Menu

Dadeltaart met pecannoten

Dadeltaart meets Pecan Pie! Dit taartje is the best of both worlds. Ik wilde een dadeltaart maken, geïnspireerd op het recept van Bagels & Beans. Maar de Pecan Pie stond ook al tijden op mijn “To Bake” lijstje. Daarom heb ik er maar een mengeling van gemaakt en dat pakte waanzinnig goed uit. Hij kwam al even voorbij in mijn eetdagboek van afgelopen zaterdag. En jullie vroegen al massaal om het recept.

Het geheim van deze dadeltaart zijn natuurlijk de dadels. Deze moeten goed zijn. Lekker dik, vlezig en juicy. Dus niet van die uitgedroogde dingen die je wel eens in de supermarkt ziet. Ik heb de dadels van Yogi & Youssef gebruikt. Die zijn te gek! Super zacht, zoet en 100% natuurlijk. Dit product is ontstaan uit vriendschap, tussen de Nederlandse Yogi (Jochem) en de Arabische Yousef. Yousef nam Yogi mee naar een dadelboerderij in Saoudi-Arabië. Yogi was meteen razend enthousiast over de Sukkary dadels. Ze besloten samen te werken en zo geschiedde. De dadels zijn online verkrijgbaar en bij o.a. Marqt en verschillende deli’s in het land. Kijk hier voor een lijstje met verkooppunten.

Met deze dadeltaart maak je ook vrienden. Dat weet ik zeker! Het recept is vrij machtig dus aan een klein blokje heb je wel genoeg. Ik heb nu een halve taart gemaakt, wil je een dubbele dan moet je alle ingrediënten, behalve het ei, x 2 doen. Komt’ ie.

dadeltaart

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
Bodem
100 gr amandelmeel
1 ei
Evt. scheutje honing

Dadelvulling
125 gr roomboter
2 el kokosbloesemsuiker
1 ei
250 gr dadels
100 gr pecannoten
Geraspte kokos

Materialen
Langwerpige taartvorm (30 x 10) of
rechthoekige ovenschaal (de grootte maakt niet zoveel uit)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe het amandelmeel in een kom en voeg het ei toe. Je kunt eventueel nog een scheutje honing toevoegen. Ik heb dat zelf niet gedaan omdat de vulling van zichzelf al vrij zoet is.

Meng het door elkaar, zodat er een egaal deegje ontstaat. Het is vrij nat, maar dat is niet erg.

Vet een bakvorm in met een bakspray en verdeel het beslag over de vorm. Druk het aan zodat het deeg gelijkmatig verdeeld wordt.

Bak de amandelbodem in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat hem vervolgens afkoelen.

Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje.

Voeg als de boter gesmolten is, de kokosbloesemsuiker toe en laat het even carameliseren. Dit houdt in,een minuut of 4 verwarmen op een middelhoog vuur.

Klop het eitje los met een garde. Zet het vuur lager en voeg het geklutste eitje toe. Klop nu heel snel met een garde totdat er een egaal mengsel ontstaat. Blijf roeren want als je dit niet goed doet, krijg je roerei.

Snij de dadels in stukjes en voeg deze bij de gesmolten boter.

Voeg nu ook de pecannoten toe en meng het nogmaals goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de afgekoelde amandelbodem.

Strooi wat geraspte kokos over de dadeltaart.

dadeltaart

Laat de dadeltaart een uurtje opstijven in de koelkast.

Snij de dadel-pecannotentaart in repen of blokjes.

Je kunt de dadeltaart wel een dag of 5 bewaren in de koelkast.

dadeltaart

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

71 reacties

 • Marjolein Roos
  3 november 2019 om 16:39

  Voor de bodem 1 ei en amandelmeel ,heb ik geen nat beslagje kunnen maken ,zelfs met scheutje honing was het te weinig om de bakvorm te bekleden! Ontbreken er ingrediënten of moet er meer ei in?

 • Pauline
  10 december 2017 om 14:09

  Met havemout of koekjes kan ook. Ik heb in dit recept amandelmeel gebruikt omdat ik de notige smaak zo lekker vind.

 • Milja
  3 december 2017 om 16:35

  Kan het ook met iets anders dan amandelmeel? Ik heb havermout, bloem, koekjes... of heeft amandelmeel een zoetere smaak of bijzondere structuur?

 • Tonia Ketelaar
  20 augustus 2017 om 14:55

  Ik heb het taartje ook gemaakt maar pas na een dag opstijven was hij goed genoeg om te snijdt. Maar wat is het lekker zeg!

 • Hennie
  30 juni 2017 om 10:17

  Net dit taartje gemaakt, staat nu in de koelkast. Gemaakt met walnoten, had geen pecan in huis. Tbotermengel bij het geklust ei gedaan ipv op het vuur, ging prima! We zijn heel benieuwd naar de smaak. Bedankt voor het recept. ?

 • Bo
  17 september 2016 om 22:38

  Heerlijke taart echt super!!

  Ik heb er ook walnoten aan toegevoegd en de boter vervangen voor Cocos olie.. Ook heb ik het suiker weg gelaten.

  Ik heb het geklutste eitje in een plat schaaltje gedaan en het warme dadel noten mengsel direct uit de pan in het schaaltje ei gedaan. Paar keer om roeren met een lepen en dan even laten staan. De ei word helemaal opgenomen in het mengsel werkt helemaal top!!!

  Groetjes

 • Karin Woltering
  8 augustus 2016 om 16:42

  O, zalig is dit taartje, dank voor dit hemelse recept!!!

 • Tinka
  10 april 2016 om 01:10

  Heerlijke taart; ik maak hem lactose vrij; ik gebruik kokosolie ipv boter en doe er ook geen kokosbomen suiker in, hij is zoet genoeg! Verder had ik te weinig amandelmeel in huis maar smaakte een deel havermout heerlijk, en heb ik een theelepel kaneel aan de bodem toegevoegd. Omdat fijne kokosrasp zo tussen m'n tanden blijft zitten doe ik er liever grove rasp van de toko op. Het mengen van het ei met de olie ging prima, hard blijven roeren en kleine beetjes ei toevoegen. En het vuur uit. Verwarm het weer als je de dadels toe hebt gevoegd: ik laat het een minuutje doorkoken terwijl ik blijf roeren: je eet dus geen rauw ei, en het wordt een mooi geheel. Noten erbij, omroeren en op de bodem verdelen.
  Superlekker, snel gemaakt en relatief gezond! Bedankt Pauline,

 • Marloes
  5 maart 2016 om 07:52

  Hij is heeeeerlijk! Tip: smelt de boter niet in een steelpan want als je daarna driftig wil roeren, is dat een beetje gevaarlijk. Ei stolde bij mij wel een beetje, maar heb het er langzaam bij gedaan en als je daarna dadels en noten erbij doet, valt dat niet meer op. Nog een tip: snufje zout erdoor, salted caramel, jammie!

 • Rosa
  10 februari 2016 om 23:07

  Klopt het dat je dus eigenlijk rauw ei eet? Ik heb de suiker weggelaten en de warme gesmolten boter en het geklutste ei bij het dadel/notenmengsel gedaan.

 • Pauline
  2 december 2015 om 17:31

  haha dat is ook een oplossing :) Fijn dat ze het lekker vonden.

 • Lisette
  1 december 2015 om 21:43

  De dadeltaart is superlekker! Mijn gasten wilden niet geloven dat ik dit zelf gemaakt had en dachten dat ik het bij Koekela gekocht had! Mijn eitje ging ook stollen (draadstructuur in de caramel) maar ik heb gewoon doorgeroerd, met de dadels en noten door het caramelmengsel merkte niemand iets van het gestolde ei. Gewoon niks zeggen dus :)

 • Nynke
  24 november 2015 om 09:51

  Als je ei toevoegt aan een hete substantie dan gaat het ei stollen, Dus beter is het om andersom te doen. Al kloppend de hete substantie bij het ei voegen dan mengt het beter.

 • Lizeble
  19 juli 2015 om 22:05

  Looooove it!

