fbpx
Menu

Kidsproof: Glutenvrije Eierkoeken

Eigenlijk stonden deze healthy eierkoeken pas eind februari op de planning. Maar als jullie met z’n 40-en tegelijk op Instagram om het recept vragen kan ik niet anders dan het nu alvast delen. Sonja Bakker heeft de eierkoeken hip and happening gemaakt. Een eierkoek zou het ultieme gezonde tussendoortje zijn. Nou verschillen Sonja en ik een beetje van mening. Ik ben iemand die liever de geraffineerde suikers laat staan en niet bang is voor een beetje vet. Terwijl Sonja dit juist andersom aanbeveelt. Dus het is maar net waar je jezelf prettig bij voelt.

Mijn eierkoeken zijn in ieder geval een gezonde treat voor je kleine. Ze zijn glutenvrij, want ik maakte ze van amandelmeel. En ik heb er ook geen geraffineerde suikers aan toegevoegd. Wel een klein beetje agavesiroop om toch wat zoetigheid mee te geven. Nu is agave ook een soort van suiker, maar dan wel een natuurlijke variant. Deze suikervariant bevat nog voedingsstoffen en je hebt er veel minder van nodig dan gewone witte suiker. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je ze gemaakt hebt? Vergeet mij niet te taggen @uitpaulineskeuken. Vind ik leuk!

gezonde eierkoeken

Ingrediënten voor 6 stuks
2 grote eieren
1 tot 2 el agavesiroop
100 gr amandelmeel
Rasp van 1 citroen
1 tl bakpoeder
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).

Mix de eieren gedurende 10 minuten luchtig met de agavesiroop. Ik heb gekozen voor 1 el agave, dat is voor mij zoet genoeg, maar voeg desgewenst een extra lepel of 2 toe.

Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter.

Was de citroen van tevoren. Ik gebruik een hele fijne rasp om mijn citroen te raspen. Voeg de rasp bij de eieren.

Spatel nu voorzichtig het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

gezonde eierkoeken

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.

Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin.

Je kunt de eierkoeken ongeveer 5 dagen bewaren in een koektrommel. Je kunt ze eventueel ook invriezen.

gezonde eierkoeken

Als je stevia gebruikt i.p.v. agavesiroop, is dit recept Voedselzandloper proof.

Ik krijg veel vragen over het gebruiken van een andere meelsoort. Ik heb deze eierkoeken gemaakt met amandelmeel omdat dit het meest overeen komt met de smaak en structuur van een normale eierkoek. Je kunt het proberen met een andere meelsoort, alleen dan is de smaak en de structuur wel anders. Laat het vooral weten in de comments als je een succesje had met een andere meelsoort. Altijd handig om te weten!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

156 reacties

 • tea stoop
  5 september 2018 om 10:20

  hallo, kan ik het ook maken met stukjes appel erin? groeten Tea

  Beantwoorden
 • Annika
  5 september 2018 om 11:09

  Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar dat kan vast wel!

  Beantwoorden
 • Henriët
  3 september 2018 om 16:21

  In algave siroop zitten toch best veel suikers, of heb ik de verkeerde informatie

  Beantwoorden
 • Tamara Mommersteeg
  17 februari 2018 om 12:12

  Ik heb 20gr. Sukrin+ gebruikt ipv agave siroop. Ook de helft van de citroenrasp. Ze zijn mooi bruin gekleurd en hebben een stevige, maar luchtige structuur. Volgende keer ga ik (de helft van het amandelmeel ) vervangen door kokosmeel. Omdat ik nu het mondgevoel van een gevulde koek heb. Niet verkeerd, maar toch...

  Beantwoorden
 • Trudy van Kampen
  27 januari 2018 om 09:42

  Héérlijk ze liggen weer in de oven te bakken hoor! Terwijl ik dit schrijf hoor ik de pieper al. Prachtig zien ze er weer uit! Ik doe maar een paar snippertjes citroen erbij dan is de smaakt niet zo overheersend. Het is even uitproberen wat je lekker vindt. Heerlijk, dank je wel Pauline!

