fbpx
Menu

Kidsproof: Glutenvrije Eierkoeken

Eigenlijk stonden deze healthy eierkoeken pas eind februari op de planning. Maar als jullie met z’n 40-en tegelijk op Instagram om het recept vragen kan ik niet anders dan het nu alvast delen. Sonja Bakker heeft de eierkoeken hip and happening gemaakt. Een eierkoek zou het ultieme gezonde tussendoortje zijn. Nou verschillen Sonja en ik een beetje van mening. Ik ben iemand die liever de geraffineerde suikers laat staan en niet bang is voor een beetje vet. Terwijl Sonja dit juist andersom aanbeveelt. Dus het is maar net waar je jezelf prettig bij voelt.

Mijn eierkoeken zijn in ieder geval een gezonde treat voor je kleine. Ze zijn glutenvrij, want ik maakte ze van amandelmeel. En ik heb er ook geen geraffineerde suikers aan toegevoegd. Wel een klein beetje agavesiroop om toch wat zoetigheid mee te geven. Nu is agave ook een soort van suiker, maar dan wel een natuurlijke variant. Deze suikervariant bevat nog voedingsstoffen en je hebt er veel minder van nodig dan gewone witte suiker. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je ze gemaakt hebt? Vergeet mij niet te taggen @uitpaulineskeuken. Vind ik leuk!

gezonde eierkoeken

Ingrediënten voor 6 stuks
2 grote eieren
1 tot 2 el agavesiroop
100 gr amandelmeel
Rasp van 1 citroen
1 tl bakpoeder
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).

Mix de eieren gedurende 10 minuten luchtig met de agavesiroop. Ik heb gekozen voor 1 el agave, dat is voor mij zoet genoeg, maar voeg desgewenst een extra lepel of 2 toe.

Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter.

Was de citroen van tevoren. Ik gebruik een hele fijne rasp om mijn citroen te raspen. Voeg de rasp bij de eieren.

Spatel nu voorzichtig het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

gezonde eierkoeken

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.

Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin.

Je kunt de eierkoeken ongeveer 5 dagen bewaren in een koektrommel. Je kunt ze eventueel ook invriezen.

gezonde eierkoeken

Als je stevia gebruikt i.p.v. agavesiroop, is dit recept Voedselzandloper proof.

Ik krijg veel vragen over het gebruiken van een andere meelsoort. Ik heb deze eierkoeken gemaakt met amandelmeel omdat dit het meest overeen komt met de smaak en structuur van een normale eierkoek. Je kunt het proberen met een andere meelsoort, alleen dan is de smaak en de structuur wel anders. Laat het vooral weten in de comments als je een succesje had met een andere meelsoort. Altijd handig om te weten!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

156 reacties

  • Annika
    5 september 2018 om 11:09

    Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar dat kan vast wel!

  • tea stoop
    5 september 2018 om 10:20

    hallo, kan ik het ook maken met stukjes appel erin? groeten Tea

  • Henriët
    3 september 2018 om 16:21

    In algave siroop zitten toch best veel suikers, of heb ik de verkeerde informatie

  • Tamara Mommersteeg
    17 februari 2018 om 12:12

    Ik heb 20gr. Sukrin+ gebruikt ipv agave siroop. Ook de helft van de citroenrasp. Ze zijn mooi bruin gekleurd en hebben een stevige, maar luchtige structuur. Volgende keer ga ik (de helft van het amandelmeel ) vervangen door kokosmeel. Omdat ik nu het mondgevoel van een gevulde koek heb. Niet verkeerd, maar toch...

  • Trudy van Kampen
    27 januari 2018 om 09:42

    Héérlijk ze liggen weer in de oven te bakken hoor! Terwijl ik dit schrijf hoor ik de pieper al. Prachtig zien ze er weer uit! Ik doe maar een paar snippertjes citroen erbij dan is de smaakt niet zo overheersend. Het is even uitproberen wat je lekker vindt. Heerlijk, dank je wel Pauline!

  • Lisanne
    19 januari 2018 om 22:31

    Hoi Marielle, Hoeveel el honing moet ik gebruiken per el agavesiroop (ter vervanging)?

  • Pauline
    12 januari 2018 om 15:54

    Ik heb geen idee! Het moet heel luchtig worden maar niet bruisen. En qua citroen, je zou dat eventueel weg kunnen laten.

  • Evelien
    4 januari 2018 om 22:09

    Ze zijn mislukt deeg ging bruisen na toevoegen amandel meel. Uit oven leek structuur op die van kokosmacroon en smaakt overdreven naar amandel en citroen. Wat heb ik fout gedaan? Dochter wil zo graag eierkoeken

  • Pauline
    17 december 2017 om 21:12

    Haha

  • Eva
    16 december 2017 om 12:27

    mail=meel natuurlijk (lang leve de autocorrectie!)

  • Eva
    16 december 2017 om 12:26

    Echt super lekker! Ik maak ze af en toe ook met kokosmail, ook een aanrader! Bedankt! xx Liefs Eva

  • Pauline
    10 oktober 2017 om 18:10

    Dat is gek. Dat klinkt alsof ze nog niet gaar zijn. En als je ze eerst laat afkoelen? Lukt het dan wel.

  • Yael
    10 oktober 2017 om 15:58

    Hoi! Ik heb ze nu voor de 2e keer gemaakt maar ze blijven zo slap na het bakken dat ik ze niet vh bakpapier afkrijg....waar kan dat aan liggen?

  • Saskia Wattel
    12 september 2017 om 07:59

    kan je ook baking soda gebruiken?

  • Pauline
    31 juli 2017 om 13:56

    In plaats van amandelmeel kan je ook speltbloem gebruiken.

  • Hilde Hoogstoel
    31 juli 2017 om 10:17

    Weet jij al ondertussen welke meel je kan gebruiken . Mijn dochter kan er ook niet tegen .(tegen de amandelmeel )

  • Ester
    2 juli 2017 om 11:00

    De eerste keer waren ze bij mij ook wat platter geworden. Ik heb ze nu nog langer geklopt en met de ijsschep op de bakplaat gedaan. Nu zijn ze perfect

  • Sandra
    10 mei 2017 om 08:31

    Ik weet niet hoe het komt maar telkens als ik amandelmeel gebruik wordt alles zo droog. Een beetje een blok. Ik heb het met cake geprobeerd en nu een keer met de eierkoeken, maar het is geen succes. Enig idee waar het aan ligt?

  • Maartje
    5 april 2017 om 23:34

    Ik heb de eierkoeken wel eens gemaakt met een handje gedroogde biologische cranberry's, groot succes! Het amandelmeel vervangen door maismeel is btw een BIG no no... Werd een droge en compacte hap.

  • Mariella
    25 maart 2017 om 16:10

    Ik heb voor de 5de keer de eierkoeken gemaakt en deze keer vond ik ze niet goed,ik merkte het al bij het opkloppen van de eieren en de agavestroop het werd niet echt lobbig. Ik denk dat het komt door de agavestroopbde andere keren heb ik honing gebruikt,en toe wzren ze echt fantastisch.

  • Eline
    23 maart 2017 om 07:27

    Ja, ik heb met de keukenmachine de eieren lobbig geklopt... Het is mij ook nog een raadsel :-)

  • Pauline
    22 maart 2017 om 14:09

    Oh wat gek. Ik durf niet te zeggen waardoor dit komt. Heb je de eieren lang genoeg geklopt?

  • Eline
    22 maart 2017 om 10:29

    De smaak is heerlijk. Bij mij zijn ze echter zo plat als wat en niet van het bakpapier af te krijgen... ik heb honing gebruikt en verder het recept stopt gevolg. Iemand een idee hoe dat kan?

  • Linda
    21 maart 2017 om 17:15

    ja kan zeker met honing. Ik gebruik honing ipv agave siroop en ze zijn perfect

  • Chida
    19 maart 2017 om 03:05

    Ziet er super lekker uit... lang geen eierkoeken gegeten ivm gluttenallergie maar ik ga ze nu zeker wel x proberen met amandelmeel.. groetjes chida

  • Pauline
    13 maart 2017 om 10:17

    Ik denk dat het door de zoetstof komt. Ik weet niet hoeveel je gebruikt hebt, maar dit is en droog ingrediënt. Daardoor kan de structuur vaster worden.

  • Jacqueline kwakman
    11 maart 2017 om 14:11

    Net 2x geprobeerd met zoetstof maar het beslag wordt een dikke bonk ondanks dat ik het rustig erdoor spatel. Je mag niet teveel roeren met minder roeren is het bloem niet vermengd. Wat doe ik verkeerd?

  • Angeline
    11 februari 2017 om 17:06

    Mmmm, dank je voor het delen. Deze ben ik net aan het maken (dubbel deel) en 1 deel amandelmeel en 1 deel gv meel. Het wordt hier alsvast smullen. Zeker de kindjes. Groeten, Angeline (BE)

  • Pauline
    15 december 2016 om 16:09

    Zeker!

  • Flore Vanoverberghe
    14 december 2016 om 10:37

    Kan dit ook met honing ipv met agavesiroop?

