Menu

Kidsproof: Glutenvrije wafels

Zo, ik ben even wat recepten uit de oude doos aan het optrommelen. De ontbijtwraps van afgelopen vrijdag maakte ik al in 2013 en datzelfde geldt voor deze glutenvrije wafels met ricotta. Stom dat ik ze niet eerder gepubliceerd heb, want ze zijn hartstikke lekker en het ideale zondagsontbijt voor kids. Want welk kind wil er nou geen versgebakken wafel als ontbijt? Ik zou het wel weten. Nu nog steeds al ben ik al lang geen kind meer. Je kunt ze overigens ook prima bij de thee serveren. Ze blijven in de koelkast ongeveer 2 dagen lekker.

Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig. Heb je die nou niet? Dan kan je dit beslagje ook gebruiken om pancakes van te maken. Ik heb er nu een sausje van frambozen bij gemaakt en daarvoor gebruik ik uiteraard diepvries frambozen. Want verse framboosjes zijn niet echt in het seizoen. De ricotta zorgt ervoor dat de wafels lekker luchtig worden. De banaan zorgt voor zoetigheid dus die moet je er eigenlijk wel in laten. Ik ben benieuwd wat jij en je kleine er van vindt. Laat het vooral even weten via Instagram, Facebook of Twitter als je ze gemaakt hebt. Vind ik leuk!

glutenvrije wafels

Ingrediënten voor 5 st.
Halve banaan
2 eieren
200 gr ricotta
40 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
Snuf zout

Topping
200 gr frambozen
Scheutje honing

Zo maak je het
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Of even goed prakken met een vork kan ook.

Meng de eitjes er doorheen met een garde.

Voeg nu het boekweitmeel, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng er een glad beslagje van.

Spatel tenslotte de ricotta door het beslag.

glutenvrije wafels

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Verdeel een lepel van het beslag over je ijzer. Bak de wafels in 3 minuten goudbruin.

Verwarm de frambozen met een scheutje honing in een steelpannetje. Je kunt het eventueel glad pureren, maar je kunt ze ook een beetje pletten met een lepel. Hou je niet van pitjes, haal het mengsel dan even door een zeef.

Serveer de glutenvrije wafels met de frambozencompote.

glutenvrije wafels

Dit recept is m.u.v. de honing in de compote Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

  • Linda Tot
    27 januari 2018 om 23:06

    Ik heb ze vanavond gemaakt samen met mijn zoon, maar wij vonden dat we zoetigheid miste, klopt dat? Waren goed gelukt, alleen vlak van smaak. Kan het zijn dat u iets van een zoetmiddel vergeten bent te vermelden in uw recept? Groetjes

  • Pauline
    4 september 2017 om 16:01

    De meelsoorten die je noemt kan je heel goed gebruiken. Invriezen lijkt me niet zo'n goed idee. Ik ben bang dat de wafels dan heel droog worden.

  • Marjolein
    3 september 2017 om 21:46

    Zou je dit ook kunnen maken met speltmeel of Havermeel? En zou je ze in kunnen vriezen?

  • Carolien
    6 oktober 2015 om 15:07

    Kan je ze bewaren of dienen ze om onmiddellijk op te eten?

  • Madelief
    27 september 2015 om 00:58

    Kan je de boekweitmeel vervangen door tarwemeel?
    Alvast bedankt voor de reactie!

  • mariel
    17 mei 2015 om 02:09

    Hoeveel calorieën en koolhydraten zitten hier in?

  • ManonH
    14 mei 2015 om 14:49

    Heerlijk en gezond recept! Met Moederdag voor de eerste keer gemaakt, ze waren zo op! Zo nog even een voorraadje maken voordat ik het geleende wafelijzer terugbreng naar m'n tante :). Ik had er trouwens naast de frambozentopping ook nog wat magere kwark op gedaan, lekker fris!

  • Pauline
    10 februari 2015 om 17:42

    Niet in dit recept helaas.

  • Hanneke
    10 februari 2015 om 12:54

    Heb je ook een vervanger voor de ricotta, Pauline?

