lemon cheesecake

Lemon cheesecake squares

Soms heb ik dat, dan heb ik ineens mega veel zin in iets! Onlangs had ik dat met cheesecake. En dat gaat dan niet weg uit mijn hoofd, voordat ik een hap in mijn mond heb. Ik moet dan gewoon toegeven aan mijn cravings. De eerste zonnestralen zorgden voor lentekriebels en daarom maakte ik een lemon cheesecake met homemade lemoncurd. Lekker voor Pasen!

En oh boy, hij is toch lekker geworden. Cheesecake maken is eigenlijk super easy. Je moet alleen even geduld hebben. Want eigenlijk is hij een dag later nog lekkerder. Ik heb als basis roomkaas genomen en om het iets luchtiger te maken heb ik kwark toegevoegd. En de zelfgemaakte lemoncurd maak het helemaal af. Zo lekker fris. Loopt het water je al in de mond?

lemon cheesecake

Ingrediënten voor 8 personen
4 eieren
100 gr suiker (gebruik 150 gr als je van zoet houdt)
400 gr naturel roomkaas
150 gr volle kwark
200 gr koekjes (ik nam amandelkoekjes)
90 gr gesmolten roomboter
1 citroen
Lemoncurd (recept)

Materialen
Ovenschaal 27 x 18 (andere maat kan ook)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Ik heb nu gekozen voor amandelkoekjes maar je kunt ieder koekje nemen dat je lekker vindt. Meng dit met de gesmolten roomboter.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Strooi de koekkruimels in de schaal en voeg de gesmolten boter toe. Meng het even door elkaar zodat alle kruimels iets nat zijn.

Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de schaal even in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Was de citroen en voeg de rasp van de citroen bij het beslag.

Meng het kort en giet het cheesecake beslag in de vorm.

Bak de lemon cheesecakes in 50 – 60 minuten af in de oven.

Hij is klaar als hij nog iets wiebelig is.

Laat de cheesecake afkoelen en laat hem daarna opstijven in de koelkast. Minimaal 4 uur. maar een nachtje is nog beter.

lemon cheesecake

Snij de lemon cheesecake in 8 gelijke vierkantjes.

Serveer de cheesecake squares met een lepel lemoncurd.

Tip: Je kunt de cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

lemon cheesecake

 

Kidsproof: chocolade lollies
Dadeltaart met pecannoten
Bewaar
40 Comments
  • Kim

    17 juni 2015 at 12:44 Beantwoorden

    Ik wil deze lemonsquares gaan maken als dessert voor een barbecue die ik geef volgende week en daar wil ik ook de lemoncurd bij maken. Mijn vraag is; ik ben zwanger, is deze lemoncurd geschikt voor zwangere vrouwen en kleine kinderen? Er gaan eieren in en die worden een tijdje au bain marie verwarmd, is dat voldoende om ze te garen en veilig te eten? Lijkt me van wel, maar ik heb liever het zekere voor het onzekere..

    • Pauline

      17 juni 2015 at 20:22 Beantwoorden

      Oeh dat durf ik niet te zeggen. Je kunt ook een kant en klare lemoncurd kopen dan weet je zeker dat het goed zit.

      • Kim

        23 juni 2015 at 10:37 Beantwoorden

        Bedankt! Denk dat ik dan maar op safe ga spelen.

  • Ellen

    15 juni 2015 at 09:43 Beantwoorden

    Ik maakte de bodem van 100 Gr. Geweekte cashewnoten en 150 gr dadels. Onverwacht erg lekker!

  • angela

    14 juni 2015 at 17:37 Beantwoorden

    He hoe eens op! Dit is allemaal veels te lekker! Heb net de lemon munt siroop gemaakt. ; )

  • Jolanda

    11 juni 2015 at 08:26 Beantwoorden

    Hallo Pauline, ik zou graag deze taart willen maken voor mijn verjaardag. Alleen kan ik dat dan het beste doen in een stenen ovenschaal waar ik normaal de ovenschotels in maak of beter in een ronde springvorm?

  • Hester

    9 mei 2015 at 14:42 Beantwoorden

    Ik heb de taart in een stenen quiche-vorm gemaakt! Werkt ook top!

  • Karlijn

    26 april 2015 at 17:44 Beantwoorden

    Moet je de eieren, roomkaas, etc mixen met de hand of met een staafmixer? Het is nu een heel slap beslag (na gebruik van de staafmixer).

  • Karlijn

    20 april 2015 at 09:32 Beantwoorden

    Ik vroeg me af of de cheesecake squares ook goed in te vriezen zijn?

    • Pauline

      21 april 2015 at 09:21 Beantwoorden

      Dat zou ik niet doen, ik denk dat het dan nattig gaat worden.

