Freekeh salade met boerenkool

Freekeh klinkt heel freaky, maar dat is het niet. Freekeh zijn jonge tarwekorrels die geroosterd worden. Hierdoor krijgen ze een ietwat nootachtige smaak, super lekker. In dit artikel vind je meer info over freekeh en andere gekke granen. Freekeh kan je net als rijst, couscous en bulghur gebruiken. Maar je kunt ook een lekkere salade van maken, zoals ik gedaan heb. Je vindt het in de supermarkt van het merk Artisan Grains.

freekeh

Ik heb een winterse maaltijdsalade gemaakt met een Midden Oosters tintje. Super vullend en extra lekker om hem lauwwarm te eten. Het lijkt misschien veel werk, maar het valt reuze mee. En hoewel je dit niet echt van mij gewend bent, heb ik vandaag wat gekke ingrediënten gebruikt. Voor een extra Midden Oosters tintje heb ik de zoete aardappel gekruid met Sumak. Dat is een friszuur besje en past heel goed bij het zoete van de aardappel. Heb je dat niet, dan kan je dit ook gewoon weglaten. De dressing is gemaakt van granaatappelmelasse, ook al zo’n bijzonder ingrediënt. Dat is gemaakt van granaatappel en heeft zoet zure smaak, super lekker. Je kunt het kopen bij de Turk of in de deli, van het merk Souq (van Nadia en Merijn).

freekeh salade

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr freekeh
200 gr boerenkool
2 grote zoete aardappelen
1 rode ui
75 gr feta
Handje amandelen
2 el granaatappelmelasse
1 tl sumak
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappel en snij deze in stukjes. Breng de zoete aardappel op smaak met de sumak, en wat peper en zout. Drizzle er wat olijfolie over en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de zoete aardappel in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Kook de freekeh in 20 minuten gaar in ruim water met zout. Giet het af en zet apart.

Meng de boerenkool door de warme, net gekookte freekeh. Hierdoor slinkt hij een beetje.

Pel de rode ui en snij deze in ringen, voeg dit bij de salade.

Maak een dressing van de granaatappelmelasse en 3 el olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng dit door de freekeh.

Verdeel de zoete aardappel over de freekeh salade.

Maak de salade af met een handje amandelen en verkruimel tenslotte de feta over de salade.

Geniet ervan!

freekeh salade

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Boerenkool Midden Oosterse recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in