fbpx
Menu

Easy: Hartige Boerenkooltaart

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Wist je dat je van boerenkool ook een hartige taart kunt maken? Ik ben helemaal into de boerenkool lately. Al was dat vroeger wel anders. Ik hou van groentes die zo veelzijdig zijn. Het maakt mij creatief, want met boerenkool kun je heel veel doen. Onlangs plaatste ik al een heerlijke salade van boerenkool, noodles met gewokte boerenkool en vandaag een vega boerenkooltaart. Yum!

Ik heb er geitenkaas opgedaan en dat smaakt echt heerlijk. Hou je niet van geitenkaas, dan zou ik een lekkere oude kaas gebruiken, die een beetje pittig van smaak is. Je kunt eventueel ook nog plakjes rookworst of gebakken spekjes toevoegen, maar ik heb hem lekker vega gehouden. Je kunt de quiche zowel warm als koud eten, althans ik vind dat lekker. Maar nu ben ik een beetje raar daarin, want ik vind koude pizza ook lekker. Just saying! Dus heb je een stukje over, gooi het niet weg, maar neem het de volgende dag mee naar je werk. Dat wordt smullen.

boerenkooltaart

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
250 gr gesneden boerenkool
7 plakjes hartige taart deeg
5 eieren
200 ml kookroom
75 gr geitenkaas
Handje paneermeel
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
Springvorm 23 cm

Zo maak je het
Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. (hetelucht)

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote (wok)pan in iets olijfolie.

Snij de paprika in blokjes en bak deze kort mee.

Voeg tenslotte de boerenkool toe en bak dit net zolang totdat het slinkt. (een minuut of 8). Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.

Vet een springvorm (23cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Prik er gaatjes in met een vork en verdeel een klein beetje paneermeel over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem te vochtig wordt.

boerenkooltaart

Verdeel de boerenkool over de bodem.

Klop de eieren luchtig met de room en breng dit op smaak met peper en zout. Giet het mengsel op de boerenkool.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de boerenkoolquiche.

Bak de boerenkooltaart in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

boerenkooltaart

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Yvonne Hofstee
    26 december 2018 om 19:04

    Deze taart net gemaakt. In 1 woord: heerlijk!!. Ik heb de taart gemaakt volgens recept. Aanrader.

    Beantwoorden
  • Henk
    20 november 2015 om 09:40

    Wat een geweldig lekker recept.
    Ik had er nog wel extra een zakje gesneden kastanje-champignons, een zakje spekreepjes en een gesneden spaanse pepertje doorheen gedaan.
    Daar krijgt de taart net iets meer pit door.
    Ik had de taart nadat hij afgekoeld was in tweeën gesneden, vacuüm getrokken en in de vriezer gedaan. Altijd makkelijk als je eens geen tijd hebt om te koken of als er onverwachts visite komt.

    Beantwoorden
  • Laura
    5 november 2015 om 15:31

    Lekker recept! Ik had alleen wel dat het ei nog uit de taart liep nadat hij de maximale tijd in de oven had gezeten. Heb je een idee om ervoor te zorgen dat het ei stolt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 november 2015 om 10:44

    De oven ietsje warmer zetten of de baktijd met verlengen.

    Beantwoorden
  • Agnes
    11 april 2015 om 18:54

    Ik had niet alles in huis, dus een hartige taartbodem gemaakt van 200gr havermout, 50gr kokoscreme/vet, 2 eieren, zout, peper, provinciale kruiden. En ipv paprika tomaatblokjes. Het was heerlijk, gezond en goed vullend. Heerlijk die gerechten van jou, heb er al veel van gesmuld! Ook van eigen variaties

    Beantwoorden
  • Eva
    17 februari 2015 om 20:11

    Hi Pauline,

    Kan ik ipv de boerenkool bijv ook een groentenpakket en verse spinazie gebruiken?? :-)

    Groetjes
    Eva

    Beantwoorden
  • Joyce
    17 februari 2015 om 20:07

    Staat voor morgen op het menu :)

    Beantwoorden
  • dyonne
    17 februari 2015 om 16:20

    Hoe lang kan je zo een quiche bewaren als je hem gemaakt hebt?

    Beantwoorden
  • Rina
    12 februari 2015 om 19:18

    Net gegeten, wat was t weer lekker! Ik had nog filodeeg vellen en een stuk comte kaas dus daarmee gemaakt. Gelukkig nog een stuk over

    Beantwoorden
  • Whitney
    12 februari 2015 om 11:22

    Heb het gisteren gemaakt en ipv 2 paprika's 1 paprika en een paar champignons gebruikt. Was heerlijk! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Nancy
    12 februari 2015 om 06:04

    Heerlijk! Ik had een ander recept op het weekmenu staan, maar deze lijkt me veel lekkerder.

    Beantwoorden
  • Ger
    11 februari 2015 om 22:34

    Hartige taarten.. mmm.. mij mag je ervoor wakker maken. Ik maak er elke week wel eentje. Dit lijkt me heerlijk om morgen uit te proberen. Dat wordt smikkelen! !

    Beantwoorden
  • FOOD by Dila
    11 februari 2015 om 18:34

    Toevallig heb ik nog een halve zak boerenkool in mijn koelkast liggen waarvan ik nog aan het bedenken was wat ik daarmee ging doen. Deze post komt dus op het juiste moment!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 februari 2015 om 18:22

    Lucky you!

    Beantwoorden
  • Anne-Ruth Dekker
    11 februari 2015 om 13:56

    Ik vind boerenkool ook heel fijn! Lijkt me een lekkere quiche Pauline :)

    Beantwoorden
  • Sonja
    11 februari 2015 om 12:01

    Die gaat er komen! Lijkt me heerlijk!
    Dank je, Pauline

    Beantwoorden
  • Josée
    11 februari 2015 om 10:45

    De bodem ook lekker zelf maken bv. met speltmeel. Ipv paprika tomaten gebruiken. Alle pittige kaas is lekker!

    Beantwoorden
  • Ellen
    11 februari 2015 om 10:33

    Lekker, ik hou van boerenkool!

    Beantwoorden
  • Kim
    11 februari 2015 om 09:36

    Wat kun je met dit recept doen om het VZL proof te maken?
    Thanks.

    Beantwoorden
  • Jacqueline
    11 februari 2015 om 12:22

    Volgens mij kun je de hartige taartdeeg gewoon weglaten.
    De eieren houden alles bij elkaar. Lijkt me heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Irene
    11 februari 2015 om 17:37

    Ook een goede tip: maak de bodem van havermout!

    Ingredienten:
    250 g havermout
    2 theelepels (ja echt zo weinig) olijfolie
    100 ml water
    evt kruiden naar eigen smaak toevoegen

    Meng de ingredienten door elkaar. Echt een soepel, mooi deegje gaat het niet worden, maar dat maakt niet uit. Verdeel dit goed over de bodem van de springvorm en ga verder met de stappen van Pauline.
    Om hem helemaal VZLproof te maken, moet je de kookroom vervangen door sojaroom.

    Ik heb een aantal keren een havermoutbodem gemaakt bij een hartige taart en het is iedere keer goed in de smaak gevallen!
    In het begin dacht ik steeds dat het zou mislukken, doordat je geen goed deeg krijg, maar het is steeds opnieuw goed gekomen

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 februari 2015 om 18:23

    Oh dat is een goede tip! Die ga ik onthouden. Thanks for sharing.

    Beantwoorden
  • Margot
    11 februari 2015 om 09:10

    Lekker! Ik heb al veel te lang geen hartige taart meer gegeten.

    Beantwoorden
  • Esmée
    11 februari 2015 om 08:56

    Wow, dat ziet er goed uit! Goed gerecht om meer boerenkool te eten, haha! X

    Beantwoorden

Reactie plaatsen