Video: DIY Glühwein maken

Joehoe, hoe was jullie kerst? Die van mij was super leuk. Kerstavond heb ik met een hele grote groep vrienden gevierd. En ik heb een hele Copas kalkoen gevuld en gemaakt van Boers & Boers. Super leuk om te doen en echt heel erg lekker. Ik ga het recept volgend jaar met jullie delen. Eerste kerstdag heb ik samen met Mau in joggingpak op de bank doorgebracht. Dat doen we ieder jaar, lekker toastjes eten en kerstfilms kijken. Love it! En tweede kerstdag was voor de familie. Ik maakte stiekem een wildstoof en heb iedereen wijs gemaakt dat het rund was. En de grap was, ze vonden het super lekker.

gluhwein maken

Vandaag heb ik glühwein gemaakt. Super makkelijk en heerlijk verwarmend.  Past helemaal bij deze tijd van het jaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

gluhwein maken

Ingrediënten voor 6 – 8 glazen
1 ltr. rode wijn
1 sinaasappel
2 el rietsuiker of honing
6 kruidnagelen
2 st. steranijs
2 kaneelstokjes
Evt. een scheutje cognac

Zo maak je het
Was de sinaasappel en snij deze in partjes. Steek de kruidnagelen in de schil van de sinaasappel. Zo kan je ze er straks gemakkelijk uitvissen.

Stop alle ingrediënten in een pan en verwarm het op een laag vuur. Roer het even doorelkaar. Als het mengsel kookt, vervliegt de alcohol dus dat is zonde. De cognac is optioneel, dit hoeft niet perse.

Laat de glühwein 15 tot 20 minuten trekken op een zacht vuur.

Schenk de glühwein in glazen en garneer het eventueel met een extra schijfje sinaasappel.

Ik weet zeker dat je het lekker warm krijgt van de glühwein.

gluhwein maken 1

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gemaakt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

happynewyear

 

Flammkuchen met spek en uien
Wat te doen met christmas leftovers?
Bewaar
8 Comments
 • Ellen

  27 december 2014 at 18:27 Beantwoorden

  Lekker! Niets beter om je koude handen aan op te warmen dan een heerlijk glaasje gluhwein

 • Tineke

  27 december 2014 at 17:35 Beantwoorden

  Ik was net op zoek naar een recept voor glühwein toen ik jouw recept tegenkwam op instagram! Ipv van een sinaasappel, gebruik ik 2 mandarijnen. ( ik had geen sinaasappels in huis) maar het ruikt goed en smaakt nog beter! Haha, hik!

 • Ageeth

  27 december 2014 at 14:23 Beantwoorden

  En het ruikt heerlijk!

 • Margot

  27 december 2014 at 13:19 Beantwoorden

  Dat ziet er mooi en lekker uit!

 • Eline

  27 december 2014 at 10:34 Beantwoorden

  Ik vind gluhwein heerlijk ruiken maar echt onwijs onsmakelijk helaas ;(

 • Esmée

  27 december 2014 at 10:32 Beantwoorden

  Hmm, Gluhwein is zo heerlijk, zeker nu het zo koud is! Deze ga ik onthouden 🙂 x

 • Herman

  27 december 2014 at 09:49 Beantwoorden

  Ohh is echt super lekker zeker als het zo als nu heel koud is maak het al jaren zo alleen niet te zware rode wijne nemen

Plaats een reactie