Menu

Carrot Cake muffins

Carrot cake, wie is er niet dol op? Maar er gaat ook een bak suiker in en daar hebben we niet altijd (heel vaak ook wel) zin in. Daarom vandaag best wel healthy carrot cake muffins, zonder geraffineerde suiker en zonder tarwe. Dus nog glutenvrij ook. Een perfect tussendoortje voor doordeweeks.

De wortel geeft een lekkere zoetigheid aan het beslag. Maar om het nog wat zoeter te maken heb ik agavesiroop toegevoegd. Ik ben zelf niet een enorme zoetekauw, dus ik vind 2 el meer dan genoeg. Maar proef even, want het kan zomaar zijn dat jij het met een lepeltje extra nog veel lekkerder vindt. Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen, altijd handig om zoiets lekkers achter de hand te hebben. En wil je ze nog lekkerder maken? Smeer er dan een flinke lik roomkaas op. Mmmm

carrot cake muffin

Ingrediënten voor 6 st.
3 eieren
150 gr amandelmeel
2 tl bakpoeder
75 gr worteljulienne
Handje rozijnen
60 ml kokosolie
2 – 3 el agavesiroop
1 tl koekkruiden
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Mix de eieren totdat ze lekker luchtig zijn in een kom.

Spatel vervolgens het amandelmeel, een snuf zout, de koekkruiden en het bakpoeder door de eieren.

Voeg de worteljulienne (dit mag ook geraspte wortel zijn) en de rozijnen toe. Meng het even kort door elkaar.

Smelt de kokosolie in een pannetje en meng dit door het beslag.

Zoet het beslag met agavesiroop naar wens.

carrot cake muffin

Verdeel het beslag over de muffinvorm.

Bak de carrot cake muffins in 20 – 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Garneer de carrot cake muffins eventueel met een lik roomkaas. Zonder mag ook.

carrot cake muffin

En heb je gewoon zin een traditioneel stuk worteltaart met suikers en al, dan kan ik je deze van harte aanbevelen.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

66 reacties

  • Pauline
    30 september 2019 om 13:35

    Ik heb zelf geen ervaring met ei vervangers dus ik kan je helaas niet helpen. Geen idee waar het aan ligt.

  • Flowers
    26 september 2019 om 20:02

    Ik heb de 3 eieren vervangen met ei-vervanger (poeder met o.a. kurkuma erin in de bio- winkel te koop) en 150 gr meel gebruikt (40 gr speltmeel + 110 gram speltbloem) en verder alleen de rozijnen vervangen met dadels. Voordat die er doorheen gaan met de wortel heb ik dus een deegbal die ik kneed, helemaal niet vloeibaar dus: is dit de bedoeling of moet het juist een vloeibare massa zijn? Dat lijkt mij, zou dit komen door de eivervangers? Zo vreemd, ik gebruik die altijd in havermout muffins en is nooit een probleem. Bij het mixen met de olie, hecht het dus helemaal niet aan elkaar, mislukt =(.

  • Esmee
    29 januari 2018 om 23:04

    Heeft iemand een idee voor het vervangen van eieren? Hope so!

  • Steeflede
    28 november 2017 om 11:36

    Ik heb de rozijnen vervangen door walnoten. Echt heerlijk! Bedankt voor dit lekkere recept!

  • Kimberley
    7 maart 2017 om 13:21

    Zou je amandelen beter kunnen vervangen door boekweitmeel, havermoutmeel of gewoon bloem? Voor de smaak? Ik hoef nml niet per see glutenvrij, en heb niet zo'n zin om nog een soort meel in huis te halen :) Als reactie op anderen: ik vervang koekkruiden meestal door kaneel. Een recept dat ik op internet zag staan: 40 gr Kaneel (= 8/8) 10 gr Nootmuskaat (= 2/8) 5 gr Kruidnagel (= 1/8) 5 gr Kardemom (= 1/8) 5 gr Witte Peper (= 1/8) 5 gr Korianderzaad (= 1/8) 5 gr Gemberpoeder (= 1/8) 5 gr Anijszaad (= 1/8) * 5 gr Foelie (= 1/8) * Bron: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=144586

  • Esther
    29 juni 2016 om 18:11

    Wat een super recept! Ik had geen amandelmeel dus ik heb speltmeel gebruikt. Het was heerlijk, voor herhaling vatbaar!

