Menu
2015-02-20-12.19.06-710x380.jpg

Annika’s favourites #3

Posted by Annika

Ik heb al mijn favorieten van de laatste tijd weer verzameld, zodat ik deze aan jullie kan laten zien. Er zitten dit keer hele gezonde favo’s tussen, maar ook super ongezonde. De afgelopen maand was dus een maand van de contrasten. Ik probeer doordeweeks zo gezond mogelijk te eten en ik het weekend laat ik de teugels wel wat vieren. Anders hou ik het simpelweg niet vol. Nou genoeg gekletst, kijk snel verder naar mijn favourites van de laatste tijd.

Favourite cookie – Donny Craves chocolate chip

Favourites

Dit koekje van Donny Craves is super lekker. Er zitten kleine stukjes chocola in, hmmm. Ik eet niet zo heel vaak koekjes, maar als ik ze eet moeten ze wel lekker zijn. En dat is deze! Leuk detail is dat de vorm van het koekje niet zomaar is gekozen. Op deze manier wordt snij afval namelijk beperkt en kunnen ze veel meer koekjes snijden uit een lap deeg. Je kunt ze o.a. bij Marqt kopen.

Favourite drink – AH Appel Bieten sap

Favourites

Noem mij een ‘late adopter’, maar ik was tot voor kort niet echt gek op groentesapjes. Op Instagram zie ik ze dagelijks voorbij komen, maar ik durfde er zelf nog niet echt aan te beginnen. Laatst was ik op het station en toen dacht ik: ik moet het toch eens proberen. Niet geprobeerd is altijd mis toch? Dus ik kocht een bieten/appel sapje bij de AH to Go. In het begin vond ik het nog raar smaken, maar later vond ik het toch wel lekker. Deze ga ik vaker nemen! En misschien dat ik me ook eens aan een groen sapje moet wagen?

Favourite pastry – Worteltaart

Favourites

Ik ben gek op worteltaart. Ik hou van de mix van het kruidige cake en het ietwat zurige frosting. Dit taart(je) at ik bij een super schattig tentje in Amsterdam. Helaas weet ik hier de naam niet meer van. Ze hadden heel veel soorten taartjes, dus het was nog moeilijk kiezen. Ik kreeg hem niet helemaal op, want het was een enorme punt.

Favourite home made snack – Spanakopita

Favourites

Mijn vriend is half Grieks, dus die kan ik altijd blij maken met Spanakopitas. Dit zijn Griekse deeghapjes, gevuld met spinazie en feta. In het oorspronkelijke recept wordt filodeeg gebruikt, ik heb het dit keer met bladerdeeg gemaakt. Dit vind ik net even wat sneller en makkelijker gaan, en zeker niet minder lekker. Ze waren goed gelukt en ze zijn dezelfde dag allemaal op gegaan.

Favourite hotspot – De Plantage Amsterdam

Favourites

Onlangs was ik met Pauline een dagje in Amsterdam voor allerlei afspraken. Tussen de afspraken door hadden we wat tijd over om koffie te drinken. We waren vlakbij Artis in de buurt en daarnaast zit De Plantage. Wat een mooie tent is dit zeg! Het is best groot en er hangt een hele leuke sfeer. Het leukste is dat je vanuit het restaurant uitkijkt op de dierentuin. We hebben alleen een koffietje gedronken, omdat we al ergens gingen lunchen. Stiekem vonden we dat wel jammer, want de lunchkaart zag er erg goed uit. Ik ga hier zeker nog een keer naar toe.

Favourite healthy & unhealthy snack – Paprika & Mc Flurry

Favourites

Favourites

Ik zei het al in de inleiding, het was de maand van de contrasten. Soms vind ik het best lastig om gezond te eten op kantoor. Ik moet dit eigenlijk goed voorbereiden en thuis gezonde dingen maken die ik mee kan nemen naar mijn werk. Hier heb ik helaas niet altijd tijd voor. Dit heeft tot gevolg dat ik 3 van de 4 keer bij de Ah to Go sta op Leiden centraal op zoek naar een gezonde lunch en/of tussendoortje. Ik zag daar deze beker met voorgesneden rode paprika. Super handig voor mensen zoals ik, die niet de tijd nemen op zelf een paprika te snijden ;).

En nu naar het super ongezonde tussendoortje, een Mc Flurry. Ik kom bijna nooit bij de Mc Donalds. Sinds lange tijd was ik er weer eens en dan ga ik toch voor een Mc Flurry. Dit was de versie met Lion en hij was erg lekker. Als ik zoiets slechts (maar wel lekker) eet, dan probeer ik er wel extra van te genieten.

Wat zijn jouw favorieten van de laatste tijd?

VBM

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan