havermouttaartje

Havermouttaartje met banaan

Taart als ontbijt! Ja hoor dat kan. Dit havermouttaartje is namelijk echt een ontbijtrecept. Super lekker. Het is wel een weekendrecept want het duurt even voordat het klaar is. Maar je kunt het natuurlijk ook de avond van tevoren maken en de volgende dag koud opeten. Geloof mij, daar kom jij je bed wel voor uit.

Ik heb mijn havermout verder niet gezoet. Voor mij is het zoete van de banaan voldoende. Ben je wel een zoetekauw voeg dan een scheutje honing of agavesiroop toe. Dat maakt het nog lekkerder. Zorg er wel voor dat je het vormpje goed invet, anders komt hij niet los. Ah well, dan kun je hem altijd nog zo uit het bakje eten. Aan de smaak zal het niet liggen.

havermouttaartje

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
150 ml (plantaardige) melk
1 el kokos
Handje rozijnen
1 banaan
1 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht stand).

Vet een ovenschaaltje (10cm) in met wat olie.

Snij de banaan in plakjes en leg deze op de bodem van het schaaltje. Bestrooi deze met wat kaneel.

Meng in een kommetje de havermout met de melk en de kaneel. Voeg naar wens agavesiroop of honing toe.

Voeg de kokos en de rozijnen toe en meng het even doorelkaar.

Giet de havermout op de banaan.

Bak het havermouttaartje in 35 minuten goudbruin.

Keer hem om op een bordje.

Dit gezonde taartje is extra lekker met een lepel kwark en wat extra kaneel.

havermouttaartje

Dit recept is m.u.v. de agave en honing Voedselzandloper proof.

Hotspot Seymour Haarlem
My life in pictures Maart #1
Bewaar
57 Comments
 • Monique S

  13 december 2016 at 13:25 Beantwoorden

  Deze zijn zo lekker!!! \r\nSuper bedankt voor het recept. Zit heerlijk te smullen achter mijn laptopje. Ziet er ook nog eens super smakelijk uit. Ik vind ze lekkerder dan mugcakes! Zijn ook goed gelukt, alle vocht eruit.

 • Laura

  18 oktober 2016 at 09:38 Beantwoorden

  Ik heb het net uitgeprobeerd en wat was dat een lekker ontbijtje! Hij kwam wel heel moeilijk los uit de bakschaal en had toch goed ingevet vooraf. Dank je voor het lekkere recept, ik was al langer op zoek naar een origineel recept om te ontbijten met havermout.

 • Lysianne Mateman

  10 maart 2016 at 15:50 Beantwoorden

  Ze staan in de oven! Ben super benieuwd! Het ruikt in ieder geval al goddelijk 🙂 Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en het mengsel over 6 muffinvormpjes verdeeld, nu hopen dat dat goed gaat!

 • Irma

  8 maart 2016 at 18:51 Beantwoorden

  Ik maak het taartje regelmatig en verdubbel dan de hoeveelheid. De ene helft eet ik dan ‘s morgens warm en ik tijd heb om het taartje af te bakken in de oven en de andere helft eet ik dan de volgende ochtend koud als ik heel vroeg naar kantoor moet. Inderdaad heerlijk met magere kwark met cheylon kaneel (de echte kaneel) te koop bij Van Der Pigge in Haarlem.

 • Angelina

  13 oktober 2015 at 10:43 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nHet is een lekker taartje, ik heb hem nu 2 keer gemaakt alleen blijft bij mij de onderkant (uiteindelijk de bovenkant) heel smeuïg. Hij zit er niet zo stevig uit als op de foto’s, enig idee hoe dit kan?

 • Veerle

  14 juli 2015 at 18:45 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Maar wat voor kokos gebruik je? Olie, snippers?

 • femke

  20 april 2015 at 18:18 Beantwoorden

  Hoi. Lijkt me lekker voor mn zoontje van 14 maand. Kan t ook met appel?