  • Marliz
    8 december 2016 om 15:53

    Ik heb geraspte kokos gebruikt ipv citroenrasp, ook prima te doen. Volgende keer gebruik ik stevia ipv agavesiroop..ben een zoetekauw?

  • Nicole van den Heuvel
    18 november 2016 om 09:53

    Hi Pauline,

    Ik had ze van de week gevonden via pintrest en dacht dat ziet er lekker uit die ga ik maken.
    Gisteren was het dan zover ik dacht ik ga ze nog ff maken.
    IK krijg ze alleen niet zo glad als op de foto, misschien had ik nog een ei extra er in moeten doen omdat dit gewone formaat eieren waren maar ze smaken er niet minder om ze zijn heerlijk ik ga er zeker meer bakken. dank je voor het recept.

    gr Nicole

  • Annika
    1 november 2016 om 13:54

    Ah goed om te horen!

  • Vivianne
    29 oktober 2016 om 15:05

    Ik (13) heb sinds kort glutenallergie. Dit recept precies gevolgt en het was super lekker, echt een aanrader!!

  • Marianne
    4 oktober 2016 om 21:39

    Niks vloeibaar, best veel amandelmelk toe moeten voegen om weer een beslag te krijgen ipv bal deeg. 17 min gebakken nog licht. Morgen proeven ben benieuwd. Verwacht er niks van.

  • Miranda
    16 juli 2016 om 18:47

    Van de week geprobeerd met 50 gram speltmeel, 50 gram amandelmeel. Knetterdroog.... geen succes dus. Vandaag opnieuw gemaakt maar nu met amandelmeel. Lekker!

  • Monique Brok
    16 juni 2016 om 10:59

    Ik zou er graag havermout (eventueel klein gemaakt met keukenmachine) door heen willen mengen, zou dat kunnen en zoja, welke verhoudingen kan ik dan het beste gebruiken?

  • Evelien
    12 juni 2016 om 20:36

    Heb ze vandaag gemaakt, maar ze zijn erg slap, breken als ik ze van de bakplaat haal, wat doe ik fout??

  • Annika
    2 juni 2016 om 13:41

    Het moet met hele eieren. En eerst mixen en dan het meel er langzaam doorheen spatelen.

  • Ellen
    2 juni 2016 om 11:38

    Moet het met hele eieren of alleen eiwit? Ik krijg geen schuimige dikke massa. Ook nuet na 19 minuten met de mixer ?

  • Pauline
    10 mei 2016 om 15:46

    Jawel dat kan ook. Rasp is wel verfijnder van smaak.

  • jan pietsen
    12 april 2016 om 19:13

    Kun je ook citroensap gebruiken i.p.v citroenrasp???????

  • Natasja Verstraeten
    12 maart 2016 om 18:38

    Hallo, Hier deze namiddag de eierkoeken gebakken. Super resultaat! Ik weet niet met wat jullie bedoelen "bros" maar hier krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Groetjes Natasja uit België

  • Pauline
    8 maart 2016 om 21:30

    Ze horen luchtig te zijn en een beetje moist. Misschien kan je ze de volgende keer een paar minuutjes langer in de oven laten.

  • Debora van Kluiven
    7 maart 2016 om 09:17

    Hoi mij eierkoeken blijven een beetje nat. De bovenkant is wel bruin maar ook als je er op druk hoor je ze een beetje schuimen waar kan dat aan liggen? Of is dat normaal?

  • Evelien
    29 februari 2016 om 15:01

    Ik had geen citroen en gebruikte 2 M eieren. Meel heb ik 50 gram amandelmeel en 50 gram havermeel (zelf gemalen van havermout) gebruikt. Lekker! Maar erg kruimels, volgende keer toch grotere of meer eieren nemen denk ik.

  • Suzanne
    4 februari 2016 om 17:21

    Mijn eierkoeken blijven wat slap, is dat een teken dat ze er langer in moeten? De randjes werden al bruin, maar bovenop was de eierkoek nog licht van kleur. Worden ze ook bros als je ze doorbijt? De mijne waren beetje zacht. Wel goed van smaak. :-)

  • Anne
    29 januari 2016 om 21:39

    Bij Albert Heijn dan wel de grotere winkels

  • Yvonne
    22 januari 2016 om 20:33

    Hoeveel calorieën bevat 1 koek als ik me exact aan het recept hou?

  • Sarah
    20 januari 2016 om 10:56

    Waar kopen jullie amandelmeel aub?