 • Arjanne
  12 juni 2015 om 00:44

  Same here.., :(. Ik ben ook erg benieuwd! Wil het zo graag weten want dadeltaart is zoo lekker! :)

 • Arjanne
  12 juni 2015 om 00:43

  Ik heb de taart nu iets van 4x gemaakt, maar het onderdeel Caramel maken en ei erbij doen blijft lastig :(. Vooral als ik het met kokosbloesemsuiker doe, dan wil het niet echt mengen met de boter. Met gewone suiker lukt t wel. Maar dat ei... Kun je niet een keer dit recept op een filmpje maken? Ik kan ook nergens een goede beschrijving op internet vinden over Caramel maken op deze manier. Stap voor stap foto's zouden ook helpen, maar een filmpje zou echt super zijn!

 • Pauline
  19 mei 2015 om 14:39

  Jawel dat kan wel.

 • Liona
  19 mei 2015 om 11:14

  Oei ziet er goed uit! Kan ik de roomboter ook vervangen voor iets anders (botervorm, kokosolie?)?

 • Jasmijn
  14 mei 2015 om 22:12

  Ik heb dit taartje laatst gemaakt en wat is 'ie lekker! Bedankt voor het recept, dit ga ik zeker vaker maken. Ik heb trouwens eerst het boter-suiker mengsel even laten afkoelen en er vervolgens het ei bij gedaan. Gaat prima zo!

 • Natalie
  5 april 2015 om 19:43

  We hebben net de taart geproefd, hij ziet er prachtig uit! Ik vind hem alleen wat ei-ig, vooral qua geur. Ik denk door het caramel-ei mengsel? Nog tips? Langer verwarmen misschien?

 • Angela
  1 april 2015 om 17:19

  Hoi pauline,

  ik heb de dadeltaart vandaag gemaakt en hij is heerlijk! bedankt voor het recept!

 • Angela
  28 maart 2015 om 22:48

  Vanmiddag gemaakt...zalig!! Dat ei erbij doen is inderdaad lastig maar ik had de pan van t vuur gehaald, toen ei erbij en weer op t vuur. Dat ging goed met hier en daar klein eivlokje. Heb meteen ook jouw lemon cheese cake gemaakt met de bodem van deze taart. Staat nu in de koelkast om op te stijven, moet helaas (!!) tot morgen wachten met eten. Heerlijk al die recepten van jou. Heb er al veel van gemaakt en zijn elke keer weer geslaagd!

 • Laura
  28 maart 2015 om 08:24

  Bij mij blijft het ei stollen, terwijl ik roer als een malle ;) En de 2e keer ging het toen ik het van het vuur af haalde ook nog schiften..wat doe ik fout? Heb ik de boter niet genoeg laten karameliseren? of waar kan het aan liggen?

 • kim
  24 maart 2015 om 11:48

  Hoi Pauline,

  Ik heb afgelopen weekend dit taartje gemaakt en gisteren is het laatste stukje op gegaan. Hij was heerlijk!

  Groetjes,
  Kim

 • Anita
  20 maart 2015 om 20:59

  Zojuist gemaakt. Staat nu in de koelkast om af te koelen. We krijgen morgen eters en de pecandadeltaart staat op het menu als nagerecht. Tussendoor beetje gesnoept van de vulling en dat belooft veel goeds ;) Zal morgen laten weten hoe het smaakt.

 • Kim - FoodStyle
  19 maart 2015 om 10:16

  Het water loopt letterlijk in mond bij het zien van dit recept! Die gaat in de planning voor het weekend!

 • Corien
  17 maart 2015 om 12:23

  Geweldig! Wat een superlekker taartje. Het was even knoeien met het ei in de boter,werd niet echt egaal ,beetje slierterig ,maar voor een eerste keer zeker niet gek. Laatste stukje is vanmorgen mee naar school gegaan als 'eten' bij het 'eten en drinken' van 10 uur.
  Dank je wel. Deze gaan we vaker maken

 • inez
  16 maart 2015 om 20:06

  Heb uw taartje ook gemaakt....en het is bijna op!!Was er niet zeker van dat het zou lukken want het was en heel gespetter toen ik het ei bij de boter deed!!Toch niet kunnen vermijden dat het wat gevlokt was.....ik doe volgende keer ook de pecans in stukjes...maar de smaak is erg lekker!

 • Pauline
  14 maart 2015 om 23:14

  Hij past ook juist goed bij dit recept omdat deze vulling heel zoet is.