  • Noesjka

    7 april 2015 at 15:01 Beantwoorden

    Heb er een paastaart van gemaakt!! Super lekker!! Dikke laag lemoncurd erop en versierd met chocolade paaseitjes – hele familie was super blij!!!! Dank je wel Pauline!!

  • Sarah

    6 april 2015 at 14:37 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt! Lekker!! Mensen vertelden me dat ze nog nooit zulke lekkere cheesecake hadden gegeten!

  • Evelyne

    5 april 2015 at 21:15 Beantwoorden

    Hij komt zo uit de oven dus ben benieuwd. Ik vroeg me af of het sap van de citroen ook door het kaasmengsel gaat? Staat niet in het recept maar mijn taart ziet er wat bleker, minder geel, uit dan op de foto. \r\nZal morgen nog een foto op Instagram zetten.

  • Els

    31 maart 2015 at 10:43 Beantwoorden

    Lekker! Dit is ook echt makkelijk om te maken..\r\nIk was afgelopen weekend in Berlijn en bij de mac daar hadden ze (ja guilty, we waren de curryworsten even zat) een lemon cheesecake hot chocolate.. die ging me even wat te ver, maar deze versie lijkt me heerlijk!

  • The Very Hangry Bookworm

    30 maart 2015 at 14:27 Beantwoorden

    Heerlijk zomers!

  • Linda Delichef

    29 maart 2015 at 17:23 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit!

  • Ianna

    28 maart 2015 at 22:01 Beantwoorden

    Wauw! Dat ziet er geweldig lekker uit!! <3

  • Emma

    28 maart 2015 at 20:09 Beantwoorden

    Wauw ziet er echt verrukkelijk uit!

  • Emily van Kampen

    28 maart 2015 at 18:55 Beantwoorden

    Cheesecake vind ik vaak wat zwaar, maar ik denk dat het wel heel verfrissend is met citroen. Een goede toevoeging!

  • Judith - myfoodblog.nl

    28 maart 2015 at 17:12 Beantwoorden

    Ahhhh, lekker die combinatie van fris en zoet!

  • Ger

    28 maart 2015 at 12:48 Beantwoorden

    Ziet er weer heerlijk uit. Ik maak vaak cake met ricotta, blauwe bessen en lemon curd. Ook super lekker! De lemoncurd maak ik ook altijd zelf. Die is toch het lekkerst, al vind ik die uit de supermarkt van Chivers ook wel te eten.

  • Margot

    28 maart 2015 at 12:22 Beantwoorden

    Oh wat heb ik daar nu trek in!

  • Gerda

    28 maart 2015 at 11:58 Beantwoorden

    Wat is de ‘gezonde’ variant van de recept? Koolhydraatarme dieet volg ik dus & ik ben een cheesecake-fan! 🙂

  • Nicole

    28 maart 2015 at 11:23 Beantwoorden

    Wauw, klinkt en ziet er heerlijk uit! Als je dit in een taartvorm van 24 cm zou doen, is het dan de ingrediënten verdubbelen?

  • Ellen

    28 maart 2015 at 10:08 Beantwoorden

    Oh zo lekker! En helemaal niet veel voor nodig, dit is zeker een toppertje!

  • Marieke

    28 maart 2015 at 09:35 Beantwoorden

    Dit is leuk voor Pasen! Kleurt heel mooi op de paastafel en ziet er heerlijk uit. Ik ga meteen vanmiddag ‘proefbakken’. Vindt mijn gezin vast niet erg

  • nathalie

    28 maart 2015 at 09:33 Beantwoorden

    Erg ongezond!!

  • lieke

    28 maart 2015 at 09:29 Beantwoorden

    Oooh wow wat ziet dat er lekker uit!\r\nDeze onthou ik!! Mjammie 🙂 \r\nIk moet nog ontbijten maar ik zou het zo lusten….en het ziet er ook heel zonnig uit!

  • Marieke

    28 maart 2015 at 09:15 Beantwoorden

    Dit ga ik ook eens proberen, lijkt me heerlijk! Welke roomkaas gebruik jij voor de cheesecake?

  • Dita

    28 maart 2015 at 08:50 Beantwoorden

    Lekker!!

  • Inge

    28 maart 2015 at 08:44 Beantwoorden

    o wauw.. het water loopt me in de mond.. (ik moet eerst maar eens gaan ontbijten!) maar ik ga deze zeker eens maken!

  • Inge

    28 maart 2015 at 06:49 Beantwoorden

    Komt er ook weer een keer een gezond recepje?

  • Rena

    28 maart 2015 at 06:46 Beantwoorden

    Sounds like such a refreshing and yummy recipe that now I want this cheesecake, too :)\r\n xx from Bavaria/Germany, Rena http://www.dressedwithsoul.com

Plaats een reactie