  • Sjurnie
    17 januari 2016 om 13:26

    Ik heb speltmeel gebruikt ipv amandelmeel .....en ze waren heerlijk!! Alleen een vraag ze waren een beetje droog iemand een tip hier voor??

  • Marieke
    17 januari 2016 om 11:41

    Hoera, het eerste verantwoorde baksel wat mijn vriend ook kan waarderen! Daar waren dan wel 3el agave voor nodig maar toch, mijn dank is groot ?

  • Jeanette
    9 januari 2016 om 22:23

    Ze zijn bij mij wat uitgelopen in de oven, maar dat mocht de pret niet drukken! Deze zijn geweldig.

  • Jolanda Hekman
    18 december 2015 om 23:03

    Heel groot succes!! Vooral m'n ventjes van 3 en 1 1/2 vonden het heerlijk ?

  • Eline Groenveld
    2 december 2015 om 17:58

    Heerlijk! Super gelukt. Ik heb zelf nog een eetlepel gemalen kokos toegevoegd aan het beslag!

  • amber
    30 oktober 2015 om 14:03

    Ik heb ze net gemaakt, kwam er achter dat ik geen bakpoeder heb gebruikt
    En 3 eieren maatje M

    Vind ze lekker en kan eigenlijl niet wachten om een nieuwe lading te maken met choconibs

  • Mirjam Volten
    13 september 2015 om 18:22

    je hebt het over bakpoeder, welk bakpoeder is dat? Ik heb bakmeel maar dat is niet glutenvrij. Bakpoeder kon ik niet vinden. Ik hoor graag wat voor bakpoeder je bedoelt en waar het verkrijgbaar is. Dank je wel!

  • Manissa
    25 augustus 2015 om 16:07

    Wat een makkelijk recept en ze smaken super!!

  • Rina vd Meulen
    20 augustus 2015 om 22:52

    Moet er een complete citroen in??? Lijkt me veel! Of bedoel je alleen de schil??

  • Pauline
    15 augustus 2015 om 19:24

    Ik maak ze altijd van half amandelmeel en half volkoren speltmeel. Zijn ze wat donkerder maar de smaak is echt super.

  • sanne
    3 augustus 2015 om 20:42

    De smaak is lekker maar ze zijn bij mij plat gebleven. Wat heb ik fout gedaan? Misschien was het beslag niet luchtig genoeg..?!

  • marjolein
    30 juli 2015 om 20:40

    Hallo Pauline,

    ik heb ze net ook gemaakt. Maar bij mij zijn ze heel bros aan de bovenkant klopt dat?

    de smaak was overgens prima

  • Sanne
    18 juli 2015 om 11:48

    Kan dit ook met boekweitmeel ipv. Amandelmeel?

  • Khadija
    2 juli 2015 om 11:33

    Ik heb ze gisteren geprobeerd. Ze waren superlekker!

  • Irina
    14 juni 2015 om 16:00

    Hoi, de eieren die je erin doet zijn dit de maatje L? Of M?

  • Annerieke
    3 juni 2015 om 18:09

    Amandelmeel is helaas ontzettend duur, tenminste wel toen ik het deze week bij de Tuinen zag staan. Heb je een tip waar dit wat voordeliger te halen is?

  • Pauline
    26 mei 2015 om 19:45

    Zoveel als je zelf wilt. Gewoon even proeven voordat je extra toevoegt.

  • silvia
    23 mei 2015 om 13:20

    Hoevel vloeibare stevia heb ik nodig ter vervanging vanbagave siroop

  • silvia
    23 mei 2015 om 13:20

    Hoevel vlieibare stevia heb ik nodig ter vervanging vanbagave siroop

  • Marloes
    22 mei 2015 om 13:54

    Ik had geen amandelmeel meer.speltmeel gebruikt met bieten stroop en honing. Het beslag was dikker en met tien minuten bakken wat droog. Omdat mijn beslag dikker bleef zijn het dikke eierkoeken geworden:-) smaak was lekker, mag iets minder citroen rap.

  • linda
    18 mei 2015 om 21:06

    ik heb honing gebruikt en dat smaakt prima.
    Leuke recepten. Bedankt.

  • sue
    16 mei 2015 om 13:41

    ik heb ze onlangs gemaakt. En ze waren heerlijk! Nog wat variaties van gemaakt o.a.met kokos en met kaneel en rozijnen

  • Pauline
    29 april 2015 om 11:59

    Ik heb geen ervaring met kokosmeel in dit recept. Daarom maak ik ze ook met amandelmeel, dat geeft voor dit recept het beste resultaat.