  • Hanneke
    10 februari 2015 om 12:53

    Heb je ook een vervanger voor de ricotta Pauline?

  • Montserrat @ GeenSteekjeLos
    3 februari 2015 om 10:41

    Aangezien ik helemaal fan ben van dit recept ben ik inmiddels aan het experimenteren geslagen :-) Ik heb een deel van de ricotta vervangen voor mascarpone. Moest er wel wat boekweit bij doen om tot dezelfde structuur te komen als je originele recept, trouwens. Maar ook deze versie is heerlijk! Ben nu een flinke stapel aan het maken zodat ik morgen op het werk een lekkere lunch heb!

  • Pauline
    31 januari 2015 om 16:51

    Je kunt de stand van je wafelijzer iets hoger zetten :)

  • Rosanne
    30 januari 2015 om 18:35

    Ik heb ze net gemaakt maar ze worden niet heel mooi bruin van kleur.
    heb je enig idee hoe dit zou kunnen komen?
    verder een heel leuk recept :)

  • donny
    28 januari 2015 om 18:59

    vandaag geprobeerd, was heerlijk, ga zeker nog meer van maken, alleen met welke zachte kaas soorten kan je ricotta vervangen.
    Ricotta is nl.niet goedkoop.
    Enne bedankt voor het recept

  • Nance
    27 januari 2015 om 14:25

    Ik heb een allergie voor koemelk, lactose, melkeiwit en soja. En voor tarwe. Is er een alternatief voor ricotta?

  • Pauline
    27 januari 2015 om 12:48

    Huh dat is gek. Het moet zijn 40 gr.

  • Pauline
    27 januari 2015 om 12:45

    Haha goed om te horen

  • bianca
    27 januari 2015 om 08:33

    deze wafels vielen zondag ook bij mijn ouders in de smaak. Dus ze zijn ook 60+ proef!

  • bianca
    27 januari 2015 om 08:32

    bij mijn ouders vielen ze zondag ook in de smaak! Dus ook 60+ proof!

  • shabnam
    26 januari 2015 om 20:30

    Ik heb het gisteren ochtend bereid, ze waren heerlijk. Dankjewel voor dit mooi recept.

  • Kaat
    26 januari 2015 om 13:32

    Hoeveel boekweitmeel moet je gebruiken?
    Ik zie hier 0 staan, maar vermoed dat dit niet klopt.
    Ik wil ze heel graag maken!

  • Pauline
    24 januari 2015 om 23:24

    Nee dat gaat niet. Geitenkaas is ook veel sterker van smaak.

  • Nance
    23 januari 2015 om 20:48

    Kun je de ricotta vervangen door geitenkaas

  • Montserrat @ GeenSteekjeLos
    20 januari 2015 om 20:08

    Ai, ai, ai. Hier krijg ik trek van! Ik wil óók een wafelijzer!

  • Hazel
    20 januari 2015 om 10:35

    Oehlalal... wafels als ontbijt.. een gezonde guilty pleasure, zo wil ik elke dag wel beginnen!! :-)

  • Pauline
    18 januari 2015 om 20:05

    Ja dat kan ook.

  • Ellen
    18 januari 2015 om 16:17

    Ik heb geen wafelijzer, maar ze zien er wel heel erg lekker uit! Misschien probeer ik met het deeg wel eens pannenkoeken te maken. :)

  • Margot
    18 januari 2015 om 14:02

    Oh, dit wil ik wel!

  • Sandra
    18 januari 2015 om 10:17

    Mag je in plaats van de bakpoeder ook wijnsteenzuurbakpoeder gebruiken?

  • Els
    18 januari 2015 om 10:06

    Ze zien er heerlijk uit, ik denk dat ze wel in de smaak vallen bij mijn kleine ventje

  • Elize
    18 januari 2015 om 09:46

    Oh wat lekker! De frambozen compote is echt een goed idee voor de afwisseling

  • Madelijn
    18 januari 2015 om 08:35

    Hmmmm ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen. Bedankt!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.