carrot cake muffin

Carrot Cake muffins

Carrot cake, wie is er niet dol op? Maar er gaat ook een bak suiker in en daar hebben we niet altijd (heel vaak ook wel) zin in. Daarom vandaag best wel healthy carrot cake muffins, zonder geraffineerde suiker en zonder tarwe. Dus nog glutenvrij ook. Een perfect tussendoortje voor doordeweeks.

De wortel geeft een lekkere zoetigheid aan het beslag. Maar om het nog wat zoeter te maken heb ik agavesiroop toegevoegd. Ik ben zelf niet een enorme zoetekauw, dus ik vind 2 el meer dan genoeg. Maar proef even, want het kan zomaar zijn dat jij het met een lepeltje extra nog veel lekkerder vindt. Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen, altijd handig om zoiets lekkers achter de hand te hebben. En wil je ze nog lekkerder maken? Smeer er dan een flinke lik roomkaas op. Mmmm

carrot cake muffin

Ingrediënten voor 6 st.
3 eieren
150 gr amandelmeel
2 tl bakpoeder
75 gr worteljulienne
Handje rozijnen
60 ml kokosolie
2 – 3 el agavesiroop
1 tl koekkruiden
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Mix de eieren totdat ze lekker luchtig zijn in een kom.

Spatel vervolgens het amandelmeel, een snuf zout, de koekkruiden en het bakpoeder door de eieren.

Voeg de worteljulienne (dit mag ook geraspte wortel zijn) en de rozijnen toe. Meng het even kort door elkaar.

Smelt de kokosolie in een pannetje en meng dit door het beslag.

Zoet het beslag met agavesiroop naar wens.

carrot cake muffin

Verdeel het beslag over de muffinvorm.

Bak de carrot cake muffins in 20 – 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Garneer de carrot cake muffins eventueel met een lik roomkaas. Zonder mag ook.

carrot cake muffin

En heb je gewoon zin een traditioneel stuk worteltaart met suikers en al, dan kan ik je deze van harte aanbevelen.

Zelf een rijsttafel maken
Pauline's Culi Nieuws #17
Bewaar
63 Comments
  • […] Carrot cake muffins […]

  • Kimberley

    7 maart 2017 at 13:21 Beantwoorden

    Zou je amandelen beter kunnen vervangen door boekweitmeel, havermoutmeel of gewoon bloem? Voor de smaak? Ik hoef nml niet per see glutenvrij, en heb niet zo’n zin om nog een soort meel in huis te halen 🙂

    Als reactie op anderen: ik vervang koekkruiden meestal door kaneel.
    Een recept dat ik op internet zag staan:
    40 gr Kaneel (= 8/8)
    10 gr Nootmuskaat (= 2/8)
    5 gr Kruidnagel (= 1/8)
    5 gr Kardemom (= 1/8)
    5 gr Witte Peper (= 1/8)
    5 gr Korianderzaad (= 1/8)
    5 gr Gemberpoeder (= 1/8)
    5 gr Anijszaad (= 1/8) *
    5 gr Foelie (= 1/8) *
    Bron: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=144586

  • Esther

    29 juni 2016 at 18:11 Beantwoorden

    Wat een super recept! Ik had geen amandelmeel dus ik heb speltmeel gebruikt. Het was heerlijk, voor herhaling vatbaar!

  • Tineke

    20 april 2016 at 22:17 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nWat kan ik gebruiken als vervanger voor het amandelmeel?

  • Marjolein sloots

    1 februari 2016 at 18:58 Beantwoorden

    Mijn zoon heeft ze gemaakt. We hebben n dubbele portie gemaakt en de koekkruiden vervangen door kaneel. En na 400 gr amandelmeel nog 100 gr speltbloem. Ze scoorden een 8 bij mijn zoon!

    • Marjolein sloots

      1 februari 2016 at 19:03 Beantwoorden

      Ik bedoel 200 gr amandelmeel ?