  • Monique Koebrugge
    28 april 2015 om 09:05

    Vraagje : ik heb ze gemaakt van kokosmeel en 1 extra ei gedaan ivm meer vocht maar dan is het nog heel droog. heb je een tip ?? Het deeg is nm dan heel korrelig en droog .
    En ik had ook palmsuiker gebruikt ivm agavestroop omdat dat ook weer bloedsuikerverhogend is.

  • Monique Koebrugge
    28 april 2015 om 09:04

    Vraagje : ik heb ze gemaakt van kokosmeel en 1 extra ei gedaan ivm meer vocht maar dan is het nog heel droog. heb je een tip ?? Het deeg is nm dan heel korrelig en droog .

  • Pauline
    25 april 2015 om 12:25

    Jawel hoor, dat kan prima!

  • Zimone
    24 april 2015 om 22:53

    Hallo
    kun je ook andere zoetstof gebruiken zoals bijvoorbeeld honing ?

  • Marian
    16 april 2015 om 19:34

    Gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk geworden. Zeker een blijvertje, waar ik alweer genoeg ideeën voor variaties voor heb. Dankjewel voor het delen van dit recept.

  • renate
    11 april 2015 om 17:37

    Erg lekker, wel heb ik honing gebruikt, dit vind ik net beter dat de agavesiroop. Suiker blijft suiker. :-)
    Al zijn deze vele malen gezonder dan de suikerbommen uit de winkel.
    En wat melk toegepast, omdat ik bloem had gebruikt werden ze wat droog de eerste keer.

  • manon
    5 april 2015 om 10:08

    Mijn dochter kan niet tegen amandelen. Welk meel kan ik dan het beste gebruiken?

  • Joke
    25 maart 2015 om 20:41

    zojuist heb ik de eierkoeken gemaakt.
    Ik vermoed dat we ze niet 5 dagen kunnen bewaren

  • Pauline
    22 maart 2015 om 21:55

    Jazeker dat gaat prima.

  • Gabrielle
    21 maart 2015 om 17:08

    Was echt heerlijk, goed citroen er door doen.

  • Ellis
    20 maart 2015 om 13:01

    Ipv Agavesiroop kan je dan Ahornsiroop gebruiken?

  • Narissa
    19 maart 2015 om 20:41

    Ik heb ze vandaag gemaakt en jammer genoeg zijn ze een beetje droog en zit er niet veel smaak aan.

  • Meike
    4 maart 2015 om 13:21

    Dank voor dit recept! Heb het met honing gemaakt, dat werkt ook prima. Mijn dochter van 2 en ik vonden ze heerlijk!

  • Pauline
    26 februari 2015 om 18:39

    Natuurlijk, wat leuk! Dankjewel alvast.

  • Elize
    26 februari 2015 om 14:35

    Hi Pauline!

    Mag ik dit recept (met foto) noemen op mijn website in een artikel waarin ik mijn favoriete blogs van februari opsom?

    Als het van je mag link ik naar het recept via de foto en 1 keer in de tekst.

    Ik hoor het graag van je!

    Groetjes,

    Elize

  • Gonnie
    25 februari 2015 om 14:42

    Vandaag de eierkoeken gemaakt. Precies t recept gevolgd met twee eetlepels agavesiroop maar ze waren echt smaakloos. Niet voor herhaling vatbaar

  • Sydney
    17 februari 2015 om 16:22

    Hoi Pauline,

    Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk!
    Volgende keer iets minder citroen (erg overheersend) en iets langer bakken want ze blijven nog erg zacht en zijn nog vochtig. Blijkbaar toch nog niet helemaal gaar.

    Maar de smaak is super! Much better dan bananenbrood waar ik maar niet aan kan wennen helaas.

    Gr.

  • Pauline
    15 februari 2015 om 16:56

    Oh jee, dat heb je wel echt nodig!

  • Lonneke
    15 februari 2015 om 10:38

    Help! Nu heb ik net de eieren gemixt.. Kom ik er achter dat ik geen bakpoeder in huis heb.. Wat nu

  • AnnemiekeV
    13 februari 2015 om 09:09

    Als je baking soda gebruikt (wat hier heel goed kan omdat er een zuur component aan toegevoegd is (citroenrasp)) gebruik dan 1/3 van de hoeveelheid bakpoeder in de ingrediëntenlijst. Met andere woorden: 1/3 theelepel baking soda dus. Baking soda werkt namelijk heftiger.

  • Pauline
    12 februari 2015 om 18:23

    Dan mist je alleen een fris smaakje. Heel erg is het niet.

