Menu

Annika’s Favourites #1

Een nieuw jaar brengt nieuwe ideeën met zich mee. Ik vond het wel een leuk idee om mijn favorieten van de afgelopen tijd met jullie te delen. Zo is deze nieuwe rubriek ontstaan: Annika’s Favourites. In deze rubriek deel ik mijn favo hotspots van de afgelopen tijd, maar ook bijvoorbeeld mijn favoriete drankje, gerecht, lunch, noem maar op. In deze eerste editie deel ik mijn favorieten van de afgelopen tijd. Ook de feestdagen komen nog aan bod. Ik hoor graag wat jullie van deze nieuwe rubriek vinden, laat jouw mening achter in de comments. Dat vind ik leuk om te lezen! Oke, genoeg gekletst, let’s start!

Favourite hotspot – Seymour Haarlem

Seymour

Er is weer een nieuwe hotspot in Haarlem: Brasserie Seymour. In de Korte Veerstraat zit in één van de mooiste oude panden van Haarlem deze leuke brasserie en cocktailbar. Zodra je binnenstapt waan je je even in het buitenland. Tenminste, ik had meteen het gevoel dat ik in een Frans restaurant stond. Het menu is zeer divers. Ik ging zelf voor het charcuterie plankje met o.a. Haarlemse droge worst, de ravioli gevuld met ricotta met daarbij een romige truffelsaus en tot slot een heerlijke cheesecake. Maar je kunt hier ook terecht voor een klassieke steak tartare of biologische spare-ribs. Een plekje waar ik zeker vaker terug zal komen.

Favourite drink – Cranberry prosecco

prosecco

Tijdens de feestdagen was dit mijn favo drankje. En het is heel simpel om te maken. Je voegt gewoon wat cranberry sap toe aan de prosecco en that’s it. Super lekker om mee te beginnen en het ziet er leuk en feestelijk uit door het roze tintje.

Favourite food shopping – Markthal Rotterdam

markthal

In december ging ik met Pauline naar de Markthal in Rotterdam. Ik had natuurlijk al de enthousiaste verhalen van haar gehoord en was daardoor erg nieuwsgierig. En ik kan je vertellen, alles wat ze heeft verteld is waar. De markthal is een walhalla voor iedere foodie. Nu ben ik zelf geen uber foodie, maar ik vind het wel altijd leuk om rond te snuffelen op markten, lekkere dingen uit te proberen en vervolgens mee naar huis te nemen. Daarnaast is het er aangenaam vertoeven, omdat de markt overdekt is. Ja, hier ga ik zeker nog een keer naar toe.

Favourite lunch – Croque Monsieur uit Parijs

croque monsieur

Hoe lekker ziet deze croque-monsieur eruit? En hij was ook lekker! Ik at deze in Parijs. En daar hebben ze geen tosti’s, maar croque monsieurs. Het verschil zit hem in de bechamelsaus die ze bovenop de ‘tosti’ doen. Ik krijg er spontaan weer zin in als ik deze foto zie.

Favourite breakfast – Griekse yoghurt met blauwe bessen en zaden

Griekse yoghurt

Met de komst van het nieuwe jaar is het ook weer tijd voor de goede voornemens. Ik probeer meer op mijn voedingspatroon te letten. En dat begint natuurlijk bij het ontbijt. Ik start nu de dag met Griekse yoghurt met blauwe bessen en een mix van gojibessen, pompoenpitten, moerbeien, cranberry’s en zonnebloempitten. Een gezonde start van de dag en het is nog lekker ook. Dit ritueel moet ik zeker vast houden dit jaar.

Favourite sweets – Salted caramel macaron

macaron

When you are in Paris, you eat macarons! Ik had macarons meegenomen vanuit Parijs. Ik kocht ze bij Pierre Hermé. Deze met salted caramel was hemels. Ik heb er maar één opgegeten, de rest heb ik weggegeven aan Pauline, want zij weet daar ook wel raad mee.

Dit was de eerste editie van Annika’s favourites. Ongeveer elke maand zullen deze verschijnen. Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

VBM

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

10 reacties

 • Tamar Mulder
  2 november 2015 om 21:58

  Even een vraagje; je ontbijt (pitten, zaden, cranberry etc) waar koop je dat?
  Ik heb dit toevallig gehad uit de Markthal en heb begrepen dat je het online kunt bestellen, maar ben het foldertje kwijt.
  Kun jij mij misschien verder helpen?

  Alvast bedankt!

  Groet Tamar

 • Annika
  17 januari 2015 om 20:06

  Dank je Corinne! Ja de macaron was hemels :)

 • Corinne
  17 januari 2015 om 12:38

  Leuk om te lezen Annika! En die macaron! Wat ziet die er lekker uit zeg!

 • Margot
  17 januari 2015 om 12:36

  Leuk! Ik wil nog steeds een keer naar de markthal.

 • Alie
  17 januari 2015 om 11:45

  Leuk An om al je favourites te lezen op food gebied.
  Al net zo enthousiast als je zus.

 • Femke
  17 januari 2015 om 11:31

  Wat leuk dat je in Parijs be t geweest! En inderdaad, die soort van tosti ziet er heerlijk uit!

  Groeten van Femke

 • Annika
  17 januari 2015 om 10:41

  Ja, Toujours is ook een fijn restaurant inderdaad!

 • Ageeth
  17 januari 2015 om 08:03

  Salted caramel macarons; dat vraagt om een recept. Lijkt me hemels!

 • Rena
  17 januari 2015 om 07:20

  My favourite this month is a homemade muesli with cinnamon and raspberries :) I can imagine the market hall in Rotterdam is most impressing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

 • Tessa
  17 januari 2015 om 07:07

  Mmmm macarons, heerlijk! Leuk stukje! Ik moet nog steeds een keer naar Seymour, het ziet er altijd zo gezellig uit. Toujours is een van mijn favorieten deze maand!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.