fbpx
Menu

Cajun aardappeltjes uit de oven

Ik ben dol op Cajun aardappeltjes uit de oven. Omdat ik hou van variatie, besloot ik ze eens te maken van zoete aardappel en dat pakte bijzonder goed uit. Het idee is heel simpel. Aardappelen wassen, snijden, kruiden en dan hop de oven in. Kan je ondertussen even relaxen in de zon met een kopje koffie. Easy does it.

Ik zeg altijd dat koken niet ingewikkeld is en dat bewijst dit recept maar weer. Ik gebruikte de Picadillo kruiden van Jonnie Boer, die kun je gewoon bij de Appie halen. Het is een mengeling van paprika, knoflook, chili, ui, oregano, rode ui, komijnzaad, jalapeno, peterselie, korianderblad, zwarte peper, chipotle, lavaswortel, kaneel en piment. Allemaal smaken uit de Latijnse Amerikaanse keuken.  Super lekker en je hoeft alleen nog wat zout toe te voegen. De kruidenmengsels  zijn expres zoutloos gehouden omdat je dan zelf de hoeveelheid naar wens kunt toevoegen. Het recept is bedoeld als bijgerecht voor 4 personen. Lekker bij een stukje kip of een visje uit de oven. Het recept voor een lekker visje krijg je morgen van mij, maar nu eerst de Cajun wedges. Enjoy!

cajun ardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
4 zoete aardappelen
2 tl Picadillo kruiden
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht)

Was de zoete aardappelen grondig en verwijder eventuele oneffenheden met een scherp mes.

Snijd de aardappelen in partjes en doe ze in een kom.

Voeg de picadillo kruiden toe en en wat zeezout naar wens. Ik hou zelf wel van zout dus ik ben er royaal mee.

Voeg een scheutje olijfolie toe en hussel het even door elkaar.

cajun ardappeltjes

Verdeel de cajun aardappeltjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Schuif de plaat in de oven en rooster de aardappeltjes in zo’n 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de aardappeltjes uit de oven met een lekker visje of een gegrild kippetje on the side.

cajun ardappeltjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Wendy Hoogewys
    26 november 2017 om 10:35

    Ga ik zometeen uitproberen ... benieuwd 😊

    Beantwoorden
  • Franciska
    28 april 2015 om 11:23

    Gisteren gegeten, erg lekker. Ik had ook de Kip Parmezaan uit je kookboek gemaakt, ook een aanrader. En ik heb van het weekend de citroen-yoghurtcake uit je kookboek gemaakt, super lekker.

    Je hebt er een fan bij :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2015 om 11:58

    Whoohoo, wat leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    18 april 2015 om 17:24

    Ze zitten op dit moment in de oven!

    Beantwoorden
  • Marianne
    17 april 2015 om 10:29

    Dit ga ik komend weekend maken, lijkt me heerlijk ;-)
    Natuurlijk ook met een visje en salade;-) Krijg er al helemaal zin in.

    Beantwoorden
  • Remy
    15 april 2015 om 10:26

    Vanmiddag wat kruiden inslaan. Dit ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Susan
    14 april 2015 om 21:31

    Een beetje een vreemde vraag, maar eet je hierbij ook de schil van de aardappel op? Ik vind deze bij een zoete aardappel altijd wat dik vergeleken met een normale aardappel.

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 april 2015 om 15:11

    Ja ik wel, dat kan gewoon hoor. Wel even goed wassen en oneffenheden verwijderen :)

    Beantwoorden
  • Daphne
    14 april 2015 om 20:14

    I love sweet potatoe! Zeker deze versie eens proberen.

    Beantwoorden
  • Charlie Owens
    14 april 2015 om 11:36

    Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Mijn vrouw had laatst ook zoete aardappelpartjes in de oven gebakken maar toen zaten ze er iets te kort in denk ik want die waren best zacht geworden. Binnenkort maar weer eens proberen en dan iets langer.

    Beantwoorden
  • Margot
    14 april 2015 om 09:51

    Ze zien er perfect uit!

    Beantwoorden
  • Ellen
    14 april 2015 om 08:42

    Lekker! Ik gebruik cajun kruiden echt op allees. Vind het heerlijk ;)

    Beantwoorden
  • Stefanie
    14 april 2015 om 07:35

    Oeps ik wilde nog iets typen. Helemaal top je site! Super mooi geworden :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 april 2015 om 18:56

    Thanks, super leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Stefanie
    14 april 2015 om 07:34

    Lekker! Hier kan ik mijn Jonnie Boer kruiden dus ook voor gebruiken. Goeie tip!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen