Menu

Chocolade ontbijt met Teff

Chocolate for breakfast, oh yes! En nog gezond ook, echt waar! Ik maakte dit lekkere ontbijtje met Teff. Teff is een glutenvrije grassoort dat uit hele kleine zaadjes bestaat. 150 zaadjes Teff wegen net zoveel als 1 tarwekorrel. Deze kleine zaadjes worden vermalen tot meel. En van dat meel worden weer vlokken gemaakt, de teffvlokken. In Ethiopië gebruiken ze dit meel vaak om pannenkoeken van te bakken, waarmee ze hun eten opeten.

De Teff van Zonnatura is aangevuld met maïsgries en rijst, waardoor je een heerlijk voedzaam meergranen ontbijt hebt. Maïsgries is niets meer dan grof gemalen maïs. Zie het als de nieuwe havermout, je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt. En het is super snel klaar. Je vindt het in de supermarkt. Deze chocoladepap is ook een echte verwennerij en nog healthy ook. Ik heb er nu banaan, kokos en hazelnoten aan toegevoegd, super lekker. Maar in de zomer zouden verse aardbeien en frambozen ook heel lekker zijn.

 

chocolade teff

Ingrediënten voor 1 persoon
4 – 5 el Teff
200 ml (plantaardige) melk
1 kleine el cacao
Scheutje agavesiroop
Handje hazelnoten
Halve banaan
Handje kokossnippers

Zo maak je het
Beng de melk aan de kook in een pannetje.

Haal het pannetje van het vuur en voeg de Teff, de cacao en de agavesiroop toe. In plaats van agavesiroop kun je ook honing of maple syrup gebruiken. Meng het goed doorelkaar. Giet de choco-pap in een kom.

Snij de banaan in stukjes en hak de hazelnoten grof.

Voeg deze samen met de kokossnippers toe aan je chocolade ontbijt.

PS je kunt Teff ook koud eten, dus ook super makkelijk om mee te nemen naar je werk.

chocolade teff 1

Teff is van zichzelf voedselzandloper proof. De toevoeging van maïsgries en rijst maakt deze pap niet voedselzandloper proof. Maar daarom niet minder gezond.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

  • Pauline
    10 december 2017 om 13:54

    Dankjewel. Helaas gebeurt dit heel veel en kan ik er weinig aan doen. Maar lief dat je het laat weten.

  • Joke
    8 december 2017 om 09:03

    Hoi Pauline, ik zag dat dit recept van jou ook op http://teffpowerfood.com/recepten/ staat met exact deze foto erbij, zonder vermelding dat het van jouw site komt. Jammer als mensen dat doen, dus ik dacht ik laat het je even weten!

  • Annika
    13 januari 2017 om 10:49

    Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk wel dat het kan.

  • Lara
    12 januari 2017 om 21:13

    Kun je het ook klaarmaken zoals overnight oat? Avond van te voren klaarmaken, nachtje in de koelkast en dan derest erbij? Groetjes Lara

  • kelly
    5 februari 2015 om 08:53

    Kan ik dit ook bijvoorbeeld vanavond klaar maken, morgen meenemen en dan even opwarmen in de magnetron?

  • Els
    30 januari 2015 om 12:17

    Ik denk dat mijn zoon dit zeer zou waarderen als ontbijt ziet er heerlijk uit

  • Laura
    26 januari 2015 om 13:48

    Ziet er lekker uit! Ben zelf dol op de quinoa met linzen van Zonnatura. Erg lekker en snel klaar, daar word ik vaak ook blij van na hele dag werken.

  • Merel
    25 januari 2015 om 11:39

    Ziet er heerlijk uit zeg! Teff is echt te gek.

  • Diana
    23 januari 2015 om 16:36

    Ik lust bijna alles en ben ook dol op havermout maar de Zonnatura teff vind ik dus écht niet lekker. Ik heb het gevoel dat ik behanglijm aan het eten ben. Geen fijne structuur. Ik eet de nootjes en de chocola liever in een ander recept!

  • Suzanne
    23 januari 2015 om 14:50

    Jaaa Zonnatura is top, vooral de muesli ook!

  • Ger
    21 januari 2015 om 00:00

    Dit recept is gemaakt voor mij!! Zo lijkt het. Alles wat erin zit vind ik lekker: banaan, kokos, hazelnoot, cacao. En nu de teff dus nog uitproberen. Ben heel benieuwd! Ja zonnatura is een goed merk. De jam met 50% minder suiker staat bij ons dagelijks op tafel. Ook de pure sappen drinken we graag.

  • Emma
    20 januari 2015 om 22:42

    Oh, dus dat is Teff! Heb het eens zien staan, maar wist echt niet wat het was. Ik ben ook fan van Zonnatura en van een lekkere pap als ontbijt, dus nu ik dit artikel heb gelezen, ga ik het zeker eens proberen!

  • Herma de Bruyn
    20 januari 2015 om 20:56

    Ik vind de teffpap van zonnatura heerlijk als ontbijt, wissel het af met havermout. Het is goed te combineren met allerlei fruit en superfoods.
    Zelf vind ik de smaak zoet genoeg en doe er dus geen agavesiroop of andere zoetstof bij, wel ceylonkaneel omdat het beter is voor m'n bloedsuiker.

  • Ageeth
    20 januari 2015 om 20:45

    Dat is heel lang geleden, 's ochtends warme pap uit een pannetje ;-)
    Dit ziet er heerlijk en uitnodigend uit!

  • Mariska
    20 januari 2015 om 20:16

    zou je dit recept ook kunnen gebruiken als een soort overnight oats? zonder te koken dus?

  • Pauline
    20 januari 2015 om 20:10

    Qua structuur lijkt het op havermoutpap. De smaak is alleen iets nootachtiger. En die chocoladesmaak is goddelijk.

  • Kelly
    20 januari 2015 om 17:22

    Hmm, ziet er weer heerlijk uit!

  • Ruth
    20 januari 2015 om 16:51

    Zonnatura, ja ik koop weleens wat. Ben fan van cranberrysap, en ook erg goed dat ze jam zonder toegevoegde suiker hebben.Ik vind sommige dingen wel te duur. Denk aan de rozijntjes en repen. Jammer dat ze geen bouillonblokjes hebben zonder gistextract.

  • Suzanne
    20 januari 2015 om 15:25

    Dat ziet er lekker uit, ik heb het nog nooit geprobeerd, ben er wel benieuwd naar!

  • Kim
    20 januari 2015 om 14:42

    Ik eet ook wel eens Teff, ik vind het een heel fijne en gezonde vervanger voor Brintapap. Mijn darmen varen namelijk niet heel goed bij Brinta en volkorenproducten. Deze chocoladevariant ga ik zeker eens maken. Gisteren heb ik er (warme) pap van gemaakt met een scheutje agavesiroop en pecannoten, hmm!!

  • Malou
    20 januari 2015 om 09:05

    Heb het al heel vaak in de supermarkt zien liggen, misschien toch maar eens in m'n boodschappenmandje gooien!

  • Margot
    20 januari 2015 om 08:57

    Ik heb nog nooit van Teff gehoord, maar het klinkt interessant. Het ziet er trouwens uit als een heerlijk dessert zo.

  • Corinne
    20 januari 2015 om 08:47

    Ziet er weer heerlijk uit. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van teff gehoord. Misschien ook maar eens op zoektocht gaan.

  • Emily van Kampen
    20 januari 2015 om 08:37

    Eigenlijk ben ik wel heel nieuwsgierig naar Teff. Ik zie het steeds bij AH, maar neem het uiteindelijk dan niet mee. Toch maar eens doen dan ;)

  • Ellen
    20 januari 2015 om 08:06

    Dit heb ik nog nooit gemaakt. Ik ben wel geintrigeerd. ;) Hoe smaakt te textuur? Met wat kan je het vergelijken?

  • Mariël
    20 januari 2015 om 08:04

    Ziet er weer heerlijk uit. Ik had het al eens zien staan op de zijkant van mn pak zonnatura havermout. Maar waar is het te koop. Bij AH hier niet, C1000 niet en Jumbo heeft het niet en als je vraagt kijken ze alsof je iets heel raars vraagt.

  • Eve
    20 januari 2015 om 07:39

    Dank je voor je recept. Ik verwarm de melk in de magnetron en dan de rest er bij. Ik vind het alleen jammer dat teff niet lekker ruikt.... (zaagsel), dat vind ik bij eten toch wel een prè. Aan de andere kant is het ook goed dat er geen toevoegingen zijn om het lekker te laten ruiken. Met lekkere dingen erdoor wordt het toch een lekker papje.

  • Yvonne
    20 januari 2015 om 07:16

    Stond er vandeweek mee in mijn hand bij de Hoogvliet. Ga het toch maar meenemen en uitproberen dus ;-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.