 • Pauline
  14 maart 2015 om 23:11

  Het ziet er ook een beetje gek uit. Maar het komt echt goed. Gewoon goed doorroeren en haal desnoods de pan even van het vuur. Good luck!

 • Kayleigh
  14 maart 2015 om 17:40

  Hoi Pauline! Ik ben echt een super fan, ik heb al veel recepten gemaakt! Zo deze ook! Alleen mijn keuken is ontploft en ik heb nog steeds geen taart! Ik krijg het ei niet egaal in het goedje! Ik heb plantaardige boter gebruikt en een plastic garde! Help!! Ik wil deze taart zo graag maken!

 • Carla
  14 maart 2015 om 14:12

  Hi Pauline,

  Jou taartje net gemaakt, ik heb al dagen trek in wat ( gezond zoets ) ik bak steeds chocolade/amandel/pecan taartjes met frambozen er door de laatste weken.mdie niet zoet zijn, kun je ook als ontbijt nemen.
  Dus mij gelijk op deze gestort.
  Ik heb bij de bodem 1 el plant.melk gedaan..vond het te droog om goed te verdelen. En rasp van 1/2 biocitroen en 1/4 tl maple syrup.
  Ipv R.boter kokos olie...helaas eerste rit weg moeten gooien, toen ik de suiker in de olie deed, zag ik dat het te heet was...toch het ei erbij..spetterde vreselijk en smaakte verbrand...dus zonde..
  Bij 2de poging wel goed gegaan. Staat nu in de koelkast...kan niet wachten...volgende keer doe ik de pecannoten ook in stukjes..nu was het lastig aandrukken.
  Thx voor het recept deken weer!

 • Natasja
  14 maart 2015 om 13:43

  Hoi Pauline,

  Ik heb gisteren de bodem gemaakt voor een ander taartje, maar ik vind hem niet echt lekker (weinig smaak) en stijf. Ik had een maat M ei en het deeg was ook niet echt vochtig. Had jij misschien een groter ei en klop je het ei ook nog eerst op?

  Alvast bedankt.

  Groetjes Natasja

 • Ger
  13 maart 2015 om 23:17

  Wat een gezellig taartje. Een ander woord heb ik even niet. En lekker gezond met kokosbloesemsuiker en dadels. Dat wordt weer smullen!

 • Els
  13 maart 2015 om 22:44

  Ok, bedankt voor je reactie! Moet ik toch eens op zoek gaan naar dit 'exotische' ingrediënt ;-)

 • Robin
  13 maart 2015 om 22:00

  Ik heb hem net gemaakt! Morgen ga ik hem proberen :) heb jij dat ook gehad dat de gecarameliseerde suiker (ik heb ruwe rietsuiker gebruikt) dat dat blijft plakken aan het pannetje? Hoe voorkom ik dit?

  Alvast bedankt!
  Groetjes

 • Tamara
  13 maart 2015 om 21:47

  Yeah! Daar is dan het recept van de teaser op IG vandeweek! Ik heb uit de reacties al een paar tips kunnen halen e.e.a. te vervangen indien gewenst. Alles in huis/op voorraad, maar geen amandelmeel. Los van het feit dat ik begrijp dat het de gezonde voorkeur heeft om amandelmeel te gebruiken, kan ik het vervangen door 'gewoon' bloem?

 • Laura
  13 maart 2015 om 21:04

  Ik heb de taart inmiddels gemaakt. Super lekker en eenvoudig.
  Had alleen geen kokosbloemsuiker meer dus nu rietsuiker gepakt.

  Gr Laura

 • Pauline
  13 maart 2015 om 15:41

  Inderdaad Wim, laten we het een beetje gezellig houden. Als je enkel op zoek bent naar Voedselzandloper recepten dan ben je hier niet aan het juiste adres. Maar dan is er vast een ander plekje op het web waar jij wel helemaal gelukkig mee bent.

 • Pauline
  13 maart 2015 om 15:39

  Nee het smaakt niet naar kokos, eerder een beetje caramelachtig. Je kunt het wel vergelijken met bruine suiker. Heel lekker!

 • Pauline
  13 maart 2015 om 15:38

  Wat lief, dankjewel!

