fbpx
Menu

Easy: Pasta met Garnalen

Ik kreeg een mailtje van Stien, met de vraag wanneer ik het receptje van de pasta met garnalen en spinazie ging delen. Want het zag er zo lekker uit op Instagram. Toegeven dat is het ook, goed dat je mij er even aan herinnerde. Dus daarom deel ik het gelijk maar even met jullie. Want dat had ik immers al lang geleden beloofd. Het is een pasta à la Vapiano. Dus alle credits voor Vapiano. Tijdens mijn event heb ik gespiekt hoe deze pasta gemaakt wordt. En het is super makkelijk. Belangrijk is wel dat je lekkere verse ingrediënten gebruikt, dan kan het bijna niet fout gaan. Dat doen ze bij Vapiano ook, alles is vers.

Ik heb de garnalen zelf gepeld. Hier leg ik je uit hoe dat moet. Vind je dat een gedoe, of gewoon ranzig, vraag dan bij je visboer om schoongemaakte garnalen. Nog makkelijker. Het hele recept duurt nog geen 10 minuten, dus ideaal na een lange dag werken. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

pasta met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
12 – 16 garnalen
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
200 ml kookroom
4 el pesto
4 flinke handen spinazie
300 gr (spelt)pasta
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de pasta gaar in ruim water met zout. Hou de bereidingstijd van de verpakking aan.

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze even schoon onder de kraan.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de garnalen rondom aan.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) fijn. Voeg dit bij de garnalen en bak het kort mee.

Voeg nu de kookroom en de pesto toe en meng het even doorelkaar.

Voeg tenslotte de spinazie toe en schep het even om. Zodat de spinazie een beetje kan slinken.

Meng de pasta door de saus en breng het op smaak met peper en zout.

Garneer de pasta met garnalen eventueel met nog wat Parmezaan. Ik zou dat doen, want alles is lekkerder met kaas.

pasta met garnalen

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

34 reacties

  • Elisabeth Beeris
    10 januari 2019 om 08:22

    Wat een lekker recept. Ga het vanavond meteen uitproberen

    Beantwoorden
  • Annika
    10 januari 2019 om 08:26

    Thanks en eet smakelijk :)

    Beantwoorden
  • Yous
    6 april 2018 om 00:39

    Dag, Is dit ook lekker met kip?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 april 2018 om 10:23

    Zeker!

    Beantwoorden
  • Sanne
    27 februari 2017 om 20:50

    Vanavond gemaakt en het was echt heerlijk! Met zelfgemaakte pesto... mmmm! Bedankt voor het recept! Gaan we zeker vaker eten!

    Beantwoorden
  • Nina
    17 november 2016 om 08:09

    Heerlijk recept!
    Heb je misschien ook een vervanger voor pesto? Ik ben namelijk allergisch voor pesto, omdat er vaak cashewnoten inzitten. X

    Beantwoorden
  • micha
    21 december 2016 om 14:35

    je kunt makkelijk zelf pesto maken!! gewoon pijnboompitten olijfolie basilicum parmezaan en knoflook in de blender gooien. en vele malen lekkerder

    Beantwoorden
  • Marloes Bezemer
    30 januari 2018 om 09:39

    Gebruik je verse basilicum of gedroogde? En hoeveel pijnboom pitten gebruik je?

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 januari 2018 om 17:01

    Verse :) En pijnboompitje in de pesto bedoel je? Iets van 30 gram.

    Beantwoorden
  • Marloes Bezemer
    31 januari 2018 om 17:23

    Dankjewel Pauline, en qua olijfolie een scheutje? basilicum een paar blaadjes? En 1 knoflook teen geperst?

  • Pauline
    2 februari 2018 om 17:21

    Dit is het recept voor pesto

  • Jiji
    26 juli 2016 om 19:30

    Welke kookroom kan ik het beste halen en smaakt het meest naar die van vapiano ? want tot nu toe heb ik nog geen lekkere room gevonden:(

    Beantwoorden
  • Erwin Teekman
    22 juni 2016 om 20:03

    Dag Pauline,

    Namens mijn vriendin en ik erg bedankt voor dit heerlijke recept. Ik vond het leuk om te maken en het smaakte heerlijk, daarbij was mijn vriendin positief verrast over mijn kookkunsten ( dankij jou ) dus een echte win-win situatie. We gaan nog vele recepten proberen.....

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 juni 2016 om 14:56

    Yes je hebt punten gescoord dus. Goed bezig :)

    Beantwoorden
  • Justine
    27 mei 2016 om 19:40

    Heel erg lekker en makkelijk te maken! Ik heb er nog wat cherrytomaatjes aan toegevoegd!

    Beantwoorden
  • Justine
    27 mei 2016 om 19:40

    Hel erg lekker en makkelijk te maken! Ik heb er nog wat cherrytomaatjes aan toegevoegd!

    Beantwoorden
  • ik
    13 mei 2016 om 16:21

    Hoeveel pesto doet u erin als ik vragen mag?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 mei 2016 om 13:55

    Een paar flinke eetlepels.

    Beantwoorden
  • Marleen
    15 april 2016 om 11:30

    Superlekker en snel gerecht. Ik gebruik knoflook garnalen uit de diepvries, dat maakt het nóg makkelijker!

    Beantwoorden
  • Felice
    31 augustus 2015 om 20:17

    Heeerlijk snel en gezond recept! Lekker om de week mee te beginnen.

    Beantwoorden
  • Thea
    13 juni 2015 om 22:14

    Heb vanavond dit recept gemaakt voor vrienden. Werkelijk zalig!!!
    Ben heel blij met je boeken en je site! Wat een pure en ook smaakvolle recepten!
    Bedankt voor je duidelijke recepten en enthuisiaste manier van vertellen/ schrijven!
    Ik blijf je volgen hoor!?

    Groetjes Thea

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 juni 2015 om 14:15

    Ah super lief, dankjewel!

    Beantwoorden
  • Nikki
    19 april 2015 om 21:03

    Heerlijk!!! Vanavond gegeten en zelfs ons zoontje van 4 heeft ervan gesmuld.

    Beantwoorden
  • Sheila
    2 april 2015 om 18:53

    Het was heerlijk, vanavond voor het eerst gemaakt. Hou me aanbevolen voor meer van zulk soort recepten.

    Beantwoorden
  • Naomi Doeze Jager
    17 februari 2015 om 09:03

    Wat heerlijk was dit! Zijn op dit moment op vakantie en was een super begin van de vakantie! Ook de kids vonden het heerlijk!

    Beantwoorden
  • Ivonne
    12 januari 2015 om 17:55

    Hallo Pauline,
    Ik heb een tijdje geleden je kookboek al gekocht maar wist niet dat je een eigen app had en te vinden bent op pinterest.
    Complimenten!!!!
    Hierbij meld ik me aan voor je dagelijkse nieuwsbrief en ben benieuwd wat je Voor nieuwe recepten of andere informatie hebt.

    Met vriendelijke groet,
    Ivonne Doorduin

    Beantwoorden
  • Helene
    2 januari 2015 om 19:24

    Hi Pauline,

    Wat een heerlijk en makkelijk recept!
    Ik maak het alleen met sojakookroom! :)
    Echt top!
    We zijn gek op jou site al veel dingen gemaakt!

    Thanks! X

    Beantwoorden
  • Jiske
    20 november 2014 om 20:50

    Pauline, wat een super lekker gerecept! Vandaag gemaakt, om mijn vingers bij af te likken

    Beantwoorden
  • Sarah
    13 november 2014 om 07:55

    Heerlijk! Ik ben gek op garnalen en pasta dus maak dit maar al te graag. Brocolli vind ik ook lekker als vervanger van de spinazie.

    Beantwoorden
  • Malou
    12 november 2014 om 09:57

    Ah makkelijk en snel! Daar hou ik van. Komt donderdag meteen op tafel!

    Beantwoorden
  • Margot
    12 november 2014 om 08:08

    Lekker en snel te maken, helemaal goed dus!

    Beantwoorden
  • Linda Delichef
    12 november 2014 om 07:32

    Dat ziet er lekker uit! Maar ik zou er wel iets meer garnalen bij doen hoor, als ik 3 of 4 garnalen op een bordje leg, krijg ik commentaar ;).

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 november 2014 om 22:14

    Dat mag natuurlijk altijd.

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    12 november 2014 om 07:05

    Oeh wat een lekker en ook makkelijk zelf te maken recept! Lijkt me een lekkere food combinatie dit

    Beantwoorden

Reactie plaatsen