Boerenkool quiche

Boerenkool quiche

Een boerenkool quiche is weer eens wat anders dan een stamppot! Boerenkool is namelijk best wel veelzijdig. We maakten als eens een soep van boerenkool en een boerenkoolpasta. Maar je kunt er dus ook een heerlijke boerenkooltaart van maken. Op de boerenkool quice hebben we geitenkaas gedaan en dat smaakt echt heerlijk. Liever een andere kaas? Een oude kaas is er ook lekker bij! De taart is nu vega, maar je zou ook gebakken spekjes kunnen toevoegen. Eet de quiche warm of koud, net wat jij lekker vindt. In ieder geval wordt het hoe dan ook smullen!

Boerenkool quiche
eieren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr boerenkool (gesneden)
  • 2 rode paprika's
  • 200 ml kookroom
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 7 plakjes hartig taartdeeg
  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • Handje paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Springvorm van 24 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn. Fruit dit aan in een grote pan in iets olijfolie Snijd de paprika in blokjes en bak deze kort mee.

  3. Voeg tenslotte de boerenkool toe en bak dit net zolang totdat het slinkt. Dit duurt ongeveer acht minuten. Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.

  4. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Prik er gaatjes in met een vork en verdeel een klein beetje paneermeel over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem te vochtig wordt.

  5. Verdeel het boerenkoolmengsel over de bodem.

  6. Klop de eieren luchtig met de room en breng dit op smaak met peper en zout. Giet het mengsel op de hartige taart.

  7. Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de boerenkool quiche.

  8. Bak de boerenkooltaart in ongeveer 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Boerenkool quiche

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in