  • Machteld

    28 januari 2016 at 16:42 Beantwoorden

    Kan ik de eieren ook vervangen voor iets anders?

  • merrylou

    20 januari 2016 at 22:18 Beantwoorden

    oehh ziet er lekker uit ga ik zeker een keer proberen!

  • Joëlla

    13 november 2015 at 15:36 Beantwoorden

    Kan dit recept ook gebruikt worden voor een worteltaart i.p.v. cakejes? Of moet ik dan meer ingrediënten gebruiken en langere baktijd?

  • Annewien

    24 oktober 2015 at 09:51 Beantwoorden

    Oh wat zijn ze lekker! Ik heb de helft boekweitmeel gebruikt omdat ik niet meer amandelmeel in huis had, gaat prima! Dit makkelijke & lekkere recept ga ik veel vaker maken 🙂

    • Chantal Hoogerheide

      3 november 2015 at 22:20 Beantwoorden

      Mooi, dat vroeg ik me inderdaad af of een combinatie ook mogelijk was. Dank je wel!

  • mandy

    14 oktober 2015 at 11:45 Beantwoorden

    Zou je de wortel ook kunnen vervangen door pompoen?

  • chantal

    30 juni 2015 at 21:55 Beantwoorden

    Oei…ik had hier zo’n zin in! Maar het beslagwas erg droog…en het ziet er in de oven ook niet naar uit dat het inzakt zeg maar. Fingers crossed! Misschien een extra eitje volgende keer?

  • Robin

    17 mei 2015 at 21:50 Beantwoorden

    Vanavond deze muffins gemaakt en wat smaken ze goed! Jummie! \r\nIk ga ze zeker vaker maken :)\r\n\r\nGroetjes!

  • Emeline

    30 maart 2015 at 15:10 Beantwoorden

    Hoi,\r\n\r\nDit weekend heb ik ze gemaakt, heerlijk! Maar wat kan ik in plaats van amandelmeel (of kokosmeel) het beste gebruiken? \r\n\r\nGroetjes Emeline

  • Suzanne

    24 maart 2015 at 12:59 Beantwoorden

    Ze staan in de oven, ben benieuwd!

  • Maren

    16 maart 2015 at 09:58 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Vanavond nog eens 6 maken, want heb nog worteljulienne over, verheug ik me nu al op! 🙂

  • Liesl

    14 maart 2015 at 17:17 Beantwoorden

    Heel lekker!\r\nHeb speltbloem gebruikt en kokosolie vervangen door beetje zonnebloemolie. Had geen koekkruiden dus beetje kaneel genomen. Een topper!

  • shabnam

    6 maart 2015 at 20:58 Beantwoorden

    Zou zonnebloemolie of margarine, kokosolie kunnen vevangen? En wat als je geen koekkruiden hebt? Waarmee kan je die vervangen?

  • Guusje

    19 februari 2015 at 12:00 Beantwoorden

    Bedankt Pauline, ik heb gister met het dubbele aan ingrediënten een taart gebakken en het is heerlijk! En wat gemakkelijk. Echt een aanrader!

  • Lysanne

    7 februari 2015 at 16:22 Beantwoorden

    Ziet er erg lekker uit!

  • Sofie

    5 februari 2015 at 17:03 Beantwoorden

    Hi Pauline,\r\nWat versta jij onder koekkruiden??

  • Annie Laumen

    5 februari 2015 at 13:01 Beantwoorden

    Deze vanmorgen gebakken \r\nen ze zijn heerlijk.\r\nInplaats agave(want dat had ik niet in huis) gezoet met 1 eetlepel honing.\r\nDit ga ik vaker maken.\r\nGrt Annie Laumen.

  • Romke

    4 februari 2015 at 22:36 Beantwoorden

    •1 tl bakpoeder: 1/3 tl baking soda\r\n•1 tl baking soda: 2-3 tl bakpoeder

Plaats een reactie