  Beantwoorden
 • Evelien
  4 januari 2018 om 22:09

  Ze zijn mislukt deeg ging bruisen na toevoegen amandel meel. Uit oven leek structuur op die van kokosmacroon en smaakt overdreven naar amandel en citroen. Wat heb ik fout gedaan? Dochter wil zo graag eierkoeken

  Beantwoorden
 • Pauline
  12 januari 2018 om 15:54

  Ik heb geen idee! Het moet heel luchtig worden maar niet bruisen. En qua citroen, je zou dat eventueel weg kunnen laten.

  Beantwoorden
 • Eva
  16 december 2017 om 12:27

  mail=meel natuurlijk (lang leve de autocorrectie!)

  Beantwoorden
 • Pauline
  17 december 2017 om 21:12

  Haha

  Beantwoorden
 • Eva
  16 december 2017 om 12:26

  Echt super lekker! Ik maak ze af en toe ook met kokosmail, ook een aanrader! Bedankt! xx Liefs Eva

  Beantwoorden
 • Yael
  10 oktober 2017 om 15:58

  Hoi! Ik heb ze nu voor de 2e keer gemaakt maar ze blijven zo slap na het bakken dat ik ze niet vh bakpapier afkrijg....waar kan dat aan liggen?

  Beantwoorden
 • Pauline
  10 oktober 2017 om 18:10

  Dat is gek. Dat klinkt alsof ze nog niet gaar zijn. En als je ze eerst laat afkoelen? Lukt het dan wel.

  Beantwoorden
 • Saskia Wattel
  12 september 2017 om 07:59

  kan je ook baking soda gebruiken?

  Beantwoorden
 • Sandra
  10 mei 2017 om 08:31

  Ik weet niet hoe het komt maar telkens als ik amandelmeel gebruik wordt alles zo droog. Een beetje een blok. Ik heb het met cake geprobeerd en nu een keer met de eierkoeken, maar het is geen succes. Enig idee waar het aan ligt?

  Beantwoorden
 • Maartje
  5 april 2017 om 23:34

  Ik heb de eierkoeken wel eens gemaakt met een handje gedroogde biologische cranberry's, groot succes! Het amandelmeel vervangen door maismeel is btw een BIG no no... Werd een droge en compacte hap.

  Beantwoorden
 • Mariella
  25 maart 2017 om 16:10

  Ik heb voor de 5de keer de eierkoeken gemaakt en deze keer vond ik ze niet goed,ik merkte het al bij het opkloppen van de eieren en de agavestroop het werd niet echt lobbig. Ik denk dat het komt door de agavestroopbde andere keren heb ik honing gebruikt,en toe wzren ze echt fantastisch.

  Beantwoorden
 • Lisanne
  19 januari 2018 om 22:31

  Hoi Marielle, Hoeveel el honing moet ik gebruiken per el agavesiroop (ter vervanging)?

  Beantwoorden
 • Eline
  22 maart 2017 om 10:29

  De smaak is heerlijk. Bij mij zijn ze echter zo plat als wat en niet van het bakpapier af te krijgen... ik heb honing gebruikt en verder het recept stopt gevolg. Iemand een idee hoe dat kan?

  Beantwoorden
 • Pauline
  22 maart 2017 om 14:09

  Oh wat gek. Ik durf niet te zeggen waardoor dit komt. Heb je de eieren lang genoeg geklopt?

  Beantwoorden
 • Eline
  23 maart 2017 om 07:27

  Ja, ik heb met de keukenmachine de eieren lobbig geklopt... Het is mij ook nog een raadsel :-)

  Beantwoorden
 • Ester
  2 juli 2017 om 11:00

  De eerste keer waren ze bij mij ook wat platter geworden. Ik heb ze nu nog langer geklopt en met de ijsschep op de bakplaat gedaan. Nu zijn ze perfect

  Beantwoorden
 • Chida
  19 maart 2017 om 03:05

  Ziet er super lekker uit... lang geen eierkoeken gegeten ivm gluttenallergie maar ik ga ze nu zeker wel x proberen met amandelmeel.. groetjes chida

  Beantwoorden
 • Jacqueline kwakman
  11 maart 2017 om 14:11

  Net 2x geprobeerd met zoetstof maar het beslag wordt een dikke bonk ondanks dat ik het rustig erdoor spatel. Je mag niet teveel roeren met minder roeren is het bloem niet vermengd. Wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
 • Pauline
  13 maart 2017 om 10:17

  Ik denk dat het door de zoetstof komt. Ik weet niet hoeveel je gebruikt hebt, maar dit is en droog ingrediënt. Daardoor kan de structuur vaster worden.