  • Tineke
    20 april 2016 om 22:17

    Hoi Pauline,

    Wat kan ik gebruiken als vervanger voor het amandelmeel?

  • Marjolein sloots
    1 februari 2016 om 19:03

    Ik bedoel 200 gr amandelmeel ?

  • Marjolein sloots
    1 februari 2016 om 18:58

    Mijn zoon heeft ze gemaakt. We hebben n dubbele portie gemaakt en de koekkruiden vervangen door kaneel. En na 400 gr amandelmeel nog 100 gr speltbloem. Ze scoorden een 8 bij mijn zoon!

  • Machteld
    28 januari 2016 om 16:42

    Kan ik de eieren ook vervangen voor iets anders?

  • merrylou
    20 januari 2016 om 22:18

    oehh ziet er lekker uit ga ik zeker een keer proberen!

  • Joëlla
    13 november 2015 om 15:36

    Kan dit recept ook gebruikt worden voor een worteltaart i.p.v. cakejes? Of moet ik dan meer ingrediënten gebruiken en langere baktijd?

  • Chantal Hoogerheide
    3 november 2015 om 22:20

    Mooi, dat vroeg ik me inderdaad af of een combinatie ook mogelijk was. Dank je wel!

  • Annewien
    24 oktober 2015 om 09:51

    Oh wat zijn ze lekker! Ik heb de helft boekweitmeel gebruikt omdat ik niet meer amandelmeel in huis had, gaat prima! Dit makkelijke & lekkere recept ga ik veel vaker maken :)

  • Pauline
    14 oktober 2015 om 15:58

    Dat lijkt mij een goed idee!

  • mandy
    14 oktober 2015 om 11:45

    Zou je de wortel ook kunnen vervangen door pompoen?

  • chantal
    30 juni 2015 om 21:55

    Oei...ik had hier zo'n zin in! Maar het beslagwas erg droog...en het ziet er in de oven ook niet naar uit dat het inzakt zeg maar. Fingers crossed! Misschien een extra eitje volgende keer?

  • Robin
    17 mei 2015 om 21:50

    Vanavond deze muffins gemaakt en wat smaken ze goed! Jummie!
    Ik ga ze zeker vaker maken :)

    Groetjes!

  • Emeline
    30 maart 2015 om 15:10

    Hoi,

    Dit weekend heb ik ze gemaakt, heerlijk! Maar wat kan ik in plaats van amandelmeel (of kokosmeel) het beste gebruiken?

    Groetjes Emeline

  • Suzanne
    24 maart 2015 om 12:59

    Ze staan in de oven, ben benieuwd!

  • Maren
    16 maart 2015 om 09:58

    Gisteren gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Vanavond nog eens 6 maken, want heb nog worteljulienne over, verheug ik me nu al op! :-)

  • Liesl
    14 maart 2015 om 17:17

    Heel lekker!
    Heb speltbloem gebruikt en kokosolie vervangen door beetje zonnebloemolie. Had geen koekkruiden dus beetje kaneel genomen. Een topper!

  • shabnam
    6 maart 2015 om 20:58

    Zou zonnebloemolie of margarine, kokosolie kunnen vevangen? En wat als je geen koekkruiden hebt? Waarmee kan je die vervangen?

  • Guusje
    19 februari 2015 om 12:00

    Bedankt Pauline, ik heb gister met het dubbele aan ingrediënten een taart gebakken en het is heerlijk! En wat gemakkelijk. Echt een aanrader!

  • Lysanne
    7 februari 2015 om 16:22

    Ziet er erg lekker uit!

  • Sofie
    5 februari 2015 om 17:03

    Hi Pauline,
    Wat versta jij onder koekkruiden??

  • Annie Laumen
    5 februari 2015 om 13:01

    Deze vanmorgen gebakken
    en ze zijn heerlijk.
    Inplaats agave(want dat had ik niet in huis) gezoet met 1 eetlepel honing.
    Dit ga ik vaker maken.
    Grt Annie Laumen.

  • Romke
    4 februari 2015 om 22:36

    •1 tl bakpoeder: 1/3 tl baking soda
    •1 tl baking soda: 2-3 tl bakpoeder

  • Eliane
    4 februari 2015 om 20:21

    Ze staan NU in de oven. Ruikt heerlijk. Amandelmeel vervangen door volkoren speltmeel, want amandelmeel was op.

  • Gerda
    4 februari 2015 om 20:12

    Ik heb ze vandaag gemaakt, ze zijn heerlijk!

  • Annick
    3 februari 2015 om 15:41

    Heerlijk! Heb ze afgewerkt met een laagje verse kaas en een pecannoot

  • Els
    2 februari 2015 om 15:43

    Deze sla ik op, lijkt me heerlijk

  • Naomi
    1 februari 2015 om 22:33

    Hmm dit lijkt me erg lekker! Ga het morgen proberen. Ik heb alleen baking soda, moet ik daar ook 2 tl van nemen? Of minder of meer?

  • Anneke
    1 februari 2015 om 19:40

    @desiree, zie reactie Marielle Kersbergen.
    zij heeft zonnebloemolie gebruikt, iets neutraler lijkt mij dan olijfolie, qua smaak.

  • Iris
    1 februari 2015 om 19:07

    1 theelepel gedaan en ik vind ze erg lekker! Bedankt voor de tip :-)

  • Tessa
    1 februari 2015 om 18:39

    Qua smaak erg lekker, maar ze bleven vrij nat aan de onderkant, wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

  • bregje
    31 januari 2015 om 18:06

    Ik zou iets van stukjes gedroogde abrikoos doen. Of granaatappelpitjes.

  • Pauline
    31 januari 2015 om 16:53

    Ja dat gaat prima. Heb je altijd wat lekkers achter de hand?

  • Pauline
    31 januari 2015 om 16:50

    Een beetje naar smaak. Ik zou beginnen met 1 tl en dan even proeven.

  • Marleen
    31 januari 2015 om 16:16

    Met kleindochter gemaakt mini's heeeerlijk houden we erin! Thanks

  • Iris
    31 januari 2015 om 10:35

    Lekker, dit ga ik maken vanmiddag! Hopelijk vinden mijn man en dochters het net zo lekker als ik :-).
    Kan ik de siroop vervangen door stevia en zo ja, hoeveel stevia moet ik dan gebruiken?

    Iris

  • Nienke
    30 januari 2015 om 17:44

    Het ruikt te lekker! Ik ben zo benieuwd hoe ze smaken, helaas moeten we eerst nog even avondeten :-P

  • Sanne
    30 januari 2015 om 16:58

    Carrot cake is altijd een topper! Heb zelf ook een gezond recept en vind 'm zelfs zonder agavesiroop of honing nog super lekker. Dit klinkt in ieder geval ook heerlijk! En wat mij betreft is carrot cake inderdaad niet compleet zonder een flink toef roomkaas ;)

  • Ellen
    30 januari 2015 om 15:53

    Carrot cakes are my favorite! Leuk om toch te kunnen genieten zonder je schuldig te moeten voelen. :)

  • lisette
    30 januari 2015 om 15:27

    Vanmorgen gemaakt en heeeeerlijk!!! Zo lekker luchtig en niet zo zoet. Voor herhaling vatbaar! Zou je ze kunnen invriezen?

