Menu

Havermouttaartje met banaan

Taart als ontbijt! Ja hoor dat kan. Dit havermouttaartje is namelijk echt een ontbijtrecept. Super lekker. Het is wel een weekendrecept want het duurt even voordat het klaar is. Maar je kunt het natuurlijk ook de avond van tevoren maken en de volgende dag koud opeten. Geloof mij, daar kom jij je bed wel voor uit.

Ik heb mijn havermout verder niet gezoet. Voor mij is het zoete van de banaan voldoende. Ben je wel een zoetekauw voeg dan een scheutje honing of agavesiroop toe. Dat maakt het nog lekkerder. Zorg er wel voor dat je het vormpje goed invet, anders komt hij niet los. Ah well, dan kun je hem altijd nog zo uit het bakje eten. Aan de smaak zal het niet liggen.

havermouttaartje

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
150 ml (plantaardige) melk
1 el kokos
Handje rozijnen
1 banaan
1 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht stand).

Vet een ovenschaaltje (10cm) in met wat olie.

Snij de banaan in plakjes en leg deze op de bodem van het schaaltje. Bestrooi deze met wat kaneel.

Meng in een kommetje de havermout met de melk en de kaneel. Voeg naar wens agavesiroop of honing toe.

Voeg de kokos en de rozijnen toe en meng het even doorelkaar.

Giet de havermout op de banaan.

Bak het havermouttaartje in 35 minuten goudbruin.

Keer hem om op een bordje.

Dit gezonde taartje is extra lekker met een lepel kwark en wat extra kaneel.

havermouttaartje

Dit recept is m.u.v. de agave en honing Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

68 reacties

  • Pauline
    27 juni 2019 om 13:52

    Ik denk het wel. Heb het zelf niet geprobeerd, maar lijkt mij dat dit wel kan.

  • Deborah
    25 juni 2019 om 14:17

    Stomme vraag misschien maar zou je het kunnen invriezen?

  • Annika
    27 maart 2019 om 18:26

    Iets groter of kleiner kan ook, zoals deze: https://www.bol.com/nl/p/maxwell-williams-white-basics-kitchen-ramekin-260-ml-o-11-5-cm/9200000002838224/?suggestionType=browse&bltgh=u4CmyuYepIdQbpbGi0ZFkg.1.7.ProductImage

  • Magda
    27 maart 2019 om 13:30

    Misschien gek maar ik kan nergens ovenschaaltjes vinden van 10cm doorsnee ook niet bij Dille kamille. Kan je een foto sturen?

  • Magda Tap
    27 maart 2019 om 13:30

    Misschien gek maar ik kan nergens ovenschaaltjes vinden van 10cm doorsnee ook niet bij Dille kamille. Kan je een foto sturen?

  • Pauline
    23 april 2018 om 13:22

    Ik denk dat dat wel kan. Heb het zelf nog niet geprobeerd.

  • Geesje
    17 april 2018 om 09:01

    Dank je wel voor het lekkere recept! Ik heb een vraagje over de melk die je in het recept gebruikt. Is dit ook te vervangen door water? Zo maak ik mijn havermout ontbijt normaal namelijk. Ik hoor het graag.

  • Esther
    11 april 2018 om 01:13

    Lukt ook goed met siliconen muffin-vorm, gaat er erg gemakkelijk uit dan! Ik heb er net wat gemaakt met perenplakjes want de banaan was al heengegaan :)

  • Pauline
    12 maart 2018 om 11:35

    Bij Dille en Kamille :)

  • Emma
    7 maart 2018 om 13:32

    Hi Pauline, Waar heb jij een ovenschaaltje van 10 cm gekocht? Ik maak hem nu al een paar maanden maar m'n schaal is te groot en te diep denk ik want ik krijg hem nooit krokant en kan hem met geen mogelijkheid omkeren op een bord.

  • Emma
    23 december 2017 om 10:35

    Heerlijk taartje! Ik heb hem nu al 4 keer gemaakt alleen krijg ik de zijkanten niet krokant en de bovenkant ook niet echt. Ik krijg hem geneens uit het bakje.. Ik volg echt precies het recept dus geen idee waar het aan kan liggen

  • Monique S
    13 december 2016 om 13:25

    Deze zijn zo lekker!!!
    Super bedankt voor het recept. Zit heerlijk te smullen achter mijn laptopje. Ziet er ook nog eens super smakelijk uit. Ik vind ze lekkerder dan mugcakes! Zijn ook goed gelukt, alle vocht eruit.

  • Laura
    18 oktober 2016 om 09:38

    Ik heb het net uitgeprobeerd en wat was dat een lekker ontbijtje! Hij kwam wel heel moeilijk los uit de bakschaal en had toch goed ingevet vooraf. Dank je voor het lekkere recept, ik was al langer op zoek naar een origineel recept om te ontbijten met havermout.

  • Lysianne Mateman
    10 maart 2016 om 15:50

    Ze staan in de oven! Ben super benieuwd! Het ruikt in ieder geval al goddelijk :) Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en het mengsel over 6 muffinvormpjes verdeeld, nu hopen dat dat goed gaat!

  • Irma
    8 maart 2016 om 18:51

    Ik maak het taartje regelmatig en verdubbel dan de hoeveelheid. De ene helft eet ik dan 's morgens warm en ik tijd heb om het taartje af te bakken in de oven en de andere helft eet ik dan de volgende ochtend koud als ik heel vroeg naar kantoor moet. Inderdaad heerlijk met magere kwark met cheylon kaneel (de echte kaneel) te koop bij Van Der Pigge in Haarlem.

  • Angelina
    13 oktober 2015 om 10:43

    Hoi Pauline,

    Het is een lekker taartje, ik heb hem nu 2 keer gemaakt alleen blijft bij mij de onderkant (uiteindelijk de bovenkant) heel smeuïg. Hij zit er niet zo stevig uit als op de foto's, enig idee hoe dit kan?

  • Veerle
    14 juli 2015 om 18:45

    Ziet er heerlijk uit! Maar wat voor kokos gebruik je? Olie, snippers?

  • femke
    20 april 2015 om 18:18

    Hoi. Lijkt me lekker voor mn zoontje van 14 maand. Kan t ook met appel?

  • Annemieke
    4 april 2015 om 10:53

    Heerlijk taartje!
    Ondanks dat ik het vormpje goed ingevet had kwam hij er niet uit,
    Maar desondanks was het een echte aanrader en je zit de hele ochtend vol :)
    Lekker met wat kwark of Optimel vanille vla.

  • Robin
    31 maart 2015 om 21:20

    rare vraag maar smaakt de banaan dan echt naar gebakken banaan? zo ja met welk fruit kan ik hem dan vervangen?

  • Suzanne
    23 maart 2015 om 07:46

    Staat in de oven voor een goed begin van de week! :D

  • Andrea
    22 maart 2015 om 22:16

    Ow oké top! Die heb ik ook ;)
    Dank voor je reactie! Ik ga hem deze week maken :D

  • Pauline
    22 maart 2015 om 21:45

    Nee dat niet maar ik gebruik de rolled oats van AH, deze zijn veel fijner van structuur.

  • Andrea
    22 maart 2015 om 19:37

    Hoi Pauline,

    Dit ziet er echt goddelijk uit! Ik wil hem heel graag gaan maken! Een vraag: maal jij de havermout? De structuur ziet er super fijn uit..
    Super veel dank voor je lekkere recepten!

  • Barbara
    21 maart 2015 om 09:07

    oeioeioei wat is dít lekker! Net gegeten en heb mijn overige gezinsleden de ogen uit gestoken...zij willen de volgende keer ook.
    Ik had geen ovenschaaltje dus een iets te groot (15cm) bakblikje gebruikt, waardoor het taartje platter werd. Helaas is er wat vocht uitgelopen, dus t was ook wat crocanter, maar desalniettemin heerlijk. De kwark erbij is wel echt een must voor de smaak! Heerlijk combi. OHRA...en omdat ik in fase 2 zit van 100% suikervrij, heb ik de banaan en rozijnen vervangen voor appel en abrikozen. Dank Pauline voor dit recept!

