thaise mosselen

Fresh & Easy: Thaise mosselen

De trots van Zeeland en dan heb ik het natuurlijk over de mossel. Ik vind mosselen eten gezellig. Lekker met vrienden aan tafel met grote pannen mosselen op tafel. En daarbij witte wijn en dikke frieten met mayonaise. Misschien niet zo gezond. Maar dat ligt niet aan de mossel, maar meer aan de frieten. Mosselen zijn van zichzelf namelijk super gezond. Ze zijn een bron van vitamines, mineralen en eiwitten. En super skinny want ze bevatten maar 1% vet.

mosselen

Maar het grootste voordeel van deze schelpdieren vind ik toch wel dat ze heel lekker zijn en heel gemakkelijk om te bereiden. Binnen 15 minuten kun je aan tafel. Je kunt mosselen stoven in wijn of bier maar je kunt er ook een oosters tintje aangeven met currypasta en kokosmelk. Erbij serveer ik rijst, in plaats van frieten, is nog een stuk gezonder ook.

thaise mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
3 kilo mosselen (schoongemaakt)
2 flinke el groene currypasta
1 ui
1 winterwortel
400 ml kokosmelk
1 limoen
Handje koriander of peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Spoel de mosselen schoon onder de kraan. Verwijder stukke schelpen en schelpen die niet meer dichtgaan. Als de schelp iets open staat kun je er even tegenaan tikken. Hij zal vanzelf sluiten, zo niet, gooi de mossel dan weg. Dan is hij namelijk niet meer vers.

Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een grote pan met deksel.

Was de wortel en snij deze in stukjes. Bak dit mee.

Voeg de currypasta toe en verhit het kort.

Voeg nu de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook.

Zet het vuur wat lager en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en schud deze even heen en weer.

Kook de mosselen in zo’n 5 minuten gaar. Schud ze tussentijds nog even heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze makkelijk loslaten uit de schelp.

Breng de Thaise mosselen op smaak met het sap van 1 limoen en wat peper en zout.

Garneer eventueel met wat verse koriander of een handje platte peterselie.

Serveer de Thaise mosselen met rijst.

thaise mosselen

Winnen?
Weet jij hoe gezond mosselen zijn? Test jouw kennis en maak iedere week kans op het “Bewust Genieten: Mosselpakket!

En je hebt altijd prijs, want iedere deelnemer krijgt gratis een digitaal receptenboekje, boordevol lekkere en gezonde mosselrecepten.

Dit recept is m.u.v. de rijst Voedselzandloper proof.

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Hotspot Stach Food Overveen
Chocolade ontbijt met Teff
Bewaar
15 Comments
  • […] groter hoe beter. Je kunt ze ook gewoon op de bakplaat maken. Echt heel handig! Ik heb al diverse recepten voor mosselen online gezet. Meestal maak ik ze in de pan. Ook dat is heel gemakkelijk, een paar keer omscheppen […]

  • Els

    2 februari 2015 at 19:43 Beantwoorden

    Ik ben echt dol op mosselen, maar de rest van de familie helaas niet. Ik eet ze dus alleen maar als we uit eten gaan helaas

  • Anniek

    23 januari 2015 at 12:05 Beantwoorden

    Ziet er veelbelovend uit!! Dit ga ik proberen… maar past dit met rijst wel bij koolhydraatarme recepten?

    • Anniek

      23 januari 2015 at 12:07 Beantwoorden

      Het afvallen wil bij mijn vriend nog niet echt lukken namelijk dus we moeten nog strenger worden vrees ik. :/

  • Farah

    22 januari 2015 at 11:43 Beantwoorden

    Als echte Zeeuw vind ik mosselen op zijn tijd erg lekker. Maar dan toch echt wel met witte wijn en friet ;). \r\nHaha nu krijg ik er trek in!

    • Pauline

      22 januari 2015 at 12:41 Beantwoorden

      Dat is ook altijd goed 🙂

      • Chris

        1 april 2015 at 16:24 Beantwoorden

        Mosselen heerlijk! Behalve een flinke ui en winterwortel, gefruit in olijfolie, voeg ik een flinke dessertlepel sambal toe. Lekker met stokbrood, kruidenboter, waldorfsalade en natuurlijk witte wijn.FEEST!

  • Ger

    21 januari 2015 at 22:45 Beantwoorden

    Kokosmelk bij mossels, ik heb geen idee hoe dat smaakt. Ik woon in Zeeland dus ik ben opgegroeid met mossels. Heerlijk! Deze combinatie ken ik nog niet. Leuk, weer eens wat anders!

  • joika

    21 januari 2015 at 18:23 Beantwoorden

    Dit ziet er z’n lekker gerecht uit!! Hmmmmm!!

  • Sabine

    21 januari 2015 at 17:37 Beantwoorden

    Hmm ziet er heerlijk uit! Alleen durf ik zelf geen mosselen te maken, omdat ik bang ben dat het mislukt of dat er dan toch een foute mossel tussenzit en dat ik dan ziek word….Maar misschien moet ik toch es mijn angst overwinnen…

    • Pauline

      21 januari 2015 at 20:44 Beantwoorden

      Gewoon van tevoren even checken of een mosselschelp niet stuk is. Dan kan er echt niets mis gaan. Het bereiden is echt heel makkelijk 🙂

  • LNNK

    21 januari 2015 at 16:49 Beantwoorden

    Klinkt wel erg lekker. Het stomme is dat ik mosselen echt altijd op dezelfde manier klaarmaak. Behoorlijk saai dus. Ik sla dit recept op!

  • Ellen

    21 januari 2015 at 08:42 Beantwoorden

    Leuk receptje, ik denk altijd alleen maar aan mosselen in de zomer

  • inge

    21 januari 2015 at 08:27 Beantwoorden

    Uh…. heb ik iets gemist? Is het mosselseizoen al begonnen?

  • Margot

    21 januari 2015 at 07:43 Beantwoorden

    Ik heb nog steeds geen mosselen gegeten, maar ik ben wel benieuwd!

Plaats een reactie