Menu

Kidsproof: Havermoutpap met gebakken banaan

Ik ben weer helemaal into de havermoutpap en dat komt door Vinnies deli. In november had ik een gezellig foodie-diner om de nieuwe winterkaart te proeven. En zo kwam het dan wij om 18.00 ’s avonds aan de havermout met gebakken banaan zaten. En ik genoot van iedere hap die ik nam. Havermout is super healthy en voedzaam, je kunt er prima een ochtend op voort.

Nu in de winter eet ik weer vaker havermoutpap, meestal als lunch. Zo direct uit bed, heb ik er geen zin, maar tegen de middag wel. Deze havermout met gebakken banaan is ook erg lekker voor kinderen. Gebakken banaan is sowieso lekker omdat het zo lekker zoet van zichzelf is. Zelf voeg ik geen extra honing toe, maar dit kan natuurlijk wel. Het snufje cacao maakt het helemaal af. En zo’n bord havermout is een super goede start morgen, als school weer begint. En voor mama zelf is het ook hartstikke lekker, dus dat is 2 vliegen in één klap.

havermoutpap

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
200 ml (amandel)melk
1 banaan
Snuf cacao
Klein handje hazelnoten
Evt. maple syrup
Olijfolie of boter

Zo maak je het
Breng de melk met de havermout aan de kook. Ik gebruik altijd de havermout van AH basic, deze is al gekneusd en daardoor heel snel klaar.

Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan. Halveer de banaan in de lengte en bak de banaan op een langzaam vuur goudbruin. Door de hitte gaan de natuurlijke suikers carameliseren en dat is super lekker.

Hak de hazelnoten grof. Als je tijd hebt, kun je ze even roosteren in een droge koekenpan.

Stop de havermout in een bord en verdeel de gebakken banaan erop.

Maak de havermoutpap af met een snuf cacao en de gehakte hazelnoten.

Wil je het iets zoeter hebben? Voeg dan een drizzle maple syrup toe.

Bedankt Vinnies voor de inspiratie!

havermoutpap

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit recept is voedselzandloper proof!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Annika
  13 april 2017 om 09:19

  Klinkt ook goed! :)

 • Anne
  10 april 2017 om 12:14

  Zojuist als ontbijtje gehad! Bij gebrek aan hazelnoten heb ik er gehakte walnoten bij gedaan (eerst even roosteren) en een beetje agave siroop ipb maple. Heerlijk!!!

 • Lotteke
  12 januari 2015 om 20:18

  Jij hebt voor elkaar gekregen wat me nog niet eerder is gelukt : vanmorgen stond ik een half uur eerder op omdat ik weer havermout met banaan wilde eten, en aangezien het mijn werkdag is vandaag, ging ik er nu om 6uur uit. Maar ik heb er geen spijt van! Sinds vrijdag genieten mijn man, mijn dochter van 9 maanden en ik van dit heerlijke ontbijtje, bedankt voor het delen!

 • Ger
  6 januari 2015 om 22:29

  Hier eten we ook elke ochtend havermoutpap. Heerlijk! Soms met wat stukjes fruit en bruine basterdsuiker erover. Maar morgen gaan de bananen eraan geloven. Mmm nu al zin in :-)

 • Ellen
  6 januari 2015 om 10:27

  Ik hou van de klassieke havermoutpap! Maar desondanks heel moeilijk om het een beetje appetijtelijk over te laten komen.Good shot! :)

 • Maaike
  5 januari 2015 om 13:36

  Heb het gisteren als avondeten gegeten, heerlijk met die gebakken banaan!!

 • Judith - myfoodblog.nl
  4 januari 2015 om 14:08

  Ik eet bijna elke dag havermout, dit lijkt me een lekkere variant :-)

 • Margot
  4 januari 2015 om 11:54

  Ik eet eigenlijk nooit havermoutpap, maar je hebt er weer een mooie foto van gemaakt!

 • Sarah
  4 januari 2015 om 09:24

  Ik ben helemaal niet dol op havermoutpap maar denk dat dit zeker ietd is voor de kids.

 • Kelly caresse
  4 januari 2015 om 08:29

  Mmm ik ben ook dol op havermout en ik wissel het ontbijtje van mijn dochter af met brinta of havermout, heerlijk en gezond. Goed idee met gebakken banaan!

 • Sanne
  4 januari 2015 om 08:07

  Wauw, ik ben dol op havermout en heb alle ingrediënten in huis, dus dat wordt morgen smullen! Vandaag zojuist een bordje havermout met cranberry's en geraspte kokos op, jumm! Ik ben student en helemaal fan van je, Pauline! Volgens mij ga ik voor de winkel liggen zodra je nieuwe boek uitkomt haha!

 • Farah - Food and other Friends
  4 januari 2015 om 07:46

  Ik zit nu voor het eerst van mijn leven te ontbijten met een bord havermout. Ik moet er nog even aan wennen, maar het is goed te doen. Maar mijn havermout ziet er echt totaal anders uit ;). Misschien moet ik mijne nog een beetje verder doorkoken. Met gebakken banaan klinkt ook erg lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST