oosterse salade met biefstuk

Fresh & Easy: Oosterse salade met biefstuk

Ik had van Koop een Koe, daarover morgen meer, een heel pakket met biefstuk en entrecôtes gekregen. Nu ben ik zelf niet een enorme vleeseter, maar zo af en toe vind ik een stukje wel lekker. Van de biefstukken maakte ik een snelle Oosterse salade met hoisinsaus. En die was bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Omdat het een Fast & Freshje is maakte ik de hoisinsaus niet zelf. Deze kun je gewoon bij de Toko of bij de Appie halen. Dat doe ik ook. Zelf maken kan natuurlijk ook, maar dat kost net iets meer tijd. Ik wokte nog wat bimi mee, dat is een zusje van de broccoli, en een handje taugé. Super lekker en heel snel klaar. Geniet ervan.

oosterse salade met biefstuk

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Romaine sla
3 wortelen
1 stukje komkommer van 10 cm
200 gr bimi
100 gr taugé
2 lente uitjes
4 biefstukken
2 el + 2 el hoisinsaus
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snij de biefstukken in repen van ongeveer 1 cm dik. Breng ze op smaak met peper en zout.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de biefstuk toe en bak ze op een hoog  vuur in ongeveer 2 tot 3 minuten rondom aan. Voeg 2 el van de hoisinsaus toe en bakt dit mee.  Het lekkerste is als de biefstuk nog een beetje rood-roze van binnen is en hij helemaal omringd is door de saus.

Haal de biefstukreepjes uit de pan en laat dit rusten onder aluminiumfolie.

Was de bimi en doe dit in de pan (waar net je vlees in zat), voeg ook de taugé toe en wok dit kort. Voeg nog 2 lepels extra hoisinsaus toe. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe als je pan te droog is.

Verdeel de Romaine sla over de borden. Snij de komkommer in partjes en maak linten van de wortel met een kaasschaaf. Voeg dit bij de sla.

Verdeel de biefstukreepjes en de gewokte groentes over de sla.

Snij de lente uit in ringetjes en verdeel deze over de Oosterse salade.

Garneer de salade met wat  cashewnoten.

Serveer meteen.

oosterse salade met biefstuk

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Review: Koop een Koe
Zoete aardappelsalade
Bewaar
7 Comments
 • Maria von Bach

  25 augustus 2017 at 09:47 Beantwoorden

  Hoi Pauline, ik ga deze morgenavond maken voor mijn ouders wanneer ze bij ons komen eten!
  P.s.: Mijn zus heet ook Pauline, dus als ik zeg dat dit uit Pauline’s keuken komt, zullen ze vast verbaasd reageren, haha!

 • Dennis

  10 april 2016 at 17:38 Beantwoorden

  Wat een zeur ben jij zeg. Pauline heeft in elk geval de moeite genomen om iets te posten; daar hebben we wat aan. Goed gedaan Pauline! Heerlijk!

 • Ger

  29 april 2015 at 23:44 Beantwoorden

  Klinkt weer hartstikke goed! Jij hebt toch ook altijd inspiratie he? Complimenten hoor, voor al die recepten die je deelt en de mooie foto’s. Het water loopt me altijd in de mond, als ik op jouw blog beland.

 • Margot

  29 april 2015 at 09:00 Beantwoorden

  Wat een lekkere combinatie, zeker met die saus!

 • Ellen

  29 april 2015 at 08:16 Beantwoorden

  Mmm, klinkt wel heel erg lekker!

 • Emily van Kampen

  29 april 2015 at 07:20 Beantwoorden

  Ik vind er niks mis mee voor een Fast en Fresh! Als ik iets snelste moet klaar maken is het vaak nog simpeler dan dit. Deze salade klinkt hartstikke lekker.

 • Jelleke

  29 april 2015 at 06:43 Beantwoorden

  Ik vind dit wat mager Pauline! Een salade maken en biefstuk bakken is niet zo moeilijk, het gaat er juist om die saus zelf te kunnen maken! Ik had verwacht dat je daar een versie zou maken die enig sinds voedselzandloper proof is, of zonder suiker. Wat je koopt zit vol met suiker.

Plaats een reactie