Cajun aardappeltjes uit de oven

Ik ben dol op Cajun aardappeltjes uit de oven. Omdat ik hou van variatie, besloot ik ze eens te maken van zoete aardappel en dat pakte bijzonder goed uit. Het idee is heel simpel. Aardappelen wassen, snijden, kruiden en dan hop de oven in. Kan je ondertussen even relaxen in de zon met een kopje koffie. Easy does it.

Ik zeg altijd dat koken niet ingewikkeld is en dat bewijst dit recept maar weer. Ik gebruikte de Picadillo kruiden van Jonnie Boer, die kun je gewoon bij de Appie halen. Het is een mengeling van paprika, knoflook, chili, ui, oregano, rode ui, komijnzaad, jalapeno, peterselie, korianderblad, zwarte peper, chipotle, lavaswortel, kaneel en piment. Allemaal smaken uit de Latijnse Amerikaanse keuken.  Super lekker en je hoeft alleen nog wat zout toe te voegen. De kruidenmengsels  zijn expres zoutloos gehouden omdat je dan zelf de hoeveelheid naar wens kunt toevoegen. Het recept is bedoeld als bijgerecht voor 4 personen. Lekker bij een stukje kip of een visje uit de oven. Het recept voor een lekker visje krijg je morgen van mij, maar nu eerst de Cajun wedges. Enjoy!

cajun ardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
4 zoete aardappelen
2 tl Picadillo kruiden
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht)

Was de zoete aardappelen grondig en verwijder eventuele oneffenheden met een scherp mes.

Snijd de aardappelen in partjes en doe ze in een kom.

Voeg de picadillo kruiden toe en en wat zeezout naar wens. Ik hou zelf wel van zout dus ik ben er royaal mee.

Voeg een scheutje olijfolie toe en hussel het even door elkaar.

cajun ardappeltjes

Verdeel de cajun aardappeltjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Schuif de plaat in de oven en rooster de aardappeltjes in zo’n 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de aardappeltjes uit de oven met een lekker visje of een gegrild kippetje on the side.

cajun ardappeltjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Fresh & Easy:: Kabeljauwpakketjes uit de oven
My life in pictures April #1
Bewaar
14 Comments
 • Franciska

  28 april 2015 at 11:23 Beantwoorden

  Gisteren gegeten, erg lekker. Ik had ook de Kip Parmezaan uit je kookboek gemaakt, ook een aanrader. En ik heb van het weekend de citroen-yoghurtcake uit je kookboek gemaakt, super lekker.\r\n\r\nJe hebt er een fan bij 🙂

 • Daniëlle

  18 april 2015 at 17:24 Beantwoorden

  Ze zitten op dit moment in de oven!

 • Marianne

  17 april 2015 at 10:29 Beantwoorden

  Dit ga ik komend weekend maken, lijkt me heerlijk 😉 \r\nNatuurlijk ook met een visje en salade;-) Krijg er al helemaal zin in.

 • Remy

  15 april 2015 at 10:26 Beantwoorden

  Vanmiddag wat kruiden inslaan. Dit ziet er heerlijk uit!

 • Susan

  14 april 2015 at 21:31 Beantwoorden

  Een beetje een vreemde vraag, maar eet je hierbij ook de schil van de aardappel op? Ik vind deze bij een zoete aardappel altijd wat dik vergeleken met een normale aardappel.

  • Pauline

   15 april 2015 at 15:11 Beantwoorden

   Ja ik wel, dat kan gewoon hoor. Wel even goed wassen en oneffenheden verwijderen 🙂

 • Daphne

  14 april 2015 at 20:14 Beantwoorden

  I love sweet potatoe! Zeker deze versie eens proberen.

 • Charlie Owens

  14 april 2015 at 11:36 Beantwoorden

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Mijn vrouw had laatst ook zoete aardappelpartjes in de oven gebakken maar toen zaten ze er iets te kort in denk ik want die waren best zacht geworden. Binnenkort maar weer eens proberen en dan iets langer.

 • Margot

  14 april 2015 at 09:51 Beantwoorden

  Ze zien er perfect uit!

 • Ellen

  14 april 2015 at 08:42 Beantwoorden

  Lekker! Ik gebruik cajun kruiden echt op allees. Vind het heerlijk 😉

 • Stefanie

  14 april 2015 at 07:35 Beantwoorden

  Oeps ik wilde nog iets typen. Helemaal top je site! Super mooi geworden 🙂

 • Stefanie

  14 april 2015 at 07:34 Beantwoorden

  Lekker! Hier kan ik mijn Jonnie Boer kruiden dus ook voor gebruiken. Goeie tip!

Plaats een reactie