Hartige Banketletter
Wie zoet is krijgt lekkers! Met Sinterklaas genieten we volop van zoete lekkernijen; kruidnoten, gevulde speculaas en chocoladeletters. Ben je meer van de hartige trek? Dan is deze hartige banketletter echt iets voor jou. De banketstaaf is gevuld met smeuïg gekruid gehakt. Wat ons betreft een heerlijke afwisseling tussen alle zoetigheden door.
Deze hartige banketstaaf is gevuld met smeuïg gekruid gehakt. Een heerlijke afwisseling tussen alle zoetigheden door.
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 400 gr gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 el ketjap manis
- 2 eieren
- 40 gr paneermeel
- 30 gr (gemengd) sesamzaad
- Chilivlokken en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Doe het gehakt in een kom. Pers een teentje knoflook uit boven het gehakt. Voeg chilivlokken, zout en ketjap bij het gehakt. Voeg één ei toe aan het paneermeel en meng het goed door elkaar. Is het mengsel nog te nat?, voeg dan een extra handje paneermeel toe.
Klop het andere eitje los met een vork. Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat en snijd het in de lengte doormidden. Plak de helften aan elkaar met een beetje ei, zodat je een lange lap krijgt van ca. 60 cm. Verdeel het gehaktmengsel in de vorm van een worst over het midden van bladerdeeg.
Bestrijk de randen met ei. Rol het bladerdeeg op en druk de uiteindes iets aan. Zorg dat alle naadjes goed dicht zijn. Vorm er een grote S van, de S van de Sint!
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bestrooi met sesamzaad.
Bak de hartige banketletter in ongeveer 30-35 minuten goudbruin in de oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
