fbpx
Menu

Carrot Cake muffins

Carrot cake, wie is er niet dol op? Maar er gaat ook een bak suiker in en daar hebben we niet altijd (heel vaak ook wel) zin in. Daarom vandaag best wel healthy carrot cake muffins, zonder geraffineerde suiker en zonder tarwe. Dus nog glutenvrij ook. Een perfect tussendoortje voor doordeweeks.

De wortel geeft een lekkere zoetigheid aan het beslag. Maar om het nog wat zoeter te maken heb ik agavesiroop toegevoegd. Ik ben zelf niet een enorme zoetekauw, dus ik vind 2 el meer dan genoeg. Maar proef even, want het kan zomaar zijn dat jij het met een lepeltje extra nog veel lekkerder vindt. Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen, altijd handig om zoiets lekkers achter de hand te hebben. En wil je ze nog lekkerder maken? Smeer er dan een flinke lik roomkaas op. Mmmm

carrot cake muffin

Ingrediënten voor 6 st.
3 eieren
150 gr amandelmeel
2 tl bakpoeder
75 gr worteljulienne
Handje rozijnen
60 ml kokosolie
2 – 3 el agavesiroop
1 tl koekkruiden
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Mix de eieren totdat ze lekker luchtig zijn in een kom.

Spatel vervolgens het amandelmeel, een snuf zout, de koekkruiden en het bakpoeder door de eieren.

Voeg de worteljulienne (dit mag ook geraspte wortel zijn) en de rozijnen toe. Meng het even kort door elkaar.

Smelt de kokosolie in een pannetje en meng dit door het beslag.

Zoet het beslag met agavesiroop naar wens.

carrot cake muffin

Verdeel het beslag over de muffinvorm.

Bak de carrot cake muffins in 20 – 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Garneer de carrot cake muffins eventueel met een lik roomkaas. Zonder mag ook.

carrot cake muffin

En heb je gewoon zin een traditioneel stuk worteltaart met suikers en al, dan kan ik je deze van harte aanbevelen.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

64 reacties

  • Esmee
    29 januari 2018 om 23:04

    Heeft iemand een idee voor het vervangen van eieren? Hope so!

    Beantwoorden
  • Steeflede
    28 november 2017 om 11:36

    Ik heb de rozijnen vervangen door walnoten. Echt heerlijk! Bedankt voor dit lekkere recept!

    Beantwoorden
  • Kimberley
    7 maart 2017 om 13:21

    Zou je amandelen beter kunnen vervangen door boekweitmeel, havermoutmeel of gewoon bloem? Voor de smaak? Ik hoef nml niet per see glutenvrij, en heb niet zo'n zin om nog een soort meel in huis te halen :) Als reactie op anderen: ik vervang koekkruiden meestal door kaneel. Een recept dat ik op internet zag staan: 40 gr Kaneel (= 8/8) 10 gr Nootmuskaat (= 2/8) 5 gr Kruidnagel (= 1/8) 5 gr Kardemom (= 1/8) 5 gr Witte Peper (= 1/8) 5 gr Korianderzaad (= 1/8) 5 gr Gemberpoeder (= 1/8) 5 gr Anijszaad (= 1/8) * 5 gr Foelie (= 1/8) * Bron: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=144586

    Beantwoorden
  • Esther
    29 juni 2016 om 18:11

    Wat een super recept! Ik had geen amandelmeel dus ik heb speltmeel gebruikt. Het was heerlijk, voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  • Tineke
    20 april 2016 om 22:17

    Hoi Pauline,

    Wat kan ik gebruiken als vervanger voor het amandelmeel?

    Beantwoorden
  • Marjolein sloots
    1 februari 2016 om 18:58

    Mijn zoon heeft ze gemaakt. We hebben n dubbele portie gemaakt en de koekkruiden vervangen door kaneel. En na 400 gr amandelmeel nog 100 gr speltbloem. Ze scoorden een 8 bij mijn zoon!

