Menu

Gegratineerde mosselen met kaas

Ik hou van mosselen eten, ik vind het gezellig en ik vind het erg lekker. Mijn zusje moet niet zoveel van hebben van die glibberige dingen. Daarom maakte ik voor haar gegratineerde mosselen met kaas. Als beginnend mosseleter vind je dit vaak wel lekker. Ze zijn iets minder slijmerig en door de kaas krijgen ze een lekker krokant korstje.

Het is wel even een werkje, want je moet de mosselen eerst allemaal loshalen uit de schelp. Ik zou dit dus eerder als voorgerechtje dan als hoofdgerecht serveren. Wat ook lekker is, is om de mossel met schelp en al te gratineren. Voeg een theelepeltjes tomatensaus toe en wat kaas en zet ze even 5 minuutjes in de oven. Het is maar een idee..

gegratineerde mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
2 kg gekookte mosselen
300 ml tomatenpassata
1 teen knoflook
1 tl oregano
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de mosselen volgens het recept. Je kunt ze op iedere manier klaarmaken die je lekker vindt. Haal alle mosselen uit de schelp.

Verwarm de oven voor op 200 graden. (hetelucht)

Doe de tomatensaus in een kom. Pers een teentje knoflook uit boven de saus. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de mosselen toe en hussel het even door elkaar.

gegratineerde mosselen

Verdeel de mosselen over 4 ingevette ovenschaaltjes. Of één grote, dat kan natuurlijk ook.

Rasp de Parmezaan over de mosselen.

Zet de mosselen voor ongeveer 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben gekregen.

Serveer de gegratineerde mosselen als voorgerecht.

gegratineerde mosselen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Eilish
  4 november 2014 om 19:54

  Looooking good! Ik houd van mosseltjes!

 • Pauline
  4 november 2014 om 18:23

  You got to try this!

 • Pauline
  4 november 2014 om 18:22

  Dat is ook een leuk idee!

 • Pauline
  4 november 2014 om 18:20

  Dan doe je gewoon allebei ;)

 • Delichef
  4 november 2014 om 18:05

  Ik ben gek op mosselen! Mijn vriend is beginnend mosseleter, dus misschien is dit een goed recept om eens op hem uit te proberen! Ik vind het zelf alleen vaak zonde om de lekkere mosselen te verstoppen in tomatensaus en kaas.

 • Margot
  4 november 2014 om 12:56

  Dit lijkt me een goed recept voor als je (zoals ik) nog nooit mosselen hebt gegeten.

 • Marijke
  4 november 2014 om 11:38

  Oh jum, ziet er heerlijk uit! Ik heb al eens iets gelijkaardigs gemaakt, maar dan op een lepel geserveerd als hapje! Dit lijkt me er een leuke variatie op en misschien wel een manier om mijn mossel-hatende vriend mosselen te leren eten :)

 • Herman de wit
  4 november 2014 om 11:09

  Zo maak je zelfs een toilet rol lekker!

 • Eline
  4 november 2014 om 09:38

  Als zeeuw zou ik dol moeten zijn op mosselen maar ik vind het maar vieze glibberige dingen. Brrr.

 • Anne
  4 november 2014 om 08:27

  Fijn, zo'n toegankelijk recept! Ik ben namelijk ook mosselen aan het leren eten... Ik ben benieuwd of het me gaat lukken ;) Want het ziet er altijd zo gezellig uit, zo'n grote pan mosselen op tafel.

 • Malou
  4 november 2014 om 07:51

  Dit is ook iets meer voor mij. Gewoon gekookte mosselen, daar maak je mij niet blij mee. Maar deze versie lijkt mij heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.