25 food vragen aan Annika

25 food vragen aan Annika

Zoals jullie weten heb ik vorig jaar een 25 food vragen aan serie gehad op mijn blog! Alleen mijn bloedeigen zus en partner in crime had de vragen nog niet beantwoord. En dat kan natuurlijk niet, als co-creator op Uit Pauline’s Keuken! Ik ben heel blij met haar bijdrage aan mijn blog. Het leuke is dat we ook echt dezelfde mening hebben en daarom vertrouw ik haar “mijn pen” wel toe. Dus de hoogste tijd om meer over haar te weten te komen. Hier komen haar antwoorden op 25 food vragen tag. Kan je merken dat we zussen zijn?

Wat is je favoriete ontbijt?
25 vragen

Dat is iedere dag hetzelfde. Griekse yoghurt met muesli van Zonnatura en een beetje kokos. Soms voeg ik er nog blauwe bessen aan toe.

Hoe drink je je koffie?
Ik drink mijn koffie met melk en een zoetje. De laatste tijd probeer ik ook het zoetje weg te laten, maar dat is nog even wennen. En iedere dag drink ik 1 cappuccino.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Oeh, dat is een lastige vraag. Ik vind namelijk heel veel broodjes lekker. Als ik in een lunchtentje zit, kies ik vaak voor het broodje carpaccio met parmezaanse kaas en truffelmayo. Mm, zo lekker vind ik dat. Maar ik hou ook van een ‘good old’ broodje kroket of garnalenkroketten.

Soep of salade?
Ik ben van beiden niet echt fan eigenlijk. In de zomer eet ik wel vaker salades en een soepje op zijn tijd vind ik ook wel lekker. Ik hou wel van basic soepen. Bijvoorbeeld courgettesoep of tomatensoep.

Wat is je favoriete kookboek?
Het Uit Paulines Keuken boek natuurlijk 🙂

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dan zou ik kiezen voor nooit meer zoet. Ik ben meer van de hartige smaken. Ik heb nooit echt enorme chocolade cravings, maar wel naar chips bijvoorbeeld.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Oh dat is ook moeilijk kiezen. Ik hou van de Spaanse keuken met zijn tapas, paella’s en pintxos. De Italiaanse keuken is altijd goed. Ik hou van pasta’s, pizza en lekkere antipasti. De Mexicaanse keuken vind ik ook erg lekker. Hmm, ik kan niet kiezen..

Wat is je favo foodfilm?
Chocolat!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ik denk meteen aan bitterballen, maar ik heb er nog veel meer. Ik vind Reeses bijvoorbeeld erg lekker. Dat zijn van die choco cups met pindakaas erin. En een patatje mayo gaat er ook altijd wel in.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Daar hoef ik niet over na te denken, Pauline! Zij is mijn grootste inspiratiebron wat betreft koken. Ik heb al veel van haar geleerd en maak regelmatig iets uit het kookboek of van het blog.

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan. Ik hou van de gezelligheid en sfeer in een restaurant en ik vind het ook wel lekker dat alles voor je klaar gemaakt wordt, haha..Thuis koken vind ik ook wel leuk, maar ik ga liever uit eten.

High end of Low profile?
Absoluut low profile. Ik hou helemaal niet van moeilijk gedoe en exclusief eten. Ik vind het wel leuk om nieuwe dingen te proberen, nieuwe restaurants te ontdekken, maar ik vind het vooral belangrijk dat het lekker en gezellig is.

Wat is je lievelings restaurant?
Dat zijn er meerdere, ik kan denk ik niet 1 kiezen. Napoli in Haarlem is een goede Italiaan. De Brinkmann in Haarlem is fijn voor een snelle hap. Dijkers in Haarlem vind ik erg leuk en zo kan ik nog wel even doorgaan..

Boodschappen doe ik bij…
Vooral bij de Albert Heijn. Zij hebben alles en ik weet waar alles ligt. Af en toe ga ik ook naar de markt, de Marqt of de Turk.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Oh jee, dat weet ik echt niet. Misschien heb ik het lekkerste nog nooit gehad?

Wat is je favo cocktail?
25 vragen

Strawberry daiquiri, en dan met verse aardbeien. Een mojito kan ik trouwens ook wel waarderen.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Clooney, of course! Hoewel, hij is wel een beetje oud. Maar ik zou wel nieuwsgierig zijn naar hoe hij is in real life.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Ik kan niet zonder olijfolie. Ook een goede oven vind ik belangrijk. En daarnaast is het handig als je over de juiste keukentools beschikt, zoals goede pannen.

Mijn favo snack is…

filodeeg stengels

Kom ik toch weer bij bitterballen uit, en kaasstengels niet te vergeten. Maar ik hou ook van toastjes met truffelmayonaise.

Wat zit er op jouw pizza?
Heel veel kaas en salami. Ik kies bijna altijd dezelfde pizza 🙂

Wat lust je echt niet?
Ik hou absoluut niet van sushi. Sowieso ben ik niet echt een vis eter. En hele gekke dingen zoals orgaanvlees lust ik ook niet.

Mijn favoriete foodblog is…
Uit Pauline’s Keuken staat op 1, maar ik kijk ook graag naar de filmpjes van Foodgloss.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Hert! Alleen ik dacht dat het rund was 😉

Wat staat er op je food bucket list?
Ik pin regelmatig op mijn Pinterest account gerechten die ik nog graag zou willen eten of maken. Bijvoorbeeld de peanutbutter no bake marshmallow cheesecake bars. Het water loopt me al in de mond..

Ik kan niet leven zonder…
2014-12-13 10.19.37Koffie!

Wil je deze tag overnemen? Ga gerust je gang, maar dan is het wel liefs als je mij even noemt in je bericht.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in