 • Annemieke

  4 april 2015 at 10:53 Beantwoorden

  Heerlijk taartje!\r\nOndanks dat ik het vormpje goed ingevet had kwam hij er niet uit,\r\nMaar desondanks was het een echte aanrader en je zit de hele ochtend vol :)\r\nLekker met wat kwark of Optimel vanille vla.

 • Robin

  31 maart 2015 at 21:20 Beantwoorden

  rare vraag maar smaakt de banaan dan echt naar gebakken banaan? zo ja met welk fruit kan ik hem dan vervangen?

 • Suzanne

  23 maart 2015 at 07:46 Beantwoorden

  Staat in de oven voor een goed begin van de week! 😀

 • Andrea

  22 maart 2015 at 19:37 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nDit ziet er echt goddelijk uit! Ik wil hem heel graag gaan maken! Een vraag: maal jij de havermout? De structuur ziet er super fijn uit.. \r\nSuper veel dank voor je lekkere recepten!

  • Pauline

   22 maart 2015 at 21:45 Beantwoorden

   Nee dat niet maar ik gebruik de rolled oats van AH, deze zijn veel fijner van structuur.

   • Andrea

    22 maart 2015 at 22:16 Beantwoorden

    Ow oké top! Die heb ik ook 😉 \r\nDank voor je reactie! Ik ga hem deze week maken 😀

 • Barbara

  21 maart 2015 at 09:07 Beantwoorden

  oeioeioei wat is dít lekker! Net gegeten en heb mijn overige gezinsleden de ogen uit gestoken…zij willen de volgende keer ook.\r\nIk had geen ovenschaaltje dus een iets te groot (15cm) bakblikje gebruikt, waardoor het taartje platter werd. Helaas is er wat vocht uitgelopen, dus t was ook wat crocanter, maar desalniettemin heerlijk. De kwark erbij is wel echt een must voor de smaak! Heerlijk combi. OHRA…en omdat ik in fase 2 zit van 100% suikervrij, heb ik de banaan en rozijnen vervangen voor appel en abrikozen. Dank Pauline voor dit recept!

 • Nienke

  20 maart 2015 at 12:37 Beantwoorden

  Daarnet gemaakt, zo heerlijk zoet en goed vullend!\r\n\r\nAl je recepten helpen me zo ontzettend goed om af te vallen. Dankje daarvoor, doe zo geweldig goed voort!

 • Daphne

  20 maart 2015 at 07:58 Beantwoorden

  Yes, hij zit in de oven. Nog 10 minuten.

 • Anna

  19 maart 2015 at 09:40 Beantwoorden

  Lieve Pauline \r\nWat waren ze weer lekker, op de sportschool waren ze er benieuwd naar. Heb netjes uitgelegd hoe men jou kom vinden, en geadviseerd over je nieuwe boek.\r\nKlein vraagje als ik er drie maak hoe verleng ik de tijd dan dit recept is goed voor twee dus pak 75 ml melk extra en 20 gr havermout maar de tijd kom ik niet uit blijft te zacht.\r\nAlvast bedankt

  • Pauline

   19 maart 2015 at 19:35 Beantwoorden

   Wat leuk! Ik zou dan de baktijd zeker verdubbelen. Dan moet het goedkomen.

 • Gemma

  18 maart 2015 at 11:01 Beantwoorden

  Top wat een lekker recept!! Geprobeerd vandaag, helemaal lekker! En wat is je boek mooi!!

 • Eveline

  18 maart 2015 at 09:06 Beantwoorden

  Net ontbeten met dit heerlijke taartje, ontzetend lekker!

 • lonneke

  18 maart 2015 at 08:36 Beantwoorden

  Oh deze sla ik even op, wat klinkt dat goed zeg!\r\nIk ben echt een havermout ontbijten dus dit lijkt me een ideaal ontbijtje!\r\nLiefs Lonneke

 • Nomnomnom, loooking good!

Plaats een reactie