granola met hazelnoten

Granola met hazelnoten

Vandaag heb ik weer een lekker ontbijtje voor jullie. Namelijk zelfgemaakte granola met hazelnoten. Ik ontbijt zelf nog bijna iedere dag met muesli, maar af en toe vind ik granola wel lekker voor de afwisseling. Het verschil met muesli is dat granola krokanter is, omdat het in de oven geroosterd wordt. Om het extra crispy te maken, wordt het vaak gezoet met maple syrup of honing.

Ik eet mijn granola het liefste met Griekse yoghurt. Ik koop bij de AH nu altijd de goedkoopste van een Grieks merk Arcadios. Die is gewoonweg het lekkerst. Super romig en dik. Ok, wel een beetje vet. Maar daar ben ik niet bang voor. Het liefst eet ik het met een halve banaan en dan ben ik helemaal in mijn element. Ik raak ook lichtelijk in paniek als de yoghurt of de bananen op zijn. Herken je dat? Anyway, genoeg gekletst, de hoogste tijd om het recept met jullie te delen. Komt ie!

granola met hazelnoten

Ingrediënten voor een pot vol
100 gr havermout
75 gr quinoa vlokken
50 gr hazelnoten
50 gr pompoenpitten
50 gr rozijnen
3 el maple syrup
2 el zonnebloemolie (of kokosolie)
1 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom de havermout, de quinoa vlokken, de hazelnoten en de pompoenpittten.

Voeg de zonnebloemolie, de maple syrup en de kaneel toe en meng het even kort door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de plaat.

Rooster de granola in 15 – 20 minuten goudbruin, Roer het tussentijds even om.

Laat de granola afkoelen en voeg dan de rozijnen toe.

Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel een paar weekjes bewaren.

granola met hazelnoten

Dit recept is zonder de maple syrup Voedselzandloper proof.

Fresh & Easy: Zuurkoolschotel uit de oven
Hoe bewaar je?
Bewaar
26 Comments
 • Heleen

  22 maart 2016 at 17:36 Beantwoorden

  Mag het ook gewone quinoa zijn? Ik heb nu net geen vlokken staan

 • van keymeulen chris

  26 januari 2016 at 17:10 Beantwoorden

  al die noten en zaden die bevatten toch veel calorieen en ik ben juist op dieet, kan niet zo goed zijn , of toch………

 • manon

  30 september 2015 at 10:12 Beantwoorden

  Dit is heerlijk! Ga het snel weer maken, maar dan een dubbele portie want het was zo op!

 • Ibolya van Dijk

  19 april 2015 at 09:23 Beantwoorden

  Klinkt allemaal erg lekker , ga het ook maar maken , nou liet ik mijn zus vaak maple syrop meenemen uit canada . Maar waar kan ik het hier kopen ,ben al vaker op zoek geweest ,tot nu toe nog niet gevonden .

 • Josée

  11 april 2015 at 15:04 Beantwoorden

  Al 2x een volle pot gemaakt. Jammie. Mag bij mij max 12 minuten in de oven, anders verbrandt het zaakje. Vlgd keer weer variëren; nu kokosvlokken toegevoegd en walnoten ipv hazelnoten en mix van havervlokken met diverse zaadjes ipv havermout……

 • Belinda

  22 februari 2015 at 11:32 Beantwoorden

  Dit ga ik toch ook maar eens maken morgen.\r\nEn dat van die bananen en yoghurt klopt. Ben ook lichtelijk in paniek als er geen Griekse yoghurt/kwark en bananen in huis zijn. Nummer 1 op mijn boodschappenlijstje 😉

 • Wendy

  9 februari 2015 at 10:09 Beantwoorden

  Heerlijk! Honing i.p.v. agavesiroop en zonnebloempitten i.p.v. pompoenpitten, wat verschillende noten er door en smullen maar.

 • Amy

  4 februari 2015 at 22:30 Beantwoorden

  Same story here! Ik begin mijn dag ook altijd met griekse yoghurt (van de lidl is ook lekker romig) en met homemade granola.

 • Carolien

  4 februari 2015 at 16:14 Beantwoorden

  Ik maakt het vandaag, wow wat lekker! Kijk nu al uit naar mijn ontbijt morgen 😀

 • Margreet Prins

  3 februari 2015 at 20:45 Beantwoorden

  Ik heb de smaak er ook van te pakken. Zo lekker om zelf te maken en inderdaad snel en eenvoudig. Quinoavlokken kon ik niet vinden en heb ik vervangen door speltvlokken. Ik gebruik kokosolie ipv zonnebloemolie. Je kunt variëren met verschillende noten, zuidvruchten, gedroogde cranberries en kokosvlokken. Ideaal!

  • Pauline

   4 februari 2015 at 11:57 Beantwoorden

   Nou en of! Zo kun je iedere keer wat anders mengen 🙂

 • Yvonne van Vendeloo

  3 februari 2015 at 17:43 Beantwoorden

  Dit maak ik ook zelf…maar ben je in het bezit van een ACTIFRY dan gaat het wat sneller…in 7 min is het al goed…heerlijk knapperig…gaat geweldig…

 • Karen

  3 februari 2015 at 15:23 Beantwoorden

  Ja, dat zijn hier problemen als de banaan en yoghurt op is!

 • Koos

  3 februari 2015 at 15:02 Beantwoorden

  Moet zijn maple strop.

  • Koos

   3 februari 2015 at 15:04 Beantwoorden

   Whahaha gaat steeds fout. Moet zijn maple syrop.

 • Koos

  3 februari 2015 at 15:02 Beantwoorden

  Hoi Pauline. Kan ik mapje strop ook vervangen voor agave syrop?

 • Ellen

  3 februari 2015 at 10:51 Beantwoorden

  Lekker! Ik maak ook altijd mijn eigen granola. Veel lekkerder en zoveel gezonder!

 • Corinne

  3 februari 2015 at 09:43 Beantwoorden

  Dit moet ik ook echt eens een keertje gaan doen. En volgens mij is het verder ook niet heel veel werk of moeilijk ofzo dus wat houdt me tegen? Geen idee 🙂

 • Margot

  3 februari 2015 at 09:18 Beantwoorden

  Zelf granola maken staat zeker op mijn to do lijst!

 • Trix

  3 februari 2015 at 08:17 Beantwoorden

  Mjammie als je de yoghurt vervangt met soya yoghurt is dit dan voedselzandloper proof?

 • Kelly caresse

  3 februari 2015 at 07:03 Beantwoorden

  Mmm dit wil ik ook eens zelf maken. En die griekse yoghurt van ah is inderdaad lekker, zodra die en de bananen op raken wordt ik ook onrustig haha

Plaats een reactie