fbpx
Menu

Ontbijtwrap met roerei

Yes bijna weekend! En dat betekent uitslapen (een van mijn hobby’s) en lekker ontbijten. In het weekend ontbijt ik graag wat uitgebreider met een lekker broodje of een ontbijtwrap bijvoorbeeld. Dit lekkere wrapje met roerei is zo gemaakt en toch net even anders dan een gewone boterham met kaas. En het vult ook lekker, dus je kunt er prima een ochtendje op voort. In plaats van room kun je ook een scheutje (plantaardige) melk gebruiken. De cress is tegenwoordig in iedere supermarkt bijna wel te koop. Kan je het echt niet vinden, dan kun je het ook achterwege laten.

Hebben jullie nog leuke plannen dit weekend? Ik ga vanavond naar de Foodhallen in Amsterdam. Ik zal er nog een keer een blog over schrijven, want het is hartstikke leuk daar. Lekker eten en drinken bij een van de verschillende tentjes. Zo kun je van alles wat proeven en daar hou ik van.  Verder doe ik even rustig aan. Na de december drukte vind ik het heerlijk om even niet te veel afspraken te hebben. Niets fijner eigenlijk dan op zondag de keuken in te duiken en te experimenteren met een lekker bakrecept. Dat doe ik meestal op zondag. Baking sunday noem ik het. Gaan jullie nog wat leuks doen?

Ingrediënten voor 2 personen
2 meergranen wraps
4 eieren
Handje (baby)spinazie
1 lente ui
Handje cress (bijv. tuinkers)
Handje geraspte kaas
Scheutje room
Peper en zout
Klontje boter

Zo maak je het
Snij de lente ui in ringetjes. Leg apart.

Klop de eieren met een scheutje room en wat peper en zout luchtig in een kom.

Verhit wat olijfolie of een klontje boter in een pan.

Voeg de eieren toe en bak ze al roerende op een laag vuur gaar. Let er op dat je ze niet te lang gaart, ze moeten een beetje smeuïg blijven.

Voeg de spinazie toe en meng het even kort door elkaar. Door de warmte zal de spinazie snel slinken.

Verwarm de wraps kort in de magnetron of in een droge koekenpan.

Verdeel het het roerei over de wraps. Verdeel een handje geraspte kaas over het ei.

Garneer de ontbijtwrap met de lente ui en een handje cress.

ontbijtwrap

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Sharon
    20 februari 2017 om 08:43

    Lekker! En op het laatst het lente uitje erdoor die dan gebakken is denk ik toch?

    Beantwoorden
  • Ed Burke
    19 augustus 2015 om 15:01

    Hoogst merkwaardig, ik zie hier helemaal geen flinke kerels die koken?

    Beantwoorden
  • Simone
    22 januari 2015 om 15:58

    heerlijk idee!!

    Beantwoorden
  • LNNK
    21 januari 2015 om 16:51

    Dit klinkt als een heerlijk ontbijtje voor het weekend.

    Beantwoorden
  • Ageeth
    16 januari 2015 om 20:34

    Wat een lekker idee!

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    16 januari 2015 om 14:26

    Ziet er weer lekker uit, ga het snel proberen!

    Beantwoorden
  • Sandra Albano-Onclin
    16 januari 2015 om 12:48

    njam!

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 januari 2015 om 10:01

    Heerlijk! Ik vind een wrap gemaakt van ei ook erg lekker.

    Liefs,
    Pauline

    Beantwoorden
  • Sarah
    16 januari 2015 om 09:14

    Ziet er heerlijk uit. Een beetje afwisseling met brood.

    Beantwoorden
  • Dhini
    16 januari 2015 om 09:03

    Ziet er lekker uit

    Beantwoorden
  • Margot
    16 januari 2015 om 08:33

    Goed idee! Ik heb nog niet veel plannen voor dit weekend, en dat vind ik best prima zo. Alleen vanavond dansles.

    Beantwoorden
  • Ellen
    16 januari 2015 om 08:13

    Simpel, maar lekker! Hoewel ik in de week liever wat zoets als ontbijt heb, zou dit een perfect weekend receptje zijn. :)

    Beantwoorden
  • Emma
    16 januari 2015 om 07:10

    Ahh, heerlijk! Dit ontbijtje zou heerlijk zijn vandaag voor het beginnen van mijn examens!
    Dit recept houd ik zeker in mijn achterhoofd, goed idee!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen