fbpx
Menu

Pizzadilla’s

Yes weekend! En daarom heb ik het perfecte weekendrecept voor jullie, namelijk pizzadilla’s. Dat is een kruising tussen een quesadilla, I like, en een pizza, I like even more. The best of both worlds zeg maar. Super lekker en super makkelijk om te maken. Ideaal voor een vrijdagavond. Op vrijdag kook ik eigenlijk nooit. Tenzij we vrienden over de vloer krijgen, dan doe ik uiteraard mijn best. Maar meestal is vrijdag een chillavond, met pizza op de bank, of we gaan uit eten of ergens een drankje doen.

Je kunt de pizzadilla’s met alles vullen wat je lekker vindt. Ik heb ze nu gevuld met salami, ham, mozzarella, wat geraspte kaas en tomatensaus. Niets meer dan dat. Hoe eenvoudig lekker kan het zijn. Maar voel je vrij om te experimenteren. Deze pizzadilla’s doen het ook goed op borrels, ik spreek uit ervaring. Snijd ze dan in achten en je hebt een heel fijn hapje naast een lekker glaasje wit.

pizzadilla's

Onderstaand recept is een hoofdgerecht voor 2 personen 

Ingrediënten voor 8 st.
4 meergranen wraps
60 ml tomatenpassata (uit een kartonnetje)
3 plakjes ham
3 plakes salami
1 bol mozzarella
Handje geraspte kaas
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Doe de tomatenpassata in een kommetje en breng deze op smaak met peper, zout en de oregano.

Verdeel de tomatenpassata met een lepel over 2 van de wraps.

Snij de ham en de salami in reepjes en verdeel deze over de wraps.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de wraps. Maak het af met een handje geraspte kaas.

Verhit een koekenpan zonder vetstof op middelhoog vuur.

pizzadilla's

Leg een belegde wrap in de koekenpan. Leg er een onbelegde wrap bovenop.

Bak de pizzadilla’s in ongeveer 3 minuten goudbruin.

Keer hem voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.

Snij de pizzadilla’s in vieren voor het avondeten of in achten voor bij de borrel.

pizzadilla's pizzadilla's

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

31 reacties

  • metal timmy
    5 november 2016 om 10:59

    Enkel de helft beleggen met beleg naar keuze en dan dichtvouwen! Veel makkelijker om om te draaien.

  • Allana
    17 januari 2016 om 17:39

    Heel lekker! Ik heb ze gevarieërd met tonijn, dat is ook echt super lekker.

  • Pauline
    3 december 2015 om 20:11

    Het kan denk ik wel, maar het wordt denk ik wel wat droger. Je kunt ze dan beter klaarmaken tot het moment verwarmen. Inpakken in folie en in de koelkast bewaren tot je gasten er zijn en dan last minute verwarmen. Veel plezier alvast!

  • Natascha
    3 december 2015 om 18:22

    Even een vraagje: kun je ze ook een dag van te voren maken en dan opwarmen?
    Heb ze pas gemaakt en vond ze heerlijk. Maar heb zaterdag een feestje maar moet de hele dag nog werken,en omdat ik vrijdag wel vrij heb dacht ik dan maak ik ze dan al
    .

  • SabrinaM
    27 november 2015 om 21:37

    Omdraaien doe ik altijd door een iets kleiner bord (dan de pan) op de kop op de wraps te leggen, dan de pan omdraaien terwijl je het bord tegen je hand aangedrukt houdt en dan van het bord weer in de pan laten glijden.. Dat werkt bij mij altijd super. Wel voorzichtig met de handen langs die hete pan alleen ;-)

  • Vera bouwhuis
    27 november 2015 om 18:31

    Super leuk idee! Ga het morgen meteen proberen! Ik keer zoiets altijd om met een bord zo kan er niks tussenuit vallen!

  • annemarie
    5 oktober 2015 om 10:45

    ik heb deze keertje gemaakt maar kreeg de randen niet lekker dichtgeplakt waardoor alles eruit valt bij het omdraaien. iemand tips of ideeën?

