik had zelf een zakje met chaikruiden (van de Theebrouwerij) in huis, maar je kunt de specerijen ook zelf heel gemakkelijk blenden. Je hebt er wel even geduld voor nodig want de kruiden moeten een tijdje trekken in de melk. Maar alle goede dingen komen langzaam, zegt mijn moeder altijd. Zo ook deze frozen chai latte!

frozen chai latte

Ingrediënten voor 2 personen
2 tl zwarte thee
1 peul kardemom gekneusd
1/4 tl kaneel
1 kruidnagel gekneusd
1/4 tl gedroogde gember
1 peperkorrel gekneusd
300 ml  amandeldrink
1 grote beker ijsklontjes
3 dadels

frozen chai latte

Zo maak je het
Vul een grote beker met de amandeldrink.

Doe alle specerijen en de thee in een theefiltertje. Leg de filter in de melk. Laat dit in de koelkast minimaal een uur trekken.

Giet de getrokken melk in een blender.

Vul hetzelfde glas nu met ijsklontjes en voeg dit bij de melk.

Ontpit de dadels en doe ze in de blender.

Blend er in een paar minuten een gladde frozen chai van.

Drink de chai latte met een rietje.

frozen chai latte

frozen chai latte

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • marieke
  10 mei 2015 om 14:35

  Hoi, wat is dit weer heerlijk eenvoudig. Ik heb alpro kokosmelk genomen en dat smaakt ook heerlijk! Dit is een blijvertje!

 • Pauline
  8 mei 2015 om 14:31

  Oh goed om te weten!

 • Pauline
  8 mei 2015 om 14:30

  Ja is net wat voor jou! Lekker zoet :)

 • Margot
  8 mei 2015 om 09:37

  Oeps, ik heb nog nooit een chai latte gedronken, maar ik ben wel heel benieuwd nu!

 • Lobke
  8 mei 2015 om 08:53

  ooh lijkte lekker!
  Rude health verkopen ze trouwens ook hij Marqt op de gedempte oude gracht!

 • Ellen
  8 mei 2015 om 08:46

  Ik heb eigenlijk nog nooit chai latte geproefd! Klinkt wel heel lekker nochtans!

 • Vivian
  8 mei 2015 om 08:46

  Heb nog nooit Chai Latte gedronken, maar klinkt op zich lekker, al heb je er wel een aantal ingredienten voor nodig die ik eigenlijk nooit gebruik of in huis heb.

 • Liset - Beautydagboek
  8 mei 2015 om 07:44

  Ik ken Chai Latte helemaal niet, maar het klinkt wel erg lekker!

 • Kim | Notendopje.nl
  8 mei 2015 om 07:26

  Oooooh ik ben gek op Chai Latte! Tot nu toe alleen als warme drank gedronken inderdaad. Ik vind de Clipper groene chai latte thee trouwens ook echt een aanrader. Ben heel benieuwd hoe dit smaakt als het zo koud is!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST