italiaanse quinoa ovenschotel

Fresh & Easy Italiaanse quinoa ovenschotel

Ja daar is hij dan eindelijk, beloofd is beloofd, de Italiaanse quinoa ovenschotel. Toen ik het recept deelde voor de Mexicaanse versie, vertelde ik jullie al dat ik ook een Italiaanse variant had gemaakt. Had ik niet moeten doen… Bijna dagelijks kreeg ik wel een berichtje, wanneer het recept online komt. Ik kan het jullie ook niet kwalijk nemen, want het is gewoon een heel fijn recept. En super makkelijk om te maken en nog best gezond ook. En daar houden we van.

De Italiaanse versie is al net zo lekker als de Mexicaanse. Vind ik dan he! Maak er een lekkere salade bij en je hebt een heerlijk maaltje. Of grill een lekker kippetje of visje op de barbecue. Je kunt eventueel ook stukje salami aan de ovenschotel toevoegen. Dan krijgt hij net iets meer pit! Ik ben benieuwd wat jullie van deze variant vinden. Laat het vooral even weten op Instagram met de tag @uitpaulineskeuken als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

italiaanse quinoa ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr quinoa
1 courgette
1 ui
Halve rode peper
1 teentje knoflook
1 paprika (kleur maakt niet uit)
600 gr tomatenblokjes (uit blik)
40 gr Parmezaan
1 bol buffelmozzarella
1,5 tl oregano
Peper en zout
Verse basilicum
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 15 minuten nodig. Dit zou je evt. ook de avond van tevoren kunnen doen.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snij de paprika en de courgette in blokjes en bak deze mee. Ik had toevallig nog een gele paprika liggen. Maar het maakt in principe niet uit welke kleur je gebruikt. Ik vind zelf de rode stiekem het lekkerste.

Voeg nu de tomatenblokjes toe en de oregano toe.

Voeg de gekookte quinoa toe en meng het even doorelkaar. Breng de quinoa op smaak met peper en zout. Proef even tussendoor.

Verdeel de Italiaanse quinoa over een ingevette ovenschaal.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de ovenschotel.

italiaanse quinoa ovenschotel

Rasp er royaal Parmezaanse kaas overheen.

Bak de quinoa ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is.

Garneer de Italiaanse ovenschotel met wat verse basilicum.

italiaanse quinoa ovenschotel

Dit recept is Voedselzandloper proof.

 

Hotspot Sugo Rotterdam
Springrolls met pindadressing
Bewaar
35 Comments
  • Nicky

    21 maart 2017 at 18:55 Beantwoorden

    Heerlijk gerecht. Ik heb er een eigen twist aan gegeven met een beetje gekruid gehakt en wat aubergine.

    • Hans.eefje

      15 mei 2017 at 19:14 Beantwoorden

      Net voor het eerst gemaakt en wat lekker! Ook de kinderen vonden het heerlijk.

  • R

    17 februari 2016 at 14:53 Beantwoorden

    Hoeveel calorieën zitten er in dit recept?

  • Annika

    10 januari 2016 at 19:07 Beantwoorden

    Was lekker! Denk dat ik de Mexicaanse variant lekkerder vind. Maar goed, beetje afwisseling is ook nodig 🙂

  • Marijke

    18 oktober 2015 at 22:43 Beantwoorden

    Wat ook nog fijn is aan dit recept: het laat zich makkelijk invriezen! \r\nHeel handig voor een late dienst in het ziekenhuis. Veel collega’s vroegen wat er nou zo lekker ruikt.

  • Claudia

    13 oktober 2015 at 22:32 Beantwoorden

    Ik had dit recept al heel lang in mijn recepten-app staan, en afgelopen week heb ik hem eindelijk eens gemaakt. Bedankt, we hebben allebei echt heerlijk gegeten! 🙂 (En dat terwijl mijn vriend niet echt een quinoa-liefhebber is)

  • Ids

    19 augustus 2015 at 23:16 Beantwoorden

    Mooi gerecht, was erg lekker toen we het vanavond aten.

  • Kelly

    9 juni 2015 at 21:25 Beantwoorden

    Het was echt zo lekker! We hebben net zitten smullen met z’n tweeën =)

  • Linda

    19 mei 2015 at 18:51 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik binnenkort ook proberen. Ik had wel een vraagje, ik heb vandaag de Mexicaanse Quinoa Ovenschotel gemaakt, maar 250 gram quinoa was echt veel te veel. Voor mijn gevoel verdriedubbelde het. Bedoel je 250 gram rauwe of 250 gram gekookte quinoa? De schotel was overigens erg lekker!

  • Nienke

    10 mei 2015 at 11:39 Beantwoorden

    Ik heb er ook nog wat klein gesneden zongedroogde tomaatjes doorheen gedaan, echt heerlijk!

  • Simone

    9 mei 2015 at 23:04 Beantwoorden

    Ziet er goed uit. Ik snap wel waarom iedereen bleef vragen voor het recept. Jammer dat ik op dit moment even zonder goede oven zit. Wel op mijn to-Cook list gezet, 🙂

  • Jessica

    9 mei 2015 at 08:48 Beantwoorden

    Gisteravond gemaakt. Was echt suuuper lekker!

  • Carolien Van Eyck

    9 mei 2015 at 00:40 Beantwoorden

    Mmmm, overheerlijk! Mijn man, die geen fan is van quinoa, is wel fan van deze schotel!\r\nDank je Pauline!

  • Ger

    7 mei 2015 at 23:20 Beantwoorden

    Hier word ik blij van. Mmm

  • Nele

    7 mei 2015 at 22:39 Beantwoorden

    Daarnet dit recept uitgeprobeerd, en hoe lekker zeg. Wij waren al fans van quinoa maar nu vinden de kindjes het ook superlekker! Zeker een recept om vaak boven te halen!

  • Stefanie

    7 mei 2015 at 10:40 Beantwoorden

    Je Mexicaanse variant vond ik al echt super lekker. Ga deze dan ook maar eens testen 😉

  • Peter

    7 mei 2015 at 10:15 Beantwoorden

    Dit ziet er weer heerlijk uit Pauline!\r\nGa ik zeker maken als gluten-gast, dank :-)\r\n\r\nEen vraag: \r\nIs het mogelijk je recepten printer-vriendelijk te maken?\r\nVoor dit recept zijn het maar liefst 6 pagina’s met erg veel kleurenfoto’s! :-(\r\nDuur en boom/papier-onvriendelijk grapje…

    • Pauline

      8 mei 2015 at 14:33 Beantwoorden

      Ik zal er weer eens naar kijken idd. Ik had dat eerst wel en dat was beter.

  • Fleur

    6 mei 2015 at 21:40 Beantwoorden

    Dit ga ik zeker maken van de week! Kan het ook met quinoa vlokken? Dat heb ik namelijk nog in huis…

  • Roxanne

    6 mei 2015 at 19:47 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! \r\nIs het toevallig tarwe vrij?

  • Rebecca

    6 mei 2015 at 19:12 Beantwoorden

    Dit ziet er onwijs lekker uit! Dat ga ik zeker een keer proberen 😀 \r\ngroetjes, rebecca

  • Emma

    6 mei 2015 at 16:16 Beantwoorden

    Verrukkelijk! Leuk ook met quinoa!

  • kitty

    6 mei 2015 at 12:49 Beantwoorden

    lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keertje proberen. Mag ik vragen waar je je mozarella vandaan haalt en welk merk je gebruikt? ik heb nou al diverse geprobeerd en gemerkt dat er een enorm verschil in zit. Omdat er zoveel keus is weet ik het gewoon even niet meer welke nou goed was/is en niet…..

    • Pauline

      6 mei 2015 at 12:59 Beantwoorden

      Ik gebruik meestal de buffelmozzarella van Galbani, dat is de donkerblauwe verpakking. Kun je gewoon bij AH kopen. 🙂

  • Jasmijn

    6 mei 2015 at 12:40 Beantwoorden

    Ik ben echt helemaal gek op de mexicaanse quinoaschotel, het liefst eet ik het elke week. Maar wat een goed idee om er ook een italiaanse versie van te maken! Snel proberen!

  • INSOMNIAC

    6 mei 2015 at 12:40 Beantwoorden

    Kijk! ook hier maar één iemand die van quinoa houdt, maar op deze manier zal het wellicht toch een succes worden!

  • Antonet

    6 mei 2015 at 11:44 Beantwoorden

    Kun je dit ook invriezen en dan later de rest opeten? \r\nZiet er heerlijk uit!

    • Pauline

      6 mei 2015 at 13:00 Beantwoorden

      Jawel dat kan wel! Ik vind zelf wel dat de smaak altijd iets achteruit gaat in de vriezer.

  • Tess

    6 mei 2015 at 11:18 Beantwoorden

    Hmm, klinkt goed! Deze ga ik vanavond proberen, maar dan met (kip)gehakt erdoor denk ik!

  • Kim

    6 mei 2015 at 10:42 Beantwoorden

    Dit ziet er echt top uit! Ik heb het recept gelijk bewaard, binnenkort maar eens uittesten.

  • Margot

    6 mei 2015 at 09:30 Beantwoorden

    Dat ziet er heelijk uit! Ik ga het eens aan mijn vriend voorstellen.

  • Ellen

    6 mei 2015 at 09:11 Beantwoorden

    Mmm, lekker! Ik maakte redelijk recentelijk ook een quinoa ovenschotel met kippengehakt, ook echt een aanrader!

  • Walter

    6 mei 2015 at 07:40 Beantwoorden

    Heb je hint gevolgd en stukjes chorizo samen met ui en paprika gefruit; lost dan mooi zijn olies en verhoogt de smaak. Thks

  • Emily van Kampen

    6 mei 2015 at 07:35 Beantwoorden

    Zo jammer dat ik de enige in huis ben die van quinoa houdt, want dit ziet er gewoon heerlijk uit! Dan bewaar ik dit recept maar voor een etentje met vriendinnen, die worden hier vast ook heel blij van.

Plaats een reactie