Menu
hotspot-maastricht-21-710x380.jpeg

Hotspots in Maastricht

Vorige week deelde ik al het grote eetartikel met jullie. Want dat er in Maastricht goed gegeten en gedronken wordt is mij wel duidelijk. Wist je dat ze per hoofd van de bevolking de meeste restaurants hebben?

“Zeg maar nee, dan krijg je er twee” Bij ieder koffietje zit standaard twee koekjes, of een koekje en een borreltje van het huis. Een glas wijn bij de brunch, daar doen zij niet moeilijk over. Levensgenieters zijn het, die Maastrichtenaren.

hotspots maastrichDe stad is prachtig. Omringd door oude stadsmuren die nog compleet in tact zijn. Vandaag zet ik nog even alle hotspots voor je op een rijtje. Waar moet je zijn? als je in het Zuiden des lands bent. Ik vertel het je.

Zenden Design Hotel
design hotel zenden
Een perfect uitgangspunt om de stad te verkennen is Design Hotel Zenden. Ze hebben 8 kamers maar ook een aantal studio’s, rechtstreeks aan de Maas. Op steenworp afstand van de binnenstad. Wij verbleven in een mooie studio met alles aanwezig om het weekend compleet te maken. Lekkere bedden, een goede douche in een mega badkamer, een bankje, een eettafel en een kitchenette met Nespresso, score! We hadden zelfs een klein terrasje tot onze beschikking. Ik zou hier best langer kunnen verblijven dan een weekend.

Zenden Design Hotel, Sint Bernardusstraat 5, Maastricht

Witloof
witloof
Als je in Maastricht bent mag je restaurant Witloof niet overslaan. Met een bezoekje aan Witloof ga je nog een stukje zuidelijker. Op de kaart vind je enkel Vlaamse recepten zoals kroketten van mama en stoofvlees van den bomma. Met daarbij keuze uit één van de 101 Belgische biertjes. Bij Witloof is het gezellig, het is alsof je bij je familie aan tafel zit. Alles klopt en is tot in de puntjes verzorgd. Het eten, de kaart, de presentatie op Boerenbont, (zoals oma dat vroeger had) en alles huisgemaakt en even lekker. Je voelt je hier welkom en het team doet er alles aan om je avond compleet te maken. Ook de inrichting is het noemen waard, het interieur ontworpen door Maurice Mentjes heeft al diverse onderscheidingen ontvangen. Het is een mengeling van stijlen en toch is het één geheel. Dus een must go en neem vooral een kroket, of 2..

Witloof, (wel even reserveren) Sint Bernardusstraat 12, Maastricht

Teazone
teazone maastrichtTeazone is een conceptstore in de bruisende Koestraat van Maastricht. In de winkel vind je diverse woonaccessoires, theetjes uit Parijs van Kusmi, Damman en Theodor en je kunt er heerlijk high tea-en. Een kopje thee met wat lekkers kan ook, maar ik raad je vooral de Madhatters High Tea aan. Geheel in stijl genieten van heerlijke sandwiches, scones met clotted cream, huisgemaakte taart en chocolade met knetters. Heel erg lekker en iedere gang is een verrassing. Er is nagedacht over de presentatie en bij mij toverde het een lach op mijn gezicht. Bij ieder gerechtje krijg je een andere soort thee en die zijn allemaal even smakelijk. En tussen de gangen door, kan je heerlijk rondneuzen in de winkel.

Teazone, Koestraat 9, Maastricht

Boekhandel de Dominicanen
dominicanen kerk

Ik ga er even van uit dat jullie het heerlijk vinden om tussen kookboeken te snuffelen. Dan moet je echt een bezoekje brengen aan de Dominicanen kerk. In deze kerk zit tegenwoordig boekhandel Libris gevestigd. De mooiste boekhandel van Nederland. Zodra je binnenkomt, kijk je meteen omhoog naar het handbeschilderde plafond dat nog steeds in tact gebleven is. Het is een enorme ruimte met een groot assortiment aan boeken. Ook vinden er regelmatig evenementjes plaats met schrijvers. En het zou zo maar kunnen dat ik volgend jaar ook nog even langs kom.

Boekhandel de Dominicanen, Dominicanenkerkstraat 1, Maastricht

Coffeelovers
coffeelovers maastrichtIn Maastricht doen ze niet aan Starbucks en de Coffee Company. Daar hebben ze Coffeelovers. Met maar liefst 5 locaties in Maastricht waar je kunt genieten van een lekker bakkie. Met koffie gebrand door de oudste koffiebranderij van Nederland: “Maison Blanche Dael”. Wel allemaal door een barista gemaakt en met hartjes in je koffie. Want voordat je koffie mag zetten, moet je eerst een tijdje in dienst zijn. Ik bezocht de vestiging in de Dominicanenkerk en de koffie smaakte mij goed. Het was dat ik nog vol zat van de high tea maar anders had ik best een lekker taartje gelust. Of een lekker broodje dat kan ook. Leuk detail, in de Dominicanenkerk zit je geheel in stijl aan een groot kruis.

Coffeelovers, Maastricht

De Bisschopsmolen
bisschopsmolen
“Waar zijn de wieken?” De Bisschopsmolen is de oudste draaiende watermolen van Nederland. In deze molen werken ze voornamelijk met Spelt, Kollenberger spelt om precies te zijn. Je kunt een bezoekje brengen aan de molen, ter plekke een stukje vlaai eten in het bakkerscafé. Of zoals ik gedaan heb een halve vlaai en een speltdesembrood voor thuis kopen in de bakkerij. Loop gerust ook even naar achteren en zie hoe de bakkers aan de lopende band hun vlaaien bakken. Gevuld met fruit uit de regio, behalve de abrikozen, want die groeien hier niet.

bisschopsmolen maastricht

De Bisschopsmolen, Stenenbrug 3, Maastricht

Terrassen op het Onze Lieve Vrouweplein
hotspot  maastricht
Wij hadden het geluk dat het zonnetje volop scheen. Dus ik zocht al snel het eerste het beste terrasje op. Ik vind persoonlijk het Onze Lieve Vrouweplein leuker en gezelliger dan Het Vrijthof. Wij ploften neer bij Derlon en daar smaakten de chorizo kroketjes en de biertjes goed.

Sjinkerij de Bóbbel
Uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Het is tevens een eetcafé, maar mijn tip is neem een bobbel-tonic. Dat is de gin-tonic van Maastricht gemaakt met hun eigenste Bobbelke.

Sjinkerij de Bóbbel, Wolfstraat 32, Maastricht

De Brandweerkantine
brandweerkantine maastricht
Ontbijten doe je bij de brandweerkantine. Ook kun je hier goed terecht voor een lunch, diner of borrel. Zoals de naam al zegt is dit de voormalige kantine van de brandweer. En dat zie je in kleine dingen nog terug. De inrichting is verder lekker retro en de kaart is leuk. Lokale producten, alles scharrel of biologisch en altijd vers. Drink ook vooral een slow coffee gemaakt door de huisbarista of een cappuccino met Latte art.

De brandweerkantine, Capucijnenstraat 21, Maastricht

Marres Kitchen
marres kitchen
Gelegen aan een mooie stadtuin vind je Marres Kitchen. “Het is net alsof ik in het Midden Oosten ben beland” Op de kaart vind je invloeden van rondom de Middellandse zee. Bestel vooral de Mezze, zodat je alles kunt proeven van de kaart. Maar ook de kibbeh met gekruid gehakt smaakte mij goed. Neem plaats aan één van de lange tafels en klets gezellig met je buren, of zoek een intiem plekje in de hoek. En drink vooral een theetje van hun nieuwe theekaart. Allemaal even lekker.

Marres Kitchen,
Capucijnenstraat 98, Maastricht

Wij werden heel blij van Maastricht en komen zeker nog eens terug.

hotspot  maastricht

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan