Menu
amsterdamspuitwater-710x380.jpg

Pauline’s Culi Nieuws #18

De 18e editie van Pauline’s Culi Nieuws is bomvol! Er zijn ontzettend veel leuke nieuwtjes op foodie gebied, dat het bijna niet in één editie past. In deze editie lees je onder andere over de allereerste sushi app, kom je te weten wat fairchain koffie is, wat Jamie Oliver gaat doen in Rotterdam en nog veel meer.

Kidsproof: Begin je eigen moestuintje!
ah moestuin
Nee dit is niet gesponsord maar ik vind het idee super cool. Bij Albert Heijn kunnen kleine (en ook grote) mensen vanaf vandaag hun eigen moestuin bij elkaar sparen. Bij iedere €15 aan boodschappen krijg je een klein kweekbakje met potgrond en zaadjes.  Je kunt verschillende kruiden zoals tijm, basilicum en dille verzamelen. Maar ook paprika, radijsjes, worteltjes, spinazie en nog vele andere groentjes sparen. In totaal zijn er 20 soorten en die kun je kweken in een handige display. Extra leuk voor kids, erbij zit een groei en doe boekje, waarin je de groei kunt bijhouden en een groentekalender. Super leuk! Zal ik jullie op de hoogte houden van mijn project moestuin?

Spaaractie: begin je eigen moestuin, exclusief bij Albert Heijn.

Jamie’s Italian komt naar Rotterdam

Jamies Italian Markthal

Yes, van dit soort nieuws wordt ik blij. Jamie’s Italian komt naar Rotterdam. En dan ook nog op mijn favo locatie, de Markthal in Rotterdam. Het restaurant zal eind 2015 openen, dus we moeten nog even geduld hebben. Jamie’s Italian staat bekend om het bieden van smakelijk en simpel Italiaans eten, gemaakt van de beste verse ingrediënten. Daarnaast is het betaalbaar en toegankelijk, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt. In 2008 werd het eerste Jamie’s Italian restaurant geopend in Oxford. Inmiddels zijn er al 35 restaurants geopend in het Verenigd Koninkrijk en 13 wereldwijd.

Italian Food Concepts is de exclusieve partner van Jamie’s Italian. Na de opening van het restaurant in Rotterdam zullen er meer volgen in onder andere Duitsland en België.

Moyee coffee

Moyee coffeeZijn jullie al bekend met Moyee coffee? Hun slogan is Radically good coffee! Wat wil zeggen radicaal goede, barista stijl koffie met een radicale sociale impact. Moyee coffee is een fairchain bedrijf. Men gaat uit van lokaal branden: koffiebonen worden gebrand waar ze zijn verbouwd. Moyee heeft geïnvesteerd in een lokale Ethiopische koffiebranderij met de beste bonen. Omdat de bonen ook in Ethiopië gebrand worden in plaats van de rauwe bonen te exporteren, blijft drie keer zoveel toegevoegde waarde achter in het land, bij de bevolking. Fairchain is net weer een stapje verder dan Fairtrade. Via de website kan je de koffie kopen, zowel filterkoffie, bonen als espresso cupjes zijn verkrijgbaar.

Meer informatie vind je op de website van Moyee Coffee.

Sushi App

Sushi-SanBen je een sushi liefhebber? Dan moet je deze app hebben! Het is de eerste Nederlandstalige sushi app, gelanceerd door Sushi-San, de grootste sushi recepten website van Nederland. In de app vind je instructies hoe je de meest voorkomende sushi’s kan maken. Daarnaast vind je er recepten van sushi-gerelateerde gerechtjes zoals tempura, tamago, Japanse sauzen en nog veel meer. Wekelijks komen er nieuwe recepten en blogs online.

De app werkt op smartphones met iOS en Android en is gratis te downloaden in de Apple app store en de Google play store.

Amsterdams spuitwater

Amsterdams spuitwaterIk ben een sucker voor mooie verpakkingen. Ik werd dus heel blij toen ik de mooie flessen van het Amsterdams spuitwater zag. En de inhoud is ook nog eens top. Het Amsterdamse spuitwater is een nieuw, gezond en duurzaam product. Het spuitwater wordt namelijk geleverd in de mooie, originele sifon flessen die je steeds weer kan laten bijvullen. De flessen worden in de nieuwe Amsterdamse spuitwaterfabriek op ambachtelijke wijze gebotteld.

Het Amsterdams spuitwater is momenteel verkrijgbaar bij Ari aan de Overtoom en bij avondwinkel Sterk in Amsterdam. Daarnaast wordt het geschonken op diverse plekken in Amsterdam, zoals Vinnies, Lot61, Raz Mataz, Arendsnest, Cafe Hoppe, Bar Brouw, The Breakfast Club, B Amsterdam en Vesper Bar.

Kookpunt ‘Pannen hart in actie’

kookpunt

Nederlands grootste kookwinkel, Kookpunt, staat in de maand februari in het teken van pannen met ‘Pannen hart in actie’. Bij aankoop van twee willekeurige losse pannen, of bij aanschaf van één pannenset in de winkel of webshop, schenkt Kookpunt 1 pan aan de voedselbank Rotterdam. De pannen worden in maart meegegeven in de voedselpakketten. Kookpunt vindt dat iedereen recht heeft op goed keukengereedschap. Een goed initiatief, vind ik.

Meer informatie over de winkel en de webshop is te vinden op de website van het Kookpunt.

24kitchen & cottages vakantieweekend

24 kitchen & cottages

Het eerste culinaire vakantieweekend in Nederland gaat van start. Tijdens het weekend van 17 t/m 20 april kunnen foodies voor de allereerste keer genieten van 24Kitchen & Cottages. Center Parcs De Eemhof wordt dat weekend omgetoverd tot een culinair paradijs, waar je een heel weekend lang inspiratie kan opdoen, lekker eten en koken. Bezoekers krijgen de kans om 24-kitchen chefs als Rudolph van Veen, Roberta Pagnier en Danny Jansen persoonlijk te ontmoeten.

Het programma is zeer uitgebreid. Van informatieve seminars tot kookworkshops en foodfilms. Van een delicatessenmarkt tot vragenuurtjes met 24-kitchen chefs. Pauline gaat er ook naartoe en zal nadien uiteraard verslag doen hier.

Data: 17 t/m 20 april

Prijzen: cottages zijn te huur vanaf €169,- per persoon.

Locatie: Center Parcs De Eemhof, Zeewolde

Boeken: via de website.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan