quinotto met groene asperges

Fresh & Easy: Quinotto met groene asperges

Heb jij wel eens risotto van quinoa gegeten? Ik kan het je aanraden het is super lekker en super snel klaar. Een echt Fast & Freshje dus. Ideaal voor de woensdag. Ik maakte deze quinotto met groene asperges en geitenkaas. Groen dus en geen wit! Iedereen heeft het altijd over het witte goud en de eerste asperges van het jaar worden altijd feestelijk onthaald. Nou mensen doe mij die groene maar, ik vind ze veel smaakvoller en ook veelzijdiger in gebruik. Je kunt ze koken, bakken, grillen, roosteren en zelfs rauw eten. Echt waar.  Nog een pluspuntje je hoeft ze niet te schillen. En kijk, daar hou ik van.

Om het extra lekker te maken voegde ik geitenkaas toe. Houd je niet zo van geitenkaas, dan kun je natuurlijk ook gewoon Parmezaan gebruiken, net zo lekker. Het receptje is voldoende voor 2 volwassenen en 2 kids, of voor 3 grote eters, dat kan ook.

quinotto met groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr quinoa
350 gr groene asperges
1 ui
650 ml (kippen)bouillon
Scheutje witte wijn
Rasp van een halve citroen
80 gr zachte geitenkaas
Handje bieslook
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui. Fruit deze aan in wat olijfolie.

Snijd het kontje van de asperges en snijd ze doormidden. In drieën kan ook, even afhankelijk van de grootte van je asperges.

Voeg de asperges bij de uien en bak ze kort mee.

Was de quinoa onder de kraan en voeg het bij de asperges. Bak het kort aan. Blus de quinoa af met een scheutje witte wijn.

Voeg nu in één keer de bouillon toe en breng het al roerend aan de kook. Laat de quinotto ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken, terwijl je het tussentijds blijft roeren. Wordt het mengsel te droog, voeg dan wat extra bouillon toe.

Was de citroen en voeg de rasp van een halve citroen bij de quinoa risotto. Dit maakt het lekker fris. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de quinoa.

Breng de quinotto op smaak met peper en zout.

Verkruimel vlak voor het serveren de zachte geitenkaas over de risotto.

Geniet ervan!

Tip: voor extra smeuïgheid en smaak kun je ook nog wat Parmezaan toevoegen.

quinotto met groene asperges

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Review Green Kitchen Travels
Naanbrood van 2 ingrediënten
Bewaar
14 Comments
 • Jael

  26 mei 2015 at 16:46 Beantwoorden

  Hi Pauline! Ik sluit me bij Tineke aan: Je bent vaak m’n redder in “kook inspiratie-nood” =) Klein vraagje over de wijn: Maakt het uit wat voor witte wijn het is? ( droog / zoet enz)

 • Judith - myfoodblog.nl

  23 april 2015 at 20:35 Beantwoorden

  Wat een leuk idee, risotto van quinoa :-)! Ik ben trouwens ook iets meer van de groene dan van de witte asperges 😉

 • Irene

  23 april 2015 at 17:38 Beantwoorden

  Dit recept is heerlijk! Ik ken het uit je Voedselzandloper kookboek. Mijn ouders en ik waren erg verrast. Mijn vriend was wat minder enthousiast, maar heeft het wel gewoon op gegeten

 • Lydia

  22 april 2015 at 19:45 Beantwoorden

  Eigenlijk zou ik vanavond een salade maken met groene asperges. Maar toen zag ik dit recept, en hier had ik ook alles voor in huis. Net gemaakt, wat lekker! Dankje!

 • Corinne

  22 april 2015 at 19:19 Beantwoorden

  ik vind quinoa zoooo lekker. Dus dit ga ik zeker ook eens maken.

 • Tineke

  22 april 2015 at 11:24 Beantwoorden

  Heb toevallig alles in huis, ik ga het voor vanavond maken. Ben heel benieuwd, zal laten weten hoe het was! Trouwens Pauline, als ik het even niet meer weet met het eten, vind ik bij jou meestal wel een leuke oplossing! Dank je daarvoor!

 • Eva

  22 april 2015 at 10:21 Beantwoorden

  Ziet er super lekker en gemakkelijk uit! Ben benieuwd wat de kids hiervan zouden vinden 😉 Liefs, Eva

 • Ellen

  22 april 2015 at 09:51 Beantwoorden

  Ik kan me wel voorstellen dat dit toch heel erg lekker is! 🙂

 • Emily van Kampen

  22 april 2015 at 08:04 Beantwoorden

  Oké quinotto is misschien niet heel fotogeniek, maar het lijkt me wel erg lekker. Op die manier krijgt je quinoa wel meer smaak denk ik.

 • Emma

  22 april 2015 at 07:30 Beantwoorden

  Quinotto, wat een idee!!

 • Jelleke

  22 april 2015 at 07:25 Beantwoorden

  hallo, ziet er niet erg lekker uit! Het oog wil toch ook wat?

Plaats een reactie