  • Celine
    30 januari 2015 om 11:46

    Wauw! Dit ziet er lekker uit! Ik heb afgelopen weekend suiker cupcakes gebakken.. dit weekend deze eens uitproberen.

    Liefs,

    Céline

  • nathalie
    30 januari 2015 om 11:36

    Lekker!! morgen even proberen.

  • Esmee
    30 januari 2015 om 11:25

    Oeh dit ziet eruit als een lekker recept om het weekend mee te beginnen!

    Heeft er misschien iemand een ideetje om de rozijnen te vervangen door een ander ingrediënt ? M'n vriend lust geen rozijnen :)

  • Marielle Kersbergen
    30 januari 2015 om 11:10

    hoi Pauline, toptoptop, helemaal heppiedepeppie met dit recept aangezien carrot cake mijn favo treat is!! Simpel, snel en echt HEEEEEEERLIJK, ik zit er nu eentje te eten, net uit de oven!!!! Ik heb zelf nog wat walnootjes toegevoegd, oven op 175 graden (elektrisch) en zonnebloemolie ipv kokosolie. Keep those recipes coming, ik word er blij van!!

  • Margot
    30 januari 2015 om 11:08

    Wat een goed alternatief!

  • nicole
    30 januari 2015 om 11:04

    Ze staan nu in de oven en ruiken super!

  • Pauline
    30 januari 2015 om 10:33

    175 graden, heb het er nu bij gezet in het recept.

  • Pauline
    30 januari 2015 om 10:32

    Op 175 graden, ik was het vergeten er bij te zetten. Oops! Heb het nu aangepast.

  • Manon
    30 januari 2015 om 10:16

    wat een heerlijke variant lijkt me dit ik maak tegenwoordig echt veel van amandelmeel zo fijn! :)

  • Anna-Karina
    30 januari 2015 om 10:03

    Amandelmeel nooit hoger bakken dan 180 graden

  • Anna-Karina
    30 januari 2015 om 10:03

    Amandelmeel nooit hoger bakken dan 180 graden

  • Monique
    30 januari 2015 om 10:01

    ❤️it!!!

  • Leontien
    30 januari 2015 om 08:55

    Hoi Pauline,

    Zou het amandelmeel ook vervangen kunnen worden door een andere meel? Ik ben allergisch voor amandelmeel namelijk.

  • EasyDailyFood
    30 januari 2015 om 08:41

    Oooooo wat klinkt dit lekker! Ik hou helemaal niet van bakken maar dit ga ik proberen!

  • Emily van Kampen
    30 januari 2015 om 08:25

    Eindelijk een gezonder recept voor mijn favoriete cake! Thank you!

  • Malou
    30 januari 2015 om 08:20

    De 'normale' carrot cake volgens jouw recept is echt goddelijk! Deze zullen vast ook heerlijk zijn. Van de week eens maken, is makkelijk als tussendoortje voor naar stage.

  • Esther
    30 januari 2015 om 08:07

    Wat goed! Nu mijn favoriete recept van jouw site in de gezonde variant! Thanx!

  • cicilia
    30 januari 2015 om 07:57

    Hallo Pauline,

    Amandelmeel vind ik erg duur. Geeft havermeel ook het zelfde succes?

    Bedankt voor al die lekkere recepten, genieten!!!

  • Marlot
    30 januari 2015 om 07:26

    Hi! Ga ik vanavond proberen!! Hoe warm moet de oven? Alvast bedankt! X

  • Mies
    30 januari 2015 om 07:24

    Hey Pauline, op welke temperatuur zet jij de oven?

  • Desiree
    30 januari 2015 om 07:21

    hallo kan ik de kokosolie vervangen door andere olie bijv olijf of walnoten olie en moet ik dan nog wel dezelfde hoeveelheid aanhouden?

Reactie plaatsen