bulgur met pompoen 1

Bulgur met geroosterde pompoen

Een hele tijd geleden kocht ik bulgur van spelt bij EkoPlaza. En eigenlijk lag het zakje daar maar te versloffen in mijn voorraadkast. Ik heb een beetje een probleem met mijn voorraadkast. Hij is te groot, of beter gezegd te vol. Ik krijg regelmatig potjes en sausjes toegestuurd waar ik eigenlijk niets mee doe. Ditzelfde geldt voor zakken pasta, ik heb er wel 20 (echt waar ik overdrijf niet). En dan geef ik ook nog regelmatig iets weg.

Eigenlijk zou ik een challenge moeten doen, eten uit de voorraadkast. Maar het probleem is dat ik zoveel van vers houd. Zonder verse groentes en fruit in huis ben ik best wel ongelukkig. Ok dat klinkt wel heel dramatisch. Maar nee, eerlijk, ik moet altijd iets vers eten. Die speltbulgur heeft er inmiddels aan moeten geloven, ik maakte er een lekkere warme salade van met geroosterde pompoen en heel veel rucola. Zie je toch weer alles vers. Ik kan er ook niets aan doen.

bulgur met pompoen 1

Ingredienten voor 4 personen
300 gr (spelt)bulgur
1 pompoen
50 gr rucola
100 gr cherrytomaatjes
75 gr fetakaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen en snij deze in partjes.  Verdeel dit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

DSC_4966

Breng de pompoen op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de groente in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat. Ik kook het meestal kort in wat water met zout.

Verdeel de bulgur over een schaal en breng het op smaak met peper en zout en wat olijfolie.

Verdeel de rucola over de schaal.

Snij de tomaatjes in partjes en verdeel deze over de bulgur.

Verdeel tenslotte de geroosterde pompoen over de salade en maak het af met wat verkruimelde fetakaas.

bulgur met pompoen 1

Nog een tipje: Heb je wat over, neem het dan de volgende dag mee naar je werk. Ook koud is deze salade delish.

25 food vragen aan Donna Hay (Jaaaa echt waar!)
Rode Coleslaw
Bewaar
20 Comments
 • Hans Verheul

  19 oktober 2016 at 11:24 Beantwoorden

  Leuk recept. Staat vanavond op de planning.\r\nMijn ervaring met bulgur is echter dat de kookwijze op de verpakking niet het beste resultaat levert. Wij westerlingen nemen helaas te vaak te weinig tijd voor de garing van bulgur (en couscous). Bulgur mag een wat langere garing hebben.\r\n\r\nIk doe altijd 500 ml water met 1 bouillonblokje (groente of kruiden).\r\nAan de kook brengen. Pan van het vuur halen.\r\n400 gram bulgur erin, even doorroeren en 20 minuten afgedekt laten staan.\r\nDan de bulgur voorzichtig doorroeren (losroeren) en 100 ml extra vergine olijfolie erdoor roeren.\r\nAfdekken en nog eens 20 minuten laten staan.\r\n\r\nDan is ‘ie heerlijk zacht en heeft veel meer smaak!

  • Pauline

   19 oktober 2016 at 16:35 Beantwoorden

   Dankjewel voor de tip Hans, ik ga het eens proberen.

 • jaime

  16 december 2015 at 10:26 Beantwoorden

  Mmmmhhh lekker!

 • Jasmijn

  2 november 2015 at 11:29 Beantwoorden

  Ik schil de pompien nooit, sls je hem langvgenoeg gaart kunnje de schol gewoon mee verwerken in soep of opeten, scheelt hoop werk

 • Claudia

  24 november 2014 at 16:20 Beantwoorden

  Ik ben de laatste tijd helemaal into salades met geroosterde pompoen. Waarom heb ik dat nou nooit eerder ontdekt haha?! Het is zooo lekker 🙂

 • Diane Roevens

  20 november 2014 at 16:02 Beantwoorden

  Komt goed uit. Heb toevallig ook nog wat resjes pompoen, een stukje feta en een verdwaald zakje bulghur over. Dit wordt lekker!\r\nGeweldige recepten trouwens! Ben helemaal fan!

 • zonderzooi

  19 november 2014 at 19:49 Beantwoorden

  Dit lijkt me heel erg lekker, vooral met die geroosterde pompoen. En wat zijn je foto’s toch altijd mooi, een mooie lichtinval en frisse kleuren. Ben benieuwd naar je interview met Donna Hay! Lijkt me echt een eer haar te mogen ontmoeten.

 • Patricia

  19 november 2014 at 17:59 Beantwoorden

  heerlijk! ik houd niet van feta, maar vervang de feta wel door zachte geitenkaas. pompoen/geitenkaas is ook een hemelse combi namelijk.\r\n\r\nen de bulgur kan vast wel door couscous vervangen worden? ik heb ook een hele plank vol met (spelt)pasta/rijst/couscous/speltkorrels en allerlei soorten verschillende melen. Tot grote ergernis van vriendlief….

 • Michelle

  19 november 2014 at 14:17 Beantwoorden

  Ik wil graag eens bulgur proberen en de combinatie met pompoen en feta klinkt echt heerlijk! Ik lust alleen geen rucola en ook van tomaten ben ik geen fan (irritant joh, om die twee dingen niet te lusten: het zit óveral op!), maar dit is wel een goed recept voor inspiratie! Ik sla ‘m op :).

 • Daphne

  19 november 2014 at 13:31 Beantwoorden

  Ziet er goed uit! Misschien moet ik toch maar een keer mijn pompoen-ontgroening doorstaan. Want jeetje, want een hels werk lijkt me dat, poeh.

  • Pauline

   19 november 2014 at 16:51 Beantwoorden

   Ja I know. Maar je kunt ook voorgesneden stukjes kopen.

 • Lisan Spiegelaar

  19 november 2014 at 12:44 Beantwoorden

  Is er misschien een trucje om snel een pompoen te schillen? Ik vind het heerlijk maar het kost me oprecht een half uur om hem te schillen en te snijden..

  • Pauline

   19 november 2014 at 16:51 Beantwoorden

   Flespompoen is een stuk makkelijker. En zaterdag deel ik een video over hoe je deze dingen snijdt 🙂

 • Margot

  19 november 2014 at 11:25 Beantwoorden

  Wat een goed idee om pompoen door een salade te doen!

 • Els

  19 november 2014 at 10:32 Beantwoorden

  ziet er smakelijk uit!

 • Betty

  19 november 2014 at 09:50 Beantwoorden

  Ha! Ik heb vorige week een recept gemaakt dat hier op lijkt en hij komt binnenkort online. Niet erg, maar blijkbaar houden wij beiden van dezelfde dingen he Pauline #pumpkinrulez\r\n\r\nGroetjes, Betty

 • Eline

  19 november 2014 at 09:46 Beantwoorden

  Het ziet er heerlijk uit!

 • Maura - YLT

  19 november 2014 at 08:10 Beantwoorden

  Haha heeeeel herkenbaar dat verhaal van die voorraadkast. Mijne puilt ook uit en dan al die sausjes en potjes waar je niks mee doet. Gelukkig zijn mijn huisgenoten er altijd blij mee… Maarre bulgur vind ik dan wel weer echt lekker! Met pompoen maak ik het ook vaak. Nou, dan maar weer de bulgur uit de kast trekken 😉

  • Pauline

   19 november 2014 at 16:52 Beantwoorden

   Ik doe altijd een keer per jaar bingo met mijn vrienden. Werkt ook wel, om van de goodies af te komen 🙂

 • Malou

  19 november 2014 at 07:39 Beantwoorden

  Ik heb nog nooit bulgur gegeten! Maar ik heb de Hello Fresh box besteld, en volgens mij zit daar volgende week bulgur in. Ik ben heel benieuwd! Eergisteren trouwens jouw bami gegeten, we hebben gesmuld!

Plaats een reactie