  • Fberg21
    24 juni 2015 om 00:46

    Lijkt me heerlijk, maar hoe draai je de pizzadilla makkelijk om zonder dan alles er tussenuit valt.

  • Fberg21
    24 juni 2015 om 00:27

    Lijkt me heerlijk, maar hoe kun je de pizzadilla makkelijk omdraaien?

  • Pauline
    21 april 2015 om 09:27

    Jawel, maar warm is nog lekkerder!

  • Mylène
    18 april 2015 om 07:04

    Kan je deze koud eten.?

  • Natalie
    17 april 2015 om 20:06

    Super lekker gerecht!! Ik heb het zelf gecombineerd met champignons, mozzarella, paprika, ui, gorgonzola, en geraspte kaas. Ga dit recept zeker onthouden!

  • Saskia
    11 april 2015 om 22:29

    Je kan ook zo heerlijk andere combi's maken:- rode ui + koriander + geraspte kaas (en de tomaat)- plakjes courgette + geitenkaas (en de tomaat)Ook lekker op de BBQ als voorafje!

  • Pauline
    11 april 2015 om 18:16

    Ohh lekkere combi!

  • sophie
    10 april 2015 om 19:35

    Zo dat was lekker! Vanavond gegeten met de heerlijke koolsalade, ook van Pauline!

  • Tessa
    10 april 2015 om 18:39

    Dit heeft héél lekker gesmaakt vanavond! Lekker met een groene salade erbij. Heerlijk comfort food!

  • Kim
    10 april 2015 om 18:35

    Wat een leiuk idee! ik ben ook echt fan van quesadillas (met rauwe ham, love it), dus dit is wel een leuke toevoeging. Ik ga het een keer proberen!

  • Manouk
    10 april 2015 om 17:13

    Soooo goooood!!!

  • Annemieke
    10 april 2015 om 15:03

    Ik eet deze vaak bij een kom soep, heerlijk! En mijn kinderen zijn er ook gek op. Binnenkort maar weer eens maken.

  • Saffia
    10 april 2015 om 13:49

    Ziet er heerlijk uit!

  • Joke Kieft
    10 april 2015 om 11:53

    Ziet er heerlijk uit Pauline en zo gemakkelijk recept.
    Die ga ik zeker een keer binnenkort maken!
    Moet ook nog de flammkuche een keer maken, zag er ook zo lekker uit.

    Liefs, Joke

  • kelly van voorden
    10 april 2015 om 11:33

    jaaah.dit is lekker! Vooral nog met champignons ertussen. Al heb ik de mijne wel laatst in lekker wat boter gebakken. :)

  • Margot
    10 april 2015 om 10:52

    Yumm! Een perfecte lunch!

  • Stefanie
    10 april 2015 om 09:42

    Ik ben fan van quesadillas dus dan kan het niet anders dan dat dit een succesnummer is. Lust er nu eigenlijk al wel eentje ;-)

  • Ellen
    10 april 2015 om 09:13

    Jam! ZO lekker, die staan bij ons ook geregeld op het menu!

  • Het Sushimeisje
    10 april 2015 om 08:20

    Lekker en nog origineel ook! Ik had zelf nooit bedacht om mijn wraps zo te eten.

  • Carmen
    10 april 2015 om 07:48

    Lijkt me super lekker!

  • Emily van Kampen
    10 april 2015 om 07:22

    Super handig! Zo maak je eigenlijk een hele snelle, maar toch verse pizza. Deze ga ik onthouden!

  • gerhilde maakt
    10 april 2015 om 07:03

    Ziet er lekker uit en best gemakkelijk, joepie!

  • Renske
    10 april 2015 om 06:58

    Wat een heerlijk en makkelijk recept!

  • A.J.
    10 april 2015 om 06:57

    Wat leuk.
    Ik zocht al een lekker recept voor de "easy friday".
    AJ

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.