Menu

Easy: Thaise mosselen

De trots van Zeeland en dan heb ik het natuurlijk over de mossel. Ik vind mosselen eten gezellig. Lekker met vrienden aan tafel met grote pannen mosselen op tafel. En daarbij witte wijn en dikke frieten met mayonaise. Misschien niet zo gezond. Maar dat ligt niet aan de mossel, maar meer aan de frieten. Mosselen zijn van zichzelf namelijk super gezond. Ze zijn een bron van vitamines, mineralen en eiwitten. En super skinny want ze bevatten maar 1% vet.

mosselen

Maar het grootste voordeel van deze schelpdieren vind ik toch wel dat ze heel lekker zijn en heel gemakkelijk om te bereiden. Binnen 15 minuten kun je aan tafel. Je kunt mosselen stoven in wijn of bier maar je kunt er ook een oosters tintje aangeven met currypasta en kokosmelk. Erbij serveer ik rijst, in plaats van frieten, is nog een stuk gezonder ook.

thaise mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
3 kilo mosselen (schoongemaakt)
2 flinke el groene currypasta
1 ui
1 winterwortel
400 ml kokosmelk
1 limoen
Handje koriander of peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Spoel de mosselen schoon onder de kraan. Verwijder stukke schelpen en schelpen die niet meer dichtgaan. Als de schelp iets open staat kun je er even tegenaan tikken. Hij zal vanzelf sluiten, zo niet, gooi de mossel dan weg. Dan is hij namelijk niet meer vers.

Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een grote pan met deksel.

Was de wortel en snij deze in stukjes. Bak dit mee.

Voeg de currypasta toe en verhit het kort.

Voeg nu de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook.

Zet het vuur wat lager en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en schud deze even heen en weer.

Kook de mosselen in zo’n 5 minuten gaar. Schud ze tussentijds nog even heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze makkelijk loslaten uit de schelp.

Breng de Thaise mosselen op smaak met het sap van 1 limoen en wat peper en zout.

Garneer eventueel met wat verse koriander of een handje platte peterselie.

Serveer de Thaise mosselen met rijst.

thaise mosselen

Winnen?
Weet jij hoe gezond mosselen zijn? Test jouw kennis en maak iedere week kans op het “Bewust Genieten: Mosselpakket!

En je hebt altijd prijs, want iedere deelnemer krijgt gratis een digitaal receptenboekje, boordevol lekkere en gezonde mosselrecepten.

Dit recept is m.u.v. de rijst Voedselzandloper proof.

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Chris
  1 april 2015 om 16:24

  Mosselen heerlijk! Behalve een flinke ui en winterwortel, gefruit in olijfolie, voeg ik een flinke dessertlepel sambal toe. Lekker met stokbrood, kruidenboter, waldorfsalade en natuurlijk witte wijn.FEEST!

 • Els
  2 februari 2015 om 19:43

  Ik ben echt dol op mosselen, maar de rest van de familie helaas niet. Ik eet ze dus alleen maar als we uit eten gaan helaas

 • Anniek
  23 januari 2015 om 12:07

  Het afvallen wil bij mijn vriend nog niet echt lukken namelijk dus we moeten nog strenger worden vrees ik. :/

 • Anniek
  23 januari 2015 om 12:05

  Ziet er veelbelovend uit!! Dit ga ik proberen... maar past dit met rijst wel bij koolhydraatarme recepten?

 • Pauline
  22 januari 2015 om 12:41

  Dat is ook altijd goed :)

 • Farah
  22 januari 2015 om 11:43

  Als echte Zeeuw vind ik mosselen op zijn tijd erg lekker. Maar dan toch echt wel met witte wijn en friet ;).
  Haha nu krijg ik er trek in!

 • Ger
  21 januari 2015 om 22:45

  Kokosmelk bij mossels, ik heb geen idee hoe dat smaakt. Ik woon in Zeeland dus ik ben opgegroeid met mossels. Heerlijk! Deze combinatie ken ik nog niet. Leuk, weer eens wat anders!

 • Pauline
  21 januari 2015 om 20:44

  Gewoon van tevoren even checken of een mosselschelp niet stuk is. Dan kan er echt niets mis gaan. Het bereiden is echt heel makkelijk :)

 • joika
  21 januari 2015 om 18:23

  Dit ziet er z'n lekker gerecht uit!! Hmmmmm!!

 • Sabine
  21 januari 2015 om 17:37

  Hmm ziet er heerlijk uit! Alleen durf ik zelf geen mosselen te maken, omdat ik bang ben dat het mislukt of dat er dan toch een foute mossel tussenzit en dat ik dan ziek word....Maar misschien moet ik toch es mijn angst overwinnen...

 • LNNK
  21 januari 2015 om 16:49

  Klinkt wel erg lekker. Het stomme is dat ik mosselen echt altijd op dezelfde manier klaarmaak. Behoorlijk saai dus. Ik sla dit recept op!

 • Ellen
  21 januari 2015 om 08:42

  Leuk receptje, ik denk altijd alleen maar aan mosselen in de zomer

 • inge
  21 januari 2015 om 08:27

  Uh.... heb ik iets gemist? Is het mosselseizoen al begonnen?

 • Margot
  21 januari 2015 om 07:43

  Ik heb nog steeds geen mosselen gegeten, maar ik ben wel benieuwd!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.