fbpx
Menu

Easy: Mexicaanse bloemkool uit de oven

Ik ben dol op peulvruchten. Ze zijn super gezond en voedzaam en heel veelzijdig in gebruik. Ik gebruik vaak bruine bonen in de chili, witte bonen in een salade en kidneybonen in Mexicaanse recepten. En nog leuker vind ik het om in dit geval een Oerhollandse bloemkool een Mexicaanse twist te geven, door er bonen, mexicaanse kruiden en cheddar kaas aan toe te voegen.

Ik heb de bloemkool zelf niet voorgekookt, maar ik raad je aan dit wel te doen. Want dan hij is sneller klaar. Ik heb een bonenmix toegevoegd, deze bestaat uit maïs, kidneybonen, bruine bonen en kikkererwten. Wij aten dit met zijn tweeën als hoofdgerecht. De bonen zijn eiwitrijk en vullen daarom heel goed. Het recept is voor 4 personen als bijgerecht. Grill er een lekker kippetje bij of serveer het met gepofte zoete aardappel. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral even weten via social media als je het gemaakt hebt.

bloemkool uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote bloemkool
1 pot bonenmix (maïs, kidneybonen, bruine bonen en kikkererwten)
200 gr cherry tomaten
1 rode ui
1 x recept voor bechamelsaus
40 gr cheddar of een belegen kaas
1 tl komijn
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de bloemkool in roosjes en was ze.

Kook de bloemkool in 5 minuten beetgaar in water met zout. Je kunt deze stap eventueel overslaan, alleen moet je dan de oventijd verdubbelen.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Maak de bechamelsaus volgens het recept.

Verdeel de bloemkoolroosjes over een ingevette ovenschaal.

Spoel de bonenmix even af onder de kraan en voeg ze bij de bloemkool.

Pel en snipper de ui en halveer de cherrytomaatjes. Voeg dit ook bij de bloemkool.

Breng de bloemkool op smaak met komijn en royal peper en zout.

bloemkool uit de oven 1

Hussel het even goed door elkaar.

Giet de bechamelsaus over de bloemkoolschotel en garneer het met de cheddar kaas.

Bak de Mexicaanse bloemkool in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Heb je de bloemkool niet voorgekookt, laat de bloemkool dan zeker 40 minuten in de oven staan.

Geniet ervan!

bloemkool uit de oven

bloemkool uit de oven

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • EliUshi
    24 mei 2016 om 01:04

    Lijkt mij ook weer een heerlijk recept.
    Zelf zal ik de bechamelsaus vervangen voor tomatensaus als ik het ga maken, omdat ik ziek word van melk.

    Beantwoorden
  • Margot
    2 maart 2016 om 16:07

    Heerlijk. Ik heb dit gerecht nu een paar keer gemaakt. De laatste keer de bechamelsaus stiekem uit een pakje gemaakt. Ik vind het voor 2 personen zonder bijgerecht een goed gevulde maaltijd. Ohja, ik gebruik zoveel plakjes Cheddarkaas als de ovenschaal bedekt is. Dat waren er 6;). En een klein potje bonen. Qua calorieën blijft t zelfs dan nog heel positief.

    Beantwoorden
  • Tamara
    9 december 2015 om 11:38

    Hoi Paulien
    Ziet er erg lekker uit maar even een vraagje.
    Wat voor cheddar gebruik jij hiervoor? Die smeltplakjes?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 december 2015 om 20:20

    Het liefst een blokje van de kaaswinkel. Maar die plakjes zijn mijn guilty pleasure ;)

    Beantwoorden
  • Astrid Geertsen
    17 november 2015 om 09:47

    Gisteravond heb ik dit recept gemaakt. Erbij de zoete aardappeltaartjes en een frisse groene salade.
    Erg lekker en niet moeilijk, dus eigenlijk voor iedereen goed te doen!

    Beantwoorden
  • Petra dekker
    25 augustus 2015 om 21:10

    Ik heb het vanavond gemaakt, erg lekker en ben trots op de bechamel saus, waar ik lekker kaas aan had toegevoegd. Een lekkere ovenschotel en goed te doen voor een niet keukenprinses.

    Beantwoorden
  • Emiel
    7 augustus 2015 om 21:17

    Ik heb dus de verkeerde pot bonenmix gekocht .... wel een mexicaanse mix, maar al met rode saus. Dus ik heb de bechamelsaus weggelaten en het resultaat mocht er zijn. Heerlijk bij een gegrild kippetje ;-)

    Beantwoorden
  • Wendy
    25 maart 2015 om 09:51

    Kun je deze schotel van te voren maken, ivm de bechamelsaus?

    Beantwoorden
  • Erik van der Veen
    20 maart 2015 om 18:27

    Vandaag gemaakt onder toevoeging van Mexicaanse gehakrballetjes. Was heerlijk. Kon allen je bonenmix niet vinden en heb dus een andere genomen van Hak.

    Beantwoorden
  • Ellen Brown
    20 maart 2015 om 15:51

    Ziet er yummie uit en klinkt ook nog eens erg lekker. Zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
  • Ilse
    20 maart 2015 om 15:25

    Ik heb bonen sinds kort ook ontdekt, en zo'n gerecht als dit is een typisch voorbeeld van de veelzijdigheid. Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Suus
    19 maart 2015 om 17:24

    Ziet er weer super lekker uit... !!

    Beantwoorden
  • Toppen en Dalen
    19 maart 2015 om 16:47

    Lekkerrrrr krijg gewoon al trek nu ik het recept lees. Snel maar eens maken!

    Beantwoorden
  • Ellen
    19 maart 2015 om 13:17

    Oh boy, looks awesome! :D Mexicaans eten for the win!

    Beantwoorden
  • Margot
    18 maart 2015 om 17:48

    Dat ziet er lekker uit! Ik ben ook druk bezig met m'n moestuintje.

    Beantwoorden
  • Arina
    18 maart 2015 om 13:10

    Oeh deze ga ik zeker even uitproberen! I love Mexicaans eten! Lekker gegrilde kip erbij, lijkt me heerlijke combi

    Beantwoorden

Reactie plaatsen