fbpx
Menu

No Bake Pepernoten Cheesecake

Oh jongens dit is lekker! The best of both worlds. Knapperige pepernoten (ja ik weet dat het kruidnoten zijn) met het romige van cheesecake. En het is ook nog best wel easy, want dit is een no bake versie, dus er komt geen oven aan te pas. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben al helemaal in de december stemming. Nu komt bij mij dit gevoel al wat eerder dan normaal. Stiekem maakte ik mijn eerste kerstrecept al in september, sssst. Maar dat komt natuurlijk omdat december voor mij de drukste tijd van het jaar is. Dus je kunt er in mijn geval niet vroeg genoeg mee beginnen.

Maar nu is het dan eindelijk zover. We blijven nog heel even in Sinterklaassferen en daarna gaan we helemaal los op Kerst. Eigenlijk is de periode te kort voor al mijn ideeën. Kunnen we van januari ook niet gewoon een feestmaand maken? Anyway over naar dit recept voor mini pepernoten cheesecakes. Ik maakte ze in een muffinvorm, lekker makkelijk en leuk om uit te delen. Want dat is zoals de Sint het bedoeld heeft…

pepernoten cheesecake

Ingrediënten voor 6 – 8 st. 
100 gr pepernoten
50 gr roomboter
200 gr monchou
200 ml slagroom
1 zakje klopfix (=slagroomversteviger)
50 gr suiker

Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes

Zo maak je het
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. Hou er een paar achter ter garnering.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de pepernotenkruimels bij de boter en meng het even door elkaar.

Zet de muffinpapiertjes in de vorm en verdeel het pepernotenmengsel over de papiertjes. Druk het even goed aan met de bolle kant van een lepel en laat ze uitharden in de koelkast.

Klop de slagroom luchtig met een zakje klopfix en de suiker. Meng in een andere kom de monchou luchtig met een spatel.

Spatel nu beetje bij beetje de slagroom door de monchou.

pepernoten cheesecake

Verdeel het monchoumengsel over de vormpjes. Druk de overgebleven pepernoten in de monchou-taartjes.

Laat de no bake cheesecakes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt deze cheesecakes maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

pepernoten cheesecake

Fijne Sinterklaas alvast!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

40 reacties

  • Liselotte
    6 december 2015 om 11:18

    Hoi Pauline,

    Ik heb de cheesecakejes gemaakt precies volgens recept, maar ze worden niet stijf?
    Wat zou ik verkeerd gedaan kunnen hebben....? (Ze staan nu 24 uur in de koelkast)

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 december 2015 om 13:08

    Oh jee! Heb je wel klopfix gebruikt? Dat maakt de slagroom steviger.

    Beantwoorden
  • Liselotte
    6 december 2015 om 15:59

    Ja... Gewoon een zakje. Ondanks dat ze zacht blijven, smaakt het gelukkig wel lekker!

    Beantwoorden
  • Daphne
    27 november 2015 om 20:38

    Klinkt goed! Doe je het pepernotenmengsel alleen op de bodem? En waar kan ik slagroomversteviger halen?

    Beantwoorden
  • Marieke
    22 november 2015 om 19:43

    Klinkt lekker, maar de pepernoten worden wel zacht denk ik. Ook de bodem misschien. Nog steeds lekker?

    Beantwoorden
  • Diana
    3 december 2014 om 12:11

    Ziet er idd heerlijk uit!!! maar is het mogelijk om monchou door een philadelphia te vervangen? Hier (Spanje) kent men geen monchou... :-(
    Graciass

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2014 om 19:30

    Ja natuurlijk, dat kan ook. Lekker zelfs.

    Beantwoorden
  • Rianne
    30 november 2014 om 16:33

    Ziet er heerlijk uit! Hoe zou ik deze cheesecake suikervrij kunnen maken?

    Beantwoorden
  • Tessa
    30 november 2014 om 14:25

    Ik heb het gistermiddag even uitgeprobeerd, en echt super! Van de week met pakjesavond maak ik er meer :)

    Beantwoorden
  • Dini
    30 november 2014 om 08:46

    wat een leuk idee!!
    deze ga ik maken voor sinterklaasavond.
    dank je wel voor het recept!

    Beantwoorden
  • chris
    30 november 2014 om 01:42

    Heb ze gemaakt en ze waren heel lekker.
    Heb door het monchou mengsel vanille en kaneel gedaan, dit geeft een nog betere smaak.
    Leuke ideeën en lekkere recepten op jou site. Thanks

    Beantwoorden
  • Jeanine Oomen
    29 november 2014 om 16:31

    Heb het recept verdubbeld en in een springvorm gedaan, leuk versierd met pepernoten en Sintdecoratie....morgen hebben wij en de visite een heerlijk taartje! Dit zijn zulke makkelijke taarten, ik snap niet dat er nog steeds van alles uit pakjes en zakjes wordt verkocht....

    Beantwoorden
  • Laura
    29 november 2014 om 08:03

    Lekker! Maar ik denk dat ik de monchou vervang door roomkaas. Ik ben niet zo gek om monchou. Kan vast wel toch?

    Beantwoorden
  • Ger
    28 november 2014 om 23:07

    Jij maakt zulke originele recepten! Heel leuk om te lezen. Zelf ben ik geen fan van cheesecake maar wel van pepernoten. Hmmm pepernoten door een gewone cake, zou dat wat worden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 november 2014 om 12:55

    Dankjewel! En tuurlijk dat is super lekker! ;)

    Beantwoorden
  • Lonneke
    28 november 2014 om 22:27

    Oooh het water loopt me in de mond!!

    Beantwoorden
  • Fanny
    28 november 2014 om 22:24

    Mmm lekker!!
    Zo maak ik ook altijd mijn Mon Chou taart alleen met Bastogne koeken bodem en kersenvlaaivulling erop.

    Beantwoorden
  • Alet
    28 november 2014 om 19:52

    Deze ga ik maken. Is vast erg lekker.
    Waar zou ik de monchou door kunnen vervangen? (dat ligt hier in Frankrijk nl niet in de winkel)
    Groetjes
    Alet

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 november 2014 om 12:56

    Iedere roomkaas is prima. Zolang je maar geen versie met knoflook of kruiden gebruikt ;)

    Beantwoorden
  • Alet
    3 december 2014 om 21:54

    Hoi Pauline,
    we maakten ze vanmiddag (met Monchou, die mijn broer mee nam uit Nederland) en ze waren heerlijk.
    Als je het goed vind; staat de link op mijn blog; zie hieronder

    http://www.toilylu.blogspot.fr/2014/12/pepernoten-cheesecake.html

    Beantwoorden
  • Marja
    28 november 2014 om 17:15

    Wat een lekker en easy recept! Heerlijk! Ik ben gek op cheesecake en dit is nog no-bake ook. Makkelijker kan het ook al niet. Bedankt voor je idee Pauline en ern heel fijn weekend!
    Liefs, Marja. :-)

    Beantwoorden
  • Kayleigh | Con leche
    28 november 2014 om 14:45

    Dit ziet er lekker uit zeg en nog makkelijk ook! Goed idee!

    Beantwoorden
  • Emily van Kampen
    28 november 2014 om 13:33

    Leuk idee om mini cheesecakejes te maken in muffin vormpjes. En met kruidnoten er in zullen ze sowieso erg lekker zijn!

    Beantwoorden
  • Elbrich
    28 november 2014 om 12:47

    Deze ga ik zeker proberen!

    Liefs, Elbrich
    xfashionmeep.blogspot.nl

    Beantwoorden
  • Fullsizehousewife
    28 november 2014 om 12:45

    Super gaaf! en zo simpel ook nog!

    Beantwoorden
  • Marloes
    28 november 2014 om 10:37

    Ah wat een heerlijk recept. Ik ben gek op monchou <3

    Beantwoorden
  • Ellen
    28 november 2014 om 10:36

    Mmmm. De combinatie cheesecake en pepernoten klinkt heerlijk! Ik ben momenteel een recept aan het testen met speculaas en speculaasspread. Hopelijk een enen lekkere combinatie!

    Beantwoorden
  • Stacey
    28 november 2014 om 10:35

    Deze lijkt me heerlijk. Laatst al een gebakken cheesecake gemaakt met pepernoten en die was ook al ontzettend lekker!

    Beantwoorden
  • Eline
    28 november 2014 om 10:29

    Oh lekker!

    Beantwoorden
  • Sarah
    28 november 2014 om 10:05

    Yummy pepernoten cheesecake is heerlijk en deze no bake versie lijkt ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Sylvia
    28 november 2014 om 10:05

    Héérlijk! Deze ga ik onthouden :)

    Beantwoorden
  • Margot
    28 november 2014 om 08:44

    Dit lijkt me wel erg lekker! En ik snap helemaal dat je deze periode te kort vindt!

    Beantwoorden
  • Edwin
    28 november 2014 om 07:56

    Heb dit ooit een keer gemaakt met borstplaat
    ipv pepernotenmengsel
    In de witte en een choco variant.
    Dat giet ook mooi in de vormpjes
    De kartels van t muffin papier zien er dan strak uit.

    Ik ga deze met pepernoten vanavond proberen!

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    28 november 2014 om 07:18

    Oeh wat lekker! Ik ben dol op monchou en cheesecake dus dit recept is helemaal iets voor mij

    Beantwoorden
  • denise
    28 november 2014 om 07:14

    Wat een leuk recept! Deze ga ik maken

    Beantwoorden
  • Chantal
    28 november 2014 om 07:12

    Deze ga ik maken voor Sinterklaas avond!! Lijken me heerlijk...

    Beantwoorden

Reactie plaatsen