eiersalade met truffel

Eiersalade met truffel

Yes, bijna Pasen! En wat mag er niet ontbreken tijdens de paasbrunch? Juistem, zelfgemaakte eiersalade. En om hem extra feestelijk te maken voegde ik er wat truffel aan toe. Verse truffel rasp je als laatste over de eiersalade. Verse truffel is alleen wel kostbaar, dus ik gebruike truffel in olie. Die heb heb ik er gewoon op het laatst doorheen geroerd. Hou je niet zo van truffel?, dan kun je ook verse bieslook toevoegen. Super lekker!

Verder is het maken van eiersalade heel simpel. Echt dit is in een handomdraai gepiept. Lekker op een toastje of op een verse snee brood. En als je eenmaal de homemade versie geproefd hebt, wil je nooit meer anders. Geloof mij maar!

eiersalade met truffel

Ingrediënten voor 1 bakje
3 grote eieren
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
Peper en zout
Verse truffel

Zo maak je het
Kook de eieren in 12 minuten gaar in water. Ze moeten hard gekookt zijn, dat werkt het beste in deze eiersalade.

Pel de eieren en doe ze in een kommetje. Prak ze met een vork fijn. Je kunt de eieren zo fijn of zo grof prakken als je zelf wilt.

Voeg een lepeltje mayonaise en een lepeltje Griekse yoghurt toe. Ongeveer een eetlepel van elk.

Breng de eiersalade royaal op smaak met peper en zout en meng het door elkaar.

Voeg tenslotte wat vers geraspte truffel of een theelepel van de truffel in olie toe.

Lekker op een toastje.

eiersalade met truffel

 

Getest: Paaseitjes
My life in pictures Maart #2
Bewaar
12 Comments
 • Tanja

  19 augustus 2016 at 02:59 Beantwoorden

  Lekker zeg! Ik heb mayonaise met truffel van Jean Baton ( verkrijgbaar bij o.a. AH) Ik denk dat ik het daarmee maak. Die mayo is zalig! Wel doe ik er dan maar 1/2 eetlepel Griekse yoghurt bij zodat de smaak van de mayo beter uit komt! Voor het prakken snij ik het ei in een eiersnijder,1 x door de lengte en 1 x door de breete dan hoef je niet veel te prakken 😉

 • Marrit

  25 maart 2016 at 17:17 Beantwoorden

  Is truffel makkelijk verkrijgbaar? En kun je het evntueel weglaten of vervangen door een ander ingredient?

  • Pauline

   25 maart 2016 at 19:07 Beantwoorden

   Je kunt het prima weglaten hoor. Het is een luxe ingrediënt, je kunt het bij delicatessenwinkels kopen. Maar zonder truffel is deze salade ook heerlijk.

 • Scar

  7 december 2015 at 13:37 Beantwoorden

  Hi Pauline!\r\n\r\nHoe lang blijft dit ongeveer houdbaar?\r\n\r\nGroetjes.

 • Don Jusko

  1 april 2015 at 11:33 Beantwoorden

  I found this way works for an electric stove, eggs in cold water, turn heat on, stop at boiling point and let it cool down on the stove. That it, I heard that adding salt or vinegar to the water helps making them easier to peel.

 • Bas

  31 maart 2015 at 17:56 Beantwoorden

  Lijkt me heel lekker, en ook snel klaar lijkt mij! Leuke post!

 • Ilse

  31 maart 2015 at 13:50 Beantwoorden

  Toen ik jaren geleden met mijn familie op vakantie was in Kroatië gingen we eten in een restaurant waar ze veel deden met truffel. Mijn vader had een gerecht besteld waar inderdaad ook truffel in zat, en die geur heeft de smaak van de rest van de familie helemaal verpest, haha. Toch ben ik wel benieuwd hoe deze variant met truffel smaakt! Zelf ken ik hem bijvoorbeeld met kerriepoeder en bieslook.

 • Corinne

  31 maart 2015 at 09:11 Beantwoorden

  Oh lekker eiersalade. Altijd goed! En natuurlijk helemaal met Pasen.

 • Mies

  31 maart 2015 at 09:00 Beantwoorden

  Ik heb nog niet ontbeten en nu heb ik hier echt trek in, mehhh! Met Pasen dan maar..

 • Ellen

  31 maart 2015 at 08:36 Beantwoorden

  Wauw, wat decadent! Mmm 🙂

 • Margot

  31 maart 2015 at 08:20 Beantwoorden

  Oh hier heb ik wel trek in!

 • Anna

  31 maart 2015 at 06:49 Beantwoorden

  Yes, zo fijn dat Pasen eraan komt! Dit recept lijkt me heerlijk, ik krijg er trek van!

Plaats een reactie