 • Emily van Kampen
  13 maart 2015 om 15:25

  Deze dadeltaart klinkt geweldig! Bij mij thuis is de rest helaas niet zo experimenteel met eten, maar ik weet dat ik mijn collega's hier wel heel blij mee kan maken. (En dan kan ik er ook mooi van proeven!)

 • Patricia
  13 maart 2015 om 13:17

  Oh, lijkt me echt heerlijk! Ik ben tegenwoordig helemaal van het "healhy" baking. En mijn familie wil (deels; de vrouwen) nog wel proeven en het deels waarderen. Dit weekend komt schoonfamilie, daar kan ik hem niet aan kwijt, maar met pasen weet ik al wat ik ga maken!

 • Els
  13 maart 2015 om 12:39

  Heeft er hier iemand ervaring met kokosbloesemsuiker? Smaakt dit naar kokos? Want ik wil dit wel eens uitproberen, maar ik hou echt niet van de smaak van kokos. Of kan je bv ook stevia gebruiken ipv kokosbloesemsuiker?
  Alvast bedankt om jullie ervaringen te delen! :o)

 • Corien
  13 maart 2015 om 12:25

  Mmmmm... Ik ben net bij mijn marokaanse buurtwinkel geweest. Hij had grote superzachte dadels die in je mond smelten (ik mocht er eentje proeven) alles in huis dus ik ga zo aan de slag. Ben echt heeeeel benieuwd,het ziet er ook zo lekker uit!

 • Laila
  13 maart 2015 om 12:17

  Valt onder de onbeschofte van het internet. Gewoon iemand die zich ergens wilt uiten denk ik...

 • Nadine
  13 maart 2015 om 11:57

  Ohh dit ga ik zeker maken, heerlijk! Die van Bagels&Beans vind ik ook altijd zo lekker :)

 • Laura
  13 maart 2015 om 11:28

  Wat een onwijs mooi taartje is het geworden zeg! Ik ben gek op dadels

 • Suus
  13 maart 2015 om 11:11

  Wij verkopen super mooie bakvormen bij ons in de winkel... Ik was druk op zoek naar een origineel en lekker recept om in de bakvormen te maken en te verkopen met paas. Hoef niet meer verder te zoeken!!! Wat een heerlijk en leuk recept!!

 • Sigrid
  13 maart 2015 om 10:47

  Beste Wim,
  Het lijkt me een veel beter idee om uw horizon te verbreden en gewoon op andere sites te gaan zoeken. Al is het alleen om uw reacties niet meer te hoeven lezen, dat zal ons in ieder geval goed doen.
  Het zal dan alleen wel lastig worden voor u om op andere sites iets te vinden waaraan uw eisen allemaal moeten voldoen.
  Houdt uw ongezouten mening liefst voor u. Wat u zou moeten doen is uw fantasie wat meer laten werken, dan komt u vast tot geweldige recepten!

  En Pauline; die taart was ik al van plan te gaan maken. Lijkt me helemaal heerlijk!

 • Laura
  13 maart 2015 om 10:29

  Ziet er lekker uit. Heb alles in huis dus ga hem straks proberen.

  Wim, gaat het niet met je ofzo?

 • Els
  13 maart 2015 om 10:24

  Lekker hoor! Maakte maandag nog het recept van de Bagels na met mn meegenomen dadels uit marrakech. Deze waren zo zoet dat het suiker niet eens nodig was:) Met zo'n bodem lijkt me ook heerlijk; ga ik de volgende keer proberen!

 • Marian
  13 maart 2015 om 09:59

  Oh my meneer Wim had zeker tijd over...

  Zie er heerlijk uit!

 • Pure Ilonca
  13 maart 2015 om 09:40

  Oh my...wat ziet dat er lekker uit! Pecannoten zijn één van mijn favorieten noten, deze taart ga ik dan ook zeker een keer maken. En gefeliciteerd met je boek!

 • Sarah
  13 maart 2015 om 09:34

  Oh boy, wat een onbeschofte reactie! Waarom volg je haar dan? Zo'n negativiteit is hier niet nodig! En nog nooit gehoord van amandelmeel en pecannoten? Tijd om je wereld eens te verruimen! Zeker qua beleefdheid!

