Menu

Video: Snelle satésaus

Ik hou wel van een sateetje op zijn tijd. Het liefst van de haas en met lekkere dikke frieten erbij. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je een snelle satésaus maakt op basis van pindakaas. Het idee is heel simpel. Kijk zelf maar.



Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren.

Ingrediënten voor 1 flinke pot vol
200 gr pindakaas
300 ml water
1 teentje knoflook
Scheutje ketjap manis

Zo maak je het
Breng de pindakaas met het water aan de kook.

Rasp de knoflook boven de pindakaas en voeg een scheutje ketjap toe.

Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft.

Serveer de satésaus meteen of bewaar het in de koelkast.

satésaus  van pindakaas

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Denise
    21 maart 2018 om 09:18

    Gisteravond gemaakt. Hij was heerlijk, en supermakkelijk te maken Met water en pindakaas zonder suiker(stond toevallig nog ongebruikt in mijn kast ;)

  • Bianca
    13 november 2017 om 19:53

    Net gemaakt alleen heb ik naast fijn gesneden knoflook een maggi blokje toegevoegd. Heb hem gemaakt met 200ml melk de rest water. Saus was wat lichter van kleur maar super lekker. Dit is nu al een favoriet

  • Janneke van Vuuren
    18 mei 2017 om 15:53

    Hoi Pauline, waarom zoveel water als je het toch inkookt?

  • Femke Bouma
    7 februari 2017 om 19:27

    Heb deze saus vanavond gemaakt, maar hij ging helaas helemaal schiften. En vóór die tijd was het nogal een flauwe saus. Dus ik ga toch op zoek naar een ander recept denk ik. Of heb je nog een tip tegen het schiften?

  • NouMoe
    22 september 2016 om 17:20

    Inkoken? Kun je dan niet beter gewoon wat minder water nemen?

  • H'sd
    11 september 2016 om 10:49

    Surinaamse pindasauce is van werelds beste kwaliteit?!

    Grtjes

  • Sebastiaan
    24 juni 2016 om 19:26

    Geprobeerd, maar het is nu meer vloeibare pindasaus :(
    Het was ook niet in 3 seconden :p maar toch bedankt!

  • madelief
    29 februari 2016 om 11:53

    Met melk kan dat wel want ik heb gelezen dat het dan kan gaan schiften .Kokos melk is dat lekker.

  • henk
    12 december 2015 om 18:01

    doe er eens een scheutje gember siroop doorheen, en als je het hebt wat fijn gesnipperde stemgember.
    echt een aanrader van mij.
    valt me op dat er nog niemand is die dat ook doet :-(

  • nicole Hochstenbach
    11 september 2015 om 23:58

    Ik zou ook graag een microplane willen kopen, maar welke? Kan er iemand een tip geven welke het meest wordt gebruikt?

  • marcel
    11 juni 2015 om 01:29

    Leuk accent heb je Pauline. :) Ik maak satesaus zoals jij, maar dan met sambal, ketchup en worchestersaus. Doeg.

  • Sandr
    9 mei 2015 om 21:12

    Vanavond gemaakt en het was erg lekker (en heerlijk simpel om te maken).
    Dank je wel.

  • Pauline
    9 november 2014 om 12:35

    Oh dat is een goed idee! Wordt het nog romiger van :)

  • Pauline
    9 november 2014 om 12:35

    Haha ja de tip van de dag! :)

  • Marion
    8 november 2014 om 19:22

    Mmmm lekker hè zelfgemaakte pindasaus. Ik maak em met pindakaas, melk, sambal, scheut curry, citroensap, suiker en teentje knoflook...yammie!

  • Jolanda
    8 november 2014 om 10:50

    Zo doe ik dat ook altijd , lekker he.

    Alleen ik doe er nog wat sambal bij en i.p.v verse knoflook , doe ik er knoflookpoeder in maar dat is alleen omdat ik verder niet veel knoflook gebruik.

    Groetjes

    P.s Leuk item trouwens , van je uitje naar Maastricht.

  • Yvette
    8 november 2014 om 10:31

    Die rasp is handig zeg voor de knoflook! Dat ga ik ook eens zo doen.

  • Emily van Kampen
    8 november 2014 om 10:25

    Dit lijkt heel erg op hoe wij de satésaus maken. Alleen gebruiken we melk in plaats van water en doen we er nog sambal en suiker in.

  • MySimplySpecial
    8 november 2014 om 10:23

    Dat is verassend simpel!

  • Peggy
    8 november 2014 om 08:42

    Heb je de ketjap v Kaki Tiga al geprobeerd? Bij de toko maar ook bij Ah dacht ik. Dat is de echte ketjap! Geen Conimex , sorry!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST