fbpx
Menu

Plog: TV Opnames bij Tijd voor Max

Het leek mij wel leuk om weer eens een fotodagboek bij te houden. Afgelopen woensdag was ik wederom te gast bij Tijd voor Max. In de uitzending mocht ik poffert maken voor Marcel Hensema.

Marcel ken je waarschijnlijk wel van Penoza en Hollands Hoop (beide geniale series). Hij is net als ik geboren in Groningen en dus hadden ze mij gevraagd iets typisch Gronings te maken. En dat werd poffert.

Poffert is een soort broodcake, het wordt au bain marie gebakken. De smaak lijkt een beetje op pannenkoeken, nu snap je wel waarom ik dat lekker vind. Het recept vind je hier. 

Kijk je mee naar mijn dag?
ontbijt

Wakker worden en ontbijten met…. heel verrassend Griekse yoghurt met Zonnatura muesli en een halve banaan. Nog steeds iedere dag mijn favo ontbijtje.

plogIk ben altijd stiknerveus voor televisie uitzendingen. Helemaal als het live is. Het duurt nog even voordat ik weg moet, dus ik werk gewoon wat aan de site. Al ben ik niet echt geconcentreerd bezig.

plogIn de tussentijd komen de pakketjes voor de goodiebag van de boeklancering binnen. Zo cool vind ik het! Het lijkt hier wel een pakhuis inmiddels.

Foto 08-02-15 13 15 26Even lunchen met havermout met appel, kaneel en amandeltjes. Mmm

havermoutmuffin

Nog snel een tussendoortje, ik neem een havermoutmuffin met blauwe bessen.

plog

En ik lak nog snel even mijn nagels met Ultimate Nude van Catrice.
plog

Tijd om te gaan! Deze spullen neem ik allemaal mee. En uiteraard een reeds gemaakte poffert. Dat is de truc van televisie. Een poffert moet minimaal 2 uur koken, dus dat ga je in 45 minuten zendtijd niet redden natuurlijk.

plogThere I go met mijn Uit Pauline’s Keuken mobiel. Wie heeft mij wel eens zien rijden?

plog

Hallo Tijd voor Max daar ben ik weer.

plog

Tijd voor visagie. Heerlijk om opgemaakt te worden. Mijn blotebillen gezicht kan wel wat kleur gebruiken.

plog

Hier kan ik wel aan wennen. Een eigen kleedkamer.

plog

Even alles klaarzetten in de studio. Zo ziet dat er achter de schermen uit.

plog

En actie… Camera Aan! Na de uitzendingen drinken we nog een borreltje. En dan haal ik Mau op uit Utrecht.

plog

Samen de uitzending terugkijken! Het ging allemaal goed!

plogMet nog een snackje. Ik crave naar pindakaas de laatste tijd. Dus ik doe het overál bij! Pindakaas en appel is een gouden combi.

plog

Oh en wil je weten wat er met die poffert is gebeurd die ik in de uitzending maakte? Die heb ik natuurlijk thuis verder afgemaakt.  En om 23 uur ’s avonds nog even geproefd. Yum!

Heb je de uitzending gemist? Je kunt het hier terugkijken!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • Marleen
    16 februari 2015 om 10:37

    I looovee poffert! Heb de uitzending helaas niet gezien, maar super gaaf om deze foto's van jouw dag te zien. En je auto, geweldig! Veel succes!!

    Beantwoorden
  • Annie Laumen
    14 februari 2015 om 13:44

    Leuk Pauline.
    Was je niet zenuwachtig.

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 februari 2015 om 17:00

    Jaa wel een beetje :)

    Beantwoorden
  • Anneke Rusting
    14 februari 2015 om 13:07

    Hoi Pauline leuk dat je bij Max was van mijn vaders kant ben ik ook Gronings dus de naam poffert komt me bekent voor maar heb hem zelf nog niet gemaakt moet ik toch eens proberen ik volg je blog en vind hem super
    groetjes Anneke

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 februari 2015 om 17:01

    Wat leuk! En die poffert moet je als half Groningse echt een keer geproefd hebben.

    Beantwoorden
  • Lisanne
    14 februari 2015 om 12:27

    Leuk dat je op tv was! Had hiervoor nog nooit van een poffert gehoord.

    Beantwoorden
  • Margot
    14 februari 2015 om 11:50

    Wat gaaf dat je op TV kwam!

    Beantwoorden
  • Eef
    14 februari 2015 om 11:05

    Fijne plog en Poffert dat kende ik nog niet. Leuk dat je bij de uitzending was :)

    Beantwoorden
  • Lobke
    14 februari 2015 om 11:05

    Leuk!
    Je komt toch uit Haarlem Pauline?
    Ik heb je nog nooit zien rijen met je Uit Pauline's Keuken mobiel :)
    Lijkt me wel leuk! Als ik je is zie zal ik je n foto sturen :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 februari 2015 om 17:02

    Jaaa! Als je me ziet, even toeteren ;)

    Beantwoorden
  • Mieke wenting
    14 februari 2015 om 10:20

    Ha Pauline
    Ik volg jouw activiteiten sinds een paar weken en ik lees met plezier je smaakvolle recepten
    De poffert schijnt in Friesland de boffert genoemd te worden.
    Mijn partner bakt deze nog met enige regelmaat volgens t oude recept van zijn (Friese) moeder.
    Momenteel is n poffert koken helemaal in en kun je het blik in iedere goede kookwinkel of zelfs bij dille en kamille kopen
    Nog veel kookplezier...

    Beantwoorden
  • Lou
    14 februari 2015 om 10:11

    Leuke plog! En tof dat je in de uitzending was. Ben nu heel nieuwsgierig geworden naar een poffert, nog nooit gehad, gauw maar eens maken dus :)

    Beantwoorden
  • nicole
    14 februari 2015 om 10:02

    Wat een leuke dag heb je gehad!

    Beantwoorden
  • Ellen
    14 februari 2015 om 08:38

    Wat leuk! Een poffert is voor mij onbekend terrein, ik ben nieuwgierig hoe hij smaakt! :)

    Beantwoorden
  • Sigrid
    14 februari 2015 om 08:10

    Super leuk Pauline! Lijkt me erg spannend in zo'n studio... ;-)
    En die poffert ga ik natuurlijk een keer maken, heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Joyce
    14 februari 2015 om 08:09

    wat leuk om je dag zo te zien!

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    14 februari 2015 om 07:14

    Wat gaaf dat je bij die uitzending aanwezig mocht zijn en wat slim dat je al een klare poffert meenam! Nooit geweten dat men dat zo doet op tv

    Beantwoorden

Reactie plaatsen