gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen met kaas

Ik hou van mosselen eten, ik vind het gezellig en ik vind het erg lekker. Mijn zusje moet niet zoveel van hebben van die glibberige dingen. Daarom maakte ik voor haar gegratineerde mosselen met kaas. Als beginnend mosseleter vind je dit vaak wel lekker. Ze zijn iets minder slijmerig en door de kaas krijgen ze een lekker krokant korstje.

Het is wel even een werkje, want je moet de mosselen eerst allemaal loshalen uit de schelp. Ik zou dit dus eerder als voorgerechtje dan als hoofdgerecht serveren. Wat ook lekker is, is om de mossel met schelp en al te gratineren. Voeg een theelepeltjes tomatensaus toe en wat kaas en zet ze even 5 minuutjes in de oven. Het is maar een idee..

gegratineerde mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
2 kg gekookte mosselen
300 ml tomatenpassata
1 teen knoflook
1 tl oregano
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de mosselen volgens het recept. Je kunt ze op iedere manier klaarmaken die je lekker vindt. Haal alle mosselen uit de schelp.

Verwarm de oven voor op 200 graden. (hetelucht)

Doe de tomatensaus in een kom. Pers een teentje knoflook uit boven de saus. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de mosselen toe en hussel het even door elkaar.

gegratineerde mosselen

Verdeel de mosselen over 4 ingevette ovenschaaltjes. Of één grote, dat kan natuurlijk ook.

Rasp de Parmezaan over de mosselen.

Zet de mosselen voor ongeveer 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben gekregen.

Serveer de gegratineerde mosselen als voorgerecht.

gegratineerde mosselen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Fresh & Easy: Wrap bowl met Halloumi
Review Comfort Food Jamie Oliver
Bewaar
11 Comments
 • Eilish

  4 november 2014 at 19:54 Beantwoorden

  Looooking good! Ik houd van mosseltjes!

 • Delichef

  4 november 2014 at 18:05 Beantwoorden

  Ik ben gek op mosselen! Mijn vriend is beginnend mosseleter, dus misschien is dit een goed recept om eens op hem uit te proberen! Ik vind het zelf alleen vaak zonde om de lekkere mosselen te verstoppen in tomatensaus en kaas.

 • Margot

  4 november 2014 at 12:56 Beantwoorden

  Dit lijkt me een goed recept voor als je (zoals ik) nog nooit mosselen hebt gegeten.

 • Marijke

  4 november 2014 at 11:38 Beantwoorden

  Oh jum, ziet er heerlijk uit! Ik heb al eens iets gelijkaardigs gemaakt, maar dan op een lepel geserveerd als hapje! Dit lijkt me er een leuke variatie op en misschien wel een manier om mijn mossel-hatende vriend mosselen te leren eten 🙂

 • Herman de wit

  4 november 2014 at 11:09 Beantwoorden

  Zo maak je zelfs een toilet rol lekker!

 • Eline

  4 november 2014 at 09:38 Beantwoorden

  Als zeeuw zou ik dol moeten zijn op mosselen maar ik vind het maar vieze glibberige dingen. Brrr.

 • Anne

  4 november 2014 at 08:27 Beantwoorden

  Fijn, zo’n toegankelijk recept! Ik ben namelijk ook mosselen aan het leren eten… Ik ben benieuwd of het me gaat lukken 😉 Want het ziet er altijd zo gezellig uit, zo’n grote pan mosselen op tafel.

 • Malou

  4 november 2014 at 07:51 Beantwoorden

  Dit is ook iets meer voor mij. Gewoon gekookte mosselen, daar maak je mij niet blij mee. Maar deze versie lijkt mij heerlijk!

Plaats een reactie