fbpx
Menu

Kidsproof: Pepernoten truffels

Oh yes ik ben helemaal los gegaan op de pepernoten (of kruidnoten, anders krijg ik klachten) dit jaar. Eigenlijk vind ik dat ieder recept met pepernoten kidsproof is. Pepernoten horen bij Sinterklaas. Vandaag heb ik een leuk receptje voor pepernoten truffels bedacht. En dit is extra leuk omdat je dit samen met je kind kan doen.

Ik kan niet beloven dat het geen kliederboel wordt. Want zelf als ik (volwassene 30+) aan de slag ga met chocola, zit alles eronder. Van mijn handen, tot aan de keukenkastjes (ik lieg niet). Daar moet je je dus even niet druk om maken. Beloof je dat? Want alleen dan heb je veel plezier. Ik heb nu gekozen voor pure chocolade omdat dat mijn favo is. Maar gebruik ook gerust melk of witte chocolade, of maak een combi. Even better! En nu let the fun begin, je kleine zal het fantastisch vinden. En jij ook, gok ik zomaar.

pepernoten truffels

Ingrediënten voor 14 truffels
200 gr pepernoten
120 gr roomkaas naturel (ik gebruik vaak AH eigen merk)
150 gr pure chocolade

Zo maak je het
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. Je kunt ze ook plat stampen met een deegroller, in een vijzel en het gaat zelfs ook met de staafmixer. Zorg dat je een beetje een grove korrel overhoudt.

Stop het pepernotenkruim in een kom en voeg de roomkaas toe. Meng het nu goed door elkaar met een pollepel. Zodat er 1 dikke bal ontstaat.

Vorm met natte handen balletjes van de pepernoten. Ongeveer ter grootte van een 2 euro munt. Worden je handen te sticky, spoel ze dan af onder een koude kraan.

Laat de pepernoten truffels even een half uurtje opstijven in de koelkast.

pepernoten truffels

Smelt in de tussentijd 3/4 van de chocolade au bain marie of in de magnetron. Zodra alles gesmolten is, zet je de pan uit en voeg je de rest van de chocolade toe. Door het in 2 stappen te doen koelt de chocolade iets af en krijg je een mooie glanzende truffel.

Leg een velletje bakpapier klaar. Haal de truffels nu één voor één door de gesmolten chocolade. Laat ze iets uitlekken en leg ze op het bakpapier.

pepernoten truffels

Versier de pepernoten truffels met een pepernoot (what else) of sprinkles, stukjes witte chocola of gewoon waar jij zin in hebt.

Laat de truffels ongeveer een uurtje uitharden in de koelkast. Of gewoon op je aanrecht, mits je temperatuur in de keuken niet te warm is.

Je kunt de chocolade truffels ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

pepernoten truffels

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Tag mij vooral op Facebook, Twitter of Instagram als je het gemaakt hebt.

pepernoten truffels

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

37 reacties

  • Sylvana
    3 december 2015 om 19:04

    Is dit ook lekker met monchou?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2015 om 20:08

    Zeker weten :)

    Beantwoorden
  • linda
    23 december 2014 om 15:52

    Al eerder met pepernoten gemaakt en vandaag heb ik in plaats van pepernoten, bastognekoeken gebruikt. Dat is nog lekkerder!

    Beantwoorden
  • Marleen
    10 december 2014 om 15:11

    Hoi Pauline, ik heb deze truffels gemaakt voor sinterklaas en ze waren heerlijk. Niemand kon er vanaf blijven haha!
    Heb ook nog even jouw recept gebruikt voor de pepernoten, die waren ook weer goed gelukt. Bedankt!!

    Beantwoorden
  • Bianca
    5 december 2014 om 19:47

    Gemaakt en kan niet anders zeggen dan dat ze een groot succes zijn!!!

    Beantwoorden
  • Maxime
    3 december 2014 om 20:27

    Ik heb ze vandaag gemaakt, en iedereen vond ze super lekker! :)

    Beantwoorden
  • Henrieke
    3 december 2014 om 20:25

    Vandaag gemaakt, heerlijk! Mix van gewone en chocoladekruitnoten gebruikt. Volgens mij ook lekker met andere koekjes (speculaasjes, oreo, choclatechip, bastogne, bokkepootsjes, misschien zelfs wel bitterkoekjes), dus een fijn recept voor het hele jaar!

    Beantwoorden
  • Henrieke
    3 december 2014 om 20:26

    Sorry voor de typefout, kruidnoten bedoel ik natuurlijk!

    Beantwoorden
  • Bianca
    1 december 2014 om 20:24

    Hoi Pauline, hoeveel truffels haal je uit jouw recept?
    Groetjes

    Beantwoorden
  • Susan
    1 december 2014 om 22:15

    Bij ingrediënten staat: voor 14 truffels.... Klopt inderdaad. Wij hebben er 14 kunnen maken.

    Beantwoorden
  • Bianca
    1 december 2014 om 20:17

    Hoi Pauline, hoeveel truffels haal je uit jouw recept? Groetjes

    Beantwoorden
  • Bianca
    1 december 2014 om 18:56

    Hoi Pauline , hoeveel truffels haal je uit jouw recept? groetjes, Bianca

    Beantwoorden
  • Susan
    1 december 2014 om 15:30

    Gemaakt! Gegeten! Echt een aanrader. Heerlijk, mooi en gemakkelijk.

    Beantwoorden
  • Joyce
    28 november 2014 om 23:55

    Ik heb ze vanavond gemaakt voor de verjaardag van mijn lief en het was een succes! Iedereen vond ze mooi en nog belangrijker lekker! Dit recept gaan we zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  • Carmilla
    27 november 2014 om 13:00

    Oh ik heb ze net gemaakt! Nog niet gegeten, maar ze zien er al heerlijk uit hier haha. Heb het trouwens met puur, melk en witte chocolade gedaan :). Gaat er mooi uitzien op het bonbonschaaltje hier in huis. Dankje voor het recept.

    Beantwoorden
  • Els
    25 november 2014 om 15:35

    dat ziet er erg lekker uit en ik ben inderdaad bang dat het een enorme kliederboel zal worden

    Beantwoorden
  • Ger
    23 november 2014 om 22:49

    Oh dat ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Dhini
    23 november 2014 om 19:31

    Ziet er lekker uit! Ik ga eens ook maken

    Beantwoorden
  • Esmée - Essusweetslife
    23 november 2014 om 18:10

    Lekker! Dat nog nooit eerder iemand daarop is gekomen.

    Beantwoorden
  • Eline
    23 november 2014 om 15:16

    Oh wat lekker!

    Beantwoorden
  • Kim
    23 november 2014 om 12:20

    Hmm lekker :)

    Beantwoorden
  • Joyce - Beamingbeautynl
    23 november 2014 om 10:40

    Lijkt me echt heerlijk! Leuk om te maken voor sinterklaasavond!

    Beantwoorden
  • Sharoni
    23 november 2014 om 10:33

    Wow! Wat een goed idee! Ga ik volgend weekend maken met de kinderen van mijn vriend :) foto's komen daarna online :)

    Beantwoorden
  • Margot
    23 november 2014 om 10:31

    Wat een goed idee!

    Beantwoorden
  • Sanne
    23 november 2014 om 10:24

    Wat een goed idee Pauline!! Klinkt heerlijk en lekker simpel :)

    Beantwoorden
  • Eve
    23 november 2014 om 09:38

    @Esther; er bestaat roomkaas van Alpro! Bij een grotere AH te koop

    Beantwoorden
  • Jolanda
    23 november 2014 om 09:38

    Wat een leuk idee !

    Beantwoorden
  • Karin
    23 november 2014 om 09:29

    Wat een goed en lekker idee zeg!

    Beantwoorden
  • Fatiha
    23 november 2014 om 09:23

    Jammer dat mijn keukenmachine stuk is *snik,snik*

    Dit receptje bewaar ik dan voor een andere keer!

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 november 2014 om 13:56

    Je kunt ze ook kapot slaan met een deegroller :)

    Beantwoorden
  • Malou
    23 november 2014 om 08:59

    Ik heb nog roomkaas.. En pepernoten.. En ik hoef alleen maar naar de winkel voor chocolade!

    Beantwoorden
  • Esther
    23 november 2014 om 08:28

    Zou je dit ook met de opklopslagroom van alpro kunnen maken? Dit om het voor onze dochter zuivelvrij te maken i.v.m. koemelkallergie.

    Beantwoorden
  • Emily van Kampen
    23 november 2014 om 08:05

    Wat ik hier van vind? Een geweldige vinding! Alles met kruidnoten vind ik lekker, maar dit lijkt me echt lekker.

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    23 november 2014 om 07:20

    Mmm ik krijg er honger van, wat een lekker recept idee! Zou ik zelf nooit zo op gekomen zijn maar mmm

    Beantwoorden

Reactie plaatsen