Pauline's Culi Nieuws #19

Pauline’s Culi Nieuws #19

Nummer 19 alweer! Er is ook zoveel nieuws op foodgebied te vinden. Ik deel vandaag het culi nieuws dat je niet mag missen. Met onder andere een jam dat geen jam mag heten, een hele leuke webshop en een hotspot die je niet mag missen.

Confivia fruitspreadconfivia
Wist je dat jam alleen jam mag heten als het voor meer dan 50% uit suiker bestaat? Daarom noemen we deze “vruchtenjam” van Confivia fruitspread. De spread bestaat voor 90% uit fruit en de overige 10% is suiker, citroensap en geleermiddel. Er zijn geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen aan toegevoegd. Daar word ik oprecht blij van! Ik heb mogen proeven en het is echt heerlijk. Zo puur van smaak en toch lekker zoet. Fruit is van zichzelf al lekker zoet, dus het heeft helemaal niet veel extra suiker nodig.

Confivia fruitspread  o.a. te koop bij Landmarkt en in de webshop voor €2,89

Food curator voor Blendle
blendle
Kennen jullie Blendle al? Blendle is een platform waar je een groot aantal kranten en tijdschriften online kunt bekijken. Je betaalt een paar centen per gelezen artikel. Sinds kort heeft Blendle een Food Channel gelanceerd. Hier wordt het leukste foodnieuws gedeeld door Hiske Versprille van Het Parool, Monique van Loon van Culy en mijzelf! Wij delen highlights uit de kranten en tijdschriften op het gebied van eten en drinken. Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op dit kanaal.

Food Channel op Blendle

Simones Kitchen webshop
simones kitchen webshop
Simone kennen jullie vast al wel van haar blog Simone’s kitchen. Op haar blog deelt ze lekkere recepten, maar ook super toffe reisverhalen van de mooie reizen die ze maakt. En natuurlijk met de mooiste foto’s, waar Simone bekend om staat. Nu heeft ze samen met haar man Tom een webshop geopend, als aanvulling op haar blog. En ik kan je vertellen, deze is om te smullen.

Zo vind je er lekker chocola van Simply Chocolate, ketchup van Belberry, maar heeft ze ook een eigen Simone’s Kitchen lijn. Deze bestaat onder andere uit heerlijke olijfolie, azijn en mosterd in diverse smaken. Denk bijvoorbeeld aan mango azijn, mosterd met Limburgse appelstroop of truffel olie. Stuk voor stuk lekkere delicatessen die leuk zijn om cadeau te doen aan iemand, of aan jezelf natuurlijk. En het leuke is Tom staat met deze producten ook vaak op de markt. Hou hun site en Facebook in de gaten voor de agenda.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan even een kijkje in de webshop.

Rollende keukens

rollende keukens

Het lijkt misschien nog ver weg, maar dit event moet je alvast in je agenda zetten. In het Hemelvaartsweekend van 13 t/m 17 mei vind de 8e editie van de Rollende Keukens plaats. Dit is een van mijn favo food events. Meer dan 125 mobiele restaurants, bakkerijen, omgebouwde pipowagens of aanhangers vormen dit weekend een groot openlucht restaurant.

Ik hou van dit event! Lekker struinen langs alle foodtrucks en al het lekkers proeven dat aanwezig is. Als het zonnetje er ook nog eens bij schijnt, kan je ook nog relaxed neerploffen in het gras met een lekker wijntje erbij.

Wat:  Rollende Keukens

Wanneer: 13 t/m 17 mei

Openingstijden:

woe: 18.00 – 23. 00 uur

overige dagen: 13.00 – 23.00 uur

toegang: gratis

meer info: www.rollendekeukens.nl

Hand’s off my chocolat

hands of my chocolate

Hands of my chocolate introduceert de lekkerste 85% cacao-chocoladereep: Seriously dark. Deze reep bevat slechts 11 gram suiker per 100 gram chocolade. Een guilt-free guilty pleasure dus. Zo hoef je, je niet schuldig te voelen als je een stukje chocolade snoept. Het suikerpercentage is vele stukken lager dan bij normale melk en pure chocolades en zelfs lager dan andere repen met een hoog cacao percentage.

Wist je dat uit diverse onderzoeken gebleken is dat een cacao percentage hoger dan 70% positieve effecten heeft op de hart- en bloedvaten? Een stukje chocolade op zijn tijd is dus helemaal niet verkeerd.

Hands of my chocolate is een Nederlands merk en bestaat sinds 2013. Ik vind de verpakkingen alleen al super leuk!

De repen zijn o.a. te koop bij Albert Heijn, Deen en op Schiphol airport.

Coffee Concepts Sandwich bar
coffee concepts

Coffeelovers opgelet! Na een succesvolle start op de Jacob Obrechtstraat opende CoffeeConcepts onlangs een tweede winkel op de Reguliersdwarsstraat. Uiteraard kun je hier wederom terecht voor een lekker bakkie. Maar in deze 2e vestiging ligt de nadruk op food. Je vindt hier lekkere homemade sandwiches. Grappig detail is dat deze koffiezaak een marketing en communicatiekantoor is. Ik zou dat best kunnen, een kantoor in een kofiezaakje.

CoffeeConcepts | Sandwich Bar is van maandag tot vrijdag geopend van 09.30u tot 18.00u en in het weekend van 10.30u tot 18.00u.Deze post bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in