  • Marit
    12 februari 2015 om 13:52

    Ik heb rijstsiroop gebruikt omdat ik geen agavesiroop in huis heb (helaas ook geen citroen). Daarnaast heb ik volkoren speltmeel gebruikt. Helaas met gluten, maar het zijn geen tarwegluten.

    Omdat ik wist dat dit minder smaak zou hebben dan amandelmeel heb ik er, lekker slecht, een druppeltje amandel extract in gedaan. Ze moesten iets langer in de oven, en de buitenkant was gladder dan een eierkoek hoort te zijn, maar desondanks zijn ze superlekker!

  • p.f.
    11 februari 2015 om 18:00

    Wat gebeurt er als ik de citroenrasp weglaat?

  • eve
    11 februari 2015 om 17:07

    Ik koop het in via Body & Fit (internet). Laat je niet afschrikken door de homepage, kijken bij food en superfood. Sommige producten ook biologisch verkrijgbaar. In ieder geval iets goedkoper dan pit & pit zag ik.

  • Deborah
    11 februari 2015 om 14:33

    Ik heb ze geprobeerd met speltmeel.
    De eerste ronde uit de oven!
    Heerlijk!!

  • Juliette
    11 februari 2015 om 14:23

    Net gemaakt! ik werd alleen afgeleid door de telefoon en nu zijn ze iets te bruin... Ik vind ze niet als 'echte' eierkoeken smaken maar wel lekker. Mijn dochter van 3 heeft bedacht dat ze er ook slagroom bij wil, dus zo maar weer even verder met kloppen.

  • Valerie
    11 februari 2015 om 13:36

    Ik heb ze net gemaakt alleen met appelsuikestroop ipv agave en ze waren zalig! Goed recept!

  • Ro
    11 februari 2015 om 12:33

    Ik heb met kokosmeel geprobeerd, maar dat was helaas niet zo'n succes. Het deeg werd heel erg kruimelig in plaats van een glad mengsel. Volgende keer ga ik het gewoon met amandelmeel proberen :D

  • Myriam
    11 februari 2015 om 09:18

    Ziet er goed uit! Bedoel je met bakpoeder backingsoda?

  • nathalie
    11 februari 2015 om 09:12

    Ja bij de AH hebben ze het tegenwoordig ook.

  • Els
    11 februari 2015 om 08:23

    Kun je amandelmeel gewoon in de supermarkt kopen?

  • Ger
    10 februari 2015 om 23:19

    Wat leuk! Ik wist niet dat dit eigenlijk zo simpel is om te maken. Amandelmeel koop ik altijd bij Pit & Pit. Vind ik persoonlijk een fijne website en niet al te duur als ze groot inkoopt.

  • Jantine
    10 februari 2015 om 20:17

    Jammer dat het amandelmeel zo duur is bij de ah. Iemand nog tips waar je het goedkoper kunt krijgen?

    De koeken waren heerlijk!!!

  • Joke
    10 februari 2015 om 20:10

    Net de derde ronde koekjes uit de oven gehaald en nu begint het er op te lijken! Ik heb iets minder amandelmeel gebruikt nu (85 gram) om het geheel wat vloeibaarder en gladder te houden en dat heeft gewerkt. Ik heb 8 druppels stevia gebruikt en manlief-testkees vindt dat beter dan de helft daarvan uit de vorige ronde. Een groot verschil in het eimengsel was ook wel het gebruik van de handmixer ipv de keukenmachine. Met de mixer lukte het mij beter om de eieren luchtig te kloppen. Lekker!!

  • melinda van dalen
    10 februari 2015 om 15:45

    Kokosmeel heeft meer ''vocht'' nodig heb ik gelezen dus dan zijn de verhoudingen anders dan bij in dit geval, amandelmeel. :)

  • melinda van dalen
    10 februari 2015 om 15:44

    Je kan amandelmeel op de markt kopen ( vaak het voordeligst) of zelf witte ongebrande amandelen malen in een koffiemaler bijvoorbeeld

  • Jeanique
    10 februari 2015 om 14:16

    Ze zitten nu in de oven.. alleen met deel amandelmeel en rest kokosmeel omdat ik niet genoeg had, plus een ei extra omdat het kleintjes waren.. Echter mijn beslag was niet echt vloeibaar zoals op jouw foto, dus ik vrees dat het net even anders uitpakt.

  • Greet
    10 februari 2015 om 09:18

    Kan je agavesiroop ook vervangen door esdoornsiroop/ahornsiroop? Of mag je daarmee niet bakken?

  • Me
    10 februari 2015 om 08:16

    Gister geprobeerd te maken met boekweitmeel en honing. Helaas totaal niet lekker geworden! ;p zat bijna geen smaak aan en ze waren niet luchtig maar taai. Had ook geen citroen in huis. Volgende keer beter!

  • Nienke
    9 februari 2015 om 20:12

    Eens kijken of ik mijn man ook (geraffineerd) suikervrij kan krijgen. Hij ontbijt het liefst met een eierkoek of met wat plakjes ontbijtkoek, beide natuurlijk vol met suikers :'-). Dit is natuurlijk het proberen waard!

  • Emma
    9 februari 2015 om 14:57

    Eierkoeken staan al heel lang op mijn to cook lijstje, misschien wordt het wel deze variant! Bedankt voor deze variant Pauline!

  • nathalie
    9 februari 2015 om 14:44

    ipv de dit

  • nathalie
    9 februari 2015 om 14:43

    Bedankt voor de heerlijke recept!
    En Sonja spoort niet..

  • Pauline
    9 februari 2015 om 13:00

    Ja naar smaak want het hangt er ook van af of je poeder of vloeibare stevia gebruikt.

  • Joke
    9 februari 2015 om 12:58

    Ze zijn lekker door het amandelmeel, wat ik de volgende keer wel zal zeven voor een gladder koekje. Bedankt!

  • Pauline
    9 februari 2015 om 12:58

    Een klein scheutje kan ook, alhoewel rasp wel meer smaak heeft.

  • Joke
    9 februari 2015 om 12:53

    Volgende wk komt mijn glutenvrije neefje logeren dus dit recept komt als geroepen :-). Beetje ongeduldig met limoenrasp aan de slag gegaan, omdat die nu eenmaal wel in het fruitmandje lagen en de citroen vandaag ontbreekt. Ik heb een paar druppels stevia ipv stroop gebruikt nu. Na 20 min bakken ben ik gestopt met wachten op bruine eierkoeken; dan maar licht geel. Ze lijken in de verste verte niet op die prachtige koekjes van jou, maar ze zijn prima binnen te houden

  • Jantine
    9 februari 2015 om 12:26

    Zou ik de amandelmeel ook kunnen vervangen door bijv. kastanje/boekweit/rijstmeel?
    Liefs

  • claire
    9 februari 2015 om 09:41

    Wat leuk! eindelijk een recept om zelf eierkoeken et maken. Ik zou alleen wel de agave vervangen (ik weet dat de zandloper daar anders over schrijft/denkt maar agave is qua zoetstof erg hoog in fructose% waardoor het toch vergelijkbaar blijft met witte geraffineerde suiker). Ik ga eens experimenteren met een andere combinatie van bijvoorbeeld rauwe honing met lucuma. Keep you posted ;-). (maar dank voor de inspiratie: leuk met amandelmeel!!)

  • L4a
    9 februari 2015 om 09:23

    Ik ben gek op eierkoeken en dit klinkt goed. Wel een vraagje: op hoeveel graden bak ik deze goudbruin de aangegeven 10 -12 minuten

  • Gonnie
    9 februari 2015 om 09:00

    Hallo, kun je de citroenrasp eventueel ook vervangen door citroensap?
    Grtjs gonnie

  • Ellen
    9 februari 2015 om 08:45

    Lekker! Dit moet ik echt eens uitproberen! :)

  • mascha
    8 februari 2015 om 22:23

    gemaakt van half havermeel half amandelmeel (beide zelf gemalen), heerlijk! Kids ook van gesmuld, lekker met beetje boter erop :)

  • nynke
    8 februari 2015 om 21:57

    Daar was het recept al! Fijn! Je zegt dat je ook stevia kan gebruiken, is dit dan ook naar smaak of een bepaalde hoeveelheid?

  • maaike
    8 februari 2015 om 19:55

    Net gemaakt en gezoet met dadelstroop. Ze zien er niet zo mooi uit maar ruiken echt heerlijk :)

  • Fany
    8 februari 2015 om 18:17

    Alles in huis dus morgen maken geen kids maar partner en ik zullen ze ook wel graag eten haha!

  • Corinne
    8 februari 2015 om 17:36

    Ohhh dit is lekker!! Dinsdag even amandelmeel kopen op de markt. Mmmm,.

  • Martine
    8 februari 2015 om 16:55

    Net geprobeerd en geen succes ;-)

  • Yvonne
    8 februari 2015 om 15:56

    Je zou eventueel maïsmeel kunnen gebruiken..

  • Ellen
    8 februari 2015 om 14:31

    Klinkt easy, vandaag of morgen even bakken. Bedankt voor het recept.
    Groetjes Ellen (Dullekehoudtervan)

  • Margot
    8 februari 2015 om 13:58

    Wat een goed alternatief!