  • Nienke
    20 maart 2015 om 12:37

    Daarnet gemaakt, zo heerlijk zoet en goed vullend!

    Al je recepten helpen me zo ontzettend goed om af te vallen. Dankje daarvoor, doe zo geweldig goed voort!

  • Daphne
    20 maart 2015 om 07:58

    Yes, hij zit in de oven. Nog 10 minuten.

  • Pauline
    19 maart 2015 om 19:35

    Wat leuk! Ik zou dan de baktijd zeker verdubbelen. Dan moet het goedkomen.

  • Anna
    19 maart 2015 om 09:40

    Lieve Pauline
    Wat waren ze weer lekker, op de sportschool waren ze er benieuwd naar. Heb netjes uitgelegd hoe men jou kom vinden, en geadviseerd over je nieuwe boek.
    Klein vraagje als ik er drie maak hoe verleng ik de tijd dan dit recept is goed voor twee dus pak 75 ml melk extra en 20 gr havermout maar de tijd kom ik niet uit blijft te zacht.
    Alvast bedankt

  • Gemma
    18 maart 2015 om 11:01

    Top wat een lekker recept!! Geprobeerd vandaag, helemaal lekker! En wat is je boek mooi!!

  • Eveline
    18 maart 2015 om 09:06

    Net ontbeten met dit heerlijke taartje, ontzetend lekker!

  • lonneke
    18 maart 2015 om 08:36

    Oh deze sla ik even op, wat klinkt dat goed zeg!
    Ik ben echt een havermout ontbijten dus dit lijkt me een ideaal ontbijtje!
    Liefs Lonneke

  • Eilish (artisticstateofmind)
    17 maart 2015 om 20:52

    Nomnomnom, loooking good!

  • Ger
    17 maart 2015 om 20:40

    Voor dit ontbijt wil ik morgen een half uurtje eerder uit bed komen. Heerlijk!

  • Karen
    17 maart 2015 om 19:38

    Yum! Ik heb er al zin in

  • fieke
    17 maart 2015 om 17:26

    als je het nog niet gemaakt hebt hoe weet je dan dat het heerlijk is

  • Anne
    17 maart 2015 om 15:21

    Lijkt me een lekkere variant op het appeltaartje! Maar wat voor kokos gebruik je precies? (Kokosvet/rasp/schaafsel?)
    Thanks voor al je leuke recepten! Ik gebruik ze regelmatig :)

  • Mireille
    17 maart 2015 om 14:43

    Mjam, dat ziet er lekker uit! Allemaal ingrediënten die ik normaal ook gebruik voor het ontbijt, maar nu gebakken :)

  • Annie Laumen
    17 maart 2015 om 14:03

    Heerlijk dit ga ik biinnenkort maken.

  • Emily van Kampen
    17 maart 2015 om 14:01

    Hiervoor zou ik echt willen dat ik banaan lustte :(

  • Stephanie | Kookles Thuis
    17 maart 2015 om 13:49

    Goed idee zeg! Dit zou ook werken met andere soorten fruit zoals appel, frambozen, mango.. of.. stukjes chocolade.. ik ga het proberen! :D

  • An
    17 maart 2015 om 13:17

    Neem je dan gewoon de havermout zoals die uit het pak komt (havervlokken)? Of doe je die nog in de blender? De structuur van je taartje ziet er zo 'fijn' uit?

  • Geralda
    17 maart 2015 om 13:12

    Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen.

  • Pauline
    17 maart 2015 om 13:02

    Oh dan was je bakblikje waarschijnlijk niet naadloos afgesloten. Dat had ik laatst ook met een hele quiche, drama :)

  • Tamara
    17 maart 2015 om 12:42

    Sabine, ik zou gewoon de kcal van de producten afzonderlijk opzoeken en dan bij elkaar optellen.

    Ben het met je eens Nathalie dat het vooral belangrijk is om gezond te eten en dat calorieën tellen te beperkend is. Maar als je wat wilt afvallen is het wel verstandig om je calorie-inname enigszins in de gaten te houden. Als je 3000 kcal per dag aan sinaasappels wegwerkt, zal je uiteindelijk ook gewoon aankomen ;) Overigens geloof ik ook niet in strenge diëten hoor. Gewoon ietsje onder je calorieverbruik gaan zitten en regelmatig bewegen, dan gaat het er langzaam en verantwoord af.