 • Emma
  13 maart 2015 om 09:32

  Ahhh echt heel erg lekker! Ik ben dol op dadels en samen met de pecan lijkt het mij een gouden combi!

 • Hilde
  13 maart 2015 om 09:18

  Beste Wim,
  Allereerst zou ik u Ipv van De Voedsel zandloper een ander boek willen aanraden. Op internet vindt u zeker voldoende titels van literatuur over elementaire beleefdheid!
  Als u geen amandelmeel vindt, zal u inderdaad iets anders moeten verzinnen als u dit recept wenst te maken en zelf je amandelnoten moet malen.
  Pauline geeft aan dat honig niet nodig is maar optioneel! Als u zo snel een suiker vergiftiging oploopt, zal dit recept voor jou ook zeker werken zonder. Mogelijk kan je de kokosbloemsuiker vervangen door stevia, een kwestie van zelf ook eens na te denken of anders de vraag eens vriendelijk te stellen aan Pauline of haar volgers?
  Wat de roomboter betreft, deze is beter dan margarine MAAR schrijft Pauline er niet onmiddellijk bij dat je deze kan vervangen door kokosolie?
  Verwacht u van Pauline dat ze voor elk mogelijk onbekend ingrediënt, voor elk van haar expat-volgers een vertaling geeft? Als u even googeld zal u zeker een foto vinden van deze 'krengen' en een Engelse vertaling: prijs uzelf gelukkig dat u het niet naar het Swahili moet vertalen!
  Heeft u KV ook al aangeschreven want ook hij heeft het lef te spreken over het gebruik van een oven in zijn boek.
  Mijnheer Wim, verwacht u nu echt dat iemand die in Nederland woont voor elke expat, waar ook ter wereld, aangepaste recepten gaat publiceren?
  Eén goede raad, volg Pauline niet meer, zoek iemand die recepten schrijft speciaal voor u, als expat in Thailand. Wij zullen uw grofheid zeker niet missen en ik denk Pauline ook niet!
  BELEEFDE groeten.
  Hilde

 • Jacqueline
  13 maart 2015 om 09:14

  Wat een heerlijke taart. Gezond en honing is (volgens mij) niet nodig.
  Ik heb altijd dadels op voorraad en ga hem dus zometeen maken.

  Oja, en wat nog even over je nieuwe kookboek. Ik ben er ontzettend blij mee. Je kunt trots op jezelf zijn.Veel succes Pauline.

 • Els
  13 maart 2015 om 09:12

  Beste,
  Ik zie hier nergens een verwijzing naar de VZL, dus waarop baseert u uw tirade?
  Verder beweert Pauline niet dat ze een gezondheidsgoeroe is, maar gezonde en iets minder gezonde recepten combineert. Wat u hier zelf mee doet, is uw zaak.
  En fijn dat ze iets exotischere ingrediënten gebruikt, het kan mijn bak- en kook-horizon alleen maar verbreden. Dat u hier niet mee gediend bent, zegt veel over uw open minded-zijn en multi-culturele verdraagzaamheid.
  Amandelmeel vind je tegenwoordig in veel supermarkten (in België o.a. in de Colruyt, een discounter) dus niet zo'n moeilijk ingrediënt, me dunkt.
  In elk geval: u lijkt me een zeer hoog geitenwollensokken-gehalte te hebben, met weinig verdraagzaamheid voor zij die er een andere mening op nahouden dan de uwe. Ik stel voor dat u zich ergens in een verlaten hutje nestelt, uzelf afsluit van de wereld, uw eigen biologische groenten teelt en uw onverdraagzame, negatieve ideeën voor uzelf houdt, want de rest van de wereld heeft er niets aan.
  En Pauline, dit recept ga ik zeker eens maken als ik bezoek heb, klinkt geweldig lekker!

 • Koos
  13 maart 2015 om 09:07

  Zo zo kan het nog negatiever. Meneer alles is gewoon te koop. En gezondere recepten kan je niet krijgen. Mijn dochter heeft zwagerschap suiker en door deze recepten allemaal te volgen hoeft ze niet te spuiten. En niks geen speciale machines kopen. Volgens mij komt U van een andere planeet.

 • Heleen van Beers
  13 maart 2015 om 09:02

  Dank je voor je reactie. Ik zag in het recept staan dat je het moest laten carameliseren, daarom dacht ik dat het misschien om een echte 'suiker' moest gaan.. maar met gewone honing kan eht dus ook? Of zit er verschil tussen rauwe honing en 'gewone' bloemenhoning?

 • Maren
  13 maart 2015 om 09:01

  Nou inderdaad zeg, als je een bepaald dieet wilt volgen verdiep je dan in sites of boeken of weet ik veel wat die daar speciaal voor zijn en ventileer je frustratie niet hier.

 • nathalie
  13 maart 2015 om 08:52

  Rauwe honing, dadelstroop, appelstroop, zijn genoeg lekkere en gezonde alternatieven. Kijk eens bij ekoplaza daar hebben ze zat keus!

 • nathalie
  13 maart 2015 om 08:51

  Ziet er heerlijk en gezond uit! ga ik zeker eens een keer maken.

 • Heleen van Beers
  13 maart 2015 om 08:51

  hallo,

  wat een heerlijk recept, dat ziet er geod uit. Wat kan je als vervanger voor kokosbloesemsuiker gebruiken?

 • nathalie
  13 maart 2015 om 08:50

  Wat een negatieve reactie zeg. Als je niet tevreden bent ga je toch lekker naar een andere site.

 • Eva
  13 maart 2015 om 08:50

  Wat een geweldig recept! Heerlijk al die gezonde ingredienten.
  Ik ga het vandaag nog maken, leuk voor het weekend.
  Nog van harte gefeliciteerd met je boek. Ik ga het zeker kopen!

 • Ellen
  13 maart 2015 om 08:23

  Dadels zijn echt mijn gezonde guilty pleasure, dus deze taart vind ik sowieso overheerlijk!

 • Wim vanDoorn
  13 maart 2015 om 08:16

  Ik zou niet van alle benodigde ingredienten weten hoe eraan. te komen. Ga naar de winkel een koop het? En daar hebben ze amandelmeel? Of -hoe die er ook uitzien- amandelen die ik dan moet vermalen? (Dus een maalmachiene heb ik dan aan te schaffen?)
  Dan: honing. Beveelt Kris Verburgh (KV) ergens honing aan? Moet ik een suikervergiftiging oplopen? Dan kokosbloemsuiker: idem.
  Roomboter. Wordt door KV afgeraden (en het moet al helemaal niet om die te vervangen door margarine)
  Pecannoten (nooit eerder van gehoord en -wat erger is- ik weet niet hioe die eruit zien), en hoe heten die in de taal van mijn woonland? Dat is Thailand. Of -minstens- hoe heten die krengen in het engels?
  Dan een oven word ik verondersteld te hebben. Nou, ik ben geen paleofanaat, maar dat ik een oven nodig zou hebben om gezond te kuinnen eten lijkt me toch wel erg ver (en in een onzinnige richting)gezocht.
  Kortom: uw recepten zijn onbruikbaar en dat is telkens zo.
  Kris Verburgh volgen wil ik. En dat gaat met uw recepten niet.
  Dat vanwege het moeilijk -of zelfs niet- verkrijgbaar zijn van onberispelijke voeding (zoals niet gemodificeerde en niet-voorberwerkte havermout). Schrijf daar eens over: wat wel KV volgt en wat wel kan. En met een visie waarin er nog meer bestaat dan alleen Nederland; er zijn ook (sub)tropische expatlanden.
  Waar het nu op neer komt is dat de supermarkten vrijwel alleen maar met suiker.(en zout en vetten die niet deugen, zoals transvetten) vergiftigde waar aanbieden en daar sluit u zich met uw verderfelijke recepten bij aan, waarbij je dan ook nog toeters en bellen nodig hebt zoals ovens en maalmachienes. Dat onder het motto: leven de industrie, de dood aan hen die gezond willen eten?

 • Mireille
  13 maart 2015 om 07:51

  Dit klinkt heerlijk, ga ik zeker een keer proberen! Gefeliciteerd met je boek, fijn dat het een geslaagde lancering was :)

 • Margot
  13 maart 2015 om 07:40

  Wat ziet hij er mooi uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.