  • Willemijn
    8 februari 2015 om 13:54

    Ik ben allergisch voor amandelen, iemand een idee welk meel ik het beste kan gebruiken? Ben ook allergisch voor gluten (& haver), dus zoek wel een andere glutenvrije optie! :)

  • Angela
    8 februari 2015 om 13:50

    Net gemaakt; ze zijn heerlijk!! Had 9 stuks maar wel iets dunner dan die van jou. Volgende keer toch beslag over 6 stuks verdelen denk ik. Ook erg lekker besmeerd met roomkaas (nog over van de carrot muffins). Heerlijk zulke recepten voor de zondag!!

  • EasyDailyFood
    8 februari 2015 om 12:54

    Ik ga dit echt een keer maken. Hou helemaal niet van bakken maar dit lijkt me makkelijk genoeg :)

  • Ruth
    8 februari 2015 om 12:48

    Amandelmeel is nogal prijzig. Waar kopen jullie dat?

  • Pauline
    8 februari 2015 om 12:21

    Honing kan ook. Met havermeel verander je wel de structuur.

  • Pauline
    8 februari 2015 om 12:20

    Honing kan ook

  • Pauline
    8 februari 2015 om 12:19

    Haha ja zo leuk!

  • Pauline
    8 februari 2015 om 12:18

    Het kan wel, maar amandelmeel is wel een stuk lekkerder :)

  • mien prijs
    8 februari 2015 om 10:23

    dat ziet er lekker uit,ga ze zeker maken,
    kunnen ze ook van ander meel gemaakt worden?
    en ven welk meel?
    groetjes mien

  • Leanne
    8 februari 2015 om 10:23

    Ik heb het met kokosmeel geprobeerd. Helaas bleef daarbij het beslag korrelig, zelfs bij het toevoegen van een extra ei. Ik heb amandelmelk toegevoegd tot het beslag wat beter te hanteren werd. De volgende keer probeer ik het gewoon met amandelmeel!

  • Ramona
    8 februari 2015 om 09:51

    Even tussendoor...

    humor hoeveel mensen er op deze ochtend al geregeerd hebben!!! :-D

  • Ramona
    8 februari 2015 om 09:49

    Hallo Pauline,

    Zien er prachtig uit! Bij mij staan ze nu in de oven, ben benieuwd hoe ze eruit komen ;-)
    Ik heb zelfgemaakte amandelmeel gebruikt, iets grover.
    zo te zien gaan ze erg goed! Alleen een beetje aan de grote kant!

    Ik haal alleen veel meer uit net beslag dan zes hoopjes.... zeker een stuk of tien/twaalf...

    omdat het een glutenvrij meel betreft, neem ik aan dat je ook elk ander meel kunt gebruiken? Kokos bijvoorbeeld? Of indien niet glutenvrij "gewoon" meel zoals bijv spelt, volkoren etc...?

  • Denise
    8 februari 2015 om 09:48

    Fijn dat je dit recept met ons wilde delen;-)

  • mar
    8 februari 2015 om 09:40

    klinkt goed hoor, alleen het schijnt dat je notenmeel niet boven de 160 a 170 graden mag verwarmen?? Dit schijnt schadelijk te zijn...??

  • Dita
    8 februari 2015 om 08:35

    Lekker! Ik heb alleen geen siroop in huis. Kan je ook wat anders gebruiken?

  • Marieke
    8 februari 2015 om 08:30

    Kan je ook honing gebruiken om het zoet mee te maken? En half haver half amandelmeel? :)

  • Chantal
    8 februari 2015 om 08:21

    Dat ziet er lekker uit!!!! Als je Stevia wil gebruiken, hoeveel heb je dan nodig?

  • angelique
    8 februari 2015 om 08:17

    Zien er goed uit,ga ik zeker proberen.
    Ben benieuwd of je de amandelmeel kunt vervangen
    door maïsmeel! !

  • Suzanne
    8 februari 2015 om 08:16

    Kan ik ipv amandelmeel ook boekweitmeel gebruiken?

  • Elize
    8 februari 2015 om 08:05

    Leuk! Ik ga deze snel een keer proberen!

  • Ageeth
    8 februari 2015 om 08:02

    Alles met amandelmeel is lekker! Goed idee en ik ben benieuwd of ze hier kinderproof zijn (of worden).

  • Iris
    8 februari 2015 om 07:37

    Ooo leuk, dankje! Ga ze vandaag gelijk maken zodat ik komende week een lekker tussendoortje heb.:) ander meel, bijv havermeel, kan ook wel toch denk ik!?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.