  • Dita
    17 maart 2015 om 12:35

    Oehh lekker! :)

  • Marly
    17 maart 2015 om 12:21

    Heb het net gemaakt! Het is echt heerlijk en zo makkelijk! Echt helemaal top, nieuwe favoriet!

  • Monique
    17 maart 2015 om 12:13

    Ik denk, lekker! Ook als lunch!
    Alleen liep de melk zo door een bakblikje er weer uit ;-(
    Ik heb het snel in de oven gezet in een schaaltje...
    En nu wachten tot het klaar is!

  • Ulrike
    17 maart 2015 om 12:10

    Ooh dat ziet er lekker uit. Gaan we een keer proberen!!

  • Ilse
    17 maart 2015 om 11:58

    Oh, dat ziet er heerlijk uit! Ik ben een ontzettende fan van iets warms in de ochtend, of dat nou zoet of hartig is. Banaan en havermout blijft toch een geweldige combinatie.

  • nathalie
    17 maart 2015 om 11:50

    Dat doet er niet toe je kan beter kijken of iets gezond is of niet. Dieten werkt niet! je kan beter gewoon een gezonde leefstijl hebben dan simpelweg calorieën tellen..

  • nathalie
    17 maart 2015 om 11:48

    Wat apart!

  • Silvy Horemans
    17 maart 2015 om 10:57

    Wauw, zo simpel! Dus louter de combinatie havermout + melk maakt dat je dit cakeje kan bakken :o

  • Lot
    17 maart 2015 om 10:24

    IK.

    Dan heb ik de rest van de dag alleen maar trek in zoet!

  • judith
    17 maart 2015 om 10:17

    Je kunt je ovenschaaltje ook bekleden met bakpapier ipv invetten, zo krijg je dit taartje maar ook bijv cake makkelijk uit je schaaltje/cakeblik :-)

  • The Very Hangry Bookworm
    17 maart 2015 om 10:16

    Wauw, dit ziet er prachtig en lekker uit!!

  • Lobke
    17 maart 2015 om 10:16

    Ooh heerlijk weer! Ik weet wat ik dit weekend ga ontbijten :D

  • JustKristel
    17 maart 2015 om 09:22

    Ziet er lekker uit. Wie wil nou geen taartje als ontbijt. Ga hem binnenkort ook een keer proberen te maken.

  • Sabine
    17 maart 2015 om 09:08

    Ziet er heerlijk uit! Even een vraag: hoeveel kcal bevat dit ongv?x

  • Draakje
    17 maart 2015 om 08:49

    Dat ziet er zalig uit!

  • Margot
    17 maart 2015 om 08:44

    Dat is nog eens een leuk ontbijt!

  • Suzanne
    17 maart 2015 om 08:40

    Ziet er lekker uit!
    Door de week gebruik ik vaak een ei ipv melk, 3 eetlepels havermout erbij, banaan prakken, wat rozijntjes, kaneel en kokos. 2 minuten in de magnetron en klaar!!

  • Klazien
    17 maart 2015 om 08:31

    Heb je gezien dat we jou mooie boek kunnen winnen op gezondheidsnet? Ga een poging wagen

  • Manon Haarman
    17 maart 2015 om 08:28

    Lijkt me ook heerlijk als appeltaartontbijt met griekse yoghurt. Ben niet zo dol op bananen.

  • Klazien
    17 maart 2015 om 08:02

    Wat weer een lekker recept van havermout, dank je wel

  • Ellen
    17 maart 2015 om 08:02

    Oh, lekker! Dit ziet er top uit!

  • Jose
    17 maart 2015 om 07:46

    Ziet er heerlijk uit ga hem vanmiddag lekker maken heerlijk in de zon met een kop thee in de tuin.gisteren je boek gekocht! Mooi lekker leuk !!

  • Mar
    17 maart 2015 om 07:21

    ziet er leuk en lekker uit!! dank je

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.