    Beantwoorden
  • Marjolein sloots
    1 februari 2016 om 19:03

    Ik bedoel 200 gr amandelmeel ?

    Beantwoorden
  • Machteld
    28 januari 2016 om 16:42

    Kan ik de eieren ook vervangen voor iets anders?

    Beantwoorden
  • merrylou
    20 januari 2016 om 22:18

    oehh ziet er lekker uit ga ik zeker een keer proberen!

    Beantwoorden
  • Joëlla
    13 november 2015 om 15:36

    Kan dit recept ook gebruikt worden voor een worteltaart i.p.v. cakejes? Of moet ik dan meer ingrediënten gebruiken en langere baktijd?

    Beantwoorden
  • Annewien
    24 oktober 2015 om 09:51

    Oh wat zijn ze lekker! Ik heb de helft boekweitmeel gebruikt omdat ik niet meer amandelmeel in huis had, gaat prima! Dit makkelijke & lekkere recept ga ik veel vaker maken :)

    Beantwoorden
  • Chantal Hoogerheide
    3 november 2015 om 22:20

    Mooi, dat vroeg ik me inderdaad af of een combinatie ook mogelijk was. Dank je wel!

    Beantwoorden
  • mandy
    14 oktober 2015 om 11:45

    Zou je de wortel ook kunnen vervangen door pompoen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2015 om 15:58

    Dat lijkt mij een goed idee!

    Beantwoorden
  • chantal
    30 juni 2015 om 21:55

    Oei...ik had hier zo'n zin in! Maar het beslagwas erg droog...en het ziet er in de oven ook niet naar uit dat het inzakt zeg maar. Fingers crossed! Misschien een extra eitje volgende keer?

    Beantwoorden
  • Robin
    17 mei 2015 om 21:50

    Vanavond deze muffins gemaakt en wat smaken ze goed! Jummie!
    Ik ga ze zeker vaker maken :)

    Groetjes!

    Beantwoorden
  • Emeline
    30 maart 2015 om 15:10

    Hoi,

    Dit weekend heb ik ze gemaakt, heerlijk! Maar wat kan ik in plaats van amandelmeel (of kokosmeel) het beste gebruiken?

    Groetjes Emeline

    Beantwoorden
  • Suzanne
    24 maart 2015 om 12:59

    Ze staan in de oven, ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • Maren
    16 maart 2015 om 09:58

    Gisteren gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Vanavond nog eens 6 maken, want heb nog worteljulienne over, verheug ik me nu al op! :-)

    Beantwoorden
  • Liesl
    14 maart 2015 om 17:17

    Heel lekker!
    Heb speltbloem gebruikt en kokosolie vervangen door beetje zonnebloemolie. Had geen koekkruiden dus beetje kaneel genomen. Een topper!

    Beantwoorden
  • shabnam
    6 maart 2015 om 20:58

    Zou zonnebloemolie of margarine, kokosolie kunnen vevangen? En wat als je geen koekkruiden hebt? Waarmee kan je die vervangen?

    Beantwoorden
  • Guusje
    19 februari 2015 om 12:00

    Bedankt Pauline, ik heb gister met het dubbele aan ingrediënten een taart gebakken en het is heerlijk! En wat gemakkelijk. Echt een aanrader!

    Beantwoorden
  • Lysanne
    7 februari 2015 om 16:22

    Ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Sofie
    5 februari 2015 om 17:03

    Hi Pauline,
    Wat versta jij onder koekkruiden??

    Beantwoorden
  • Annie Laumen
    5 februari 2015 om 13:01

    Deze vanmorgen gebakken
    en ze zijn heerlijk.
    Inplaats agave(want dat had ik niet in huis) gezoet met 1 eetlepel honing.
    Dit ga ik vaker maken.
    Grt Annie Laumen.

    Beantwoorden
  • Romke
    4 februari 2015 om 22:36

    •1 tl bakpoeder: 1/3 tl baking soda
    •1 tl baking soda: 2-3 tl bakpoeder

    Beantwoorden

Reactie plaatsen