kipsaté

Video: Snelle satésaus

Ik hou wel van een sateetje op zijn tijd. Het liefst van de haas en met lekkere dikke frieten erbij. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je een snelle satésaus maakt op basis van pindakaas. Het idee is heel simpel. Kijk zelf maar.



Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren.

Ingrediënten voor 1 flinke pot vol
200 gr pindakaas
300 ml water
1 teentje knoflook
Scheutje ketjap manis

Zo maak je het
Breng de pindakaas met het water aan de kook.

Rasp de knoflook boven de pindakaas en voeg een scheutje ketjap toe.

Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft.

Serveer de satésaus meteen of bewaar het in de koelkast.

satésaus  van pindakaas

Even voorstellen: Annika
Chocolade perentaart met hele peren
Bewaar
18 Comments
  • Janneke van Vuuren

    18 mei 2017 at 15:53 Beantwoorden

    Hoi Pauline, waarom zoveel water als je het toch inkookt?

  • Femke Bouma

    7 februari 2017 at 19:27 Beantwoorden

    Heb deze saus vanavond gemaakt, maar hij ging helaas helemaal schiften. En vóór die tijd was het nogal een flauwe saus. Dus ik ga toch op zoek naar een ander recept denk ik. Of heb je nog een tip tegen het schiften?

  • NouMoe

    22 september 2016 at 17:20 Beantwoorden

    Inkoken? Kun je dan niet beter gewoon wat minder water nemen?

  • Sebastiaan

    24 juni 2016 at 19:26 Beantwoorden

    Geprobeerd, maar het is nu meer vloeibare pindasaus :(\r\nHet was ook niet in 3 seconden :p maar toch bedankt!

  • madelief

    29 februari 2016 at 11:53 Beantwoorden

    Met melk kan dat wel want ik heb gelezen dat het dan kan gaan schiften .Kokos melk is dat lekker.

  • henk

    12 december 2015 at 18:01 Beantwoorden

    doe er eens een scheutje gember siroop doorheen, en als je het hebt wat fijn gesnipperde stemgember.\r\necht een aanrader van mij.\r\nvalt me op dat er nog niemand is die dat ook doet 🙁

  • marcel

    11 juni 2015 at 01:29 Beantwoorden

    Leuk accent heb je Pauline. 🙂 Ik maak satesaus zoals jij, maar dan met sambal, ketchup en worchestersaus. Doeg.

  • Sandr

    9 mei 2015 at 21:12 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt en het was erg lekker (en heerlijk simpel om te maken).\r\nDank je wel.

  • Marion

    8 november 2014 at 19:22 Beantwoorden

    Mmmm lekker hè zelfgemaakte pindasaus. Ik maak em met pindakaas, melk, sambal, scheut curry, citroensap, suiker en teentje knoflook…yammie!

  • Jolanda

    8 november 2014 at 10:50 Beantwoorden

    Zo doe ik dat ook altijd , lekker he.\r\n\r\nAlleen ik doe er nog wat sambal bij en i.p.v verse knoflook , doe ik er knoflookpoeder in maar dat is alleen omdat ik verder niet veel knoflook gebruik.\r\n\r\nGroetjes\r\n\r\nP.s Leuk item trouwens , van je uitje naar Maastricht.

  • Yvette

    8 november 2014 at 10:31 Beantwoorden

    Die rasp is handig zeg voor de knoflook! Dat ga ik ook eens zo doen.

    • Pauline

      9 november 2014 at 12:35 Beantwoorden

      Haha ja de tip van de dag! 🙂

      • nicole Hochstenbach

        11 september 2015 at 23:58 Beantwoorden

        Ik zou ook graag een microplane willen kopen, maar welke? Kan er iemand een tip geven welke het meest wordt gebruikt?

      • H'sd

        11 september 2016 at 10:49 Beantwoorden

        Surinaamse pindasauce is van werelds beste kwaliteit?!\r\n\r\nGrtjes

  • Emily van Kampen

    8 november 2014 at 10:25 Beantwoorden

    Dit lijkt heel erg op hoe wij de satésaus maken. Alleen gebruiken we melk in plaats van water en doen we er nog sambal en suiker in.

    • Pauline

      9 november 2014 at 12:35 Beantwoorden

      Oh dat is een goed idee! Wordt het nog romiger van 🙂

  • MySimplySpecial

    8 november 2014 at 10:23 Beantwoorden

    Dat is verassend simpel!

  • Peggy

    8 november 2014 at 08:42 Beantwoorden

    Heb je de ketjap v Kaki Tiga al geprobeerd? Bij de toko maar ook bij Ah dacht ik. Dat is de echte ketjap! Geen Conimex , sorry!

Plaats een reactie