Menu

Het Uit Pauline’s Keuken Jaaroverzicht

2014 you were awesome! Het jaar is bijna voorbij, dus een goed moment om even stil te staan wat 2014 mij gebracht heeft. Het is echt bizar hoe mijn leven er nu uit ziet. 5 jaar geleden werkte ik nog op kantoor en praatte ik al wel de hele dag over eten, vraag mijn oud collega’s maar. En nu ben ik helemaal into food. Er gaat geen dag voor bij dat ik er niet mee bezig ben. Het tofste ooit!  Kijk je mee naar mijn jaar?

Januari

Het jaar begon echt super goed voor ons. Want wij kregen op 1 januari de sleutel van ons nieuwe huis. Inmiddels woon ik hier alweer ruim een half jaar, met heel veel plezier. We hebben een te gek huis, een nog te gekkere (is dat een woord) keuken en een hele leuke buurt. Met heel veel foodlovers. Dus ik zit hier helemaal prima. Januari bracht ik dan ook vooral in kluskleren door.

Februari

In februari ging het klussen gewoon lekker door. Ook had ik mijn tvdebuut bij “Tijd van Max“. Ik maakte live in de uitzending een bananabread. En dat ging allemaal super goed. Ook ontmoette ik Rachel Khoo, op een event gehost door Culy. En startte mijn samenwerking met Libelle. Eens in de zoveel tijd geef ik mijn mening over een actueel onderwerp in de Libelle Nieuwskrant. En het leuke is, ze waren zo tevreden dat ik dit in 2015 nog een jaartje mag doen. Yes!

Maart

Maart was stom! Het duurde allemaal veel langer met het huis dan gepland. Ongeduldige ik, moest dus nog langer wachten. In maart deed ik niet veel meer dan kasten in elkaar zetten en verven. En wat wel heel cool was aan maart, waren de eerste terrasdagen. Ik ben echt een lentekind en kan enorm genieten van de eerste zonnestralen.

April

April was cool! We gingen verhuizen, eindelijk! En ik organiseerde meteen een uitgebreide Paasbrunch voor mijn familie en schoonfamilie. Ik stond met een heel mooi interview over mijn boek in het AD, best cool, de eerste keer dat ik de krant haalde. En ik at heel veel buiten de deur. In april bracht ik al het eerste bezoekje aan het strand. Van mij mag het nu wel heel snel weer april zijn.

Mei

Mei is mijn lievelingsmaand en niet alleen omdat ik dan jarig ben. Ik vind mei gewoon altijd heel leuk. In mei zijn er namelijk heel veel culi festivals, zoals Taste of Amsterdam en het Amterdam Coffee festival. Daar was ik dan ook volop te vinden. Ik deed ook nog een korte detox en dat viel mij achteraf best mee. Misschien moet ik dat binnenkort nog een keer doen.

Juni

Juni was heel cool. Ik ging op persreis naar Valencia, wat een toffe stad is dat. En ik deed een Old Amsterdam Food Tour, dat het culi Amsterdam van vroeger liet zien. Erg leuk! En ik probeerde mijn gloednieuwe Boretti barbecue uit, ook iets waar ik nu wel weer zin in heb. Juni was ook stom. Ik had voor mijn verjaardag van Maurits een gloednieuwe Cortina gekregen en deze werd letterlijk binnen 4 weken na aankoop gestolen. Nooit meer teruggezien mijn mooie blauwe fietsje. Het doet nog steeds pijn.

Juli
puerto banus marbellaJuli was mijn vakantiemaand. Dit was voor het eerst sinds jaren dat ik echt vakantie heb gehouden. Als blogger ben je bijna altijd aan het werk. Ik maakte een roadtrip door Andalusië en dat was echt super gaaf. En ik ging ook nog een dag naar Rotterdam, zo’n leuke stad. Juli was ook de maand van de vliegtuigramp. Ik denk er nog regelmatig aan. Soms op hele kleine momenten of als ik iets hoor of lees over de ramp. Ik vind het belangrijk om dit niet te vergeten.

Augustus

In Augustus bezocht ik verschillende persevents. De leukste was de boattrip van Miss Publicity. In Augustus was ook Haarlem culinair en Proefpark Haarlem. 2 leuke lokale foodevents. Ook was ik achter de schermen druk bezig met mijn Vapiano event.

September

September was super leuk. Ik hostte mijn bezoekersevent bij Vapiano, wat echt super tof was. Ook kreeg ik te horen dat de 11e druk uit kwam van het Voedselzandloper Kookboek. Inmiddels zijn we al bij de 13e druk aangekomen, hoe cool is dat? Verder deed ik ook veel leuke dingen. Ik hoop dat ik de balans tussen werk en privé in januari weer een beetje terug kan vinden. Want die is nu een beetje zoek. Maar dat gaat vast lukken.

Oktober

Oh yes, nog maar net bekomen van het eerste boek en nu al druk bezig met het tweede boek. Oktober was de maand waarin ik mijn boekcontract tekende. Yes, Yes, Yes! Achter de schermen werkte ik stiekem al een tijdje aan mijn nieuwe boek. En daarom is het nu ook al af. In oktober vonden de eerste shoots plaats. En dat was super leuk. Ook was ik jurylid bij de Holland Kaaskeuring, ook iets dat ik niet had willen missen. En bezocht ik voor het eerst (en zeker niet voor het laatst) de markthal in Rotterdam. Ik werd er blij van. En het leukste nieuws van Oktober is dat Annika mij vanaf nu helpt met de site. Ik ben zo ontzettend blij met haar en ik vind dat ze hele leuke berichten schrijft! Vinden jullie ook niet?

November

November was super druk. Het grootste gedeelte van de fotoshoots voor het kookboek vonden in deze maand plaats. Dat betekent dat ik echt heel veel in de keuken gestaan heb. In het boek komen bijna 100 nieuwe! recepten dus die moesten allemaal gekookt en uitgewerkt worden. En wat vond ik het tof om te doen. Ik heb stiekem al een preview gezien en het wordt heel cool. En November was sowieso de coolste maand van het jaar, want ik ontmoette mijn grootste inspiratiebron Donna Hay. En ik ben nog meer fan van haar geworden. Ook ging ik nog een weekendje weg met Mau en had ik eindelijk weer eens een eetdate met mijn lieve foodiecollega’s. En als kerst op de taart stond ik in de Elegance top 10 Foodbloggers wereldwijd. November was te gek.

December
foodhallenEn December was ook leuk, maar wel een beetje hectisch. Naast het maken van het kookboek wilde ik natuurlijk ook nog allemaal leuke kerstrecepten met jullie delen. Dus ik heb echt heel hard mijn best gedaan voor leuke en lekkere x-mas inspiratie. Mijn hele decemberverslag krijgen jullie nog van mij tegoed. Ik kan je alvast verklappen dat het een lekkere maand was.

2015 ik ben zo benieuwd wat je mij gaat brengen. In het voorjaar komt mijn boek uit. En ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden. Uiteraard ga je dat allemaal teruglezen hier. Spannend!

Wat was jullie hoogtepunt van 2014? Voor nu alvast een hele fijne jaarwisseling, maak er een spetterend uiteinde van.
happynewyear

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Dennis
  13 januari 2015 om 06:31

  Leuk jaaroverzicht!

 • Pauline
  3 januari 2015 om 20:39

  Goed idee buuf! Laat het maar snel zomer worden dan :)

 • Merel
  2 januari 2015 om 15:03

  Hi Buuf!

  Wat een druk jaar heb je achter de rug. Leuk om te lezen hoe goed het allemaal gaat. Van de zomer ook maar een straat feestje organiseren met lekkere hapjes :-P
  Ben ook benieuwd naar je boek! Hopelijk wordt 2015 weer een heel mooi jaar voor je!

 • Ellen
  29 december 2014 om 12:53

  Wat een leuk jaaroverzicht! Ik hoop dat ik volgend jaar ook zo'n fantastisch foodjaar mag beleven! :)

 • Margot
  29 december 2014 om 12:13

  Wat een mooi jaar! Leuk om zo'n overzicht te zien!

 • Martine
  29 december 2014 om 11:24

  Hoi Pauline, heerlijk om jouw 2014 bewogen jaar door te lezen. Ik heb al veel van je opgestoken. Hou ajb je priveleven en werk in balans voor 2015 en dan beloofd het weer een geweldig culinair jaar te worden. Ik kijk al uit naar je kookboek.
  Happy new year.

 • Eline
  29 december 2014 om 10:38

  Wat een leuke jaaroverzicht!

 • Anna
  29 december 2014 om 09:53

  Beste Pauline.
  Wat leuk om het allemaal te lezen.
  Kijk uit naar je nieuwe kookboek.
  Geniet van de stukjes die je schrijft en uiteraard je lekkere hapjes.
  Hoop dat je de balans weet te houden tussen werk en Prive voor 2015

 • Stefanie
  29 december 2014 om 09:49

  Wat een top jaar! Ik denk nog regelmatig terug aan je persevent bij Vapiano. Dat was super leuk. Vorige week heb ik nog gesmuld van de pasta met garnalen. In januari ga ik een weekendje naar Rotterdam en dan ga ik mijn Vapiano dinerbon inwisselen.

  Alvast happy new year!!

 • nicole
  29 december 2014 om 09:47

  Wat een leuk jaaroverzicht. Hopelijk wordt 2015 net zo leuk en mogelijk nog leuker!

 • Marijke
  29 december 2014 om 09:24

  Wauw wat een jaar. Leuk om zo te zien!

 • Rosanne
  29 december 2014 om 08:51

  Wat een heerlijk fijn jaar heb jij achter de rug! Op naar een net zo mooi 2015 :D

 • Monique
  29 december 2014 om 08:45

  Wat een geweldig jaar heb jij achter de rug! Ik volg je nog niet zo heel lang maar vind je werk TOP. Ik wens je voor komend jaar nog meer mooie ontwikkelingen en alle goeds.

 • Dita
  29 december 2014 om 07:29

  Wat leuk zo'n jaar overzicht!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.