  Beantwoorden
 • Angeline
  11 februari 2017 om 17:06

  Mmmm, dank je voor het delen. Deze ben ik net aan het maken (dubbel deel) en 1 deel amandelmeel en 1 deel gv meel. Het wordt hier alsvast smullen. Zeker de kindjes. Groeten, Angeline (BE)

  Beantwoorden
 • Flore Vanoverberghe
  14 december 2016 om 10:37

  Kan dit ook met honing ipv met agavesiroop?

  Beantwoorden
 • Pauline
  15 december 2016 om 16:09

  Zeker!

  Beantwoorden
 • Linda
  21 maart 2017 om 17:15

  ja kan zeker met honing. Ik gebruik honing ipv agave siroop en ze zijn perfect

  Beantwoorden
 • Marliz
  8 december 2016 om 15:53

  Ik heb geraspte kokos gebruikt ipv citroenrasp, ook prima te doen. Volgende keer gebruik ik stevia ipv agavesiroop..ben een zoetekauw?

  Beantwoorden
 • Nicole van den Heuvel
  18 november 2016 om 09:53

  Hi Pauline,

  Ik had ze van de week gevonden via pintrest en dacht dat ziet er lekker uit die ga ik maken.
  Gisteren was het dan zover ik dacht ik ga ze nog ff maken.
  IK krijg ze alleen niet zo glad als op de foto, misschien had ik nog een ei extra er in moeten doen omdat dit gewone formaat eieren waren maar ze smaken er niet minder om ze zijn heerlijk ik ga er zeker meer bakken. dank je voor het recept.

  gr Nicole

  Beantwoorden
 • Vivianne
  29 oktober 2016 om 15:05

  Ik (13) heb sinds kort glutenallergie. Dit recept precies gevolgt en het was super lekker, echt een aanrader!!

  Beantwoorden
 • Annika
  1 november 2016 om 13:54

  Ah goed om te horen!

  Beantwoorden
 • Marianne
  4 oktober 2016 om 21:39

  Niks vloeibaar, best veel amandelmelk toe moeten voegen om weer een beslag te krijgen ipv bal deeg. 17 min gebakken nog licht. Morgen proeven ben benieuwd. Verwacht er niks van.

  Beantwoorden
 • Miranda
  16 juli 2016 om 18:47

  Van de week geprobeerd met 50 gram speltmeel, 50 gram amandelmeel. Knetterdroog.... geen succes dus. Vandaag opnieuw gemaakt maar nu met amandelmeel. Lekker!

  Beantwoorden
 • Monique Brok
  16 juni 2016 om 10:59

  Ik zou er graag havermout (eventueel klein gemaakt met keukenmachine) door heen willen mengen, zou dat kunnen en zoja, welke verhoudingen kan ik dan het beste gebruiken?

  Beantwoorden
 • Evelien
  12 juni 2016 om 20:36

  Heb ze vandaag gemaakt, maar ze zijn erg slap, breken als ik ze van de bakplaat haal, wat doe ik fout??

  Beantwoorden
 • Ellen
  2 juni 2016 om 11:38

  Moet het met hele eieren of alleen eiwit? Ik krijg geen schuimige dikke massa. Ook nuet na 19 minuten met de mixer ?

  Beantwoorden
 • Annika
  2 juni 2016 om 13:41

  Het moet met hele eieren. En eerst mixen en dan het meel er langzaam doorheen spatelen.

  Beantwoorden
 • jan pietsen
  12 april 2016 om 19:13

  Kun je ook citroensap gebruiken i.p.v citroenrasp???????

  Beantwoorden
 • Pauline
  10 mei 2016 om 15:46

  Jawel dat kan ook. Rasp is wel verfijnder van smaak.

  Beantwoorden

Reactie plaatsen