Glühwein

Glühwein

Glühwein, you hate it or you love it! Wij zitten in de laatste categorie. Al is het alleen al om de gezelligheid die het met zich meebrengt. Buiten in de kou lekker van je glühwein sippen en weer warm worden. Zelf glühwein maken is eigenlijk veel leuker en lekkerder dan een kant-en-klare glühwein. Dit glühwein recept is ook nog eens heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is rode wijn en wat smaakmakers zoals sinaasappel, kaneel en kruidnagel. Een lekker drankje voor tijdens de koude wintermaanden en feestdagen! Oh en vergeet de warme chocolademelk voor de kids niet hé!

 

 

Glühwein
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 1 fles rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 2 el suiker
  • 6 kruidnagelen
  • 3 stuks steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • evt. een scheutje cognac

Zo maak je het

  1. Was de sinaasappel en snijd deze in partjes. Steek de kruidnagelen in de schil van de sinaasappel. Zo kan je ze er straks gemakkelijk uitvissen.

  2. Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm het op een laag vuur. Roer het even doorelkaar. Als het mengsel kookt, vervliegt de alcohol dus dat is zonde. De cognac is optioneel, dit hoeft niet perse. Laat de glühwein 15 minuten trekken op een zacht vuur.

  3. Schenk de glühwein in glazen en garneer het eventueel met een extra schijfje sinaasappel.

Glühwein

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (73 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in