fbpx
Menu

Thaise kippensoep

Tom Kha Khai heet dat officieel. Maar na mijn rendang blunder durf ik Aziatische recepten niet meer bij naam te noemen. Ik dacht dat rendang de naam van een gerecht was, dit bleek gewoon Indonesisch voor stoofpotje te zijn. Ach zo leer ik ook iedere dag weer wat bij. Daarom Thaise kippensoep en geen Tom Kha Kai.

Het is een lekker licht en tegelijk ook romig soepje door de kokosmelk. Stiekem maakte ik hem al in de zomer. Maar nog altijd hadden jullie het recept van mij te goed. Limoenblad koop je bij de Toko, dit noemen ze kaffir. Kan je het niet vinden, of vind je dit teveel gedoe, voeg dan wat limoenrasp bij de soep. Net zo lekker eigenlijk.
limoen meringue taart

Ingrediënten voor 4 personen
750 ml kippenbouillon
400 ml kokosmelk
4 st. kippendijen
1 teen knoflook
3 lente uitjes
1 rode peper
2 blaadjes kaffir
1 stengel citroengras
1 tl vissaus
Sap van een halve limoen
Olijfolie

Zo maak je het
Hak de knoflook en de helft van de rode peper (zonder zaadjes) fijn.

Fruit dit aan in een scheutje olijfolie.

Plet de citroengras met de platte kant van je mes en stop dit in de pan.

Voeg de bouillon, de kokosmelk en de kaffir toe en breng het aan de kook.

Snij de kippendijen in grove stukken en voeg ze bij de soep. Laat de kippendijen in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar koken. Trek de kip iets uit elkaar met een vork en stop het terug in de pan.

Breng de Thaise kippensoep op smaak met het sap van een halve limoen en de vissaus. Verwijder het limoenblad.

Voeg naar wens nog wat extra peper en zout toe.

Snij de resterende halve rode peper en de lente ui in ringetjes.

Garneer de Tom Kha Khai met de peper en lente ui.

thaise kippensoep

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Jitske verweij
    7 oktober 2017 om 14:59

    Wat moet ik uiteindelijk met het Citroën gras doen? Er staat alleen in plat drukken en in de pan. Moet deze eruit als de soep klaar is?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 oktober 2017 om 15:56

    Ja, dit haal je er op het einde uit inderdaad :)

    Beantwoorden
  • Maarten
    4 februari 2017 om 15:54

    Voor de echte authentieke Thaise smaak kun je ook 2 cm gember fijnhakken en in het begin meefruiten. Overigens laten de echte Thai de zaadjes in de peper zitten, deze soep moet best pittig zijn. Voor mensen die niet van vissaus houden is soya saus (wel de zoute!) een goed alternatief. Beetje palmsuiker er bij brengt het zoute-zure-pittige mooi in balans. Heb deze soep vanmiddag gemaakt op basis van jouw recept en met mijn toevoegingen en hij was heerlijk!

    Beantwoorden
  • Marjolein
    22 november 2015 om 19:25

    Ik heb dit vanavond gemaakt voor mijn vriend en mij en we vonden het heerlijk! Ik heb 2 grote kippenpoten gebruikt, omdat er geen dijen meer waren in de winkel, maar ik denk niet dat het de smaak veel heeft beïnvloed. Echt lekker recept!

    Beantwoorden
  • Edwin
    23 december 2014 om 21:36

    Dames, kaffir lime, djerek poeroet, citroenblad... Het is dezelfde plant, een citrusstruik, geen citroen geen limoen maar een kruisingsvariant. Probeer het eens met laos erbij, en/of galanga voor de smaak en kleur en die kokosmelk vervangen door kokoscreme aroy-d voor een rijke volle smaak dan koop je nooit meer die melk met stabilisatoren.

    Beantwoorden
  • Peggy
    27 oktober 2014 om 10:10

    Hallo djeruk perut blaadjes is ook erg lekker in deze Thaise soep. Even een geruststelling Rendang is wel de naam van een Indonesisch rundvlees gerecht wat je heel lang laat sudderen! Het is dus niet een woord voor stoofpotje! Ik ben Indisch .... Dus! Bedankt voor je leuke recepten!

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 oktober 2014 om 19:20

    Ahh dankjewel!

    Beantwoorden
  • Een bord vol
    25 oktober 2014 om 12:58

    Mmmm ziet er heerlijk uit op de foto, een lekker kleurtje! En nog verbazend simpele ingrediënten voor deze moeilijke naam "Tom Kha Khai" ;-)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    21 oktober 2014 om 17:39

    Oh dat lijkt me lekker!

    Beantwoorden
  • pien hanou
    21 oktober 2014 om 11:51

    Misschien kun je ook Djeroek Poeroet blaadjes nemen, dat zijn citroenblaadjes, gedroogd bij de meeste supermarkten tegenwoordig te koop of vers te verkrijgen bij de Toko of Turkse winkel. t Wordt erg veel in de Indonesische keuken gebruikt.

    Beantwoorden
  • Stacey
    21 oktober 2014 om 11:43

    Dat ziet er heerlijk uit, hopelijk smaakt hij net zoals op vakantie in Indonesië, ik ga het snel uitproberen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 oktober 2014 om 21:39

    Ik ben benieuwd of mijn recept aan de echte kan tippen.

    Beantwoorden
  • Eline
    21 oktober 2014 om 10:58

    Ik maak thaise kippensoep net een beetje anders en dat vind ik heerlijk. Zal deze versie ook eens proberen!

    Beantwoorden
  • Esmée
    21 oktober 2014 om 08:58

    Hmmmm, Indonesische kippensoep is heerlijk! Ik wist niet dat het zo eenvoudig te maken was, deze komt binnenkort op tafel! X

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    21 oktober 2014 om 07:21

    Mmm wat klinkt dit heerlijk en eigenlijk nog best eenvoudig te maken.Die blaadjes kaffir daar heb ik nog nooit van gehoord

    Beantwoorden

Reactie plaatsen