Menu

Easy: Gnocchi met geroosterde pompoen

Sorry Italian people! Ik bak mijn gnocchi liever dan dat ik hem kook. Want alleen dan krijgt hij zo’n lekker krokant korstje, yum! Niet helemaal zoals het hoort en ik denk ook niet dat ik hier een Italiaan blij mee zou maken. Maar mijzelf wel en dat is ook belangrijk. In het begin kookte ik de gnocchi eerst en daarna bakte ik hem verder af in wat olijfolie. Tegenwoordig gooi ik ze direct in de pan, dat bespaart je weer afwas en gaat bovendien prima. Omdat het nog steeds winter is, heb ik er pompoen uit de oven bij gemaakt. Super lekker en past helemaal bij deze tijd van het jaar.

De pompoen heb ik geroosterd. Is heel easy, het duurt alleen 30 minuutjes voordat het goed gaar is. Mijn tip is wel, gebruik een flespompoen. Deze kun je eventueel met schil en al eten. Daarnaast snijdt hij een stuk makkelijker dan zijn ronde broertje. Eigenwijs geweest en toch zo’n harde knakker te pakken? In dit filmpje laat ik je zien hoe je de pompoen het beste kunt snijden. Alleen is dit niet zo fast meer. Maar desondanks wel heel erg lekker.

Ik verkeer trouwens in een über-zenuwachtige staat deze weken. Mijn boeklancering is bijna daar en ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden. Maar nu eerst dit recept, want die staat per slot van rekening niet in het boek. Wel een heel ander lekker recept met gnocchi trouwens. Maar dat gaan jullie nog wel zien.

gnocchi met pompoen

Ingredienten voor 4 personen
600 gr gnocchi
1 flespompoen
1 teen knoflook
1 ui
200 gr spinazie
100 gr cherrytomaatjes
4 el ricottakaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen en snij deze in partjes. Verdeel dit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

DSC_4966

Breng de pompoen op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de pompoen in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in royaal olijfolie.

Voeg de gnocchi toe en bak deze mee. De gnocchi is klaar als hij lekker knapperig van buiten en zacht van binnen is.

Voeg nu beetje bij beetje spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is.

Halveer de tomaatjes en voeg deze bij de gnocchi. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de gnocchi met de geroosterde pompoen en maak het af met een lepel ricotta.

Smullen!

gnocchi met pompoen

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Manon
  15 maart 2015 om 14:17

  Weet je wat ook zalig is?
  Gnocchi bakken en dan flink poedersuiker erover!
  Als toetje!

 • Pauline
  6 maart 2015 om 18:56

  Ja dat kan ook. Ik zou ze wel eerst even kort koken want dan blijven ze denk ik beter in vorm.

 • saskia
  5 maart 2015 om 07:01

  haaiii ik wil dit zaterdag maken, maar kan je ook zelfgemaakte gnocchi bakken? Of moet je het dan eerst koken... lfs

 • Ellen
  5 maart 2015 om 02:56

  Vorig jaar in Italië geweest en daar heb ik een paar keer gefrituurde gnocchi gegeten! Superlekker! Dus ik denk niet dat je je hoeft te verontschuldigen ;)

 • Pauline
  4 maart 2015 om 15:25

  Ja, je moet het een keer proberen, het is echt lekker!

 • Mareike
  4 maart 2015 om 15:20

  Klinkt goed! Vind persoonlijk gebakken gnocchi ook lekkerder ^_^
  De 'ronde' pompoen kun je overigens ook gewoon met schil eten! :-)

 • Sarah
  4 maart 2015 om 10:40

  Dit ziet er heerlijk uit, misschien gnochi ook maar eens op t weekmenu zetten. Bedankt voor de inspiratie!

 • nathalie
  4 maart 2015 om 10:39

  Wat is gnocchi?!

 • The Very Hangry Bookworm
  4 maart 2015 om 10:35

  Wat een goed idee om de gnocchi te bakken! Ga ik zeker uitproberen.

 • Margot
  4 maart 2015 om 09:19

  Dit recept ga ik bewaren! Heerlijk!

 • Emily van Kampen
  4 maart 2015 om 08:16

  Gnocchi lijkt me erg lekker en met pompoen, richtte en spinazie klinkt het heel smakelijk. Ik ga het wel de eerste keer koken, gewoon om te proeven Hoe het eigenlijk zou horen te smaken. Dan kan ik ook vergelijken hoe het gebakken smaakt.

 • Esmée
  4 maart 2015 om 08:01

  Gebakken gnocchi? Dat heb ik nog nooit gehoord, hihi! Het lijkt me op zich best lekker :) En ik hou ook van pompoen, ricotta en spinazie dus het water loopt me in de mond! X

 • Ellen
  4 maart 2015 om 07:52

  mmm, ik zou het al eten zonder de gnocchi, maar die toevoeging lijkt me ook heel lekker! :)

 • Linda Delichef
  4 maart 2015 om 07:47

  Ik ben dol op gnocchi. Ik heb wel vaker gehoord dat het gebakken erg lekker is, dat moet ik maar eens proberen!

 • Els
  4 maart 2015 om 07:44

  ik moet toch echt een keer gnocchi gaan proberen...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST