Menu

Naanpizza met vijgen

Deze naanpizza is dé oplossing voor snelle pizza cravings! En geloof mij, die heb ik nogal vaak. Als ik vertel dat ik foodblogger ben, komen mensen vaak met tips van de meest luxe resto’s op de proppen. En als ik ze dan vertel dat pizza mijn lievelingseten is, word ik vaak een beetje gek aangekeken. Maar toch is het echt zo. Ik hou gewoon van pizza, wie niet?

En tuurlijk vind ik het ook leuk om fancy uit eten te gaan en bij iedere gang betoverd te worden. Maar ik hou ook van pizza uit de doos op de bank. (Ja echt waar!) En mijn eigengemaakte pizza’s gaan natuurlijk boven alles, maar ook daar heb (neem) ik niet altijd tijd voor. Deze snelle versie flans je wel zo in elkaar. Nu moet ik toegeven dat ik het naanbrood gekocht hebt, bij Marks & Spencer in dit geval. Maar de super heeft het ook. En zelf maken is ook super makkelijk. Hier vind je een recept.

naanpizza

Ingrediënten voor 1 pizza
1 naanbrood (naturel)
1 verse vijg
25 gr zachte geitenkaas
3 plakjes Prosciutto
Balsamico azijn

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de verse vijg en snij hem in dunne plakjes.

Verdeel de plakjes over het naanbrood.

naanpizza

Verkruimel de geitenkaas over de vijgen.

Bak de naanpizza in 7 minuten af in de voorverwarmde oven.

Verdeel nu de plakjes Prosciutto over de pizza en maak het af met een lekkere drizzle balsamico azijn.

Best fancy voor een vrijdag toch?

naanpizza

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Eefje
  8 april 2016 om 18:01

  Ziet er lekker uit. Gebruik je hier het naanbrood wat op je website staat voor?

 • Kim
  30 november 2014 om 19:49

  Super lekker Pauline vanavond gegeten beetje rucola en honing toegevoegd! Dit is blijvertje. En we hadden je doperwten en gerookte forel soepje als voorgerecht prima combi! Thanks voor al je lekkere makkelijke recepten.

 • Robin
  28 november 2014 om 20:12

  Ik heb vandaag ook naanbroodpizza gemaakt! Maar dan net iets anders :)
  Met tomatenpuree, klein beetje rul gebakken gehakt, uiringen, dunne plakjes courgette en gekruimelde fetakaas. Dit heb ik ongeveer 14 min in de oven gedaan.

  Was echt lekker! Naanbrood als pizzabodem is echt een aanrader! Yammie!

 • MetMieke
  27 november 2014 om 12:37

  Bij AH hebben ze van die kant en klare pizzabodems. Ik denk dat ik het daar maar eens op ga proberen. Ik ben nl. stapelgek op verse vijgen! Jammie

 • Laura - Dagelijkse hap
  26 november 2014 om 18:26

  Het ziet er heerlijk uit :D en niet eens heel erg moeilijk :)

 • Ger
  26 november 2014 om 17:07

  Ziet er heerlijk uit!

 • Emily
  26 november 2014 om 15:29

  Wow, dat ziet er lekker uit! Mm! Krijg er honger van.

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:16

  Hmm dat klinkt ook super lekker.

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:15

  Ja een wereld van verschil. Gedroogde vijgen zijn veel zoeter.

 • Lianda
  26 november 2014 om 15:02

  Lijkt me heerlijk!
  Ben toch wel benieuwd naar verse vijgen, want de gedroogde vond ik niet echt lekker..
  Veel verschil van smaak?
  Binnenkort maar eens maken! :)

 • Esmée
  26 november 2014 om 10:37

  Hmm, lekker! Naanbrood is zo lekker :) De ham zou ik weglaten omdat ik daar niet van hou, maar de combi van geitenkaas met vijgen lijkt me heerlijk! X

 • Eline
  26 november 2014 om 10:28

  De combi vijg met geitenkaas is zo onwijs lekker!

 • Sophie
  26 november 2014 om 09:36

  Lekker! Ik had nadat je dit op instagram had geplaatst al een aangepast versie gemaakt, met op het naanbrood een smeerseltje van geitenkaas met wat room en knoflook gesmeerd. Ook had ik nog gekarameliseerde ui en rucola toegevoegd. Super lekker!

 • Ellen
  26 november 2014 om 09:31

  misschien moet ik me eindelijk toch maar eens wagen aan vijgen in warme gerechten! Dit receptje lijkt me de ideale start!

 • Dhini
  26 november 2014 om 09:25

  ziet lekker uit

 • Ageeth
  26 november 2014 om 08:55

  Alleen al voor het plaatje! Zo mooi!

 • Elisabeth
  26 november 2014 om 08:50

  Wat een goed idee. Ik heb nog nooit naanbrood gegeten maar we gaan dit zeker proberen. Al gaat er natuurlijk niets boven de Pizzeria.

 • Margot
  26 november 2014 om 08:15

  Dat ziet er goed uit zeg!

 • Greet
  26 november 2014 om 07:50

  Wat een lekker idee. Krijg er nu al zin in (het is 7.50 uur)

 • Kelly caresse
  26 november 2014 om 07:40

  Mmm ziet er heel erg lekker uit, ik ben echt dol op naanbrood!

 • Rena
  26 november 2014 om 07:08

  This combination looks convincing, I must try it as soon as possible! Thanks :)\n Lovely greetings from Bavaria, Rena

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.