Menu
cuisinar-grill-710x380.jpg

Review: Cuisinart Grill

Een alleskunner, ik zeg het maar meteen! Ik mocht de Cuisinart GR40E grill uitproberen en december bleek daarvoor een hele geschikte maand. De Cuisinart GR40E is een multifunctionele grill. Want hoewel de naam anders doet vermoeden kan je er veel meer mee dan enkel grillen.

Cuisinart grill,

Kenmerken
Het is een robuust apparaat gemaakt van geborsteld roestvrijstaal. De grill heeft een vermogen van 1500 Watt en 2 aparte aluminium platen met een groeven- en een gladde kant. Het bedienen gaat heel simpel middels 2 verschillende thermostaten. Het apparaat heeft 5 functies; grillen, sandwich & panini maker, een planchafunctie, een bbq functie en een combinatiefunctie. Je kunt de grill op 2 manieren gebruiken, dichtgeklapt of volledig open. Het apparaat heeft een apart vet opvangsysteem en is makkelijk schoon te maken. De platen kunnen in de vaatwasser.

Het gebruik
Het apparaat is gemakkelijk in gebruik. De temperatuur is gemakkelijk te regelen middels de 2 thermostaten. Met een maximum van 220 graden. De platen kun je gemakkelijk losklikken en zo kan je de gewenste zijde bepalen. De kant met de groeven is perfect voor het grilllen van vlees, vis of groentes. De gladde kant (plancha kant) is handig om eieren of pannenkoeken op te bakken, maar ook om aardappeltjes op te bereiden of bijvoorbeeld garnalen. De dichtgeklapte functie is makkelijk omdat het product dan tegelijk van onderen en boven verwarmd wordt. Perfect voor tosti’s. maar ook voor burgers en hele (niet al te tere) vissen.

cuisinart grill

 

Zodra je hem volledig openklapt verandert het apparaat in een gourmetset. Je kunt hiervoor beide kanten gebruiken, de groevenkant lijkt op een elektrische bbq of grill en de gladde kant, op de traditionele gourmetplaat. Je kunt ook een combinatie gebruiken door tegelijk 1 gladde en 1 kant met groeven te gebruiken. Op de groevenkant kan je dan je vlees grillen en op de gladde kant je champignons, paprika en uitjes. Om het maar even in gourmetsferen te houden.

Wat vind ik ervan
Ik vind het een fijn apparaat. Ik hou van apparaten die gemakkelijk in gebruik zijn, want ik lees liever geen ellenlange gebruiksaanwijzingen. Het liefst lees ik ze helemaal niet. Het moet gewoon duidelijk zijn en dat is bij dit apparaat het geval. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit, de grill ziet er mooi en robuust uit. Het is een eyecatcher in je keuken, die daardoor ook wel wat ruimte inneemt. Gelukkig is dat in mijn nieuwe keuken geen probleem. Want het is geen apparaat dat je even in een keukenkastje opbergt.

cuisinart grill

Ik vind de dubbele functies ontzettend slim bedacht. Ik gebruik zelf de grillfunctie het meest en dan vooral in de dichtgeklapte stand. Ik heb er al tosti’s in gemaakt, groente gegrild en burgers in gegrild. Allemaal super snel klaar en gewoon lekker. Je hoeft geen vetstof te gebruiken en dat vind ik handig. Als de temperatuur hoog genoeg is, plakt je product niet vast aan de platen. Dat geldt trouwens voor iedere grillpan of -plaat.

cuisinart grill

De open functie vind ik handig voor feestjes. Hij is groot genoeg om met 6 man aan te eten. Al zou ik hem niet als bbq gebruiken, want bij een bbq horen kolen vind ik. Maar mijn huidige gourmetset is naar Annika gegaan, want eenmaal opengeklapt heb je een enorme gourmetplaat. Die belofte maakt het apparaat zeker waar. Dus dat betekent ook weer 1 apparaat minder.

Schoonmaken gaat heel makkelijk. Je klikt de platen heel gemakkelijk los. Ze kunnen in de vaatwasser en daar word ik persoonlijk ook blij van. Het apparaat zelf neem je heel snel even af met een doekje en zo blijft hij ook mooi. Hardere resten, die vooral na het gourmetten altijd blijven zitten kun je verwijderen met het bijgeleverd schrapertje. Gebruik liever geen schuursponsen want je hebt wel te maken met een anti-aanbaklaag.

De prijs is €139,99 bij Bol.com.  Niet super goedkoop maar wel in verhouding tot de kwaliteit. Er zit 3 jaar garantie op en als ik dit zo goed kan inschatten gaat dit apparaat wel wat jaartjes mee.

Wat
Cuisinart Grill GR40E

Gebruik
Multifunctionele grill

Bestellen
Prijs €139,99 bij Bol.com

WWW
www.cuisinart.nl

 

Deze review bevat producten die door ene merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan