Mexicaanse bloemkool uit de oven

Ik ben dol op peulvruchten. Ze zijn super gezond en voedzaam en heel veelzijdig in gebruik. Ik gebruik vaak bruine bonen in de chili, witte bonen in een salade en kidneybonen in Mexicaanse recepten. En nog leuker vind ik het om in dit geval een Oerhollandse bloemkool een Mexicaanse twist te geven, door er bonen, mexicaanse kruiden en cheddar kaas aan toe te voegen.

Ik heb de bloemkool zelf niet voorgekookt, maar ik raad je aan dit wel te doen. Want dan hij is sneller klaar. Ik heb een bonenmix toegevoegd, deze bestaat uit maïs, kidneybonen, bruine bonen en kikkererwten. Wij aten dit met zijn tweeën als hoofdgerecht. De bonen zijn eiwitrijk en vullen daarom heel goed. Het recept is voor 4 personen als bijgerecht. Grill er een lekker kippetje bij of serveer het met gepofte zoete aardappel. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral even weten via social media als je het gemaakt hebt.

 

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote bloemkool
1 pot bonenmix (maïs, kidneybonen, bruine bonen en kikkererwten)
200 gr cherry tomaten
1 rode ui
1 x recept voor bechamelsaus
40 gr cheddar of een belegen kaas
1 tl komijn
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de bloemkool in roosjes en was ze.

Kook de bloemkool in 5 minuten beetgaar in water met zout. Je kunt deze stap eventueel overslaan, alleen moet je dan de oventijd verdubbelen.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Maak de bechamelsaus volgens het recept.

Verdeel de bloemkoolroosjes over een ingevette ovenschaal.

Spoel de bonenmix even af onder de kraan en voeg ze bij de bloemkool.

Pel en snipper de ui en halveer de cherrytomaatjes. Voeg dit ook bij de bloemkool.

Breng de bloemkool op smaak met komijn en royal peper en zout.

Hussel het even goed door elkaar.

Giet de bechamelsaus over de bloemkoolschotel en garneer het met de cheddar kaas.

Bak de Mexicaanse bloemkool in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Heb je de bloemkool niet voorgekookt, laat de bloemkool dan zeker 40 minuten in de oven staan.

Geniet ervan!

 

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Ovenschotel Bloemkool Bonen Mexicaanse recepten Oven Vegetarische recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in