Menu
Annikas-favourites-1-4-van-7-710x380.jpg

Annika’s Favourites #1

Een nieuw jaar brengt nieuwe ideeën met zich mee. Ik vond het wel een leuk idee om mijn favorieten van de afgelopen tijd met jullie te delen. Zo is deze nieuwe rubriek ontstaan: Annika’s Favourites. In deze rubriek deel ik mijn favo hotspots van de afgelopen tijd, maar ook bijvoorbeeld mijn favoriete drankje, gerecht, lunch, noem maar op. In deze eerste editie deel ik mijn favorieten van de afgelopen tijd. Ook de feestdagen komen nog aan bod. Ik hoor graag wat jullie van deze nieuwe rubriek vinden, laat jouw mening achter in de comments. Dat vind ik leuk om te lezen! Oke, genoeg gekletst, let’s start!

Favourite hotspot – Seymour Haarlem

Seymour

Er is weer een nieuwe hotspot in Haarlem: Brasserie Seymour. In de Korte Veerstraat zit in één van de mooiste oude panden van Haarlem deze leuke brasserie en cocktailbar. Zodra je binnenstapt waan je je even in het buitenland. Tenminste, ik had meteen het gevoel dat ik in een Frans restaurant stond. Het menu is zeer divers. Ik ging zelf voor het charcuterie plankje met o.a. Haarlemse droge worst, de ravioli gevuld met ricotta met daarbij een romige truffelsaus en tot slot een heerlijke cheesecake. Maar je kunt hier ook terecht voor een klassieke steak tartare of biologische spare-ribs. Een plekje waar ik zeker vaker terug zal komen.

Favourite drink – Cranberry prosecco

prosecco

Tijdens de feestdagen was dit mijn favo drankje. En het is heel simpel om te maken. Je voegt gewoon wat cranberry sap toe aan de prosecco en that’s it. Super lekker om mee te beginnen en het ziet er leuk en feestelijk uit door het roze tintje.

Favourite food shopping – Markthal Rotterdam

markthal

In december ging ik met Pauline naar de Markthal in Rotterdam. Ik had natuurlijk al de enthousiaste verhalen van haar gehoord en was daardoor erg nieuwsgierig. En ik kan je vertellen, alles wat ze heeft verteld is waar. De markthal is een walhalla voor iedere foodie. Nu ben ik zelf geen uber foodie, maar ik vind het wel altijd leuk om rond te snuffelen op markten, lekkere dingen uit te proberen en vervolgens mee naar huis te nemen. Daarnaast is het er aangenaam vertoeven, omdat de markt overdekt is. Ja, hier ga ik zeker nog een keer naar toe.

Favourite lunch – Croque Monsieur uit Parijs

croque monsieur

Hoe lekker ziet deze croque-monsieur eruit? En hij was ook lekker! Ik at deze in Parijs. En daar hebben ze geen tosti’s, maar croque monsieurs. Het verschil zit hem in de bechamelsaus die ze bovenop de ‘tosti’ doen. Ik krijg er spontaan weer zin in als ik deze foto zie.

Favourite breakfast – Griekse yoghurt met blauwe bessen en zaden

Griekse yoghurt

Met de komst van het nieuwe jaar is het ook weer tijd voor de goede voornemens. Ik probeer meer op mijn voedingspatroon te letten. En dat begint natuurlijk bij het ontbijt. Ik start nu de dag met Griekse yoghurt met blauwe bessen en een mix van gojibessen, pompoenpitten, moerbeien, cranberry’s en zonnebloempitten. Een gezonde start van de dag en het is nog lekker ook. Dit ritueel moet ik zeker vast houden dit jaar.

Favourite sweets – Salted caramel macaron

macaron

When you are in Paris, you eat macarons! Ik had macarons meegenomen vanuit Parijs. Ik kocht ze bij Pierre Hermé. Deze met salted caramel was hemels. Ik heb er maar één opgegeten, de rest heb ik weggegeven aan Pauline, want zij weet daar ook wel raad mee.

Dit was de eerste editie van Annika’s favourites. Ongeveer elke maand zullen deze verschijnen. Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

VBM

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan